7 Haziran 2019 Cuma

Patates Köftesi (Soslu) Tarifi

Patates Köftesi (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patates
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • İsteğe göre maydanoz
  • 1 bardak galeta unu
SOS İÇİN:
  • 1 büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patates Köftesi (Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
  2. Soğanı da rendeleyip suyunu sıkıp patatese ekleyelim.
  3. Sarımsağı ezip onu da ilave edelim harcın içine tuz ,pulbiber ,karabiber ,galeta unu, nu isteğinize göre maydanozu da ekleyelim .
  4. Elimde maydanoz olmadığı için ben ekleyemedim siz ekleyin ,mutlaka yumurtayı isterseniz harcın içine ekleyin.
  5. İsterseniz kızartmadan önce yumurtaya köfteleri bulayıp öyle kızartabilirsiniz.
  6. Ben içine ekledim harca şekil verip kızgın yağda arkalı önlü kızartalım, çok aşırı kızartmamaya dikkat edin.
  7. SOS hazırlanışı, Domatesi sarımsak rendelenir tavaya alınır.
  8. Üzerine tuz ,pulbiber ,karabiber ve yağ eklenip suyunu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun. Güzel bir ara öğün oluyor sos ile mutlaka deneyin çok başka bir tadı oluyor.

Kuru Dolma (Batman Usulü) Tarifi

Kuru Dolma (Batman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 adet karışık patlıcan biber kapya 250 gr kıyma 2 şu bardağı pirinç 1 büyük boy kuru soğan 2 dış sarımsak bir kaç dal maydanoz biraz taze nane biraz kuru nane tuz pul biber sumak ve birazda nar eksisi

Kuru Dolma (Batman Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ve pirinci bir kaba alıyoruz.
  2. Kuru soğanları maydanoz ve naneyi küçük küçük doğrayıp katıyoruz.
  3. Daha sonra sarımsak ,sumak ,nar ekşisi ,salçasını ve diğer baharatları katıp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Başka bir tencerede kuru sebzeleri 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  5. Onları süzdükten sonra yaptığımız harcı haşlanan sebzelere 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
  6. Daha sonra tencereye dizip üzerine yarım su bardağı zeytin yağı ve 1 su bardağı su ilave edip üzerine tabak kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı su varsa bir bardağı tavuk suyu
  • Yoksa 1 tane tavuk bulyon

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlarımızı tavaya aldıktan sonra şehriye kavrulur.
  2. Kavrulan şehriyeye bulgur eklenerek tuzu da eklenip 2-3 dakika kavrulur.
  3. Ardından su ve bulyon eklenerek kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
  4. Sıcak servis yapılır. Et ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Kaşık Salata Tarifi

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 kase maydanoz
  • 1 yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kaşık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri, salatalıkları, soğanı, biberi küp küp doğruyoruz.
  2. Maydanozları küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıyoruz.
  3. Nar ekşisi ve zeytinyağını ekliyoruz.
  4. Sumak ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Salatamız hafif sulu ve küçük taneli olduğu için kaşıkla yenilmesi tercih ediliyor. Deneyecekelere şimdiden afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Servisi İçin ;
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye suyu koyup kaynatın.
  2. Suyun içine yıkanmış bakliyatları ve ince doğranmış soğanı ekleyin.
  3. Bakliyatlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Diğer tarafta bir tavaya tereyağını koyun ve eriyince salçayı da koyup kavurun.
  5. Sonra salçaya pul biber ve naneyi de ilave edin.
  6. Pişen bakliyatların üzerine hazırlanan sosu ilave edin ve 10 dakika kadar daha pişirin.
  7. Dilerseniz çorbanızı blanderdan geçirebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Sony Xperia 1 için ilk güncelleme yayınlandı!

Sony’nin Şubat ayındaki MWC 2019 etkinliğinde tanıttığı telefonlardan birisi de, hem devasa ekranı hem de üst seviye donanımı ile dikkat çeken Xperia 1 modeli olmuştu. Bizde Sony Xperia 1 ön inceleme videosunu sizlerle paylaşmıştık.
Dünyanın ilk 4K HDR OLED ekranına sahip akıllı telefonu olarak tanımlanan Xperia 1’in 6.5 inç büyüklüğündeki ekranı, 21: 9 en boy oranı ile sinematik ekran olarak tanımlanıyor. Geçen ay satışa sunulan telefon ilk güncellemeyi aldı.

Sony Xperia 1 güncelleme aldı!

325 MB boyutundaki güncelleme 55.0.A.2.278 sürüm numarasını taşıyor. Haziran 2019 güvenlik yamalarını cihaz ile buluşturan güncellemenin notlarında hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler yapıldığı belirtilirken, detaylar paylaşılmıyor.Qualcomm Snapdragon 855 işlemciden güç alan telefon, 6 GB RAM’e ev sahipliği yapıyor. Depolama tarafında ise 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçenek kullanıcılara sunuluyor. MicroSD kart ile hafızayı kolayca artırmak mümkün.
Xperia 1’in önünde 8 MP çözünürlüğünde f/2.0 kamera yer alıyor. Arka tarafta ise 12 MP çözünürlüğündeki f/1.6 geniş açılı ana kameraya, 12 MP çözünürlüğünde f/2.4 telefoto ve yine 12 MP f/2.4 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

Huawei P30’un donanımı güçlendiriliyor!

Huawei’nin yeni amiral gemileri Huawei P30 ve P30 Pro, Mart ayında Paris’te düzenlenen etkinlikte tanıtılmıştı. Her iki akıllı telefon tanıtıldıktan kısa bir süre sonra ( aynı ay içerisinde ) satışa sunularak kullanıcılar ile buluştu.
Huawei P30 modelini satın almak isteyenlere iki farklı RAM kapasitesi ve buna bağlı olarak üç farklı depolama alanı sunuluyor. 6 GB RAM tercih edildiğinde 128 GB depolama alanı sunulurken, 8 GB RAM tercih edildiğinde 64 GB / 128 GB veya 256 GB depolama alanı arasında tercih yapılabiliyor.

Huawei P30, 12 GB RAM ile güçlendiriliyor!

Çinli TENAA’nın kayıtlarında Huawei P30’un yeni bir versiyonu listelendi. Bu cihazın tek farkı, 6 GB veya 8 GB RAM yerine 12 GB RAM’e ev sahipliği yapıyor olması. Depolama seçenekleri ve donanımın geri kalanı tamamen aynı.
Ek olarak P30’un 12 GB RAM’e sahip olan bu versiyonu farklı bir model adı ile geliyor. Çin’de satışa sunulan modeller ELE-TL00 ve ELE-AL00 model numarası ile gelirken, bu cihazın model numarası ELE-AL00m olarak belirlenmiş.

6 Haziran 2019 Perşembe

Çilek Reçeli (Nefis) Tarifi

Çilek Reçeli (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 2 kilo şeker
  • Yarım limonun suyu

Çilek Reçeli (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Çilekler yıkanıp ayıklanır ve üzerine şeker dökülerek 6 saat kadar şekerde bekletilir.
  2. Tencereye alınır ve orta ateşte köpükleri sürekli alınarak kaynatılır.
  3. Yaklaşık 45 dakika kaynatılır ve ocaktan almadan önce yarım limon suyu eklenir.
  4. Çilek reçeli sıcakken kavanozlara koyulur ve kapakları sıkıca kapatılır.
  5. Reçeliniz soğuduktan sonra yemeye hazırdır.
    Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Dolmalık biber
  • 1 buçuk su bardağı pirinç pilavı
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Nane
  • 3 yada 4 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı eklenir ince kıydığımız biberi ilave edin
  2. Biber hafif kızarınca pirinci ekleyin iyice kavrulur.
  3. Ardından ince doğradığımız soğanı eklenir bir iki kaşım karıştırıp domatesi baharatı sumağı salçası nane ve maydanozu ilave edip tuzu de ekleyin altını kısık ateşte kavurun.
  4. 1 su bardağı su ekleyip suyun çekmesini bekleyelim.
  5. Harcımızın Suyu çektikten sonra hazırladığımız biberleri kaynar suyun içinden geçirelim ve dolduralım yan yana gelecek şekilde dizelim.
  6. Üstüne 1 bardak sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Köz Patlıcanlı Semiz Otu Salatası Tarifi

Köz Patlıcanlı Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Yarım demet semizotu
  • Süzme yoğurt
  • Ceviz içi
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Köz Patlıcanlı Semiz Otu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanlar közlenir, küçük küçük kesilerek çatalla ezilir.
  2. Semizotları yıkanır ve ayıklanır, doğranır. Bir kase ceviz tavada biraz kavrulur.
  3. Bir kaseye süzme yoğurt koyulur, bir iki çorba kaşığı normal yoğurt eklenerek kıvam sağlanır.
  4. Tuzu eklenir, isteğe bağlı bir diş sarımsak ilave edilir.
  5. İçine patlıcanlar, doğranmış ve iyice süzülmüş semizotları eklenir.
  6. Cevizler ilave edilip karıştırılır.
  7. Servis tabağına alınır, üzerine biraz ceviz kırıkları, semizotu yaprakları ile süslenir. Biraz da zeytinyağı gezdirilir.
    Sağlıklı, hayırlı günler olsun 

Toyga Çorbası Tarifi

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
Üzerine;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday bir gece önceden suya yatırılır.
  2. Yoğurt, yumurta sarısı ve un tencerede 1 bardak su ile çırpılır.
  3. Ardından buğday ve 4 bardak su eklenir. Ara ara karıştırarak pişirilir.
  4. Pişmesine yakın haşlanmış nohut ve tuz eklenir.
  5. Tamamen pişince ocak kapatılır.
  6. Küçük bir tavada tereyağ eritilir.
  7. Pulbiber ve nane eklenir.  Hafif yakılıp tencereye aktarılır.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Tavuk Çöp Şiş Tarifi

Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemiksiz pirzola tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları iri küp şeklinde doğrayıp bir kaba alıyoruz.
  2. Diğer malzemeleri üzerine ekliyoruz ve elimizle ovalayarak iyice yayılmasını sağlıyoruz.
  3. Üzerini kapatıp buzdolabında bir- iki saat bekletiyoruz.
  4. Bekleme süresi dolduğunda çöp şişlere etleri geçiriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 40 dakika kadar 200 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Sonra üzerini açıp 15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber, fesleğen kurusu
Beşamel sos için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler kabukları soyulup dairesel şekilde orta kalınlıkta kesilir ve yumuşamadan sert şekilde kızartılır.
  2. Soğan yemeklik olacak şekilde kesilir ve sıvı yağ eklenip kavrulur.
  3. Ispanak tuzu ve baharatları ile kıyılıp soğana eklenir, çok pişmeden ocak kapatılır.
  4. Patatesin bir kısmı tepsiye dizilir.
  5. Üzerine ıspanağın bir kısmı yayılır, üzerine kalan patates ve ıspanak eklenir.
  6. Beşamel sos için tüm malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar orta dereceli ateşte pişirilir.
  7. Son olarak sos tepsinin son katına dökülür.
  8. Kaşar rendesi serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun