5 Aralık 2023 Salı

Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi

 

Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 veya 2 ,5 su bardağı un

İç harcı için

  • 100 gr sucuk
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • Sıvı yağ

    Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için yumurta ,süt, sıvı yağ ,tuz güzelce mikser ile çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kenara alalım.
  • İç harcı için tavaya yağı alıp minik minik doğranmış biberi kavuralım.
  • Bir iki dakika çevirdikten sonra küp küp doğranmış sucuğu ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ilave edip ocaktan alalım bu aşamayı kavurmadan da yapabilirsiniz.
  • Tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ gezdirelim.
  • Bir kepçe krep hamurunu döküp yayalım.
  • Sadece alt taraf pişecek biraz rengi dönünce krepin içine iç harcı koyalım.
  • Yarısına bir miktar rendelenmiş kaşar serpip krebin yarısını üzerine kapatalım. Gözleme kapatır gibi uçlarını kaşık ile bastıralım açılmasın.
  • Diğer tarafını da çevirip ocaktan alalım hepsine aynı işlemi uygulayın. Benim 6 adet gözlemem oldu tavaya tekrar biraz yağ ekleyip önlü arkalı kızartalım gözlemeleri sıcak servis yapın. 

Tereyağlı Poğaça Tarifi

 

Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağından 2 parmak eksik un

İçi için:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri de ekleyelim.
  • Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde eklemeyi unutmayalım.
  • Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım maydanozu ekleyelim karıştıralım.
  • Cevizden büyük bir parça alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
  • İç karışımdan ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
  • Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Çatalla üzerini çizelim ve susam edelim.
  • 180 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim. 

Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi

 

Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Yoğurt

    Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları güzel bir şekilde yıkayalım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyelim sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
  • Ispanakları yemeklik doğrayalım.
  • Tencerenin içerisine alalım.
  • Tuz ve pulbiberini ekleyip kapağını kapatalım. Kendi suyuyla pişmesini sağlayalım.

Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi

 

Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İçi için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber

Kenarlarına sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kıyma eklenerek pişene kadar kavrulur.
  • Tuz, baharat ve maydanoz eklenip ocaktan alınır.
  • Yufkalar üçgen parçalara bölünür.
  • Sos için gerekli malzemeler karıştırılır.
  • Üçgen yufkalardan biri zemine alınarak sostan sürülüp, üzerine bir üçgen yufka daha alınıp tekrar sostan sürülür.
  • Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan dağıtılarak iki kenarından içe doğru katlanıp hafif genişlemesine sarılır.
  • Sarılan yufkaların ortalarına bıçakla kesik atılır.
  • Bir dilim domates ve ince çarliston biber eklenir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış kırmızı pancar
  • 2 adet taze soğan
  • Küçük bağ dereotu
  • Küçük bağ maydonoz

Sosu:

  • 1/2 (yarım) portakalın suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2,5 yemek kaşığı salata sirkesi (Elma sirkesi de olur)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz
  • Biraz karabiber

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kesin.
  • Ardından haşlanmış pancarlı ince dilimler kesin ve üst üste yerleştirip yine ince kalemler kesin.
  • Tüm malzemeleri geniş bir kaseye boşaltın.
  • Sosu için tüm malzemeleri güzelce çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın ve servis yapın. 

Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 3 parça kemiksiz tavuk pirzola (350 gr)
  • 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Buğdayı ıslatmak için;

  • Ilık su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

    Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 gece önceden ıslattığımız keşkeklik buğdayı, tavuk pirzolayı, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Üzerindeki düğmeyi kilit pozisyonuna getirdikten sonra 40 dakika 70 kPa basınçla pişirmeye başlayalım.
  • Sürenin sonunda tenceremizin önce kilidini ardından kapağını açalım.
  • Hazneyi çıkartalım ve büyük bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezmeye başlayalım. Eğer gerekirse bu aşamada çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Hazır olan tavuklu keşkeğimizi önce bir tabağa alarak yaydıralım.
  • Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Keşkeğimizin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ve servis edelim.

4 Aralık 2023 Pazartesi

Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi

 

Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 3 su bardağı un az gelirse eklenir benim tam oldu

Üzerine

  • Yumurta sarısı

    Sıvıyağ İle Yapılan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beş dakikada yapılacak harika bir poğaça tereyağsız sadece sıvı yağ ile mayalı gibi kabaran muhteşem poğaçalar yapılışı.
  • Sıvı yağ ,yoğurt, yumurta akı, tuzu elimizle karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Hiç bekletmeden elimizle yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırın.
  • Büyütüp hemen ikiye katlayıp yarım ay sekli verip fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Hepsine aynı işlemi uygulayın.
  • Hamurları tepsiye aralıklı dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca poğaçalar hazır not ben peynir kullanmadım çocuklar peynirli yemediği için peynirlide çok lezzetli olacaktır.

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5 su bardağı un

Banmak ı̇çin sos:

  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • Susam
  • Un ,kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba alın, elinizde özleştirin.
  • Kabartma tozu ve unu ekleyin, unu kontrollü koyun ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Pekmezli suyu hazırlayalım.
  • Şimdi yuvarlandığımız hamuru önce pekmezli suya sonra susama banıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. 

Pizza Tadında Börek Tarifi

 

Pizza Tadında Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet üçgen yufka
  • 1 küçük kase doğranmış kaşar peyniri
  • 1 küçük kase doğranmış sucuk
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (Çekirdeği alınmış)
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Galeta unu

    Pizza Tadında Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm iç harcı malzemelerini karıştırıyoruz.
  • Yağ,tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
  • Üçgen yufkanın geniş kısmına harcımızı koyup yanlarından kapatarak sarıyoruz.
  • Tüm malzemeler bittikten sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp (bu aşamada yumurtaya yarım çay bardağı civarı süt ekleyebiliriz)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.