18 Nisan 2019 Perşembe

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi ( isteğe bağlı )

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı biber çorbası için ilk olarak unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz bu aşamada yağ kullanmıyoruz.
  2. Kavurlan una közlenmiş biberleri ekliyoruz ( ben yazdan közleyip donducuya atmıştım ordan kullandım isterseniz hazır kullanabilirsiniz ya da közmatikte közleyip kabuğunu soyup temizleyip kullanabilirsiniz )
  3. Daha sonra biraz sıvı yağ ekleyip suyunu azar azar karıştırarak ekliyoruz.
  4. Un topaklanmasın diye kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Biraz piştiği zaman blenderdan geçiriyoruz.
  6. Son olarak sütü ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
  7. Ocağı söndürdüğümüz zaman tuzunu ekliyoruz ve servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Miss gibi köz kokusunu seviyorsanız deneyin derim. Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz , karabiber , pul biber , kimyon

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi yağda kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyelim, bu şekilde kavuralım.
  3. Ardından yıkanmış bulguru, tuzu ve baharatları da ekledikten sonra 2, 5 /3 bardak su ekleyelim, kısık ateşte pişirelim.
  4. Suyunu çektikten sonra servise hazır, Afiyet olsun.

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü (yarım)
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 küçük kase bezelye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates sosu (Rendelenmiş domates, yazdan hazırladığınız domates sosu yada domates-biber sosu olabilir)
  • Sıcak su (4-5 bardak)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ koyun, küçük ve ince doğranmış kuru soğanı kavurmaya başlayın, soğanlar pembeleşince küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  2. Tavukların rengi dönünce küçük doğranmış havuçları ilave edip, 3-4 dakika kavurun.
  3. Bezelyeleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun, ardından küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.
  4. 5 dakika kadar kısık ayarda kavurma işlemine devam edin.
  5. Arada karıştırın yada tencereyi hafif hafif sallayın ki dibi tutmasın.
  6. Salçaları ve domates sosunu ekleyin, bu aşamada tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip karıştırın.
  7. Salçanın kokusu çıkınca sıcak suyunu ilave edin. Yemeğin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun. Yemeğiniz kaynadığında ocağın altını kısın, kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  8. Not:
  9. Bu yemeği kırmızı et yada misket köfteyle de yapabilirsiniz.
  10. Yemeğinizde yazdan hazırladığınız konserve soslarınızdan kullanabilirsiniz.
  11. Ben yazdan derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım, ama siz konserve bezelye kullanacaksanız eğer, bezelyeyi yemeğe en son ilave edin.
  12. Yemeğin kavrularak yapılması yemeği kesinlikle daha lezzetli yapıyor.
  13. Yemeğinizin suyunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yemek pişerken suyu az gelirse kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz
  14. Kekik bu yemeğin olmazsa olmazı bence, kesinlikle deneyin.
Deneyecek olanlara şimdiden AFİYET OLSUN😊

Gezgin Ruhlara Özel Pratik Seyahat Rehberi

Dünyaya ayak izlerinizi bırakmaya hazır mısınız? Bu cümle bile sizi heyecanlandırıyorsa seyahat tutkusu ruhunuza işlemiş demektir. İster sırt çantası ister bir karavan, gerçek bir gezgin için her şey mümkün, her yer yakındır. Keşfetme arzusuyla dolu gezginler için ise tatil zamanlarını beklemeye gerek yok. Onlar her an yola düşmeye hazır. Siz de bu gezgin ruhlu insanlardansanız yolunuzu açacak bu rehber ile gezinizi daha pratik ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. İşte yeni başlayanlar ve meraklarını evde tutamayan seyahat tutkunları için hazırladığımız pratik seyahat rehberi…
1- Az Eşyayla Gezme Sanatı
Bu kuralda istisnaya yer yok, nereye giderseniz gidin sadece bir sırt çantası ya da el bagajıyla seyahat etmeyi öğrenin. Ütü, saç düzleştiricisi, sayısız kıyafet, tıraş makinesi… Gittiğiniz yerde bunların hiçbirine ihtiyacınız olmayacak. Seyahat edeceğiniz yere ve mevsime uygun birkaç kıyafet, kişisel birkaç eşya, kimlik ve seyahat belgeleri dışında yanınıza bir şey almayın. Böylece fazladan bagaj ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Dönüşte yanınızda getireceğiniz hediyeler için de daha çok yer açmış olursunuz.
2- Sağlığınızı Koruyun
Macera yaşamakla tehlikeye atılmayı karıştırmayın. Profesyonel bir gezgin olarak alınacak tedbirler konusunda ustalaşın. Hassas bir bünyeye sahipseniz gittiğiniz bölgenin ya da ülkenin yeme içme kültürü hakkında önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Alerjik reaksiyonlara maruz kalmamak için yediklerinize hatta içtiğiniz suya dikkat edin. Düzenli kullandığınız ilaçlar varsa reçetenizi mutlaka yanınıza alın. Seyahat edeceğiniz yerin durumu aşı olmanızı gerektiriyorsa yaptırın. Olası kazalara karşı da önlemler alabilirsiniz. Kan grubu kartınız ve alerjileriniz için bir sağlık bilekliği bazen hayat kurtarıcıdır.
3- Güvenliği İlk Sırada Tutun
Özellikle yurt dışında, düşürme ya da kaybolma riskine karşı yanınızda fazla nakit para taşımayın. Bunun yerine küçük miktarlarda ve ihtiyacınız olunca para çekebilir, ödemelerinizi nakit yerine kartla yapabilirsiniz. Kredi kartlarınızla paranızı aynı yerde taşımayın. Ceplerinize ve çantanıza paranızı bölerek yerleştirin. Küçük bir miktarı da acil durumlarda kullanmak için ayakkabınızda ya da ilaç kutunuzda saklayabilirsiniz. Para bozdurmak içinse döviz bürolarını tercih edin ya da yurt dışında komisyonsuz alışveriş imkanı sunan banka kartlarını kullanın.
4- Akıllı Uygulamaları Kullanın
Tecrübeli bir gezgin aynı zamanda yeniliklere de açık olmalı. İster doğa gezisi ister dünyanın merkezi bir şehir… Gideceğiniz yer neresi olursa olsun teknolojik uygulamalarla gezinizin konforunu artırabilirsiniz. Akıllı telefon uygulamaları ile bulunduğunuz yerin restoranlarını, tarihi yerlerini, kestirme yol güzergahlarını kolayca keşfedebilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf ederek daha çok yer görme fırsatı yakalayabilirsiniz.
5- Teknolojik Önlemler Alın
Siber güvenlik de seyahat ederken dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Otel rezervasyonunuzu teyit etmek, internet bankacılığı gibi şifre gerektiren işlemlerinizde kablosuz ağları kullanmayın. Kredi kartı ve hesap bilgilerinizi kullanacağınız her işlem için güvenli bir bağlantı tercih edin. Aksi halde bilgileriniz ele geçirilebilir.
6- Diğer Gezginlerin Tecrübelerinden Yararlanın
Yıllardır seyahat ediyor olsanız da hala yaşamadığınız tecrübeler, haberdar olmadığınız yenilikler mutlaka vardır. Seyahate çıkmadan önce diğer gezginlerin seyahat notlarına, internette yapılan yorumlara ve seyahat bloglarına bir göz atabilirsiniz. Konaklama yerlerinin kalitesi, yeni açılan restoranlar ve bilet fırsatları hakkında güncel bilgiler edinebilirsiniz.
7- Ucuza Seyahat Edin
Seyahat bütçenizden en büyük payı uçak biletlerine ayırmak istemezsiniz. Gezmek nasıl bir alışkanlıksa geziden en az 3 ay önce bilet bakmak da yararlı bir alışkanlıktır. Böylece en uygun bilet fırsatlarını yakalayabilir, seyahatinizi ucuza getirebilirsiniz. Yolculuk tarihinizi önceden belirleyemiyor olsanız bile her an tetikte olun, güncel indirimleri ve kampanyaları araştırın.

Huawei ve Xiaomi modelleri İstanbul Bilişim’de!

Son yıllarda akıllı telefon pazarında Çinli üreticilerin varlığı daha fazla hissedilmeye başlandı. Bunların başında tabiki Huawei ve Xiaomi yer alıyor. Her iki marka da son zamanda yeni amiral gemisi modellerini pazara sunarak rakiplerine gözdağı vardı. Huawei ve Xiaomi markalı akıllı telefonlar şu sıralar İstanbul Bilişim’de uygun fiyatlarla satın alınabiliyor.Uygun fiyatlarla satışta olan Huawei Mate 20 LiteHuawei P Smart 2019, Xiaomi Mi 8 LiteXiaomi Mi A2 Lite modelleri alıcılarını bekliyor. Huawei ve Xiaomimarkalı bir telefon satın almak istiyorsanız kampanyaya göz atmanızda fayda var.

24 MP ve 20 MP kameraları, 16 Milyon ekran çözünürlüğü, 1080 x 2340 çözünürlüğü ve 4 GB’lık Ram kapasitesiyle dikkat çeken Huawei Mate 20 Lite 64 GB kampanya kapsamında alıcılarını bekliyor. Ancak daha uygun fiyatlı bir Huawei istiyorsanız onun için de bir seçenek mevcut. 13 MP ve 2 MP kamera kombinasyonu, 16 milyonluk renk çözünürlüğü, 1080 x 2340 ekran çözünürlüğü ve 3GB RAM’i ile Huawei P Smart 2019 64 GB de sahibini bekliyor.

Xiaomi almak isteyenler için!

İstanbul Bilişim’de Xiaomi modellerini de uygun fiyatlara almak mümkün. 12 MPve 5 MP kamera ile gelen Xiaomi Mi 8 Lite 128 GB, 16 milyon renk çözünürlüğü,6 GB RAM’i, 128 GB depolama alanı ve 1080 x 2280 ekran çözünürlüğü ile dikkat çekiyor. Telefon aynı zamanda çift sim desteği de sunuyor.
Uygun fiyatlı modeller listesinde Xiaomi Mi A2 Lite 64 GB de yer alıyor. Telefonun 12 MP ve 5 MP’lik kameraları bulunuyor. 1080 x 2280 ekran çözünürlüğündeki telefonda 4 GB RAM görev alıyor.

17 Nisan 2019 Çarşamba

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 adet kornişon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1-2 avuç mısır (arzuya göre)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohut Salatası  Tarifi Yapılışı

Misafir sofralarına çok yakıştığını düşündüğüm nefis bir salata tarifi. İster çay saatinde, ister akşam menüsünde yapın hiç pişman olmayacağınız şahane bir görsele sahip aynı zamanda doyurucu bir salata
  1. Bir gece önceden ıslattığımız nohutları haşlayıp pişirelim.
  2. Kapya biberleri, kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayalım.
  3. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyıp, tüm malzemeyi bir kapta buluşturalım.
  4. Mısır, nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  5. Nohut salatası servise hazır.
    DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası  Tarifi İçin Malzemeler

  •  7 su bardağı su
  •  4 çorba kaşığı pirinç
  •  1 çorba kaşığı un
  •  1 yumurta sarısı
  •  1 su bardağı yoğurt
  •  2 çay kaşığı tuz
  •  Kuru nane

Yoğurt Çorbası  Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
  2. Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
  3. Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  4. Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
  5. 10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
  6. Yoğurt çorbası servise hazır. Afiyet olsun.

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Şinitzel Tarifi

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr. 2 parça piliç bomfile (kemiksiz tavuk göğsü)
Marina sosu:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Bulamak için:
  • 1. 5 su bardağı galeta unu veya kurutulup ufalanmış ekmek
  • 2 yumurta
Kızartmak için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( 2 yemek kaşığını sosta kullandık)
Püresi için:
  • 3-4 adet patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Şinitzel Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı günler. Size bu gün dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık oldukça lezzetli bizim evde çok beğenilen, (özellikle kızlarımın özel yemeği diyebilirim. ) şinitselimizin tarifini vermek istiyorum, yanında olmaz sa olmazı püre ve birde güzel demini almış çayla harika oluyor. Oldukça maliyeti de uygun olan bu tarifimi herkesin seveceğine inanıyorum.
  1. Öncelikle marketten almış olduğumuz piliç bonfilemizi güzel yıkayıp havlu kağıtla kuruladıktan sonra 3-4 cm. eninde uzun uzun incecik dilimliyoruz ve et döveceğimiz varsa etimizi parçalamadan birazcık dövüyoruz. (bazı marketler ve kasaplar bu işlemi yapıp veriyorlar)
  2. Eğer et döveceğiniz yoksa sarımsak döveceğiyle de oluyor. Hatta iki sitreç arasına koyup, taş veya çekiçle bile yapabilirsiniz.
  3. Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırıp etimizi içine koyup, elimizle iyice karıştırıp güzel marina olması için kapalı olarak buzdolabında zamanımıza göre 1 saat ile 3 saat arası bekletelim.
  4. Bu arada püre için patateslerimizi soyup (piştiğinde soğumadan çatalla hemen ezilmesi için soyuyorum) 2 su bardağı suyla tenceremizde ocakta haşlayalım. Ben düdüklü tencerede 5-10 dk da pişiriyorum birazcıkta içine tuz atıyorum.
  5. Pişen patateslerimizin suyunu süzüp çatalla eziyorum. İçine tereyağ ve sütü ilave ederek mikserle iyice karıştırıyorum, püremiz hazır. (Ben püremi sıcak ve taze olması için şinitseli kızartma esnasında hazırlıyorum, masaya ikisini aynı anda koyuyorum. )
  6. Yumurtalarımızı bir tabakta iyice çırpıp bir çimdik tuz koyuyoruz, diğer bir tabağa galete unumuzu koyuyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz marina olan etimizi önce yumurtaya batırıyoruz sonra galeta ununa önlü arkalı bulayıp ocakta tavada kızdırdığımız yağımızın içine koyuyoruz. Önlü arkalı bir güzel kızartıyoruz. (Ben kızartmalarımda fazla yağ kullanmamaya dikkat ederim. kızartmam bittiğinde yağ da bitmiş, Kızartmanın lezzeti içinde kalmış olur. )
  7. Kızarttığım şinitseli servis tabağına alıyorum. Yanında püre ve demli çayımla harika oldu. Sofranızda ayrı bir tad bunu da çocuklarınız çok sevecek. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase makarna
  • 2 kase sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 2 kase ıspanak
  • Yarım et bulyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ispanaklı Makarna (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar. bu makarnaya bayılacaksınız. Gerçekten çok lezzetli ve doyurucu bir tarif. ıspanak sevenler için alternatif bi lezzet. Yapınca bana hak vereceksiniz. simdi geçelim tarife.
  1. Öncelikle 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı küp küp doğruyoruz. geniş veya yayvan bir tencereye yağımızı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından salçamızı ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra 1 adet domatesi küp küp doğrayıp 2-3 dk pişiriyoruz.
  3. Ispanağı yıkayıp yemeklik doğruyoruz ve makarnayı ölçtüğümüz kase ile 2 tane olacak şekilde ayarlıyoruz. Ben ıspanağın yeşil suyunu salmasını istemediğimden kaynar suya koyup 2-3 dk beklettim.
  4. Sonra elimle hafif yeşil suyunu sıkıp öyle makarnaya ilave ettim. Sizde öyle yapabilirsiniz.
  5. Sonra ıspanağı da tencereye ekleyip birkaç dk kavuruyoruz.
  6. En son makarnamızıda ekleyip tuzunu, bulyonunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
  7. Makarnayı ölçtüğümüz kasenin 2 katı kadar sıcak su ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  8. Sonra pilav demler gibi tencerenin kapağının altına peçete koyup iyice demlenmesini bekliyoruz ve makarnamız hazır. yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. 

Cesur Girişimcilerin 9 Ortak Özelliği

Kendi işini kurmayı hayal edenlerin ortak özellikleri olarak; parlak fikirli oluşları, yetenekli olmaları ve çalışkanlıklarını söyleyebiliriz. Peki hayallerini gerçeğe dönüştürüp başarıyı yakalayan girişimcilerin ortak özellikleri neler? Harika bir iş fikriniz var ama harekete geçmek için ilhamınız yoksa cesur girişimcilerin bu 9 özelliği size yol gösterebilir.
1- Korkusuz Değil Cesurdurlar
Yeni bir başlangıç yapmak beraberinde endişeleri de getirir. “İnsanlar yaptığım işi beğenecek mi?”, “Başarılı olabilecek miyim?”, “Bu doğru bir karar mı?” gibi sorular elbette cesur girişimcileri de korkutur. Risklerin varlığını kabul etmek korkuya neden olsa da bu, onların harekete geçmelerini engellemez.
2- Hedefe Odaklanırlar
Cesur girişimcilerin ortak özelliklerinden biri de ne istediklerini iyi bilmeleridir. Hedeflerini net olarak belirledikleri gibi hedefe ulaşmak için izleyecekleri yolu da ayrıntılı bir şekilde çizerler. Aksiliklere ve beklenmedik durumlara karşı her zaman stratejileri vardır.
3- İşlerini Günlük Hayatlarına Adapte Ederler
Bu kişiler için işleri sadece sorumluluk ve zorunluluk değil yaşam biçimlerinin bir parçası olmasıdır. Sosyal hayatlarını ve yaşam alanlarını iş yerlerine, çalışma saatlerine adapte etmekten çekinmezler. İşlerini zevkle yapmanın avantajını yaşayan bu girişimciler için iş düşünmek, gündelik hayatın eğlenceli bir rutinidir.
4- Öğrenmeye Açıktırlar
Bir işin gelişebilmesi için yeniliklere ve çağın değişkenlerine açık olması gerekir. Cesur girişimciler araştırmacı, fikir alışverişlerini fırsat olarak gören yenilikçi kişilerdir. Öğrenmeye giden yolun konuşmaktan çok dinlemekten geçtiğini bilirler.
5- Tutkulu ve Pozitiftirler
Başarılı girişimcilere dışarıdan baktığınızda sahip oldukları tutkuyu görebilirsiniz. İşlerini gerçekten severler ve para kazanmak tutkulu çalışmalarının sadece doğal bir sonucudur. İşini seven her insan gibi bu kişiler de sürekli olumlu, yüksek bir enerji taşırlar. Çevrelerine yansıyan bu enerji, iş verimliliklerini de artırır.
6- Doğuştan Yaratıcıdırlar
Tasarım yapmak, yenilikçi ürünler keşfetmek gerçek bir ustalıktır. Yeteneklerini kazanca dönüştürme becerisi ise ancak cesur girişimcilerde görülebilir. Onlar yeteneklerini keşfetme becerilerini, ürünlerini pazarlama sırasında da gösterirler. Tıpkı satışa sundukları ürünler gibi reklam fikirleri de yaratıcı ve yenilikçidir.
7- Kararlıdırlar
İş dünyasında duyduğumuz başarı hikayelerinin hemen hepsi kararlılık üzerinedir. Bir fikriniz vardır ve başlangıçta kimse onu almak istemez. İşte bu nokta geleceğin cesur girişimcisi olmaya en yakın olduğunuz yerdir. Kararlı davranır ve vazgeçmezseniz belki de bir sonraki görüşmede ihtiyacınız olan fırsatla karşılaşabilirsiniz.
8- Sürecin Tadını Çıkarırlar
Başarılı kişilerin aynı zamanda hırslı oldukları düşünülür. Oysa iş dünyasında hırs sonuca odaklı olmanın sıkıcı yollarından biridir. Azimli olmak ise başarıya giden yolda manzaranın tadını çıkaranların ortak özelliğidir. Sonucunda başarı elde edeceğiniz bir iş girişiminde bulunmak için acele etmeden, emin adımlarla ve zevk alarak süreçleri geçmeniz gerekir. Cesur girişimciler hırslı ve aceleci değil, azimli ve sabırlı kişilerdir.
9- Özgüven Sahibidirler
Özgüven sahibi olmak, cesur girişimcilerin hem girişim hem ilerleme yolundaki tüm niteliklerinin toplamıdır. Kendine güvenen bir girişimci fikrine de güvenecek, kendini sevdiği için işini de sevecektir. Bu özellikler onlara fikirlerini işe dönüştürmek için ihtiyaç duydukları cesareti verir.

MediaMarkt 4 al 3 öde kampanyası uzatıldı!

MediaMarkt yeni kampanyası ile yeni bir teknolojik ürün satın almak isteyen tüketicilerin isteklerine yanıt veriyor. Daha önce 12-21 Nisan tarihleri arasında geçerli olduğunu duyurduğumuz MediaMarkt 4 al 3 öde kampanyasının tarihi uzatıldı. Almak istediğiniz ürünü seçmek için hızlı karar vermeniz gerekiyor.

MediaMarkt 4 al 3 öde için son gün 23 Nisan!

Kampanyanın uzatılması ile birlikte yeni ürün grupları da kampanyaya eklendi. Böylelikle kampanya tüketiciler için çok daha cazip hale getirildi. 23 Nisan’a kadar uzatılan kampanyada artık klima modelleri de bulunuyor.
Yaz ayları yaklaşıyor. Sıcak hava dalgası önümüzdeki aylarda kendini iyiden iyiye hissettirecek. Bu durumda klimalar hepimizin imdanına koşuyor. Eğer, siz de yaza hazırlanmaya başlıyorsanız şimdiden kendinize uygun bir klima bakmalısınız. MediaMarkt 4 al 3 öde kampanyası bunun için sizi bekliyor.
MediaMarkt kampanyasıyla evlenenler ve evini yeni kuranlar için de uygun teklifler sunuyor. Bunlardan biri de kampanya kapsamında sunulan taksit teklifi. Eğer alışverişinizi Paraf ya da Worldcard ile yaparsanız kredi kartlarına özel 12 ay taksit fırsatından yararlanabilirsiniz.

16 Nisan 2019 Salı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Pilav yaparken su oranı 1’e 1,5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için aynı ölçü kabı ile 1,5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç 3-4 kişi için yeterlidir.

Pilavı ocağa koymadan önce mutlaka okuyun; Pirinç pilavı püf noktaları nelerdir?

  • Öncelikle kullanacak olduğumuz pirinç pilavlık pirinç olmalı mümkünse baldo pirinç kullanalım.
  • Pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  • Pirinçleri en az 15dk ılık suda bekletelim.
  • Pilavımızın lezzetli olması için pirinçlerimizi tereyağı ile kavuralım ancak 1-2 kaşık da sıvı yağ eklediğimizde parlak renkli olmasını sağlayacaktır.
  • Pirinçlerimizi göz kararı kavuruyoruz ancak tel tel dökülene kadar ara ara karıştırarak 4-5 dakika kavuralım. Pirincin cinsine göre süre değişebilir ancak genellikle bu süre yeterli oluyor. Kavurma işlemi pilav için önemli bir aşama lütfen bu aşamayı atlamayalım.
  •  Pilavımızı tavuk suyu ile yaparsak çok daha lezzetli olacaktır, mümkünse tavuk suyu kullanalım. Normal su ya da tavuk suyunu mutlaka sıcak olarak ekleyelim.
  • Pilav kaç dakikada suyunu çeker? yani kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı da yine pirincin cinsine göre değişir ancak ortalama 15 dakika da pilavımız suyunu çekmiş olur.
  • Pirinç pilavı ölçüsü soranlar için matematiğini tekrar anlatmak isterim. 1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Eğer pirincinizi suda bekletme fırsatınız olmadı ise o durumda 1,5 bardaktan biraz daha fazla su kullanabilirsiniz.
  • Pilavınızı daha kalabalık topluluklar için yapacaksanız eğer malzemeleri her zaman aynı oranda artırabilirsiniz. Örneğin: Bu durumda pilav ölçüsü 8 kişilik pilav için 2 su bardağı pirinç ve 3 su bardağı su olacaktır.
  • Son olarak yine çok sorulan “pilav kaç dakika demlenmeli” sorusunu yanıtlamak isterim. Üzerini temiz bir bez ile ya da havlu peçete ile örtüp kapağını kapattığımız pilavımızı en az 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapmalıyız.
  • Servis öncesinde mutlaka pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servise başlayalım :)
Pilav görünce dayanamam ancak diyetime de dikkat etmeliyim diyenlerdenseniz eğer;

1 tabak pirinç pilavı kaç kalori?

100g pirinç pilavı yani 1 porsiyon pilav 359 kalori olarak belirtiliyor.

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz., pul biber, 1 çay kaşığı kekik, karabiber
  • 1 limon suyu, 1 diş sarımsak, 5 dal maydanoz. İsteğe bağlı kuru nane

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

1. Tavuk ğöğsünü üzerini geçecek kadar su, kekik, tuz atıp düdüklüyü kapatıyoruz.Fışlayınca, düdüğünü indirip, 10 dakika pişiriyoruz
2. Yağlarımızı tencereye koyup, rendelenmiş havucu şöyle biraz kavuruyoruz
3. Üzerine 2 yemek kaşığı unu koyup onu da kavuruyoruz, sarımsağı ezip, baharatlarını ekliyoruz
4. Salçalarımızı, tavuğun suyundan ve 4 su bardağı kaynar su, toplamda 6 su bardağı su konacak
5. Tavuk etini didikleyip, çorbamızla kaynatıyoruz, şehriyesini atıp, limon suyunu döküp, Kısık ateşte pişiriyoruz, şehriyeler pişince çorbamız servise hazır
6. İster kuru nane. İstersek kıyılmış maydanoz serpiyoruz
Yapacaklara afiyet olsun 🌺