Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım portakal suyu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Soğuduktan sonra;
- Yarım paket kremşanti
Portakal sos için;
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Keki ıslatmak için;
- Süt
Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Sıvıyağ, portakal suyu ve süt eklenip biraz daha çırpıldıktan sonra kuru malzemeler ve portakal kabuğu eklenir.
- Yağlayıp unladığımız kalıba döküldükten sonra 170 derecede pişirilir.
- Krema için; tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya eklendikten sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra krem şanti eklenip 5 dakika mikserle çırpılır.
- Ilıyan kek yaklaşık 1 su bardağı sütle ıslatılıp portakal sos dökülür. Sos donduktan sonra kremayla süsleyebiliriz. Afiyet olsun