Yemek tarifleri / Kıymalı Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Kıymalı Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorbanın Ayranı için;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 litre  su
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 2 diş limon tuzu
  • Tuz
  • Şehriye
Köfte için;
  • 150 gr kıyma
  • Rendelenmiş orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Galeta unu
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
Bulamak için;
  • Un
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kıymalı Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  2. Daha sonra misket büyüklüğünde yuvarlanıp un serpiştirip iyice bulayalım.
  3. Diğer taraftan yoğurt, su, limon tuzu ve unu karıştırıp ocağın altını açalım.
  4. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra damak zevkimize göre tuzumuzu atalım. (Kaynamadan önce tuzu atmayın kesilir çünkü)
  6. Daha sonra yarım çay bardağı şehriyemizi ve köftelerimizi ekleyelim.
  7. Ara ara karıştıralım şehriyeler dibine tutmasın.
  8. Köfte ve şehriyelerimiz pişince altını kapatalım.
  9. Üzeri için yağımızı kızdıralım içine nane ve biberi ekleyelim çok yakmadan altını kapatın.
  10. Dilerseniz servis ederken üzerine damlatın ya da benim gibi hepsini çorbaya karıştırabilirsiniz.
  11. Afiyet şifa olsun :))

Yemek tarifleri / Mantarlı Tavuk Yemeği (Pamuk gibi)

Mantarlı Tavuk Yemeği (Pamuk gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. Kuşbaşı tavuk eti
  • 500 gr. Kültür mantar
  • 1 büyük soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Not: Arzuya göre salça, kekik vs. Ekleyebiliriz.

Mantarlı Tavuk Yemeği (Pamuk gibi) Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere yumuşak Tavuk etli Yemeğimin Tarifini vermek istiyorum.
İçindeki Malzemenin bira iri doğranıp ağza gelmesi ayrı bir Lezzet oluyor.
İftar sofrasına yakışacak ve çabuk hazırlayabileceğiniz harika bir Yemek.
Buyrun Mutlu Neslice ile Sofralarınızı Tatlandırmaya 🍒☺️
İlk olarak mantarların zarlarını soyalım ve yıkayalım. Daha sonra göğüs etlerimizi küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Zarlarını soyduğumuz mantarları yıkayıp kuruduktan sonra iri iri küpler halinde doğranır.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğrayalım.
Soğanı ve Kırmızı biberleri de ince ve uzun parçalar halinde doğrayalım. Tavuğu ayrı bir tencerede biraz su ile haşlayalım .Daha sonra biberler ve Soğanı önceden altını açtığımız tencere ve ya tavanın içine atalım ve pişirelim sonra içine tavuğu ekleyelim. ( sıvı yağ ile pişiriyoruz)
Daha sonra domatesleri ve mantarlar da tencereye ilave edelim pişirelim.
Şimdi içine sarımsak rendeleyelim, Tuz ve Baharatlarını ekleyelim. Biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatalım. Afiyet olsun!

Yemek tarifleri / Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğüs(kemik ve derisi alınmış)
  • 2 yumurta
  • 1 paket galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini ne çok kalın nede çok ince fileto olarak kesiyoruz.
  2. 3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyuyoruz.
  3. Filetolarımızı teker teker önce una ,sonra yumurtaya, en son galeta ununa buluyoruz.
  4. Geniş bir tavada kızartıyoruz.
  5. Ateşimiz çok harlı olmayacak orta ısıda pişiyoruz.
  6. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileği ile.

Yemek tarifleri / Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı

Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için;
  • Tereyağ ve salça (Yarım yemek kaşığı)
Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye (Arpa yada tel şehriye)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, 5 – 4 su bardağı su (Pirinçe göre değişir suyunu siz ayarlayın)
  • Tuz
  • 1 kaç damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker

Nefis Köfteli Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı

Tadı ve görselliğiyle harika bir yemek😋 💢Bu nefis yemeğimiz için öncelikle köfteyi yapmakla başlayalım.
  1. 💢Kıymayı bir kaba koyalım.
  2. Soğanı rendeleyip galeta ununu, yumurtayı, tuz ve baharatları koyup hepsini güzelce yoğuralım sonra 3-4 saat dinlendirip yada akşamdan yoğurup ertesi gün pişirebiliriz.
  3. 💢Pirinçimizi güzelce yıkayıp nişastasından arındırılım.
  4. Suyunu süzüp biraz dinlendikten sonra tencereye sıvı yağ dökelim ve sehriyeleri biraz kavuralım rengi değişene kadar.
  5. Sonra tereyağı koyalım pirincimizi ve tuzu da ilave edip biraz daha kavuralım.
  6. Kavrulan pirince sıcak suyu dökelim limon suyunu ve şekeri de ilave edip karıştıralım kapağını kapatıp kaynayınca altını kısarak o şekilde pişirelim ve pişince iyice dinlendirelim.
  7. 💢 Dinlenen köftelerimizi yuvarlak yaptıktan sonra biraz unlayıp ( yaptığımız köftelerin yapışmaması için çok az un koyuyoruz tepsiye )sonra 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ da kızartıyoruz.
  8. Kızartırken tavayı sallayarak kaşık değirmeden kızartalım.
  9. Daha sonra üzerine tereyağ ve salçayı ekleyip biraz suyla pişirelim. (1 su bardağı kadar su)
  10. Birlikte 5 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
  11. Sonra derin bir kabın içine köftelerimizi yerleştirdikten sonra pişirip demlendirdiğimiz pilavı bastırarak her yerine eşit olarak yerleştiriyoruz.
  12. Servis tabağına yavaşça ters çeviriyoruz. isterseniz kek kalıbına pilavı bastırarak yayın ve servis tabağına ters çevirip köfteleri de yerleştirerek sunuma hazırlayabilirsiniz. sunumu nasıl yapacağız size kalmış 💫
  13. 💢Ben iki şekilde sunum gösterdim biri küçük kaselere ben küçük güvecin altına köfteleri dizip üzerine pilavı biraz bastırarak tek porsiyonluk tabağa ters çevirip yaptım.
  14. Birini de kek kalıbının altına köfteleri dizip üzerine pilav koyup ters çevirdim değişik sunumlar yapabilirsiniz. Size kalmış.
💢Not; 1 su bardağı pirince 1, 5 su bardağı su koyuyoruz, 2 su bardağına 3 olacak ama ben şehriyeye de yarım su fazladan ekliyorum. Pirince göre değişir siz suyunu ayarlayın.
Pilavda şeker lezzeti için limonda beyaz olması içindir.
Yağda tereyağ ve sıvı yağ karışık olmalıdır tereyağ lezzet verir.
Sunumu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ister büyük bir sunum tabağına yada porsiyonluk olarak yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 💢

Yemek tarifleri / Yoğurtlu Pancar Salatası

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 haşlanmış kırmızı pancar
  • 1 çay bardagı kırılmış ceviz
  • 1 kutu mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ceviz

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Pancarı haşlayalım kabuklarını soyup rendeleyelim ve süzgeçte suyunu süzdürelim.
  2. Yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  3. İçine süzülmüş pancarı, dereotunu, mısırını ve cevizi ilave edip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alalım.
  5. Üzerine zeytinyağı dökelim ve ceviz serpelim.
  6. Afiyet olsun:)

Yemek tarifleri / Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soyulmuş ve rendelenmiş kereviz
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

    1. Rendelediğimiz kerevizin üzerine yoğurt ve mayonez karışımını döküyoruz.
    2. Dereotunu küçük küçük kıyıp onu da salataya ilave ediyoruz.
    3. Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Son olarak tuzunu ve dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. Afiyet olsun.
    Ben bu salatayı  12 aylık olan oğluma sık sık yapıyorum. Tek farkı mayonez kullanmıyorum böyle de çok güzel oluyor. Özellikle yemeklerin yanında hemen azıcık kereviz rendeleyip az az diğer malzemelerden ekleyerek hızlıca yapıyorum, severek yiyor.

    Kereviz salatası için öneri

    • Dilerseniz kereviz salatanıza mayonez eklemeden de tüketebilirsiniz

      Kereviz faydaları

      • İçerisinde bol miktarda A ve C vitamini bulunmaktadır.
      • Astım hastalığına karşı olumlu etkileri vardır.
      • Kan basıncını kontrol eder.
      • Vücuttaki sıvı dengesini düzenleyicidir.
      • Hazmı kolaylaştırıcıdır. Sindirim sistemini rahatlatır.
      • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
      • Diyabet içinde faydaları vardır.
      • Yorgunluk giderici özelliği vardır.
      • İçerisinde yüksek miktarda lif vardır.
      • Anemi hastalığına karşı olumlu etkileri vardır.

      Kereviz salatası kalori

      • Orta büyüklükte 1 porsiyon kereviz salatası yaklaşık olarak 172 kaloriye denk gelmektedir.

Yemek tarifleri / Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Yarım limon suyu (veya enginarların kendi limonlu suyu)
  • 1-1. 5 bardak su
  • 1 er tatlı kaşığı şeker/tuz/un
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
Üzeri için ;
  • Dereotu ve garnitür (enginar başı 1 yemek kaşığı)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Şeker tuz ve unu karıştırın içine limonlu suyu ekleyin karıştırın.
  2. Garnitür (küp küp doğranmış havuç ,bezelye ,patates) yumuşayana kadar haşlayın veya hazır kullanın.
  3. Soğanı geniş tencerede zeytinyağında soteleyin.
  4. İçine unlu su karışımı ilave edip kaynayınca enginarları dizin.
  5. Kapağı kapalı yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 20 dk)
  6. Garnitür den kaşık kaşık içine doldurun.
  7. Suyundan da birer kaşık üstüne ilave edip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
  8. Dereotu ile süsleyip soğutun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...