22 Mayıs 2019 Çarşamba

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık beyaz pirinç
  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 30 gram teremyağ
  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 5 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir.
Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir.
Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır.
Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur.
Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur.
Cilt sağlığına da faydası vardır 😍
Pirinç bu kadar faydalı iken teremyağ ile birleşince de tadına doyum olmuyor 😉
Nefis teremyağlı pirinç pilavı tarifimin işte detayları :
  1. Öncelikle derin bir kase içerisine pirinçler, soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek birkaç dakika bekletilir.
    Sıcak su eklenirse pirinçler kırılacaktır. Bunu önlemek için tuzlu soğuk suda bekletilir.
  2. Bekletilen pirinçler sonrasında nişastasını tamamen bırakana kadar yıkanır, süzdürülür ve ayrı bir kaba alınır.
  3. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan pirinçler son bir kez daha soğuk sudan da geçirilerek sonrasında süzdürülür ve kenarda bekletilir.
  4. Geniş bir tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ve teremyağ ilave edilerek yağların karışması için kısık ateşte teremyağ eritilir ve sonra üzerine şehriyeler ilave edilerek, tahta kaşık ile karıştırılarak kavrulur.
  5. Kavrulan şehriyelerin üzerine suyundan süzdürülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  6. Kavrulan pirinçlerin üzerine limon suyu sıkılır ve ılık su ilave edilir.
  7. Üzerine son olarak da tuz ilave edilerek karıştırılır.
  8. Hemen sonrasında ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pirinçler pişirilir.
  9. Pirinçler suyunu tamamen çekmiş olmalıdır.
  10. Piştikten sonra pilav tenceresi sarılarak demlenmeye bırakılır.
  11. Birkaç dakika sonrasında hazır olan pirinç pilavı servis tabaklarına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Cordon Blue Tarifi

Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü (küçükse bir bütün kullanabilirsiniz)
  • 6 dilim büyük boy dana salam
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Toz biber, karabiber, kimyon
DIŞI İÇİN;
  • Un
  • Galeta unu
  • 1 adet yumurta

Cordon Blue Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp yatay keserek 4 tane dilim çıkarın. (Pandispanya keser gibi yani)
  2. İki streç film arasında dikkatlice eti inceltin. (Et döveceği veya ağır bir tava iş görecektir. ) İncelen göğüslerin üzerine tuz ve baharatları serpip salam ve kaşar peyniri yerleştirin. Fazla sıkmadan rulo yapın.
  3. Önce una, sonra yumurtaya, sonra yine un ve yumurtaya, en sonda da galeta ununa bulayıp fazla kızgın olmayan derin yağda heryerini güzelce kızartın.
  4. Yağ fazla kızgın olmasın dikkat edin birden haşlanmasın yoksa içi çiğ kalabilir. Biliyorsunuz ki galeta unu çabuk kızaran birşeydir. O yüzden içininde pişmesi için fazla kızgın olmasın yağ.
  5. Heryeri kızaran cordon blue ları artık servis edebilirsiniz. Lokum gibi yumuşacık oluyorlar.
AFİYET OLSUN.

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane, pul biber

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında rendelenmiş havuç ve sarımsakları kavuralım.
  2. Sıcak ve et suyunu ilave edelim kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ve tuzu ilave edelim kısık ateşte pişirelim.
  3. Terbiyesi için kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpalım çorbanın suyundan bir kepçe dökerek karıştıralım ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim.
  4. Son olarak tereyağında kızdırdığımız nane ve pul biberi çorbanın üzerine gezdirelim.
    Afiyet Olsun.

Kariyer Planlaması Yapılırken Göz Ardı Edilen 8 Kritik Detay

Kariyer planlaması, gelecek hedefleri arasında oldukça önemli bir yere sahip. Birçok kişi özellikle lise eğitiminden sonra kariyeri hakkında düşünmeye başlıyor ve ihtiyaç duyduğu eğitimleri alarak kendini geliştiriyor. Ardından kariyer basamaklarını hızla tırmanıyor. Ancak kariyer planlaması yaparken göz ardı edilen bazı detaylar, yanlış seçimlere ve istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Gelin, kariyer planlaması sürecinde göz ardı etmemeniz gereken şeylere birlikte bakalım...

1.Kendini tanımak
Kariyer planlamasının ilk ve en önemli adımı kendini tanımak. Okuduğunuz bölüm ya da aldığınız eğitim, kariyer planınızın önemli bir parçası olabilir ancak kişiliğiniz ve istekleriniz bu eğitimlerden ayrı bir yolda ilerliyor olabilir. Bu ayrımı göz önünde bulundurmalı, kendinizi tanımaya çalışmalısınız. Ne yapmak istediğinize, ne kadar zamanda ne kadar yol katetmek istediğinize ve kariyeriniz dışında hayattan ne beklediğinize karar vermelisiniz. 

2. Doğru planlama
Genellikle bir iş ya da sektör belirlediğimizde gerisinin kendiliğinden geleceğini düşünüyoruz. Aslında sektörler ve hatta işler bile kendi içlerinde farklı dallara ayrılabiliyor. O yüzden bu yola atılmadan önce tüm adımlarınızı doğru bir şekilde planlayın. En alt kademeden başlayarak en tepe noktasına kadar planladıktan sonra zirveye bir anda ulaşamayacağınızı düşünerek hareket etmelisiniz.

3. Yardım alma
Kariyerinizi planlarken ne istediğinizi çok iyi bilseniz de yardım almaktan çekinmeyin. Etrafınızda planladığınız basamakları çıkmış ya da size rehber olabilecek biri varsa mutlaka onunla konuşun.

4. Örnek alma
Örnek almak çoğu zaman taklitçilik gibi görünse de önünüzde sizin hayallerinizi süsleyen her adımı atmış iyi bir rol model varsa onu örnek alın ve hangi yollardan geçtiğini, hangi eğitimleri aldığını, kişisel olarak nasıl özelliklere sahip olduğunu inceleyin.

5. Bağlantı kurma
Eğer gerçekten hayalini kurduğunuz ya da yükselmek istediğiniz bir sektör varsa mutlaka sektörün önde gelenleriyle ya da başarılı isimleriyle bağlantı kurun. Etkinliklere ve seminerlere katılın. 

6. Yatırım yapma
Kariyer planlamasında akla ilk gelen tecrübe edinmek olsa da iş hayatına atıldıktan sonra ya da atılmadan önce mutlaka kendinize yatırım yapın. Sektörünüzün gerekliliklerini göz önünde bulundururarak sahip olmanız gereken yetileri belirleyin. 

7. Yeniliklere açık olma
Önünüzde adım adım planladığınız uzun bir yol olabilir ama bu yolda ilerlerken planınız dışında kalan şeylere kapılarınızı kapatmayın. Yeniliklere açık olun, denemekten korkmayın. Belki çok daha güçlü bir yönünüzü keşfedebilir ya da asıl ilgilendiğiniz alana tecrübe anlamında katkısı olacak başka işler yapabilirsiniz. 

8. Mola verme
Çoğu zaman hedefe kilitlenir ve ona ulaşmak için hiç durmadan çalışırız. Kariyer planlaması yaparken hedef sizin için elbette önemli olmalı ancak bazen o hedefe yürürken yeterli motivasyonu yakalayabilmek için mola vermeyi unutmayın. Bu sizi zayıf kılmaz.

21 Mayıs 2019 Salı

Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi

Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı kapya biber(kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
Sos için;
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Üzeri için;
  • Yoğurt

Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biberler ortadan uzunlamasına çizik atılır ve kızgın yağda kızartılır.
  2. Patlıcan, kabak ve patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
  3. Domatesler küp doğranır sarımsak rendelenir ve sos tavasına az sıvı yağ ile kaynatılır.
  4. Kaynatılan sos kızartmış olduğunuz patlıcan patates ve kabakların üzerine dökülür karıştırılır.
  5. Kapya biberlerin ortasına doldurulur. Yoğurtla servis edilir.

Kıymalı Siron (Yufka Mantısı) Tarifi

Kıymalı Siron (Yufka Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket hazır siron (Ya da yufka)
Islatmak için ;
  • Yeterince sıcak su
Sosu için ;
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak rendesi
Üzeri için ;
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Kıymalı Siron (Yufka Mantısı) Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları bir tepsiye alarak üzerini ıslatacak kadar sıcak su gezdirip üstünü kapatarak bekletiyoruz.
  2. Kıyma ve yağı tavanın içine alarak kavuruyoruz. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
  3. Bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
  4. Dinlenen yufkaların üzerine yoğurdu gezdirip en üste kavrulmuş kıymayı yerleştiriyoruz.
    Servise hazır. 😍
Ben hazır kullandığım için bu şekilde çok pratik oldu ancak kendiniz hazırlamak isterseniz hazır yufkayı rulo sararak şekilde görüldüğü gibi kesip birkaç dakika fırınlayarak da hazırlayabilirsiniz.
Yapımı kolay, çok lezzetli ve doyurucu bir yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun. 😊

Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi

Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber

Mengen Çorbası İftara Özel Bolu Ustasından Tarifi Yapılışı

Hayırlı ramazanlar sizlere iftarlara özel nefis mi nefis bir çorba tarifi ile geldim. Mutlaka deneyin yapımı kolay ve bir o kadar da pratik bu çorba bu muhteşem tat damağınızda kalacak.
  1. Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin ve ocaktan alın.
  2. Diğer tarafta çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını alıp eritin.
  3. İnce ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  4. Ardından unu da ekleyip biraz daha kavurun.
  5. Salçaları ve baharatları ekleyip 2 su bardağı soğuk su katıp kıvamı açın.
  6. Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru ekleyip karıştırın.
  7. Gerekirse sıcak su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  8. Tuzunu da ekleyip ocaktan alın servis tabağına alın üzerine nane serpip servis yapın.

Instagram fenomenlerinin bilgileri sızdırıldı

İletişim bilgilerini bir veritabanın saklamak oldukça mantıklı. Ancak bu veritabanının doğru şekilde korunması da son derece önemli. Parola koruması burda karşımıza iyi bir güvenlik önlemi olarak çıkıyor. Fakat, Instagram için bu önlemden bahsetmek ne yazıkki mümkün değil. Instagram fenomenleri de bunun son kurbanı oldu.

Instagram fenomenleri için tehlike çanı çaldı

Instagram fenomenleri iletişim bilgilerini içeren veritabanındaki bilgiler sızdırdı. Sebep ise şirketin bu veritabanını bir şifreyle korumuyor olması. Bu veritabanının nerede saklandığını öğrenen herkes herhangi bir korsan uygulama ya da şifre kırma programıyla bilgilere erişebiliyor. Son çıkan bilgilere göre veritabanında 49 milyondan fazla bilgi bulunuyor.
Veritabanında saklanan bilgiler arasında profil fotoğrafları, takipçi sayısı ve biyografi bilgileri gibi herkes tarafından görülebilen bilgiler saklanıyor. Ancak bunların arasında e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi özel bilgiler de mevcut.
Veritabanları bu haberlerin ortaya çıkarılmasının ardından çevrimdışı hale getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Instagram ana şirketi Facebook, e-posta adresleri ve telefon numaraları dahil olmak üzere ortaya çıkan verilerin Instagram’dan ya da başka kaynaktan ortaya çıkıp çıkmadığını öğrenmek için konuyla ilgilendiklerini açıkladı.

Huawei’den Honor 20 ailesi için sevindiren haber

Teknoloji devi Google, ABD’de Trump yönetiminin kısıtlamalarının bir sonucu olarak, Huawei ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı. Şirket, Huawei’nin Androidgüncellemerinin yanında Google Play Store’a ve Google uygulamalarına erişimi iptal edeceğini doğruladı. Şimdi gözler Honor 20 ailesi tarafına çevrildi. İki modelin güncelleme durumuyla ilgili şirket açıklama yaptı.Çin ile ABD arasında yaşanan bu gerilim özellikle Huawei cephesinde büyük etki yarattı diyebiliriz. Bu kararların ardından Huawei kullanıcıların ne olacağı konuşulmaya başlandı. Biz de yaşanan tüm olayları sırasıyla sizlerle videomuzda paylaştık. O videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Honor 20 ailesi güvenlik güncellemesi alacak

Huawei cephesinden yapılan açıklamaya göre hem Huawei hem de Honor marka akıllı telefona sahip kullanıcılar bu engellemelerden etkilenmeyecek. Honor şu sıralar yoğun bir şekilde Honor 20 ailesinin lansmanına hazırlanıyor. Ancak akıllı telefonların güncelleme alıp almayacağı akıllarda önemli bir soru işareti oldu. Huawei bununla ilgili bir açıklama yaptı.
İki yeni model de kutudan Android 9 Pie ile birlikte çıkacak ve Google Play Store ve Google uygulamalarına erişebilecek. Huawei’nin açıklamasına göre iki model de güvenlik güncellemeleri alacak. Ancak, Android’in gelecek sürümlerini alıp almayacaklarıyla ilgili henüz net bir açıklama yok.

Karabuğday Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Adında buğday kelimesi geçse de, aslında karabuğday bir buğday çeşidi değil. Hatta tahıl da değil. Greçka olarak da bilinen ufak bir bitkinin tohumları karabuğday olarak adlandırılıyor. Bu besin, gluten içermediğinden çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için iyi bir alternatif. Yüzyıllardır Asya ülkelerinin mutfaklarında sıkça tüketilen karabuğday şimdi Avrupa ve diğer ülkelerde popülerlik kazanıyor.
Karabuğdayın faydaları ve lezzetli karabuğday tarifleri için sizi böyle alalım...
Karabuğday Nedir?
Daha çok kurak ve serin iklimleri tercih eden karabuğday bitkisi iklim koşullarından dolayı Türkiye’de yetiştirilemiyor. Tohumlarını tükettiğimiz karabuğday bir tahıldan öte kabuklu yemiş olarak tanımlanıyor. Karabuğdayın baskın bir tadı olmamasının yanında, lezzet olarak nohuta benzetiliyor.
Besin Değerleri
Karabuğday vitamin bakımından olmasa da, mineral bakımından zengin. Bolca manganez, bakır, magnezyum, demir ve fosfat içeriyor. 100 gramında; 71,5 gram karbonhidrat, 13,3 gram protein ve 10 gram lif bulunuyor.
Karabuğdayın Faydaları
Karabuğday’ın sağlığa sayısız faydasından birkaçını söyle sıralayabiliriz.
1. Kolesterol ve Kan Basıncını Dengeleyerek Kalp Sağlığını Korur
Yapılan klinik çalışmalarda karabuğdayın yüksek kolesterol seviyesini düşürmeye ve dolayısıyla kalp damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olduğu görülüyor.
​2.Alzheimer Tedavisinde Kullanılabilir
Karabuğday, içerdiği antioksidanlar sayesinde, beyin fonksiyonlarını da destekliyor ve Alzheimer hastalığının tedavisinde de fayda sağlıyor.
3. Sindirim Sistemi Sağlığı İçin Faydalı
Karabuğday her ne kadar düşük protein içerse de, bu proteinlerin sindirim sağlığını desteklediği uzmanlar tarafından kanıtladı. Ayrıca lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminin hızlanmasını sağlıyor.
4. Diyabete Karşı Savaş Açıyor
Karabuğdaydaki kompleks karbonhidratlar yavaş yavaş kan dolaşımında emiliyor. Bu da uzun süreli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olmasına ve uzun süre tok hissetmenize olanak sağlıyor.
5. Glutensiz
Karabuğday çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için oldukça uygun bir besin. Gluten içeren tahılları, glutensiz besinlerle değiştirerek şişkinlik, kabız ve ishal gibi sorunlarla başa çıkabilirsiniz.
Karabuğday Unu
Karabuğday unu çölyak hastaları, glutensiz beslenenler, veganlar ve vejetaryenler için iyi bir seçenek. Karabuğday unundan yapılan ekmekler ve hamur işlerini birçok büyük marketten bulabilirsiniz. Fakat dikkat etmekte fayda var; bazı ürünler her ne kadar karabuğday unundan yapılsa da, az miktarda gluten içerebiliyor. Bu yüzden satın aldığınız ürünlerin açıklamalarını iyi okumalısınız.
Karabuğday Salatası
Karabuğday diyeti bir vejetaryen veya vegansanız harika bir tercih olabilir. Çünkü ihtiyacınız olan birçok besini karabuğday tüketerek elde edebilirsiniz. Karabuğday diyetinize dahil edebileceğiniz karabuğday salatası sizin için sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olabilir.
Malzemeler
1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı su
Çeri domates
Salatalık
Kıvırcık
Maydanoz
Roka
2 adet ceviz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Limon
Hazırlanışı
Karabuğdayı güzelce yıkayıp bir tencereye alın, üzerine 1,5 su bardağı su ekleyin ve 10-15 dakika boyunca haşlayın. Karabuğdaylar açılmaya başladığında haşlanmış demektir. Haşlanmış karabuğdayları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Cevizi de ayıklayıp elinizle küçük parçalar haline getirin. Tüm bu malzemeleri bir kaba alın ve karabuğdayları da ilave ederek karıştırın. Yağ, tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limonu ekleyin. Salatanız hazır.

20 Mayıs 2019 Pazartesi

Efsane Semizotu Salatası (Yedirdikçe Yediriyor) Tarifi

Efsane Semizotu Salatası (Yedirdikçe Yediriyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 1 adet domates
  • 2- 3 sal taze soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 adet salatalık
  • 3 kaşık konserve mısır
  • Sumak
  • Limon
  • Yağ
  • Tuz

Efsane Semizotu Salatası (Yedirdikçe Yediriyor) Tarifi Yapılışı

Size efsane salata tarifim var muhakkak deneyin favoriniz olacak. İftar sofrasını göz bebeği olacak yedikçe yedirtiyo. Buyurun tarife geçelim.
  1. Semizotunu temizleyip yıkayalım.
  2. Saplarıyla beraber doğrayalım.
  3. Domates taze soğanı salatalığı da küp küp doğrayalım.
  4. Mısırı da ekleyip harmanlayalım.
  5. Limon ,sumak ,tuz ve yağını da ekleyip servise hazır edelim

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küp doğranmış soğan
  • 1 adet küp doğranmış sivri veya çarliston biber
  • 1 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, nane
  • Tuz
  • 2, 5 su bardağı su (Sıcak soğuk farketmez ve su miktarını kontrollü ekleyin benim bulgurum bu kadar suyu kaldırıyor)

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alalım önce soğanı biraz kavuralım.
  2. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Salçayı kavurduktan sonra, domatesi de ilave edip kavuralım. En son yıkanan bulguru ekleyelim ve kavuralım.
  4. Baharatlarını ve tuzunu verelim. Dilerseniz et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz ben öyle yaptım. Suyunu da ekleyip kapağını kapatalım ve altını kısalım.
  5. Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alalım ve biraz dinlendirelim.
AFİYET OLSUN.

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet iri soğan
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 adet patates
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tercihen ayıklanmış sarımsak

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi Yapılışı

Nefis çok bereketli parmak yedirten pratik fırın yemeğimin tarifini muhakkak kaydedin ve deneyin derim 😋😘
NASIL YAPTIM👇
  1. Etleri tencereye koydum. Biraz tuz ve sıvı yağ gezdirdim.
  2. Suyunu salınca bir bardak daha su ekledim ve düdüklüde suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişirdim.
  3. Suyunu çekince biraz daha yap ekledim.
  4. Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurdum. (Buzlukta yemeklik doğranmış  biber veya kızartılmış yemeklik doğranmış biberlerim oluyor onlardan kullandım)
  5. Yumuşayınca yemeklik doğranmış domates ekleyip suyunu bayağı çekene kadar pişirdim.
  6. Salça ekledim birkaç tur çevirdim ve suyunu ekledim.
  7. Tuzuna bakıp damak tadımıza göre biraz kekik karabiber toz biber serptim kaynamaya bıraktım.
  8. Bunları yaparken bir yandan da patatesleri hazır ettim.
  9. Ben patlıcanları musakkalık buzluktaki kızarmış patlıcanlarım ile yaptım.
  10. Patatesleri de dilimleyip biraz tuz ve yağ ile tepside harmanlayıp düzgünce tepsiye dizdim 200° fırında biraz kızartıp çıkarttım
  11. Üzerine kızartılmış patlıcanları dizdim.
  12. Kaynamakta olan etli sulu karışımı  tepsiye boşalttım ve sallattırdım.
  13. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizip önceden ısıtılmış 200 ° fırına sürdüm ve  suyunu bayağı çekene kadar pişirdim😋 👌 Bütün sarımsakta çok güzel oluyor üzerinde 😋👍 AFİYET OLSUN