Sebzeli Türlü - yemek tarifleri

Sebzeli Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 kase taze fasulye ve 1 avuç bamya
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(koyulmayabilir)
  • Tuz

Sebzeli Türlü Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağını tencereye alıp soğanı kavuralım.
  • Temizleyip yıkadığımız bamyayla kavuralım (bu aşamada limon sıktım bamya uzamasın diye)salçayı da katalım.
  • Patatesleri de ilave edip kabakları da ekleyelim.
  • Ardından diğer sebzeleri de ekleyelim.
  • En son patlıcanı ilave edelim patlıcan eriyor.
  • Sarımsakları da üzerine doğrayıp küp küp doğranmış domatesleri koyup kısık ateşte pişirelim.

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi - yemek tarifleri

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon (baharat miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın miktar vermiyorum)

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir karıştırma kabında sos için olan malzemeleri karıştırıp kuşbaşı doğranmış tavuk etini sosa ilave ediyoruz .
  2. İyice karıştırarak sosun tavukların her yerine gelmesini sağlıyoruz. Üzerine bir kapak kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  3. Daha fazlada olabilir ama daha az olmasın. Dolaptan aldığımız tavukları çöp şişlere diziyoruz domates ve biberleri de ayrı bir çöp şişe diziyoruz.
  4. İsterseniz domates ve biberleri tavukların aralarına da dize bilirsiniz. Ben öyle tercih etmiyorum çünkü tavuklar pişene kadar sebzeler çok fazla kızarıyor.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız şişleri yerleştirip 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Bir kere ters yüz edip diğer tarafınında kızarmasını sağlıyoruz. Çok fazla pişirmemeye dikkat ediyoruz yoksa etler kuru olur.
  7. Domates ve biberler piştiğinde fırından alıp etleri pişirmeye devam ediyoruz pişen etleri fırından çıkarıp bulgur pilavıyla servis yapabilirsiniz 😋👌🏻 afiyet olsun

Lorem Ipsum nedir?

Lorem Ipsum nedir?

Lorem Ipsum, baskı ve endüstrinin sadece kukla metni.

Lorem Ipsum, bilinmeyen bir yazıcının türünü alması ve bir tür numune kitabı yapmak için şifrelenmesiyle 1500'lerden beri endüstrinin standart kukla metni olmuştur. Sadece beş asırdan beri hayatta kalmayıp, aynı zamanda elektronik dizginin içine sıçradı, temelde değişmeden kaldı. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları içeren Letraset sayfalarının piyasaya sürülmesiyle ve son zamanlarda Lorem Ipsum versiyonları dahil olmak üzere Aldus PageMaker gibi masaüstü yayıncılık yazılımlarıyla popüler hale getirildi.

Neden kullanıyoruz?

Bir okuyucunun, düzenine bakıldığında sayfanın okunabilir içeriği tarafından dikkat dağıtılacağı uzun zamandır bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, 'İçeriği burada, içeriği burada kullanmak' yerine, okunabilir bir İngilizceye benzetmek yerine, daha az veya çok normal bir harf dağılımına sahip olmasıdır. Birçok masaüstü yayınlama paketi ve web sayfası düzenleyicisi, şimdi Lorem Ipsum'u varsayılan model metinleri olarak kullanmaktadır ve 'lorem ipsum' araması, henüz emekleme aşamasında olan birçok web sitesini ortaya çıkaracaktır. Çeşitli versiyonlar yıllar içinde, bazen kaza ile, bazen de amaçlarla (enjekte edilen mizah ve benzeri) evrimleşmiştir.

Nereden geliyor?

Popüler inanışın aksine, Lorem Ipsum sadece rastgele bir metin değildir. M.Ö. 45 yıllarında klasik Latin edebiyatının bir parçasında kökleri vardır, bu da onu 2000 yıldan fazladır. Virginia'daki Hampden-Sydney Koleji'nden bir Latin profesör olan Richard McClintock, Lorem Ipsum pasajından gelen daha anlaşılır bir Latince kelime, konservatuardan birini araştırdı ve klasik edebiyattaki sözün özünden geçerek, şüphesiz kaynağı keşfetti. Lorem Ipsum, Cicero'nun M.Ö. 45 yılında yazdığı “de Finibus Bonorum ve Malorum'un” (İyi ve Kötünün Aşırılıkları) 1.10.32 ve 1.10.33 bölümlerinden gelmektedir. Bu kitap, Rönesans döneminde çok popüler olan etik teorisi üzerine bir tezdir. Lorem Ipsum'un ilk satırı, “Lorem ipsum dolor sit amet ..”, 1.10.32 bölümündeki bir satırdan geliyor.


1500'lerden beri kullanılan standart Lorem Ipsum pasajı

Lorem ipsum dolor oturmak amet, consectetur adipiscing seçkinleri, sed dolambaçlılar.
Ad minim veniam, en iyi alışkanlıktan kurtulma emrini uyandırmak.
Duis aute irure volkan dit özeti içinde reprehenderit içinde bir dul duruş dolore eu fugiat nulla pariatur.
Excepteur sint occaecat cupidatat olmayan provokasyon, smaçya suntu dehşet mardit anim id est laborum.

Yemek tarifleri - Nefis Çoban Salata

Nefis Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 salkım domates
  • 2 orta boy salatalık
  • 2 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Üzerine serpmek için ;
  • Sumak

Nefis Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayarak küçük küçük doğruyoruz.
  2. Bir kasenin içinde sosuyla karıştırarak servis tabağına alıyoruz.
  3. Sumak serperek isteğe göre süslüyoruz. Salatamız servise hazır. 🍅🍋
    Her yemeğin yanına yakışan nefis bir yaz salatası.
    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Yemek tarifleri - Topalak Çorbası (Yöresel)

Bulgurdan yapılan küçük küçük köfteleri ve nohutları ile karnınızı doyuracağınız, çorba olarak anılsa da ana yemek yerine de geçebilir. Kolay bir şekilde yapacağınız topalak çorba oldukça doyurucu ve besleyicidir. Yapması kolay topalak çorbasını tadan herkes çok sevecek. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz etli topalak çorbasının malzemelerini herkes temin edebilir.
Akşama ne yapsam diye arayış içerisindeyseniz daha fazla aramanıza gerek yok. Gerekli malzemeleriniz varsa bu akşamki menünüze topalak çorbayı ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

Topalak Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tanesi için 2 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım çay  bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Suyu için haşlanmış et, et suyu ve nohut
  • Sıvıyağ
  • Kuru nane
  • Limon
  • Yeteri kadar salça

Topalak Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kemik ve nohut haşlanır soğumaya bırakılır.
  2. Ardından çorbamızın tanesi için bulgur ve irmik karıştırılır, sıcak suyla hafif ıslatılır(tıpkı kısır gibi)
  3. Ardından salça ve baharatlarla karıştırılıp unumuz azar azar eklenerek kıvam verilir ve nohuttan biraz büyük şekilde yuvarlanır.
  4. Derin bir tencerenin dibinde yeteri kadar yağ(yarım çay bardağından az) ve biraz salca (bir yemek kaşığı kadar)ile kavrulur.
  5. Kuru nane de ilave edilip yaklaşık iki litre kadar su koyulur(1 litresi et suyu) (1 litresi normal su)kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynayınca tanesi ve nohut atılır, özleşmeye bırakılır.
  7. Taklaşık 20-25 dk kadar kaynatılıp limon suyu eklenip sıcak servis edilir .Afiyet olsun..

Topalak çorbası yanına ne gider?

  • Topalak çorbası yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Topalak çorbanızın yanına patates salatası yapabilirsiniz.
  • Sebze kızartmada topalak çorbanızın yanına yakışacaktır.
  • Topalak çorbanıza bol yeşillikli bir salata ile de eşlik edebilirsiniz.

    Topalak çorba kalori

    • 1 porsiyon topalak çorba yaklaşık olarak 361 kaloriye denk gelmektedir.

Yemek tarifleri - Dalyan Köfte

Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 türlü baharat
İçi için;
  • Havuç bezelye konservesi
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 300 gr domates konservesi( Ben kendim yazdan yapmıştım sizde yoksa 2-3 adet domates rendeleyip yapabilirsiniz)
  • 1, 5 diş sarımsak

Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı

İki olarak bütün malzemeyi katıp köftemizi yoğuruyoruz, yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz, sonra dolaptan çıkarıp iki fırın kağıdını alıp üzerine biraz sıvı yağ gezdirip harcı fırın kağıdının üzerine alıyoruz, üzerine yine sıvı yağ gezdirip diğer fırın kağıdını da alıp merdaneyle ince dikdörtgen şekilde açıyoruz, fırın kağıdını üzerinden alıp üzerine bezelye havuç karışımını yerleştiriyoruz. Sadece uç kısmına sonra rulo şeklinde sarıyoruz. İki ucunu burarak sıkılaştırıyoruz, yarım saat daha buzdolabında dinlendiriyoruz, sonra 250 c. alt üst ayarda 30 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerindeki kağıdı alıp tekrar fırında bi 10 dk. daha pişirip dilimliyoruz.
Sosu için sarımsak ve salçayı sıvı yağla güzelce kavuruyoruz. Üzerine domates sosu döküyoruz ve yine kavuruyoruz. Servis tabağına önce sostan döküp sonra kestiğimiz köfteleri diziyoruz. Üzerine kalan sostan döküyoruz. Maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun deneyen arkadaşlarıma, tarifin videolu anlatımı youtube kanalımda yükledim iftar menüsü diye girerseniz izleyebilirsiniz. 

Moss 2018/OYUN

Moss'un dünyasına erişin

Moss, sanal gerçeklik için özel olarak tasarlanmış, aksiyon ve macera temalı tek oyunculu bir bulmaca oyunudur. İlgi çekici karakterler, sürükleyici çarpışmalar ve etkileyici dünya keşfi gibi bir oyunu harika yapan temel etmenlerle VR'ın heyecan verici fırsatlarını birleştirir.
Böylece etkileyici bir fantastik dünyada tamamen etkileşimli ve oyuncuyu içine çeken bir deneyim sunar.

Karakterler arası etkileşim

Quill ile oyuncu arasındaki etkileşim benzersizdir. Birbirileriyle kurdukları iletişim ve paylaştıkları deneyimler sayesinde bağları güçlenir. Oynanışta oyuncunun ve Quill'in yetenekleri birbirini tamamlar niteliktedir ve zafer kazanmak için iki karakterin bir arada çalışması gerekir.

Kontrol mekanikleri

Oyuncular anlaşılır ve tanıdık aksiyon ve macera kontrolleriyle kahramanı yönlendirir. Aynı zamanda Quill için önemli bir takım arkadaşı olan kendi karakterleriyle doğrudan oyun alanına erişip çevreyi değiştirebilirler.
  • PlayStation VR gerekir
    PlayStation VR gerekir
  • PS4 Pro Enhanced
    PS4 Pro Enhanced
  • Titreşim İşlevi
    Titreşim İşlevi
  • Oyuncular
    1 Oyuncular
  •  
 
 

İki kahramanın hikayesi

Quill, yaşadığı sakin topluluğun sınırlarının dışına çıkarak maceralara atılmayı hayal eden genç bir faredir. Kadim büyünün uyanmasıyla birlikte, bu hikayede yerini alacak olan sizinle, yani oyuncuyla bağlantılı hale gelir.

Uzaklardan gelen kötülük giderek yayılırken, efsaneler ve büyülerle dolu zengin bir dünyada birlikte çıkacağınız inanılmaz yolculuk, öykü kitabı türünde anlatımla canlanır. 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...