1 Aralık 2019 Pazar

Hingel Tarifi

Hingel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3, 5 su bardağı un
İçine ;
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine ;
  • Yoğurt (sarımsaklı sade isteğe göre) ve eritilmiş tereyağı pul biber 😊

Hingel Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta su , tuz özleşene kadar karıştırılır. Un kontrollü bir şekilde eklenir.Hamur ele yapışmayan kıvamda olacak.
  2. Yoğurma işlemi bittikten sonra sıcak yerde hamurun üzeri kapalı 35-40 dakika bekletilir. Hamur bekledikçe daha güzel açılacak.
  3. Hamur dinlendikten sonra 2 ye bölüp beze yaptım ilk bezeyi ince olacak şekilde açtım çay bardağı yardımıyla kestim ortasına kıymalı karcı koyup kapattım kenarları açılmasın diye çatalla bastırdım bütün hamura bu işlemi uyguladım.
  4. Kaynar suyun içine atıp hamurlar şişip suyun üzerine çıkana kadar pişirdim fazla uzun sürmüyor pişme süresini anlıyorsunuz zaten. Afiyet olsun.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo işkembe
  • 6 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İşkembeler güzelce karbonatlı suda temizlenecek daha sonra düdüklüye alıp 1 saat haşlayalım.
  2. Sonra ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı 2 kaşık unla kavuralım soğuk su ilave edip açalım.
  3. Karışımı sonra düdüklüde pişen işkembe ile birleştirelim.
  4. Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı um 1 yumurta sarısı ve yoğurdu iyice özleyelim.
  5. Sonra işkembenin suyu ile kesilmemesi için bir kaç kepçe ilave edip açalım.
  6. Sonra tencerenizde hepsini birleştirelim. Afiyetler olsun

Siyah Nohut Salatası Tarifi

  • ığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Siyah Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba, ilk kez karşılaştığım ve denediğim siyah nohutu sizinle paylaşmak istiyorum😊
  1. 1 paket nohutu bir gece önceden ısladım. Sabah haşladım. Diğer nohuda göre geç pişiyor. 25 dakika haşlandı. İçerisinde daha az nişasta barındırdığı için sarı nohut gibi haşlanınca büyümedi.
  2. Bir kase nohutu salata kabımıza alalım.
  3. Bütün malzemeleri doğrayıp mısırımızı da ilave edelim.
  4. Sirkesini , tuzunu ve yağını ilave edip afiyetle yiyelim.
    Benim gibi salata, meze düşkünü olanların çok seveceğine eminim. Ayrıca sağlıklı beslenenler için de harika bir öğün🍀

Hamsi Kızartması Tarifi

Hamsi Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi balık
  • 100-150 gram Mısır unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hamsi Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Önce balıklarımızı temizliyoruz başını alıp iç organlarını çıkarıyoruz.
  2. İç organlarını çıkardıktan sonra yıkıyoruz ve süzüyoruz
  3. Sonra balıkları biraz tuzluyoruz damak zevkinize bağlı.
  4. Mısır ununa buladık.
  5. Yağı ateşe koyduk.
  6. Yağ kızınca balıkları 3 posta yaptım ben ama sizin tavanıza bağlı.
  7. Kızardıktan sonra servise hazır. 😇
    Desteklerinizi bekliyorum 😇
    Afiyet olsun herkese 😋

Karışık Omlet Tarifi

Karışık Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumarta
  • 2 dilim köy peyniri
  • 1 yemek kasığı un
  • 1 adet patates
  • 2 dal maydanoz
  • 6 adet zeytin
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Biraz tereyağı veya ayçiçek yağı
  • Tuz

Karışık Omlet Tarifi Yapılışı



  1. Patatesi rendeliyoruz 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyuyoruz.
  2. Üzerine patatesi ince şekilde yayıp önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
  3. 3 yumurtayı bir kaşık unla çırpıp patatesin üstüne yayıyoruz. Onun üstüne peynirleri diziyoruz ve maydanozları ilave ediyoruz.
  4. Zeytinleri de çekirdeklerinden ayırıp maydanozların üstüne ilave edip tuz ve pul biber ekleyip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 6 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Keçiboynuzu Unlu Kabak Tatlısı Tarifi

Keçiboynuzu Unlu Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim orta boy bal kabağı
  • 2 kaşık keciboynuzu unu
  • Pekmez
  • Tahin
  • Ceviz

Keçiboynuzu Unlu Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Artık kış geldiğine göre gelsin bal kabaklı tarifler 😍
Öncelikle bu tarifle ilgili uyarım bol şerbetli kabak tatlılarına alışkınsanız ve o tatları arayacaksanız bu tarif size göre değil. Canı kabak tatlısı isteyip rafine şeker kullanmak istemeyenler için hazırlanmış bir tariftir.
Tatlıyı yapmak için.
  1. İlk olarak kabaklar soyulur ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.
  2. Dilimlenen kabakları fırın kabına alalım. 2 kaşık keciboynuzu unu ile karıştırıp kabımızı streç film ile sarıp yarım saat 45 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen kabakları önceden ısıtılmış 200 derece fırında alıyoruz.
  4. 20 dk sonra fırını açıp kabakları ters yüz ediyoruz.Benim kestiğim boyut ve fırınıma toplamda 45 dk yetti. Siz kendi fırınınızda kontrollü bir şekilde pişiriniz.
  5. Pişen kabakları servis tabağına alarak üzerine az miktarda pekmez dökünüz. Tahin ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
    Canınız kabak tatlısı çektiği zaman hafif bir araştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊

Vegan Puding Tarifi

Vegan Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgun muz
  • 2 adet avokado
  • 2 kaşık organik fıstık ezmesi
  • 4 kaşık organik kakao
  • 1 yemek kaşığı tahin
Üzeri için
  • Fındık

Vegan Puding Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri blendardan geçiriyoruz.
  2. Servis ederken üzerine fındık koyuyoruz.
    Çocuklar için tamamen faydalı
    Afiyetle yiyin 🙏❣️

Brüksel Lahana Salatası Tarifi

Brüksel Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 200 gr brokoli
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağı mısır
Sosu İçin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı sirke
  • 1 küçük çaybardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz, pulbiber, isot, narekşisi
  • Yarım limon

Brüksel Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede tuz koymadan sadece suyu kaynatıyoruz.
  2. Suya tuz atarsak lahanalar ve brokoli sertleşir pişmez.
  3. Lahanaları kaynamış suya atıyoruz. 10 dk sonra brokoli ve biberleri ekliyoruz. 20-25 dk kaynadıktan sonra mısırları ilave ediyoruz üç dk bu şekilde kaynadıkdan sonra süzgeçte süzüp soğutuyoruz. İsteğe göre lahanaları iki ye bölebilirsiniz.
  4. Daha sonra bir kaseye sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağı, baharatları karıştırarak geniş bir tabağa aldığımız karışımın üzerine döküyoruz.

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çıntar
  • 2 adat yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi Yapılışı

Ege yöresinin meşhur cam mantarı çok lezzetli olur ve bu mevsimde ilk yağmurlardan sonra oluşur. Bu tarifi bulamazsanız başka mantarlarla da yapabilirsiniz.


  1. Mantarı suda bekleterek ve kırmadan bol bol yıkayın.
  2. Sonrada süzgece koyup süzülmesini bekleyin.
  3. Diğer tarafta soğan sarımsak ve biberleri yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
  4. Biber salçasını ilave edin. Sapları kesilmiş mantarları julyen doğrayıp tencereye ilave edin asla su katmayınız çünkü mantar yeterince sulanıyor.
  5. Zeytinyağının diğer yarısını mantarların üzerine gezdirip et sote yapar gibi pişiriniz.
  6. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip birkac dakika daha pişirip altını kapatınız.

Muzlu Magnolia Tarifi

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Bebe bisküvisi yada tam tahıllı (ben karışık kullandım)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker, yumurta ve nişastayı tencereye alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  2. Süt ve unu ekleyip ocağa alıyoruz kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra bi 3 dk kadar karıştırmaya devam ediyoruz ocaktan alıp vanilya ekliyoruz muhallebimiz tamam. :)
  4. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
  5. Kupların en alt tabakasına bir kepçe muhallebi, kenarlarına muz yerleştiyoruz.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı bisküvi sonra tekrar muhallebi ve tekrar bisküvi üzerine muz.
    Not: Ben çikolata eritip üzerine kullandım arzuya göre sizlerde kullanabilirsiniz:)
    Afiyet olsun.

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (şart değil ama kullanırsanız lezzetine lezzet katacaktır)
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ;
  • Dilimlenmiş kaşar
  • Dilimlenmiş sucuk
ÜZERİNE;
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Bolca susam

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyelim .
  2. Elimizle iyice karıştıralım.
  3. Kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  6. Tezgahta yuvarlak olacak şekilde açalım.
  7. İçine kaşar ve dilimlenmiş sucuk koyup kenarlarını birleştirerek kapatıp elimizle birleştirelim.
  8. İsteğe bağlı olarak yuvarlak açıp iç malzemesi koyup yuvarlak poğaçalar yapabiliriz.
  9. Pekmez ve suyu bir kapta karıştıralım.
  10. Hazırladığımız poğaçaların üst kısmını pekmezli suya batırıp susama bulayalım.
  11. Bıçakla üzerlerine çizikler atalım.
  12. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kanat
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket Knorr kekikli & Susamlı
  • Bir miktar tereyağı

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları temizleyip yıkayalım.
  2. Ortadan 2 ye keselim.
  3. Bir kaba kanatları koyalım üzerine soğan rendeleyelim baharatları ekleyip 2 saat dinlendirelim.
  4. Knorr kekikli & Susamlıyı ekleyip bir 15 dk daha marine edelim.
  5. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve kanatları arkalı önlü kızartalım.
  6. En son kızarmış olan kanatların üzerine tereyağ ekleyelim bir 10dk tavanın kapağını kapatıp orta ısıda pişirelim. Afiyet olsun

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi;
  • Orta boy 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı )

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelediğimiz elmayı, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyunca içerisine dövülmüş ceviz koyuyoruz.
  3. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemelerini ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.
  5. Resimdeki gibi kalıpla şekil verdiğimiz hamura soğuyan elmalı harçtan koyuyoruz ve hamuru orta bölgesinden açılmayacak şekilde yapıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
  7. Ilıyınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun :)