21 Şubat 2019 Perşembe

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz ,pulbiber kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için
  • 200 gr kıyma
  • 1 küçük yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz ,biber kimyon
Üzerine
  • Domates sos
  • Kaşar
  • Salçalı sos
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük çay bardağı su
  • Tuz

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Öncelikle ıspanaklı harcı yapalım.Tencereye sıvı yağ koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Ardından sos ve salçayı da koyalım. Doğradığımız ıspanakları, tuz ve baharatlarını koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım
  3. Köftesi için bütün malzemeleri kayıp yoğuralım. Yuvarlak köfte şekli verim az yağladığımız tavada arkalı önlü kızartalım
  4. Fırın kabına önce ıspanakları (üzerine ben birer dilim sucuk koydum)siz koymayabilirsiniz. Onun üzerine köfte birer tatlı k domates sos ve kaşar dökelim
    Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırıp dökelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

19 Şubat 2019 Salı

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Onlar haşkanırken sosunu hazırlayalım.
  4. Maydanozu ince doğranıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  5. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  6. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  9. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alalım.
  10. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun 

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et
  • 1 fincan tel şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz pul biber

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır.
  2. Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir.
  3. Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.

18 Şubat 2019 Pazartesi

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 turp, yarım karnabahar
  • 1 ya da 2 havuç
  • 2 tane taze soğan
  • Kırmızı köz biber
  • İsterseniz mısırda koyabilirsiniz
  • Kornişon turşu
Sosu için
  • Limon, zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, nar ekşisi ve tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar ve brokoli küçük parçalar halinde parçalanır.
  2. Turp havuç taze soğan közbiber ve kornişon da küçük küçük doğranır. Ayrı yerde sosu sarımsak ezilip ya da rendelenerek karıştırılıp hazırlanır ve doğranmış sebzelerle karmalanır. İsterseniz mısır da ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından bir parmak fazla yıldız şehriye
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 8 yemek kaşığı domates sosu veya 2 büyük domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

Sıvı yağla yıldız şehriyeyi kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra arpa şehriyeyi de ilave ederek tuzunu atıp bir iki dakikada onunla kavuruyoruz. Üzerine domates ve kaynar suyunu da ilave edip kaynara çıktıktan sonra altını kısarak suyunu çekmesini bekliyoruz. Altını kapatmadan bir iki dakika önce tereyağını da ilave edip karıştırmadan pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavımızı karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Tam ölçülü ve tane tane bir pilav elde etmiş oluyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, nane
  • 1, 5 lt sıcak su

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve patatesi 4 e bölelim. Sarımsakları diş diş soyalım.
  2. Mercimeğimizi yıkayalım tüm malzemeleri düdüklü tencereye alalım, ben çorbayı yaparken tüm malzemeleri çiğden kullanıyorum.
  3. Tencereye koyduğumuz tüm malzemelerin üstüne sıcak suyu ilave edip iyice karıştıralım. Eğer et suyu ile yapacaksanız tereyağı koymayın et suyunun kendi yağı yeterli olacaktır.
  4. Düdüklüyü kapatıp önce yüksek ateşte düdüklü ses çıkarmaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dk pişirelim.
  5. Pişen çorbayı blender’dan geçelim eğer çorbanızın kıvamı katı olursa üzerine kontrollü sıcak su ekleyebilirsiniz. afiyet olsun 😊

17 Şubat 2019 Pazar

Enfes Soslu Tavuk Tarifi

Enfes Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet tavuk pirzola
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri
  • Kekik

Enfes Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları derisinden ve kemiklerinden ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve yıkayalım.
  2. Süzgece alıp suyunu süzdürelim. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
  3. Tavuğu büyükçe bir tabağa alıp kekik hariç bütün malzemeleri tavukla birlikte karıştıralım.
  4. Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Pişireceğimiz tavaya hazırladığımız tavuğu koyalım.
  5. Kısık ateşte tavuklar suyunu çekip yağına kalıncaya kadar pişirelim.
  6. Ocaktan indireceğimize yakın kekiği de katalım.
  7. Tavukları dağıtmadan ara ara karıştırmayı da unutmayalım.
    Çok lezzetli bir yemek yanına pilav ya da püre yapabiliriz. Ben kızarmış biber ve patates eşliğinde servis ettim.

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kesme hamur

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım. Unu ilave edip rengi hafif değişene kadar kavurun.
  2. Üzerine nane ekin kavurun salçasını koyup birazda öyle kavurun.
  3. Üzerine kemik suyu ve normal suyu çorbayı çırpma teli ile çırparak ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
  4. Diğer tarafta bir tavada kesme hamurları az sıvı yağ ile kavurup çorbaya ilave edin. 15 dakikada bu şekilde orta ateşte pişirin sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

16 Şubat 2019 Cumartesi

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 buçuk bardak kaynar su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 adet knor tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağına yakın arpa şehriye
  • Tuz

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi Yapılışı

İlk olarak geniş bir kabın içerisine pirinçlerimiz alınıp üzerini geçecek ölçüde soğuk su ilave edilip, bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyip karıştırırız ve yarım saat bu şekilde beklemeye alırız.
Süre bitince pirinçleri süzgece alıp suyunu döker ve soğuk suyla bolca yıkarız.
Yarım su bardağı kaynar suyun içine 1 adet bulyonu atıp eritelim ve kenarda beklemeye bırakalım.
Tenceremize sıvı yağımızı koyup şehriyelerimizi kavuralım rengi koyulaşana dek. .
Sonra üzerine suyu süzülen pirinç ve tereyağını ekleyip, orta ateşte yağımız eriyene dek karıştırarak kavuralım.
Daha sonra üzerine kaynar suyumuzu, bulyonlu suyumuzu limon damlasını ve tuzunu katıp karıştırıp tadına bakıyoruz (tuz oranı dile değecek şekilde olmalı pişince tam kıvam alıyor) kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Su eklemesinden sonra pirinç fazla karıştırılmamalı işlem biter bitmez kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilmeli.
(Ben AMC tenceremde pişiriyorum kapak rengi kırmızıya yaklaşınca altını kapatıyorum, bir saat sonra ağzını açıp karıştırıp servis ediyorum) yaklaşık 5 dk sürüyor pişmesi, yarım saatte dinlenmeye bırakıp ağzını hiç açmıyorum. ( kullandığım tencere açısından 1 bardak pirinçe 1 buçuk bardak su ölçüsü kullanıyorum)
NOT:::: Normal tencere yada tavada yapacak olan arkadaşlar pirinç ölçüsü olarak 1 bardak pirinçe 2 bardak su ölçüsü kullanmalı suyu çeken pilavın altını kapatıp ağzına peçete koyup kapağı kapalı vaziyette dinlendirmeli.


Gayet lezzetli tane tane fakat yumşacık bembeyaz pilavımız sunuma hazır. Afiyet Olsun

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilogram ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 paket oda sıcaklığında krema (200 ml)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Tam kış mevsimine yakışır, hem lezzetli, hem besleyici çok güzel bir çorba tarifim var. 😍 Bence notlar alınsın; 🤗👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
  2. Patates, soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  3. Tencereye orta-yüksek ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin.
  4. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakika da unla beraber kavurun.
  5. Ardından patatesi de tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, ıspanakları ekleyin. (ıspanakları bıçakla doğramayın, gerek olursa büyük yaprakları elinizle bölün)
  6. Üzerine sıcak suyunu ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.
  7. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  8. Krema ilavesini de yaparak karıştırın ve pişirmeye devam edin.
  9. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ve haşlanmış nohutları ekleyin, altını kapatın.

Kağıt Kebabı Tarifi

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı koyun eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış  bezelye
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tabaka yağlı kağıt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yemeğin sosu
  • 2 su bardağı su  içine 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip üzerine de biraz tuz biraz karabiber eklenip çırpılarak hazırlanmış sos

Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
“Hep aynı yemekler hep aynı yemekler bu akşamda değişik bir şey hazırlayayım” derseniz hadi başlayalım…
  1. Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayın..
  2. Yıkanmış etlere yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,minik doğranmış sarımsakları,1 çay kaşığı kekik,yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,yarım çay kaşığı karabiber ,yarım çay  kaşığı tuz ve birazda sıvı yağ +1 adet defne yaprağı ekleyerek hepsini harmanlayın…bu soslanmış et yemeği yapana kadar bir kaç saat bu şekilde ( üstü kapalı bir şekilde)beklesin…
  3. Şimdi ; isterseniz yemeğinizde kullanacağınız etleri marine edilmiş şekilde çiğden kullanabilirsiniz ya da soslu etleri kızmış tavada sularını salıp çektirerek devamında da etleri  biraz kavurarak da kullanabilirsiniz..her iki şekilde de yemek hazırlanabilir tercih sizin…
  4. Yemeği yapacağınız zaman havucu ve patatesleri küp küp doğrayın..kızdırılmış sıvı yağ içinde havuçları kızartın..patatesleri kızartın bezelyeyi ve küp doğranmış domatesleri  de şöyle bir kızartın ( çok kısa bir süre çevirin yeterli)…kızaran sebzeleri bir tabağa alıp üstlerine tuz,karabiber ve birazda kekik serperek hepsini harmanlayın…
  5. Yağlı kağıtları büyük bir kare olacak şekilde kesip hazırlayın..hazırladığınız kağıtları yan çevirerek tezgaha yayın.. kağıdın üçgen kenarlarının ikisi  saat 6 ve 12 yönünde olmalı size bakmalı…( resimlerden boyut görebilirsiniz)….
  6. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın…
  7. Kağıdın üstüne 4 yemek kaşığı et koyup onun üstüne de 4-5 yemek kaşığı kızarmış sebzelerden koyun…en son olarak bunların üstüne 4-5 yemek kaşığı su ile açılmış salçalı sos ekleyip kağıdı resimlerde gördüğünüz şekilde yanlardan ortaya doğru kıvırarak sıkıca katlayın ..kağıda yan çevrilmiş yarım ay  ya da diğer bir deyişle “D” şekli verin…
  8. Hazırladığınız kağıt kebaplarını tepsiye alın…kağıtların üstünü SU İLE ISLATIP tepsiyi ısınmış fırına verin…
  9. Eğer eti çiğden kullandınız ise  kebapları fırında 1,5 saat pişirin..eğer eti kağıda koymadan önce kavurdunuz ise  yemeği 40-50 dakika kadar pişirin…pişirme süresi ve derecesi fırınlarda farklılık gösterecektir o nedenle pişirme ısısı ve  süresi sizde… benimkiler maalesef ben telefonda konuşurken fırında biraz fazla kaldı o nedenle de biraz fazla pişti :((((  siz pişirirken daha dikkatli olun diyerek…
Afiyetler olsun..

15 Şubat 2019 Cuma

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz
Yemeğin suyu için;
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu (Yoksa su koyup bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yeteri kadar tuz.

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle bulgur köftesini hazırlıyoruz. Uygun bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyip üstünü kapatıyoruz ve 10 dk bulgurun kabarmasini bekliyoruz. Süre sonunda diğer melzemeleri de koyup azar azar su ekleyerek ele yapışmayan yuvarlanacak bir köfte elde ediyoruz.
  2. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
  3. Sonra yemeğin suyu için yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz.
  4. Salçayı da kavurduktan sonra 5 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyip 5-6 dk kaynatıyoruz.
  5. Baharatları ve tuzunu da ekleyip, köfteleri yavaş yavaş kaynayan suya ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Hafif ılımaya yakın sarımsaklı yoğurtla tercihe göre servjs ediyoruz. deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • bir tutam dereotu
  • Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
Beşamel sos için;
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • tuz
Üzerine;
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
  4. Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
  7. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  8. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  9. Salçayı ekliyoruz.
  10. 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
  11. Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
  12. İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
  13. Kürdan ile kapatıyoruz.
  14. Tepsiye ters çeviriyoruz.
  15. Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
  16. Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  17. Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  18. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
  19. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
  20. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir. Ben bazen kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan ekliyorum. Kesinlikle denemenizi öneririm
Afiyet olsun