Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
- 3 parça kemiksiz tavuk pirzola (350 gr)
- 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buğdayı ıslatmak için;
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 gece önceden ıslattığımız keşkeklik buğdayı, tavuk pirzolayı, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
- Üzerindeki düğmeyi kilit pozisyonuna getirdikten sonra 40 dakika 70 kPa basınçla pişirmeye başlayalım.
- Sürenin sonunda tenceremizin önce kilidini ardından kapağını açalım.
- Hazneyi çıkartalım ve büyük bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezmeye başlayalım. Eğer gerekirse bu aşamada çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Hazır olan tavuklu keşkeğimizi önce bir tabağa alarak yaydıralım.
- Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Keşkeğimizin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ve servis edelim.
Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 3 su bardağı un az gelirse eklenir benim tam oldu
Üzerine
- Yumurta sarısı
Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beş dakikada yapılacak harika bir poğaça tereyağsız sadece sıvı yağ ile mayalı gibi kabaran muhteşem poğaçalar yapılışı.
- Sıvı yağ ,yoğurt, yumurta akı, tuzu elimizle karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Hiç bekletmeden elimizle yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırın.
- Büyütüp hemen ikiye katlayıp yarım ay sekli verip fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hepsine aynı işlemi uygulayın.
- Hamurları tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca poğaçalar hazır not ben peynir kullanmadım çocuklar peynirli yemediği için peynirlide çok lezzetli olacaktır.
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5-5 su bardağı un
Banmak ı̇çin sos:
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- Susam
- Un ,kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba alın, elinizde özleştirin.
- Kabartma tozu ve unu ekleyin, unu kontrollü koyun ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Pekmezli suyu hazırlayalım.
- Şimdi yuvarlandığımız hamuru önce pekmezli suya sonra susama banıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pizza Tadında Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet üçgen yufka
- 1 küçük kase doğranmış kaşar peyniri
- 1 küçük kase doğranmış sucuk
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates (Çekirdeği alınmış)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için
- 2 adet yumurta sarısı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Galeta unu
Pizza Tadında Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm iç harcı malzemelerini karıştırıyoruz.
- Yağ,tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
- Üçgen yufkanın geniş kısmına harcımızı koyup yanlarından kapatarak sarıyoruz.
- Tüm malzemeler bittikten sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp (bu aşamada yumurtaya yarım çay bardağı civarı süt ekleyebiliriz)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pırasalı Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (1 sarı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 6-6,5 su bardağı un
İç harcı:
- 3 sap pırasa
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pırasalı Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içerisine tüm sıvı maddeleri koyup el çırpıcısı ile çırpalım.
- 5 dakika bekletelim.
- mayamızın etkinleştiğini göreceğiz. Üzeri kabuk tutmuş gibi olacak. Unu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Üzerini örtüp yarım saat mayalanması için bekletelim bu arada ince kıyım kıydığımız pırasa ve rendelediğim havucu yağda kavurdu içerisine baharatlar katıp karıştıralım ocağın üzerinden indirelim soğuması için bekletelim.
- Mayalanan hamurunuzu tezgaha indirelim 12 parçaya bölelim her bir bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım ilk bezenin üzerine oda ısısında tereyağdan her yerine gelecek şekilde sürelim. Altı yufkayıda bu şekilde üst üstüne açıp koyalım en üstteki yufkaya tereyağı sürmüyoruz üzerine streçleyip buzdolabına kaldıralım diğer altı tane bezeyi de aynı şekilde yapalım.
- İlk yaptığımızı buzdolabından çılartıp tezgaha indirelim.
- Hamuru çekiştirerek dört köşe açalım.
- Rulo şeklinde saralım iki parmak genişliğinde kesip parçalara ayıralım.
- Her bir hamurumuzun üzerinden içeri basarak tabana zarar vermeden açalım.
- Pırasalı harçtan içine koyup üstünü toparlayıp kapatalım.
- Kapattığımız yeri ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Üzerini kapatıp yarım saat mayalandıralım.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp çöreotu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda pişirmeye bırakalım.Nar gibi kızarınca fırından çıkaralım.
10 Dakikada Hazırlayacağınız Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz ızgara but
- 4-5 tane orta boy patates
- 2 tane orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarımşar çay kaşığı karabiber
- Kimyon
- Kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sosu için;
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı kadar süt
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar salça
- Yarımşar çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- Köri baharatı
- Kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
10 Dakikada Hazırlayacağınız Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerin ve soğanların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayalım ve bir kabın içine alalım.
- Ardından üzerine baharatları ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hazırlamış olduğumuz patatesleri fırın tepsisine alalım.
- Daha sonra patatesleri sosladığımız kapta tavuğumuzun sosunu hazırlayalım. Bunun için tavuk hariç diğer malzemeleri kabın içine ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kesikler attığımız kemiksiz tavuk butlarımızı ekleyelim ve tavukları hazırlamış olduğumuz sosa iyice bulayalım.
- Sosa buladığımız tavukları patateslerin üzerine yerleştirelim ve üzerine kalan sosumuzdan sürelim. Dilerseniz üzerini başka sebzelerle süsleyebilirsiniz.
- Yemeğimizi fırına vermeden yağlı kağıdımızı ıslatıp suyunu iyice sıkalım ve yemeğimizin üzerini kaplayalım.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında tavuklarımız pişene kadar pişirelim.
- Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerindeki yağlı kağıdı alalım ve üzerinin kızarmasını sağlayalım.
- Pişen yemeğimizi fırından çıkartalım, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Çölyak Hastalarına Glutensiz Mısır Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5 su bardağı mısır unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Çölyak Hastalarına Glutensiz Mısır Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza ilk önce yoğurdu ve sıvı yağını alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra üzerine mısır unu kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip güzelce yoğuralım.
- Bu aşamada ceviz veya fındık ekleyelim.
- Son olarak un kullanmadığımız için mısır ununu toparlaması için yarım çay bardağından biraz fazla süt ekleyip istediğimiz kıvamı elde edelim.
- Dilediğimiz şekli verip tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika iyice pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbetini orta gözde ocağa alalım.
- Kaynamaya geçtikten sonra 10 dakika kaynatıp kapatalım.
- Fırından çıkan tatlımızın 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökelim iyice şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazır Not: mısır unu geç piştiğinden dolayı iyice piştiğinden emin olun arkadaşlar şerbet ve tatlının sıcak olması şart yoksa mısır unu sert kalır bilginize.
1 Tepsi Dolusu Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5 su bardağı un
Sosu için
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Siyah zeytin
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Mısır
- Sucuk
1 Tepsi Dolusu Karışık Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için su şeker zeytinyağı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
- Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Üzerini kapatıp 1 buçuk saat mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp hafif un serpin ve merdane ile tepsi boyutunda açın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve açtığınız hamuru tepsiye alıp güzelce yayın eğer yağlı kağıt yoksa tepsiye biraz mısır unu serpin ( ben yağlı kağıt olmasına rağmen mısır unu serptim çünkü öyle daha çok seviyoruz 😊)
- En son hamur kabarmasın diye çatalla delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 180° fırına verip 10 dakika ön pişirme yapın daha sonra fırından çıkarın.
- Sosu için küçük bir kapta tüm malzemeleri karıştırın pizza hamurunun üzerine fırça ile her tarafına gelecek şekilde sürün.
- Son olarak üzerine sırasıyla kaşar ,sucuk, biber, zeytin, mısır koyup tekrar fırına verin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin sıcak sıcak tüketin