2 Kasım 2019 Cumartesi

Google Haritalar güncellendi. İşte yeni özelliği!

Bir şehri keşfetmek için Google Haritalar uygulamasını kullandığınızda önemli yerleri gösteren simgeleri fark etmemiş olabilirsiniz. Şirket bu sorunu çözebilmek için uygulamaya yeni güncelleme ile birlikte simge paketi ekledi.

Google Haritalar ile şehri daha kolay keşfedebileceksiniz

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte yeni yerler keşfederken mobil cihazlardaki uygulamaları kullanmaya başladık. Harita uygulamaları bu sebepten dolayı şehirlerin önemli noktalarını özel simgeler ile işaretliyor. Firma simge seçimi nedeniyle bazı sıkıntılara sebep oluyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu sorun ortadan kalktı.
Uygulama 10.28.2 sürümü ile büyük simge özelliğine kavuştu. Londra, Paris, Roma, Barselona, New York gibi şehirleri harita üzerinden incelediğinizde eski sürümlere göre farklı olduğunu görebileceksiniz. Özellikle antik kentlerde benzer şekilde simgelerin kullanılması ziyaret ettiğiniz şehri daha iyi keşfedebilmenize olanak sağlayacaktır.Şimdilik sadece tarihi ve önemli yerlerin simgelerini ekleyen firma, ileride diğer kategoride bulunan yapılar ile ilgili çalışmalarda bulunabilir. Örneğin Sydney Opera Binası, Dünya Mirasları listesine eklenmiş bir yapı olmasına rağmen Google Haritalar uygulamasında herhangi bir simge ile işaretlenmemiş. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayan şirketin özel simgeleri hangi kriterlere göre oluşturduğu merak konusu.
Yeni özelliği ile birlikte uygulama 200‘den fazla ülkede binlerce şehri keşfetmenize yardımcı olacak.

Hamilelik Döneminde Baba Adaylarını Etkileyen Kuvad Sendromu Nedir?

Çiftlerin bebek bekleme süreci oldukça heyecanlı ve hararetli geçer. Bu süreçte hamilelik nedeniyle hormonlarındaki değişim yüzünden anne adayı hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenir. Ancak hamilelik süreci yalnızca anne adaylarını değil, zaman zaman baba adaylarını da hem psikolojik hem de fiziksel olarak etkileyebilir. Baba adayları da eşleri gibi bazı hamilelik belirtilerini gösterebilir. “Kuvad sendromu” olarak bilinen bu durum, sanıldığından daha yaygın olarak gözlemlenir. Kuvad sendromu nedir, belirtileri nelerdir ve baba adaylarını nasıl etkiler, gelin daha yakından bakalım.

Kuvad sendromu nedir?
Baskça’da yumurtadan çıkmak anlamına gelen “couver” sözcüğünden türetilmiş olan kuvad (couvade) sendromu, baba adaylarının eşlerinin hamilelik süresi boyunca onlarla beraber bazı belirtiler gösterdikleri durum olarak bilinir. Baba adayları, eşlerinin hamilelikleri süresince onlara gösterilen ilginin kendilerine de gösterilmesini isteyebilir, bazen eşleri gibi aşerebilir ve mide bulantısı gibi belirtiler gösterebilir. Psikolojik bir durum olan kuvad sendromu empati düzeyi gelişmiş erkeklerde daha sık gözlemleniyor. Ancak kuvad sendromunda psikolojik etkilerin yanı sıra fiziksel etkiler de yaşanabiliyor.

Kuvad sendromunun belirtileri nelerdir?
Baba adayının gebelik dönemindeki eşinin hareketlerini taklit etmesi olarak bilinen kuvad sendromunun hem psikolojik hem de fiziksel belirtileri bulunuyor. Kuvad sendromunun belirtileri, gebeliğin üçüncü ayından itibaren herhangi bir zamanda ortaya çıkabiliyor. Belirtiler bir dönem durulsa da doğumdan önce tekrar şiddetlenebiliyor. Baba adayı, hamilelik döneminde eşine gösterilen ilgiyi kıskanabiliyor; eşinin yaşadığı bulantı, kusma ve baş dönmesi gibi hamilelik semptomlarını kendisi de yaşayabiliyor. Ayrıca kuvad sendromu yaşayan baba adaylarında kilo artışı da gözlemlenebiliyor.

Kuvad sendromunun nedenleri nelerdir?
Kuvad sendromunun nedenleri kesin olarak bilinmemekle birlikte, sendromun ağırlıklı olarak psikolojik etkenlerden kaynaklandığı düşünülüyor. Yapılan bir araştırmaya göre kuvad sendromu, gelir seviyesi düşük ve kaygılı yapıya sahip baba adaylarında daha sık görülüyor. Kuvad sendromuna sebep olan diğer nedenler arasında ise, baba adaylarının küçük yaşta terk edilmiş olması, beklenmeyen gebelik, ekonomik güvence eksikliği ve evlilikte geçimsizlik gibi faktörler yer alıyor.

Kuvad sendromuyla başa çıkmak için ne yapmak gerekir?
Kuvad sendromuna yakalanan kişilerin genelikle tedavi olması gerekmiyor. Çünkü belirtilerin birçoğu, baba adayı ya da çevresindeki kişiler durumu fark edene kadar geçiyor. Ancak, bazı durumlarda baba adayları psikoterapiye yönlendirilebiliyor. Kaygı seviyesindeki artış nedeniyle, baba adaylarının psikoterapi alması öneriliyor.

1 Kasım 2019 Cuma

Domates Soslu Makarna Tarifi

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalem yada penne makarna
  • 3 adet orta boy domates
  • 7-8 dal taze nane (kuru nanede olabilir)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre üzerine peynir
  • Haşlamak için kaynar su
  • Tuz

Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

Merhabalar, yeni yaptım makarnamı tadına baktım beğendim ve sizlerle paylaşıyorum.
  1. Öncelikle makarnamızı tuzlu kaynar suda on dakika kadar kaynatıp pişirelim. Ben biraz diri sevdiğim için kontrollü pişirdim.
  2. Makarnamızı süzgece alalım. Domateslerimizi püre haline getirelim.
  3. Tenceremize sıvı yağ püre domatesi alalım kavuralım nanemizi ekleyelim az daha karıştıralım.
  4. Üzerine makarnamızı dökelim ocağı kapatmadan sosumu makarnamız ile birlikte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. Artık servise hazır.
  5. Servis tabağına aldığımız makarnamızın üstüne arzuya göre peyniri serpeleyelim.
    Buyurun efendim afiyet olsun.

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  4. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
  5. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
  6. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
  8. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 baş yemeklik doğranmış soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım paket mantar (200 gram kadar)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta + yarım su bardağı suda eritilecek
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 2-3 dal maydanoz

Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Göğüsleri iri parçalar halinde dilimleyip tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kızgın yağda iyice kızarana dek arkalı-önlü pişirin.
  2. Aynı tavanın içinde tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
  3. Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
  4. Tavuk veya et suyunu, kremayı ve sulandırılmış nişastayı ekleyip karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayınca tavukları ve toz biberi de ekleyin. 10-15 dk daha tavuklar tamamen pişene kadar kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte pişirin.
  6. Dilerseniz en son birkaç dal kıyılmış maydanoz ile servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Rus Salatası (Tam Kıvamında) Tarifi

Rus Salatası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 küçük konserve mısır (1 su bardağı)
  • 1 çay bardağı kadar kornişon (6 adet)
  • Yarım su bardağı mayonez (5 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı susuz tarafından yoğurt
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak (haşlanmış tavuk eti yada hindi füme de ekleyebilirsiniz, ben kullanmadım)

Rus Salatası (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar harika bir rus salatası tarifim var. Bu ölçüleri kaçırmayı  derim. Yedikçe yediren bir rus salatası tarifim. Yapımı oldukça basit. resimlerde de ayrıntılı şekilde paylaştım.
  1. Patatesleri havuçlarımızı güzelce küp şeklinde doğrayalım. Onları güzelce haşlayalım. Doğrayarak haşlarsak daha çabuk haşlanır.
  2. Aynı şekilde bezelyeleri de haşlayalım.
  3. Sonra sularını süzelim.
  4. Diğer yandan konserve mısırıma yıkayıp süzelim.
  5. Doğradığımız kornişonları da ekleyelim.
  6. Son olarak mayonez ve yoğurdumuzu ekleyelim.
  7. Hepsini karıştıralım. Damak zevkimize göre de tuz ekleyelim.
  8. Rus salatamız hazır.


İsteyenler haşlanmış tavuk yada hindi füme ekleyebilir. Ben kullanmadım. Gerçekten muhteşem bir salata tarifi. Denemek isteyen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Afiyet olsun. ❤

Büzgülü Sütlü Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi

Büzgülü Sütlü Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin ;
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Büzgülü Sütlü Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce şerbetimiz ile ise başlayalım tenceremize şekeri ekleyelim.
  2. Üstüne 2 bardak suyumuzu ekledikten sonra ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
  3. 5 – 6 dakika kaynadıktan sonra sütlerimizi ilave edelim oda kaynadıktan sonra hemen altını kapatıp soğumaya bırakalım
  4. Baklava yapına geçelim 1 paket yufkamızı açalım ne kadar kullanacağınız sizin fırın tepsinize göre değişir yalnız açınca bir bez parçası ile korumaya alalım kurumasın.
  5. 2 adet yufkamızı tezgaha serelim dört kenarını sıvı yağımız ile hemen az bir şey yağlayıp yapışmasını sağlayalım
  6. Bir kenarını biraz kıvırdıktan sonra cevizimi serpelim yalnız fazla kenarlarına gelmesin.
  7. Ardından ince oklavamıza dolayalım ve büzdürelim tepsimize yerleştirelim bu şekilde tepsiniz dolasıya kadar yapalım benim borcamım 11 sıra aldı tereyağımızı eritelim.
  8. Erirken köpükleri toplayalım fırında kızarırken yanıyor çünkü eriyen tereyağımızı da baklavanızın üzerine gezdirelim.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza üstü kızarasıya kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkınca 2 dakika bekleyip soğumuş olan şerbetimiz ile buluşturalım.
  11. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Fit İrmikli Toplar Tarifi

Fit İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı bal
  • %80 bitter çikolata

Fit İrmikli Toplar Tarifi Yapılışı



  1. Süt, irmik, hindistan cevizi ve tarçını bir tencereye alın ve puding kıvamı alana kadar pişirin.
  2. Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  3. Ilıyınca içerisine balı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  4. Çıkartınca minik toplar haline getirin ve benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayla kaplayın.
    Afiyet olsun.

Kapuska Tarifi

Kapuska Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahananın yarısı
  • 1 orta boy soğan
  • Ufak 1 parça kaburga kemiği
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Kapuska Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı fotoğraf ta ki gibi doğrayın soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
  2. Kaburga kemiğini de alın birlikte kavurun daha sonra salçasını ekleyip kavurun.
  3. Ardından lahana ve pirinci de ekleyin biraz kavurun suyunu ayarlayın.
  4. 1-2 kaynatın baharatlarını ve tuzunu atın kısık ateşte pişirin.
    AFİYET OLSUN 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 avuç pirinç
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 adet limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları yıkayıp doğrayalım sıvı yağ da kavuralım salçayı ilave edin karıştırın.
  2. Yıkanmış pırasaları ilave edin biraz daha kavuralım.
  3. Zeytinyağı ilave edin pirinç yıkayıp ilave edin limon tuzunu koyalım karıştırın suyunu ilave edin.
  4. Pişmeye bırakın tuzunu ve baharatları ilave edin limonda sıkabilirsiniz. Ekşi ekşi mis gibi afiyet olsun

Elmalı Cevizli Tart Tarifi

Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
İç Harcı ;
  • 3 adet elma
  • 2 kaşık şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, yağ, şeker kab tozu ve un ile ele yapışmayacak kovanda bir hamur yoğurulur.
  2. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurumuz dinlenirken elmalar soyulup rendelenir, yumuşayıncaya kadar ateşte bir iki çevrilir.
  3. Üzerine şeker ceviz tarçın ekleyip karıştırılır ve soğuması için serin bir yere konur.
  4. Dinlenen hamurdan iri bir mandalina büyüklüğünde hamur ayrılır.
  5. Diğer hamur küçük yuvarlak borcamın dibine elimizle aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır.
  6. Kenarları daha dik olacak şekilde tepsiye yaydıktan sonra elma harcını döküyoruz.
  7. Ayırdığımız hamuru açıp şeritler keserek üst süslemesini yapabilirsiniz farklı desenler de kullanabilirsiniz.
  8. 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, beş dakika fırında dinlendikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane küçük kapya biber
  • Sızma zeytinyağ
  • 6-7 tane mini patlıcan
  • (büyün normal boy patlıcanda olur böyle hem daha kolay pişiyor hemde sayı olarak daha fazla yapabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz
  2. Patlıcan suda beklerken soğanları ve kapya küp küp kesiyoruz hepsini tencereye alıyoruz.
  3. Zeytinyağı üzerine döküyoruz 2-3 dakika kavurup patlıcanları üzerine oturtuyoruz suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Ara ara kontrol edip çeviriyoruz patlıcanlar yumuşayınca karnıyarık gibi kenardan alıp dolduruyoruz.
    Ben genelde kapattıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdiriyorum.

Yoğurtlu Bezelye Salatası Tarifi

Yoğurtlu Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bezelye
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 7 adet kornişon turşu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz dereotu
Üzerine ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fiske kırmızı toz biber

Yoğurtlu Bezelye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bezelyeyi haşlayalım.
  2. Üzerine haşlanan mısırı ekleyip küçük doğranan kornişonu, kıyılmış dereotu, yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırın.
  3. Tuz ile tatlandıralım. Karıştırıp servis tabağına alalım.
  4. Üzerine eritilen yağ ile kırmızı biberi gezdirip servis yapın.