Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
- 2 su bardağı Süzme yoğurt
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 7-8 adet ceviz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstüne yakmak için:
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi Yapılışı
- Önce süzme yoğurdumuzu hazırlayın.
- Ben süzgeçe ve tülbente kendi mayaladığım yoğurdu koyup buzdolabında bekletiyorum.
- Sonra tuz ile çırpın.
- Kerevizi rendeleyin ve üzerine limon sıkın kararmasın diye.
- Yoğurt ve kerevizi bir kaba alıp üzerine dereotu doğrayın ve karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerine isterseniz tereyağında kırmızı tozbiber yakıp koyun ve üzerine ceviz serpin.
- Yoğurdunu ben sarımsaklı yaptım sizin isteğinize bağlı. Afiyet olsun