27 Haziran 2019 Perşembe

Kore Usulü Noodle Tarifi

Kore Usulü Noodle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket indomie noodle (marketten temin edebilirsiniz)
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • 1 çay kaşığından biraz fazla domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı isot ( acısı az olsun derseniz pul biber)
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • İsteğe göre tuz (ben kullanmadım)

Kore Usulü Noodle Tarifi Yapılışı

  1. 2 bardak su orta boy bir tencereye alınır.
  2. Salçalar sulandırılarak suya eklenir.
  3. Baharatlarda eklenir, kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başlayan suya 1 paket noodle konulur.
  5. Piştiği zaman suyuyla beraber servis tabağına alınır üzerine soğan küçük doğranarak eklenir.
Not : Benim için en iyi marka indomie farklı da kullanılabilir.
Taze soğan kullanmaya bilirsiniz.
Baharatlar bana çok geldiği için ben tuz kullanmıyorum.
Acı seven baharatlarını da salçasını da artırabilir.
Haşlanmış yumurta ile yiyenler var taze soğan gibi sonradan ekleyip yiyebilirsiniz. ben tercih etmiyorum.
Afiyet olsun.

Kıyır Kurabiye Tarifi

Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
  • 3, 5 – 4 su bardağı un

Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri güzelce yoğurun ve yavaş yavaş unu ekleyin.
  2. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde hamurumuzu tezgahın üzerine alın ve rulo şekline getirin.
  3. Streç film ile kapladıktan sonra 30 dakika buzlukta bekletelim.
  4. Sonra hamurumuzu bıçak yardımı ile dilimleyip üzerine yumurta akı sürelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dakika pişirelim Afiyet olsun

Tavuklu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Tavuklu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet haşlanmış tavuk but
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 , 5 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2  adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı

Tavuklu Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanlarımızı zeytinyağımızda rengi pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
  2. Daha sonra çok küçük doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.
  3. 3-4 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra salça tuz karabiberimizi ekleyip önceden haşladığımız tavuğumuzun sıcak suyundan üç buçuk bardak ekliyoruz karıştırıp ağzını kapatıyoruz.
  4. Bir kaç dakika harlı ateşte kaynara çıkınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Beş dakika bir aşır karıştırıp dinlendirelim.
  6. Üzerine haşladığımız tavuk butumuzu tiftikleyip ekleyelim salata ile servis edelim.
    Afiyet olsun 😋

Antep Usülü Kebap Tarifi

Antep Usülü Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Söğürme İçin ;
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 4 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • Sarımsak
  • Baharat
Kebap İçin ;
  • 500 gr kuyruk yağı
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Baharat

Antep Usülü Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Söğürme için malzemeler közlendikten sonra kabukları soyulur ve ince ince doğranır. baharatlanarak nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, pul biber ilave edilir ve servise hazır.
  2. Kebap için  : Kuyruk yağı doğranır, soğanlar kalın kalın doğranır, şişe bir kuyruk yağı bir soğan şeklinde dizilir ve közde pişirilir. Ayrıca bir şiş sarımsak közlenir.
  3. Pişen kuyruk yağı ve soğanlar biraz daha küçük doğranır, közlenen sarımsak ilave edilir, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberle baharatlanır ve servis edilir.

26 Haziran 2019 Çarşamba

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
Sosu İçin;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç Harcı İçin;
  • 5-6 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Kalan sosa 1 yumurta eklenir
  • Çörek otu, susam

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesler yıkanıp haşlanır. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  2. Patatesleri soyup ezip soğanla karıştırılır baharatlarını ve tuzunu ilave edilir.
  3. İlk yufkayı masaya serip üzerine sostan fırça yardımı ile sürüp karşılıklı kenarlarından tepsinizin boyuna göre 5-6 cm kadar katlayıp patates harcından koyup karşılıklı kenarlardan rulo şeklinde sarılır.
  4. Ortadan bıçakla kesip yufkayı ikiye keserek yağlanmış tepsiye dizilir.
  5. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra dilimlenir.
  6. Kalan sosa yumurta kırıp üzerine sürülür.
  7. Susam ve çörek otu attıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak mercimek
  • Yarım fincan bulgur
  • Yarım fincan pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşık tereyağ
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre su
Sosu Karışıma Dökmek İçin ;
  • 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşık salça
  • Pul biber
  • Kırmızı biber
  • Nane

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba,
  1. İlk önce mercimekler suda yıkayıp süzelim.
  2. Sonra tenceremize sıvı yağ ve tereyağ eritelim soğan ve sarımsak kavuralım.
  3. Sonra mercimek kavuralım ardından pirinç ve bulgur katalım ve karıştıralım.
  4. Kaynatılmış su katalım ve pişmeye bırakalım.
  5. Sonra bir tava alıp sıvı yağda unu kavuralım.
  6. Sonra salça ekleyip karıştıralım.
  7. 1 bardak su dökelim ardından baharatları ile karıştırıp pişmiş mercimek karışıma dökelim.
  8. Bir 5 dakika daha kaynasın. Afiyet olsun.

Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 6-7 dal maydanoz
  • 3-4 taze soğan ya da iki diş sarımsak
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre sirke

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Semizotu yaprak yaprak ayıklayıp yıkanır.
  2. Domatesin ve salatalığın kabuğu soyulur ve küçük olacak şekilde doğranır.
  3. Sarımsak rendelenir.
  4. Maydanoz, nane doğranıp eklenir.
  5. Nar ekşisi, tuz, sumak, zeytinyağı eklenir. Afiyet olsun 

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 600 g patlıcan (4-5 adet orta boy)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
Kıyması için;
  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 Adet soğan
  • 1 Adet domates
  • 1 Adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (silme)
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber

Ali Nazik Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyma tavaya alınır kavrulur.
  2. İnce kıyılmış yeşil biber ve kabuğu alınıp küp doğranmış domates eklenir.
  3. Domates su salınca biber salçası eklenir.
  4. Tuz ve karabiber eklenir kavrulur.
  5. Diğer yanda süzme yoğurt, çok az su ile açılır rendelenmiş sarımsak ilave edilir çırpılır.
  6. Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur.
  7. İnce ince küp küp doğranır.
  8. Patlıcanlara sarımsaklı yoğurt eklenir karıştırarak, birbirine iyice geçmesi sağlanır.
  9. Tuz, karabiber eklenir.
  10. Beğendi servis tabağına alınır.
  11. Üzerine sıcak kıyma eklenir.
  12. Tereyağ kırmızı toz biber kızdırıp üzerine gezdirilir.

Pratik Yaş Pasta Tarifi

Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya
  • 1 paket hazır pastacı kreması
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 4 adet orta boy muz
Ganaj için
  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram sütlü kare çikolata

Pratik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyamızı paketinden çıkaralım ve pasta tabağımıza katalım 1 su bardağı sütün yarısı ile ıslatalım ve pastacı kremanızı üzerinde yazan tarife göre yapalım.
  2. Yaptıkdan sonra pastacı kremamızı pandispanyamıza sürelim ve üzerine muzlarımızı dilimleyelim.
  3. Ardından diğer pandispanya katını katalım ve geri kalan süt ile ıslatalım.
  4. Ardından 1 poşet kremamızı 1 çay bardağı süt ile hazırlayalım ve bunu pastamızın üzerine kenarına düzgünce yayalım ve pürüzsüz görüntü elde edelim bu işlem bittikten sonra garajımızı yapalım.
  5. 100 gram sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım ve ocakda kaynatmadan ısıtalım ve ocakda alalım.
  6. İçine çikolatamızı kıralım ve eritelim ardından ganajı soğutalım pastamızın en üstüne dokelim ve spatula yardımı ile yayalım bu işlemden sonra buzdolabında 3 saat dinlendirelim ve üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Şerbetli İrmik Tatlısı (Hira Tatlısı) Tarifi

Şerbetli İrmik Tatlısı (Hira Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
  • 2, 5 su bardağı şu
  • 2-2, 5 su bardağı toz şeker (Tercihinize bağlı)
  • 1-2 damla limon suyu
Hamuru için;
  • 3 çay bardağı irmik
  • 2, 5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbetli İrmik Tatlısı (Hira Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Çünkü, şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olmalıdır.Tencereye şeker, su ve limon suyu konulur.
  2. Ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır ve şeker eriyince ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu yapabiliriz.
  4. Bunun için kabımıza irmik, un, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı koyup yoğururuz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcam kabımıza dizeriz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda 15-20 dk pişiririz.
  6. Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbetimizi hamurlarımızın üzerine döküp bekletiriz. Soğuduğunda dolapta muhafaza edebiliriz.
Afiyet olsun.

Starbucks Kurabiye Tarifi

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 180 gram bitter çikolata
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın.
  3. Benmari usulü erimiş yağ ve çikolatayı, çırptığınız karışıma ekleyim ve karışana dek çırpın.
  4. Un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyin ve düşük ateşte karışana dek çırpın. Buradaki çırpma süresini uzum tutmayın.
  5. Hamuru buzdolabına kaldırarak 30 dakika dinlendirin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde hamuru paylaştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece ve fansız ayarda 8-10 dakika pişirin.
    Kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör biskuvi
  • 2 su bardağı süt
  • 125 gram teremyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı antep fıstığı (Tüm olarak)
  • 4 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle teremyağı ocakda eritelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından bir kaba sütü dökelim içine şekeri katalım ve karıştıralım.
  3. Ardından soğuyan erittiğimiz yağı ve kakaoyu da katalım ve karıştıralım.
  4. Ardından petibörleri elimizle iri olacak şekilde kıralım. Antep fıstıklarını da ilave ettikten sonra bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım.
  5. Karıştırdıktan sonra kelepceli kalıbımızın içine karışımı dökelim ve üzerini düzleyelim ve buzluğa katıp 3 saat kadar bekletelim.
  6. 3 saatin sonunda buzlukdan çıkaralım ve ganajı yapalım. 100 ml sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım. Ocakda ısıtalım kremayı asla kaynatmayalım.
  7. Isındıkdan sonra ocakdan alıp içine 80 gram lik sütlü çikolatamızı kıralım ve eritelim karıştırarak iyice eridikden sonra bu ganajı mozaik pastamızın üzerine dökelim ve buzdolabının alt kısmında 1 saat dinlendirdikden sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim dilimler halinde servise sunalım.

Tavada Semizotu Böreği Tarifi

Tavada Semizotu Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su yada süt
İç harcı için
  • 2 kase ayıklanmış (Yaprak yaprak) semizotu
  • Orta boy soğan
  • 1 orta boy domates (4-5 kaşık konserve domates)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (olmak zorunda değil)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanın tuzuna göre )

Tavada Semizotu Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yumuşak olacak şekilde yoğurulur.
  2. Soğan ince ince doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur, salçası eklenir, biraz daha kavrulur ve baharatları, domatesi eklenir, altını kapatınca lor peyniri ve semiz otu eklenir.
  3. Hamur ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır,hamur açılır ister yağda ister yağsız tavada kızartılır. (ben her ikisini de yaptım)
  4. Yağda kızartılacaksa eğer her bir böreğe bir tatlı kaşığı zeytinyağı yetiyor.
    afiyet olsun😉
    not: toplam 11-12 börek çıkıyor.
    not: semizotu böreğinin içine limon sıkılarak yenirse lezzeti başka olur