24 Aralık 2023 Pazar

Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi

 

Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (400 ml)
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kuru yemişler için)
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı çiğ badem
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi

    Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Öncelikle sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, salça, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu karıştıralım.
  • Butların üzerine fırça yardımı ile sostan sürelim.
  • Airfryer pişirme kağıdını hazneye yerleştirelim. Tavukları da hazneye yerleştirerek 140 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pilav için tencereye aldığımız tereyağı ve sıvı yağda, rendelediğimiz havuç ile doğradığımız soğanı soteleyelim.
  • Üzerine tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkadığımız pirinci ekleyerek kavuralım.
  • Tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Üzerine kuru yemişlerimizi ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • Yuvarlak bir borcam veya kalıbın tabanına önce kavurduğumuz kuru yemişleri ardından pilavı koyarak düzeltelim.
  • Kuru yemişli pilavı bir servis tabağına ters çevirelim ve üzerine kızarmış tavukları yerleştirerek servis edelim. 

Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi

 

Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 küçük kase ayıklanmış nar
  • 1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 250 gram süzme yoğurt
  • Tuz

    Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve havucumuzu rendeliyoruz.
  • İçine kalan tüm malzemelerimizi ekleyip, yavaşça karıştırıyoruz ki narlarımız zarar görmesin. Salatamız hazır, afiyet olsun….
  • Not:Yoğurt ve mayonez miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.

22 Aralık 2023 Cuma

1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi

 

1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
  • 3 litre su

    1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limonata tarifi için öncelikle daha önceden derin dondurucuya kaldırarak dondurduğumuz portakal ve limonu dilimleyelim.
  • Kestiğimiz portakal ve limon dilimlerini rondoya yerleştirelim.
  • Üzerine toz şekeri ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
  • Portakal ve limon dilimleri iyice parçalanıncaya kadar rondoyu çalıştırmaya devam edelim.
  • Derince bir kaba suyu alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz tüm malzemeyi ilave edelim.
  • Limon tuzunu da ekleyerek karıştıralım. İyice aromasının suya geçmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Uygun bir kabın üzerine süzgecimizi yerleştirdikten sonra içerisine tülbent geçirelim.
  • İçeceğimizi süzgecin üzerine boşaltalım ve süzülmesini sağlayalım.
  • İyice süzüldükten sonra tülbentte kalan posayı da elimizle iyice sıkalım ve sürahiye alalım.
  • Sadece bir portakal ve bir limondan oluşan limonatamız servise hazır.

Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi

 

Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı badem
  • 1 su bardağı çay şekeri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavayı ocağa alıp bademleri koyup üzerine çay şekeri suyu ve tarçını koyup karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca arada karıştırın. Suyunu çeksin.
  • Karamelize olana kadar karıştırın.
  • Altını yakmamaya özen gösterin.
  • Sürekli karıştırın daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
  • Kaşıkla tek tek ayırın sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz. Saklama kutusunda muhafaza edebilirsiniz.

Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi

 

Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı instant maya (4 gr)

Beyaz peynirli sebzeli harç;

  • 350 gr beyaz peynir
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates

Patatesli kaşar peynirli harç;

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kaşar peynirli yumurtalı harç;

  • 300 gr kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Kıyılmış maydanoz

Kenarlarına sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı

    Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?1.Karışık pidenin hamuru için uygun bir yoğurma kabına un, tuz, şeker, instant maya ve ılık suyu alalım, hamurumuzu kıvam alana kadar yoğuralım.

    2.Güzelce yoğurarak toparladığımız hamurumuzun üzerini önce streçle ardından temiz bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
    3. Beyaz peynirli iç harcı için peynirimizi bir kaseye alalım ve çatalla ezelim.
    4.Ardından üzerine doğradığımız yeşil biber, kırmızı biber ve domatesi ekleyerek karıştıralım ve bir kenara alalım.
    5.Patatesli kaşar peynirli iç harç için öncelikle kaşar peynirimizi rendeleyelim.
    6.Haşladığımız patatesimizi ezelim, üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini, tuz ve toz kırmızı biberi de ekleyip karıştıralım.
    7.Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım, şöyle bir yoğurarak toparlayalım.
    8.Ardından hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim.
    9.Bezelerden bir tanesini alarak merdane yardımı ile açalım.
    10.Ardından hazırladığımız iç harçlarını ve rendelenmiş kaşar peynirini hamurumuzun üzerine pizza dilimleri şeklinde yerleştirelim.
    11.Hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlayalım ve üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
    12.Ardından pidelerimizi önceden ısıttığımız 190 °C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
    13.Sürenin sonunda pidemizi fırından alalım ve sadece kaşar peyniri olan kısımların üzerine yumurtaları ekleyerek yaklaşık 5-10 dakika kadar tekrar fırına verelim.
    14.Ardından fırından aldığımız pidelerimizin kenarlarına sıcakken tereyağı sürelim.
    15.Karışık pidelerimiz servise hazır. Dilimleyerek servis edelim. Karışık pide nasıl yapılır? merak edenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. 

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi

 

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük yumurta akı
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Bolca pudra şekeri

    Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son çikolatayı da ekleyip buzlukta 15,20 dakika bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkarıp yuvarlıyoruz ve bol pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Çatladıktan 1,2 dakika sonra fırından alırsanız çok iyi olur yoksa sertleşecektir.

15 Aralık 2023 Cuma

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

 

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı

    5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.
  • Tereyağı eriyip karışım krema kıvamına geldiğinde 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek gerekiyor. Çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyelim.
  • Diğer taraftan üzeri için 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.
  • Hamurdan parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
  • Kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra da şekerli fındığa bulayım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine üzerini fındık kırığı ile kapladığımız kurabiyeleri aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
  • Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.
  • Altları pembeleşip üzerleri hafifçe kızarmaya başladığında kurabiyelerimiz pişmiş demektir.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra mutlaka oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  • Daha sonra servis edelim.

Waffle Tarifi

 

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Fındık kreması veya dilediğiniz sürülebilir bir çikolata
  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
  • Dilimlenmiş muz
  • Dilimlenmiş çilek
  • Fındık kırığı
  • Sevdiğiniz farklı meyveleri de kullanabilirsiniz

    Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri çırpma kabına alıp iyice çırpılıp un ve kabartma tozu da eklenip tekrar çırpılır.
  • Yağlanmış waffle makinesine bir kepçe hamur eklenip kapağı kapalı kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sıcakken üzerine fındık kreması sürülür.
  • Benmari usulü erittiğimiz 100 gram çikolataya 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıp fındıkkreması sürdüğümüz wafflenin üzerine tatlı kaşığıyla zikzak yapıp şekil verilir.
  • Üzerine dilimlenmiş muz ve çilek ekleyip biraz fındık kırığı ekleyip tekrar benmari eritmiş olduğumuz çikolatayla üzerine tatlı kaşığıyla zikzak yapıp toz fıstıkla süsleyip sıcak servis edilir.

Profiterol Pasta Tarifi

 

Profiterol Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 200 ml sıvı krema

Ganajı için;

  • 100 ml sıvı krema
  • 50 gr bitter çikolata
  • 50 gr sütlü çikolata

    Profiterol Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Profiterol hamuru için uygun bir tencereye tereyağı ve suyu alarak ocağı açalım.
  • Tereyağı tamamen eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirelim.
  • Ardından ocağı kapatalım ve soğuduktan sonra içerisine yumurtanın bir tanesini ekleyelim.
  • Tahta kaşıkla yumurtayı harca iyice yedirelim. Diğer yumurtaları da bu şekilde tek tek ekleyerek hamura yedirelim.
  • Pişirme kağıdı ortasına kapak yardımı ile çember çizelim ve pişirme kağıdını ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Çizdiğimiz çemberi referans alarak sıkma torbasına aldığımız hamuru sıkalım.
  • Sıktığımız profiterollerin uçlarını çok az su ile düzeltelim ve önceden ısıttığımız 180 °C fırında 40 dakika pişirelim.
  • Ardından profiterolleri ortadan iki keselim ve taban kısmını servis tabağına yerleştirelim.
  • Krem şantiyi soğuk sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpalım.
  • Sıkma torbasına doldurduğumuz krem şantimizi profiterollerin arasına sıkalım.
  • Diğer parçaları da üzerlerine kapatalım.
  • Üzeri için sos tavasına aldığımız sıvı kremayı kaynamasına izin vermeyecek şekilde ısıtalım.
  • Ardından altını kapatalım. İçerisine çikolata ekleyerek karıştıralım ve erimesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız ganajı da profiterollerimizin üzerine gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.