Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 veya 2 ,5 su bardağı un
İç harcı için
- 100 gr sucuk
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
- Sıvı yağ
Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için yumurta ,süt, sıvı yağ ,tuz güzelce mikser ile çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kenara alalım.
- İç harcı için tavaya yağı alıp minik minik doğranmış biberi kavuralım.
- Bir iki dakika çevirdikten sonra küp küp doğranmış sucuğu ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzunu ilave edip ocaktan alalım bu aşamayı kavurmadan da yapabilirsiniz.
- Tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ gezdirelim.
- Bir kepçe krep hamurunu döküp yayalım.
- Sadece alt taraf pişecek biraz rengi dönünce krepin içine iç harcı koyalım.
- Yarısına bir miktar rendelenmiş kaşar serpip krebin yarısını üzerine kapatalım. Gözleme kapatır gibi uçlarını kaşık ile bastıralım açılmasın.
- Diğer tarafını da çevirip ocaktan alalım hepsine aynı işlemi uygulayın. Benim 6 adet gözlemem oldu tavaya tekrar biraz yağ ekleyip önlü arkalı kızartalım gözlemeleri sıcak servis yapın.
Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 5 su bardağından 2 parmak eksik un
İçi için:
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri de ekleyelim.
- Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Unu kontrollü bir şekilde eklemeyi unutmayalım.
- Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım maydanozu ekleyelim karıştıralım.
- Cevizden büyük bir parça alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
- İç karışımdan ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
- Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çatalla üzerini çizelim ve susam edelim.
- 180 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim.
Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz pulbiber
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Yoğurt
Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları güzel bir şekilde yıkayalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyelim sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
- Ispanakları yemeklik doğrayalım.
- Tencerenin içerisine alalım.
- Tuz ve pulbiberini ekleyip kapağını kapatalım. Kendi suyuyla pişmesini sağlayalım.
Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet çarliston biber
Kenarlarına sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
- Kıyma eklenerek pişene kadar kavrulur.
- Tuz, baharat ve maydanoz eklenip ocaktan alınır.
- Yufkalar üçgen parçalara bölünür.
- Sos için gerekli malzemeler karıştırılır.
- Üçgen yufkalardan biri zemine alınarak sostan sürülüp, üzerine bir üçgen yufka daha alınıp tekrar sostan sürülür.
- Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan dağıtılarak iki kenarından içe doğru katlanıp hafif genişlemesine sarılır.
- Sarılan yufkaların ortalarına bıçakla kesik atılır.
- Bir dilim domates ve ince çarliston biber eklenir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram haşlanmış kırmızı pancar
- 2 adet taze soğan
- Küçük bağ dereotu
- Küçük bağ maydonoz
Sosu:
- 1/2 (yarım) portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2,5 yemek kaşığı salata sirkesi (Elma sirkesi de olur)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz
- Biraz karabiber
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kesin.
- Ardından haşlanmış pancarlı ince dilimler kesin ve üst üste yerleştirip yine ince kalemler kesin.
- Tüm malzemeleri geniş bir kaseye boşaltın.
- Sosu için tüm malzemeleri güzelce çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın ve servis yapın.
Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
- 3 parça kemiksiz tavuk pirzola (350 gr)
- 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buğdayı ıslatmak için;
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 gece önceden ıslattığımız keşkeklik buğdayı, tavuk pirzolayı, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
- Üzerindeki düğmeyi kilit pozisyonuna getirdikten sonra 40 dakika 70 kPa basınçla pişirmeye başlayalım.
- Sürenin sonunda tenceremizin önce kilidini ardından kapağını açalım.
- Hazneyi çıkartalım ve büyük bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezmeye başlayalım. Eğer gerekirse bu aşamada çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Hazır olan tavuklu keşkeğimizi önce bir tabağa alarak yaydıralım.
- Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Keşkeğimizin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ve servis edelim.
Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 3 su bardağı un az gelirse eklenir benim tam oldu
Üzerine
- Yumurta sarısı
Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beş dakikada yapılacak harika bir poğaça tereyağsız sadece sıvı yağ ile mayalı gibi kabaran muhteşem poğaçalar yapılışı.
- Sıvı yağ ,yoğurt, yumurta akı, tuzu elimizle karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Hiç bekletmeden elimizle yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırın.
- Büyütüp hemen ikiye katlayıp yarım ay sekli verip fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hepsine aynı işlemi uygulayın.
- Hamurları tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca poğaçalar hazır not ben peynir kullanmadım çocuklar peynirli yemediği için peynirlide çok lezzetli olacaktır.
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5-5 su bardağı un
Banmak ı̇çin sos:
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- Susam
- Un ,kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba alın, elinizde özleştirin.
- Kabartma tozu ve unu ekleyin, unu kontrollü koyun ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Pekmezli suyu hazırlayalım.
- Şimdi yuvarlandığımız hamuru önce pekmezli suya sonra susama banıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pizza Tadında Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet üçgen yufka
- 1 küçük kase doğranmış kaşar peyniri
- 1 küçük kase doğranmış sucuk
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates (Çekirdeği alınmış)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için
- 2 adet yumurta sarısı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Galeta unu
Pizza Tadında Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm iç harcı malzemelerini karıştırıyoruz.
- Yağ,tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
- Üçgen yufkanın geniş kısmına harcımızı koyup yanlarından kapatarak sarıyoruz.
- Tüm malzemeler bittikten sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp (bu aşamada yumurtaya yarım çay bardağı civarı süt ekleyebiliriz)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.