26 Haziran 2019 Çarşamba

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör biskuvi
  • 2 su bardağı süt
  • 125 gram teremyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı antep fıstığı (Tüm olarak)
  • 4 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle teremyağı ocakda eritelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından bir kaba sütü dökelim içine şekeri katalım ve karıştıralım.
  3. Ardından soğuyan erittiğimiz yağı ve kakaoyu da katalım ve karıştıralım.
  4. Ardından petibörleri elimizle iri olacak şekilde kıralım. Antep fıstıklarını da ilave ettikten sonra bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım.
  5. Karıştırdıktan sonra kelepceli kalıbımızın içine karışımı dökelim ve üzerini düzleyelim ve buzluğa katıp 3 saat kadar bekletelim.
  6. 3 saatin sonunda buzlukdan çıkaralım ve ganajı yapalım. 100 ml sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım. Ocakda ısıtalım kremayı asla kaynatmayalım.
  7. Isındıkdan sonra ocakdan alıp içine 80 gram lik sütlü çikolatamızı kıralım ve eritelim karıştırarak iyice eridikden sonra bu ganajı mozaik pastamızın üzerine dökelim ve buzdolabının alt kısmında 1 saat dinlendirdikden sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim dilimler halinde servise sunalım.

Tavada Semizotu Böreği Tarifi

Tavada Semizotu Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su yada süt
İç harcı için
  • 2 kase ayıklanmış (Yaprak yaprak) semizotu
  • Orta boy soğan
  • 1 orta boy domates (4-5 kaşık konserve domates)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (olmak zorunda değil)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanın tuzuna göre )

Tavada Semizotu Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yumuşak olacak şekilde yoğurulur.
  2. Soğan ince ince doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur, salçası eklenir, biraz daha kavrulur ve baharatları, domatesi eklenir, altını kapatınca lor peyniri ve semiz otu eklenir.
  3. Hamur ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır,hamur açılır ister yağda ister yağsız tavada kızartılır. (ben her ikisini de yaptım)
  4. Yağda kızartılacaksa eğer her bir böreğe bir tatlı kaşığı zeytinyağı yetiyor.
    afiyet olsun😉
    not: toplam 11-12 börek çıkıyor.
    not: semizotu böreğinin içine limon sıkılarak yenirse lezzeti başka olur 

Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Süslemek için
  • Hindistancevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ilave edelim. Ocağın altını kısıp kendi suyunu salıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  2. Yumuşayınca ocağın altını açıp suyunu çektirelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Bisküvileri robottan çok ezilmeyecek şekilde ezelim cevizlerle birlikte havuçlara ilave edelim iyice harmanlayıp şekil verebilirsiniz ya yuvarlak yapıp hindistancevizine bulayın. yada kalıba döküp şekil vere bilirsiniz

25 Haziran 2019 Salı

Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıcak su (3 su bardağı )

Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci suya ıslatalım yarım saat kadar diğer yandan tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım, eritelim.
  2. Şehriyeyi ilave edip iyice şehriyenin rengi dönünceye kadar kavuralım, ben biraz fazla kavuruyorum ama isteğe bağlı biraz pembeleşinceye kadar da yeterli sonra pirinci soğuk su ile iyice yıkayın.
  3. Nişastası geçince ye kadar süzün ve tencereye alalım tuzunu da atıp bir kaç dakika kavurun, yaklaşık 5 dk yeterli sonra üzerine kaynar su ilave edip kapağını kapatın.
  4. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirelim ve 10 dk kadar dinlendikten sonra servise hazır afiyet şifa olsun :)
    Not : 1 bardak pirince, 1. 5 bardak su, ölçü bu şekilde pirinci ne ile ölçtü iseniz aynı kap ile bire bir buçuk şeklinde oluyor.

Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğan, piyazlık doğranır tuz ile ovulur ve yıkanır.
  2. Bütün malzemeler yıkanır.
  3. Küçük küçük doğranır.
  4. Karıştırma kabına alınır.
  5. Üzerine ceviz, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz eklenir.
  6. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınır Afiyet olsun

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 3 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere hem sunumu hemde tadı çok süper lezzetli bir yemek tarif etmek istiyorum. Tarife geçiyorum.
  1. Önce soğanları küp küp doğrayın belli miktar yağ ile kavurun daha sonra kuşbaşı etleri de ekleyip birlikte 2- 3 dakika çevirin.
  2. 1 adet domatesi rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyip birlikte kavurun.
  3. Suyunu ekleyin ve düdüklüde 20-25 dk pişirin.
  4. Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun.
  5. Daha sonra tekerlek şeklinde kestikten sonra tuzlu suda 15 dk bekletin.
  6. Patatesleri soyun ve yıkayın onları da tekerlek şeklinde doğrayın ve kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyun.
  7. Daha sonra patlıcanları sıkın ve kurulayın. Onları da kızartın.
  8. Pişirdiğiniz kuşbaşı eti, fırın tepsinin veya borcamın en altına yayın.
  9. Onun üstüne kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir patlıcan, bir patates, domates, yeşil biber, kırmızı biber şeklinde sırasıyla dizin dizin bu işlemi sebzeler bitene kadar devam edin.
  10. Aralarına sarımsakları yerleştirin.
  11. En üstüne 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir miktar sıvı yağı, etsuyunu birlikte karıştırıp yemeğin üzerine dökün.
  12. 190 derecelik ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sevdiklerinize paylaşmanız dileğiyle.

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 30 gr tereyağ (1 yemek kaşığı)
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
Servis için,
  • Kaşar peyniri
  • Taze nane

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritin.Unu ilave edip rengi sararıp kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  2. Bir cezveye 2 yemek kaşığı salçaya birazcık su ekleyerek karıstırın.(püre gibi görünümü olacak)
  3. Su ilave ederek hızlıca karıştırın. (eğer topak topak olduysa blenderdan geçirebilirsiniz.)
  4. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Kaselere aktarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun.

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN;
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket Dr. oetker damla sakızlı çörek mayası
  • 1 su bardağı süt
  • 4/4. 5 su bardağı un
KREMASI İÇİN;
  • 1 paket hazır Dr outker vanilyalı pasta kreması
  • 50 gr tereyağı
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 20 adet kadar kayısıyı biraz suda haşlayalım yumuşayınca suyunu süzüp 1 çay bardağı sütle 3 yemek kaşığı toz Şekerle blender dan geçirelim püremizi kremayla birleştirip enfes kayısılı pasta kreması elde ediyoruz

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurabileceğiniz derin bir kaba 1 yumurtayı kırıp, ardından 3 yemek kaşığı toz şekerimizi ekliyoruz.
  2. 1 çay kaşığı tuz ilave edip çırpıyoruz daha sonra ılıtmış olduğumuz 1 bardak süt ve 1 paket Dr outker damla Sakızlı çörek mayasını eklediğimiz karışıma yavaş yavaş 4 veya 4, 5 su bardağı unumuzu çok sert kıvamda olmadan yoğurun.
  3. Hamurumuzu yaklaşık 25 Dk dinlenmesi için üstünü nemli bir bez veya streçle kapatıyoruz
  4. Daha sonra 25 dk süresini tamamladığımız hamurumuzu 15-16 parça eşit olacak şekilde ya da istediğinize uygun büyüklükte bezelere ayırıp yağlı kağıtla kapladığımız pişirme gerçekleştireceğiniz fırın tepsisine bezeler oluşturuyoruz.
  5. 30-35 dk bezlerin alışması için fırın içinde bekletiyoruz .
  6. Daha sonra 180 derece fırında 25 dk-30 dk pişiriyoruz.
  7. Pişen küçük pastalarımızın biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp hazırlamış olduğumuz pasta kremasını içine dolduruyoruz.
  8. En son üstüne erittiğimiz çikolata ya da Dr. Outker ganaj paketini satılıyor hazır sıcak suda bekletince eriyor hemen paketinde kullanım hazır süslemek için en güzel lezzet en son üstüne istediğiniz herhangi bir meyve ve pudra şekeriyle süslemenizi tamamlayabilirsiniz

Fırında Tavuk But Tarifi

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk but
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 6 adet orta boy patates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates (rendesi veya küp küp)
  • Yarım limon (tavukları olmak için)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
  2. Yeşil biberler, 4-5 santim eninde geniş geniş doğranır.
  3. Domatesler rendelenir veya küp küp doğranır.
  4. Kuru soğan, halka doğranır.
  5. Sarımsaklar soyulur ( Bütün kullanılacak).
  6. Tavuk yıkanır yarım limon suyu ile ovulur.
  7. Ovulmuş tavukların üzerine, 1 tatlı kaşığı toz şeker paylaştırılır.
  8. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra fırın kabı yağlanır.
  9. Fırın kabının en altına patatesler dizilir.
  10. Üzerine tuz, karabiber, serpilir.
  11. Patateslerin üzerine kuru soğan, sonra sarımsak bütün bütün dizilir.
  12. Sonra sivri biber, biberlerin üzerine domates, koyulur.
  13. Domateslerin üzerine tavuklar dizilir.
  14. Sosu için derin bir kasede bir yemek kaşığı domates salçası 1. 5 su bardağı sıcak suyla açılır.
  15. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, karabiber, tuz, eklenir karıştırılır.
    (Sosu kepçe ile yanlarından koyarak dökülür Sos limonlu ovulmuş tavukların üzerine gelmemelidir Tavuklar nar gibi kızarsın )
  16. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika tavuklar kızarana, suyu da bitmemiş az kalmış olana kadar pişirilir. ( 1. 5 su bardağı su tam denk geliyor.) Afiyet olsun

Mantı Çorbası Tarifi

Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mantı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı doğruyoruz küçük taneler halinde.
  2. Tenceremize sıvı yağımızı döküyoruz, ve doğramış olduğumuz soğanları tencereye koyuyoruz.
  3. Pembeleşmeye başladığı zaman sarmısaklarımızı ikiye bölerek soğanlarla beraber yağ da kızartıyoruz.
  4. Salçayı soğan ve sarımsakla beraber karıştırıyoruz daha sonra mantımızı da koyup kavurmaya başlıyoruz.
  5. Suyumuzu ilave ediyoruz tuz, nane, kırmızı biber, karabiber ekliyoruz.
  6. Kaynamasını bekliyoruz kaynamaya başladığı zaman ek bir süre 20 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • Tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et ve önceden ıslatılmış nohut ve yarım çay bardağı pirinç 25 dk düdüklüde kaynatılır.
  2. Bir kap içinde yoğurt, yumurta, limon ve un çırpılır.
  3. Düdüklüde kaynayan et ve nohutumuzun suyundan da terbiyeye ilave edilir ve hızlıca çırpılır.
  4. Sonra terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. 10 dk kadar kaynatılır.
  5. Ocağın altı kapatılır.
  6. Sosu bir tavada hazırlanır ve çorbaya ilave edilir. Sıcak servis edilir.
    Afiyet olsun

MediaMarkt Diyarbakır mağazası açıldı

11 yıldır Türkiye perakende sektöründe faaliyet gösteren MediaMarkt Türkiye yeni mağazasının açılışını gerçekleştirdi. MediaMarkt Diyarbakır mağazası da MediaMarkt mağazaları arasına katıldı. Böylece mağaza sayısı 73’e ulaştı.

MediaMarkt Diyarbakır mağazası açıldı

MediaMarkt mağazaları sayısı ülkemizde 73’ü buldu. Şirket son mağazasını Diyarbakır’da açtı. MediaMarkt Diyarbakır mağazasının açılışına MediaSaturn Perakende Grubu İcra Kurulu Üyesi ve MediaMarkt Türkiye ve Yunanistan İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım da katıldı.
Yeni mağazanın adresi Diyarbakır Ceylan Karavil AVM oldu. Açılışta konuşan Gökyıldırım, “Türkiye’de, elektronik perakende sektöründe büyümeye devam ediyoruz. Açılan her yeni mağazamızla tüketicilerin tercihlerine yönelik en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Diyarbakır’daki mağazamızda da bu özelliklerimizden taviz vermedik ve son teknoloji ürünleri Diyarbakırlılarla buluşturduğumuz için de çok mutluyuz” dedi.
MediaMarkt, geçtiğimiz yıldan beri 13 ilde 20 mağaza açtı. Böylece, mağazaların sayısı 73’e ulaşmış oldu.

Apple bu sefer de iPad davasıyla karşı karşıya

Geçtiğimiz yıllarda, bir iPad’in yanması nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmişti. Sigorta şirketi ve hayatını kaybeden kişinin apartman yönetimi, iPad’in yanmasının sebebinin şirket olduğunu göstererek Apple’a dava açtı.

iPad yangını iddiasıyla Apple’a dava!

Şubat 2017‘de ABD’de çıkan bir yangın sonucu Bradley Ireland isimli bir kişi hayatını kaybetmişti. Fakat, kontrollerin ardından yangının sebebi net bir şekilde belirlenemedi.
Bu süreçte hayatını kaybeden kişinin eşi Julia Ireland, birkaç kez yangının sebebinin iPad olduğunu iddia etti. Ardından da Apple’a dava açtığını bildirdi. Julia Ireland’ın iddialarına göre iPad’in bataryasındaki bir sorundan kaynaklı cihaz patlayarak alev almıştı ve bu alev mutfaktan etrafa yayılarak eşinin ölmesine sebep oldu.Şimdi ise Bradley Ireland’ın sigorta şirketi ve apartman yönetimi benzer iddialarla Apple‘a dava açtı. Apple avukatları da “iPad’in tasarımınde veya üretiminde herhangi bir sorun yoktur. Batarya ile ilgili güvenlik uyarıları da ürün paketi içerisinde yer alıyordu.” diyerek savundu.
Sigorta şirketi ise Apple’ın yangından kaynaklanan tüm zararları ödemesini istemekte ısrarcı. Çünkü “Apple lityum pillerin tehlikeli özelliklerini biliyor ve bilerek kullanıyor.” dedi. Ayrıca sigorta poliçesi kapsamında tazminatfaizavukatlık ücretleri ve dava masraflarının da karşılanmasını istedi.
Dava henüz sonuçlanmadı fakat Apple’ın aleyhine bir sonuç çıkması da pek muhtemel gözükmüyor. Apartman yönetiminin dava etmesi de biraz çıkarcı mahkeme heyeti tarafından çıkarcı bir yaklaşım olarak karşılanarak dava ileri bir tarihe ertelendi.