22 Eylül 2019 Pazar

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 4 adet yufka
Salçalı Sosu İçin;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin;
  • Tereyağı
  • Pul biber

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk göğsünü rondonun içerisine alalım ve geçirelim.
  2. Rondodan geçirdiğimiz tavuk kıymamızı geniş bir kabın içerisine alalım, üzerine rendelediğimiz soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu alarak güzelce karıştıralım.
  3. Yufkamızın bir tanesini tezgaha alalım, ortadan iki keselim.
  4. Hazırladığımız kıymalı iç harcı uzunlamasına yufkanın geniş tarafına yerleştirelim.
  5. İçe katlayarak rulo şeklinde saralım.
  6. Rulolarımızı 2-3 cm genişliğinde keselim.
  7. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız mantılarımızı dik ve sıkışık olacak şekilde yerleştirelim.
  8. Tavuklu mantılarımızın üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  10. Salçalı sos için tavaya sıvı yağ ve salçayı alalım, karıştıralım.
  11. Üzerine naneyi de ekleyelim ve karıştıralım.
  12. Son olarak sıcak suyumuzu ekleyelim, karıştırarak salçayı çözdürelim.
  13. Süre sonunda pişen mantılarımızı fırından alalım ve salçalı sosu her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
  14. İlk sıcaklığı çıkan mantılarımızzı kalıptan çıkartalım ve servis tabağına alalım.
  15. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  16. Son olarak tereyağında kızdırdığımız toz biberi de üzerine gezdirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Çorbası (Çok Lezzetli ) Tarifi

Yoğurtlu Kabak Çorbası (Çok Lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Yaklaşık 8 su bardağı sıcak su (gerekirse ilave edelim)
Terbiyesi İçin;
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin;
  • Tereyağı
  • Toz biber

Yoğurtlu Kabak Çorbası (Çok Lezzetli ) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye doğranmış kabak, patates, soğan, sarımsak,baharatlar ve suyu alarak karıştırıyorum.
  2. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyorum.
  3. Pişen sebzelerimi blendırdan geçiriyorum.
  4. Terbiyesi için yoğurt ve unu bir kapta çırpıyorum.
  5. Üzerine çorbamın suyundan alıp ekleyerek inceltiyorum.
  6. Hazırladığım terbiyeyi çorba ilave ediyorum. Bu arada sürekli karıştırıyorum.
  7. 5 dakika kaynadıktan ocağı kapatıyorum.
  8. Sosu için, tereyağında toz pul biberi kızdırıp gezdirerek servis ediyorum.

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 – 350 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Fındık içi ( çok hafif robottan veya havanda çekilecek)
KREMASI İÇİN;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem santi
  • 1 paket vanilya

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi Yapılışı

Hadi başlayalım Bismillahirrahmanirrahim 🤗
  1. İlk olarak bi tavaya sıvı yağı dökelim .
  2. Üzerine kadayıfları ekleyip ardından şekeri ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Kadayıflar kavrulduktan sonra havandan veya robottan çektiğimiz fındıkları ekleyelim soğuması için bi kenara bırakalım.
  4. Kremamız için süt nişasta şekeri tencereye alalım koyulaşıncaya kadar karıştıralım göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp bi kenara alalım içine krem santiyi (toz halinde) ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Muhallebimiz de hazır ardından borcamımızın altına kadayıfların yarısını serpiştirelim.
  6. Sonra muhallebiyi dökelim yayalım, iyice her tarafı eşit olcak şekilde .
  7. Ardından kalan kadayıflarla da üzerini kapatalım,her tarafına gelecek şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Nacizane önerim 1 gece beklemesi yada akşamdan yapıp ertesi güne hazır olması.
    NOT: hazır kavrulmuş kadayıfta alsanız siz tekrar gene kavurun çıtır olması için
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yumuşacık Üçgen Poğaça Tarifi

Yumuşacık Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (ılık )
  • 1 paket kuru maya
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
İçi İçin ;
  • 100 gr lor peyniri
  • maydanoz
Üzeri İçin ;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Yumuşacık Üçgen Poğaça Tarifi Yapılışı

Hayırlı hafta sonları diliyorum herkese. her zaman yaptığım tarifi tam tutan her zaman yumuşacık olan poğaçamın farklı şekliyle buradayım mutlaka deneyin çocukların beslenmesi için misafirleriniz beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak.
  1. Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika kadar bekletin.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  4. Hamurdan bir tane alıp elinizle yuvarlak açın iç harcını koyup resimdeki gibi katlayıp üçgen şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ,  yumurta sarısı ile sütü karıştırıp poğaçaların üzerine fırça ile sürün.
  6. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarıp üzerini bez ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Servis yapın afiyet olsun.

Önceden Pişirilmiş İç Harcıyla Garanti Lahmacun Tarifi

Önceden Pişirilmiş İç Harcıyla Garanti Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Lahmacun Hamuru İçin;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un( Ben 7, 5 bardak un kullandım)
İç Malzemeler;
  • 500 gr Kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • İstenilen miktarda maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı iç yağı(kıymam yağsız olduğu için ekledim siz eklemeyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Önceden Pişirilmiş İç Harcıyla Garanti Lahmacun Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba🤗 Nefis bir lahmacun yapmaya hazır mıyız?Senegal’de Türk restoranı olmadığı için özlediğimiz de iş başa düşüyor. Malzeme kalitesinden kaynaklı olarak aynı tadı tabiki vermiyor ama benim gibi gurbette olanlar beni anlayacaktır hasreti bir nebze olsun dindiriyor. Ben içinin çiğ kalması ihtimalini ortadan kaldırmak için öncesinde iç harcını tavada pişirerek lahmacunumu hazırlıyorum başlamadan bunu belirtmek isterim. Siz isterseniz pişirmeden de yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa artık başlayalım.
  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlamakla başlayalım.
  2. Yoğurma kabımıza önce ılık sütü alalım.
  3. İçine maya ve şeker ilavesi yapıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  4. Daha sonra ılık suyu, tuzu ve sıvı yağı ilave edip şöyle bir hızlıca karıştıralım.
  5. Ben kullandığım 7, 5 su bardağı unun 3 bardağını bu aşamada ekledim ve boza kıvamında bir karışım oldu.
  6. Bu şekilde üzerine bir tepsi kapatalım ve 15 dk ön mayalama işlemi yapalım.
  7. Ön mayalama işleminden sonra kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım.
  8. Yoğurma kabını poşetle güzelce saralım ve yanmayan fırının içinde 30 dk. mayalanıp kabarması için bekleyelim.
  9. Bu esnada iç hacı pişirelim. Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım ve soğan ilavesi yaparak kavuralım.
  10. Daha sonra kıymayı ekleyelim ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
  11. Ardından doğradığımız sivri biberleri de ilave edelim.
  12. Biberler de biraz piştikten sonra domates, ince kıyılmış maydanoz ilavesi yapalım ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
  13. En son olarak salçaları ilave edip 5 dk karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  14. Bu esnada hamurumuz mayalanmış olmalı mayalanan hamuru bir kaç kere tekrar yoğuralım içindeki hava kabarcıkları gitsin.
  15. Daha sonra tezgaha azıcık un serpip mandalina büyüklüğünde yuvarladığımız bezemizi servis tabağından az daha büyük ve çok kalın olmayacak şekilde açalım.
  16. Yağsız olan teflon tavaya(ben krep tavasını kullandım) açtığımız lahmacun hamurunu orta ateşte hafif göz göz olmaya başlayıncaya kadar pişirelim. (Dikkat edelim çok pişmesin sadece minik minik kabarması yeterli)
  17. İç harcından istediğimiz miktarda alıp hafif pişmiş olan hamurun üzerine yaydıralım.
  18. Pişerken üzerine büyük bir kapak kapatalım buharı içinde kalsın güzelce pişsin.
  19. Daha sonra çeşitli yeşillik, soğan, domates ve tabi ki limonla servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
  20. Ben iç harcı bol bol koyduğum için harcın yettiği kadar 8 adet lahmacun çıkardım.
  21. Kalan hamurla 1 somun ekmek ve 2 adet bazlama çıkardım. Bunu dikkate almanızda fayda var. Sevgiler😊

Enfes Tadıyla Sosyete Mantısı Tarifi

Enfes Tadıyla Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak (isteğe göre artırılabilir )
Sosu için;
  • Biraz sıvı yağ ve pulbiber

Enfes Tadıyla Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz ,soğanı küp küp doğrayıp bir miktar sıvı yağla kavuruyoruz .
  2. Sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
  3. Kıymanın rengi dönünce sırasıyla baharatları ve tuzu ekliyoruz .
  4. Sonra sarımsağı minik minik doğrayıp yada rendeleyip içine ekliyoruz .
  5. Son olarak maydanozu küçük küçük doğrayıp onu da ekliyoruz ve harcımız hazır.
  6. Daha sonra her bir yufkayı 4 parcaya bölüp üçgen şekilde harcımızdan eşit miktarda içerisine koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz.
  7.  180 derece fırında her tarafı eşit şekilde kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yoğurtun içerisine 2 diş sarımsak ekleyip pişen yufkaların ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküp pulbiberli yağ gezdiriyoruz. Sosyete mantımız yemeğe hazır. Afiyet olsun

Mini Köstebek Pasta Tarifi

Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
Arası için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 küçük kase damla çikolata
  • 2 adet muz

Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Sonra sırasıyla kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyelim.
  4. Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  5. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  6. Pişen kekten ilk sıcaklığı geçtikten sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
  7. Kalan kısmı rondodan geçirelim.
  8. Arası için 2 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi çırpalım.
  9. Katılaşınca damla çikolatayı ekleyelim ve buzdolabına kaldıralım.
  10. Keki tepsiye alalım.
  11. Üzerine doğradığımız muzları yerleştirelim.
  12. Krem şantiyi muzların üzerine hafif bombeli olacak şekilde yayalım.
  13. Üzerini rondodan geçirdiğimiz kek parçaları ile kaplayalım.
  14. Buzdolabında 3–4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Nefis Elmalı Kek Tarifi

Nefis Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1. 5 su bardağı un
  • 3 adet kırmızı elma
Üzeri için:
  • Pudra şekeri ve tarçın

Nefis Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

Gelelim bu nefis keki yapmaya. 👌
  1. Öncelikle 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı tozşekeri çırpalım.
  2. Bu çırptığımız karışımdan 1 su bardağı kadarını kenara ayıralım.
  3. Kalan karışıma 3 yumurta, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırpalım.
  4. Kare büyük borcama boşaltalım.
  5. Bu karışımımıza; kabuklarını soyup ay ay ince ince doğradığımız elmalarımızı yarisi içine batacak şekilde yerleştirelim.
  6. 180 dereceye ayarladığımız fırınımızda pişirelim.
  7. Fırından çıkar çıkmaz ayırdığımız 1 su bardağı karışımı dökelim.
  8. En son kekin üzerine pudra şekeri ve tarcın dökelim.
    Afiyet olsun 😊

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket küçük tam buğday bazlama ( 1 paketten 2 ad çıkıyor )
  • 1 Adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası- acısız
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber – acı isteğinize göre miktarı azaltıp arttırabilirsiniz.

Bazlamadan Sağlıklı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Bazlamalar ortadan ikiye keserek ayrılır , 8 adet lahmacun çıkıyor böylece ve ince hamur oluyor.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir , büyük tepsiye hepsi sığıyor.
  3. Bir tavada zeytinyağ ve kıyma kavrulur.
  4. Soğan sarımsak rondodan geçirilerek ilave edilir.
  5. Domates ve biber salçası ilave edilir.
  6. Küçük doğranmış domates, biber ve maydanoz ilave edilir.
  7. Baharatlar ilave edilerek kıyma pişene kadar 15 dk kadar kavrulur.
  8. Hazırlanan iç bazlamaların üzerine eşit miktarda dağıtılır.
  9. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirilir.
  10. İç zaten önceden piştiği için fırında çok tutmayın. Tutarsanız bazlamalar kuruyabilir. Çıtır severseniz 20 dk tutabilirsiniz.
  11. Hamuru daha yumuşak severseniz harcı biraz sulandırıp sonra bazlamaların üzerine paylaştırabilirsiniz. – genelde çocuklar daha yumuşak seviyorlar👍🏻

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 tane yumurta
  • 125 g tereyağı (margarin)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1  paket vanilya
İç harcı için;
  • 4 adet büyük elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı için rendelenmiş elmayı, toz şekeri ve tarçını ekleyerek pişmeye bırakalım.
  2. Elmalar yumuşayıp suyunu çekmeye başladıgında ocaktan alıp sogumaya bırakalım.
  3. Tart hamuru için yoğurma kabına yumurta, margarin ve şekeri alarak karıştıralım.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş eleyerek ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzun üstünü streç filimle kapatıp 15 dk dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamur alıp kenara ayıralım.
  7. Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alalım elimizle üstüne biraz bastırıp hamurumuzu açalım ve daha sonra merdane yardımıyla kalıbımızın boyu kadar açmaya devam edelim.
  8. Tereyağı ile yağladığımız borcama hamurumuzu yerleştirelim.
  9. Hamurumuzun üzerine hazırladığımız elmalı iç harcını boşaltarak yayalım.
  10. Portakal büyüklüğünde kenarda beklettiğimiz hamuru tekrardan iki pişirme kağıt arasında merdane yardımıyla açalım
  11. Daha sonra hamur kesici ile şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üzerine yerleştirelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35dk pişirelim.
  13. Tartımız soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri dökerek dilimleyip servis edelim afiyet olsun. 🤗

Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket toz Maya
  • 1 su Bardağı ılık Su
  • 1 su Bardağı ılık Süt
  • 1 su Bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta ( sarısınız üzeri için ) beyazını Hamura
  • Yeteri kadar Un bir kilo dan az
Harcı için :
  • Kıyma harcı
  • 200 gr kıyma harcı
  • 1-2 dal maydanoz
  • Küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biberli
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Patates 3-4 küçük boy
  • Küçük soğan, Maydonoz, tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı : İlk başta kuru maya ve ılık su ve süt, sıvı yağ ,şeker, tuz hepsini karıştırıyoruz.
  2. Sonra yumurta beyazı karıştırıyoruz ve unu dikkatli ilave ederek yoğuruyoru.
  3. Bir saat mayalanma ya bırakıyoruz.
  4. Mayalandık dan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz az sıvı yağla elimizle çok az acıyoruz.
  5. İç harcını istedimizi koyoruz ve şekil verip üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiye diziyoruz.
  6. 15-20 dk tekrar mayalandırıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış gırına 200 derecede 25-30 dk pişirmeye bırakıyoruz.

Tam Kıvamında Şekerpare tarifi

Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbet için;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi Yapılışı

  1. Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
  2. Şekerpare;hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin.
  4. Yağlanmış borcama dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  6. SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
  7. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın. Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.