Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Et sote malzemeleri;
- 250 gr kavurma
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- 1 kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik, kimyon, pulbiber, karabiber, tuz
Beşamel sos için;
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 su bardağı süt
- 1, 5 yemek kaşığı un
- Karabiber, tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kavurmayı tavaya alıp ısıtıyoruz, sıvıyağı ekliyoruz, soğanları ve sarımsakları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Soğanlar erimeye başlayınca biberi ve domatesleri ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Yarım su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz, bütün malzemeler pişene kadar bekliyoruz.
- Beşamel sos için, tereyağı eritiyoruz, unu ekleyip 5-6 dk rengi değişene kadar karıştırıyoruz.
- Sütü ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Kıvam alınca tuzu ve karabiberi ekliyoruz, közlenmiş patlıcanları doğrayıp ekliyoruz, karıştırıp kaşarı ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Tabağımıza beşamel sosu koyuyoruz üzerine et soteyi koyup servis ediyoruz.
afiyet olsun…:)