22 Aralık 2023 Cuma

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi

 

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük yumurta akı
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Bolca pudra şekeri

    Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son çikolatayı da ekleyip buzlukta 15,20 dakika bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkarıp yuvarlıyoruz ve bol pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Çatladıktan 1,2 dakika sonra fırından alırsanız çok iyi olur yoksa sertleşecektir.

15 Aralık 2023 Cuma

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

 

5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı

    5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.
  • Tereyağı eriyip karışım krema kıvamına geldiğinde 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek gerekiyor. Çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyelim.
  • Diğer taraftan üzeri için 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.
  • Hamurdan parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
  • Kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra da şekerli fındığa bulayım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine üzerini fındık kırığı ile kapladığımız kurabiyeleri aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
  • Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.
  • Altları pembeleşip üzerleri hafifçe kızarmaya başladığında kurabiyelerimiz pişmiş demektir.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra mutlaka oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  • Daha sonra servis edelim.

Waffle Tarifi

 

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Fındık kreması veya dilediğiniz sürülebilir bir çikolata
  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
  • Dilimlenmiş muz
  • Dilimlenmiş çilek
  • Fındık kırığı
  • Sevdiğiniz farklı meyveleri de kullanabilirsiniz

    Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri çırpma kabına alıp iyice çırpılıp un ve kabartma tozu da eklenip tekrar çırpılır.
  • Yağlanmış waffle makinesine bir kepçe hamur eklenip kapağı kapalı kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sıcakken üzerine fındık kreması sürülür.
  • Benmari usulü erittiğimiz 100 gram çikolataya 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıp fındıkkreması sürdüğümüz wafflenin üzerine tatlı kaşığıyla zikzak yapıp şekil verilir.
  • Üzerine dilimlenmiş muz ve çilek ekleyip biraz fındık kırığı ekleyip tekrar benmari eritmiş olduğumuz çikolatayla üzerine tatlı kaşığıyla zikzak yapıp toz fıstıkla süsleyip sıcak servis edilir.

Profiterol Pasta Tarifi

 

Profiterol Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 200 ml sıvı krema

Ganajı için;

  • 100 ml sıvı krema
  • 50 gr bitter çikolata
  • 50 gr sütlü çikolata

    Profiterol Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Profiterol hamuru için uygun bir tencereye tereyağı ve suyu alarak ocağı açalım.
  • Tereyağı tamamen eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirelim.
  • Ardından ocağı kapatalım ve soğuduktan sonra içerisine yumurtanın bir tanesini ekleyelim.
  • Tahta kaşıkla yumurtayı harca iyice yedirelim. Diğer yumurtaları da bu şekilde tek tek ekleyerek hamura yedirelim.
  • Pişirme kağıdı ortasına kapak yardımı ile çember çizelim ve pişirme kağıdını ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Çizdiğimiz çemberi referans alarak sıkma torbasına aldığımız hamuru sıkalım.
  • Sıktığımız profiterollerin uçlarını çok az su ile düzeltelim ve önceden ısıttığımız 180 °C fırında 40 dakika pişirelim.
  • Ardından profiterolleri ortadan iki keselim ve taban kısmını servis tabağına yerleştirelim.
  • Krem şantiyi soğuk sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpalım.
  • Sıkma torbasına doldurduğumuz krem şantimizi profiterollerin arasına sıkalım.
  • Diğer parçaları da üzerlerine kapatalım.
  • Üzeri için sos tavasına aldığımız sıvı kremayı kaynamasına izin vermeyecek şekilde ısıtalım.
  • Ardından altını kapatalım. İçerisine çikolata ekleyerek karıştıralım ve erimesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız ganajı da profiterollerimizin üzerine gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Kivili Pasta Tarifi

 

Kivili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için:

  • 3 adet kivi
  • 1 paket kivili jel

    Kivili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 10 adet ıspanağın sadece yaprak kısımlarını yarım çay bardağı su ile püre haline getirdim.
  • Muhallebiyi hazırlayalım; Bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak kaynatalım içerisine vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara ayırın.
  • Keki için karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle. çırpın.
  • İçerisine ıspanak püresi ve sıvı yağ ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin karıştırın.
  • Tepsi kağıdı serili bir borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra keki ters çevirip üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin.
  • Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyin mikserle çırpın kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
  • Kivileri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
  • Son olarak hazır 1 paket kivili jeli pakettin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Üzerine dökerken dikkatli dökün jel sıcak olduğu için kepçeyle kivilerin üzerinden doğru dökmeye dikkat edin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye ayırın. 

14 Aralık 2023 Perşembe

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 kilo pırasa
  • 5 -6 adet havuç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Ardından yağını ve küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Kavrulan karışıma salça ve kırmızı biberi de ilave edip güzelce salça kokusu çıktıktan sonra havucu ilave ediyoruz .
  • Biraz daha kavurup havuçların rengi döndükten sonra pırasayı da ekliyoruz.
  • Pırasanında rengi dönünce baharatları ve damak zevkime göre tuzunu ayarlayıp bir çay bardağı suyu ekliyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi

 

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 15o gram margarin
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

    Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin oda ısısında olur ise karıştırma işlemi daha rahat olur.
  • Öncelikle margarin ve sıvı yağı iyice karıştırıp özdeslestireceğiz.
  • Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyeceğiz .
  • Sonra yağ toparlanana kadar un ekleyeceğiz ,çok yumuşak bir hamur olmamalı yoksa kurabiyeler çok yayılır .
  • Kabartma tozunu 1 paket koymayalım yoksa aşırı kabarır ve istediğiniz görüntüye ulaşamazsınız .
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra oval şekil verip tam ortasından kürdan ile şekil veriyoruz.
  • 180 dercede pişiriyoruz.
  • Kahvenizin çayınızın yanında tüketebileceğiniz harika bir alternatif hemen tüketecekseniz ve görselde eklemek isterseniz tam aradaki boşluk kısma çikolata sos sıkıp üzerine toz antep fıstığı yada file badem ile renklendirebilirsiniz 

Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 400 gram un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yumurta beyazı

Arasına sürmek için;

  • Kaysı veya kızılcık
  • Çilek reçeli ( hangi reçel isterseniz)
  • 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı

    Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekerini beyazlaşana kadar (5-6 ) dk çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
  • Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu eleyerek ekleyip karıştıralım.
  • Yumuşak bir hamur olsun.
  • Yumurta beyazını ayrı bir yerde çırpalım.
  • Hamura ekleyip, beyazları söndürmeden yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
  • Sıkma torbasına hamuru doldurup istediğiniz şekilde sıkalım önceden ısıtılmış fırında 160 -170 derecede 20 -25 dk pişirelim.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına marmelat sürüp kapatıp erimiş çikolataya daha sonra fıstığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dereyeceklere