Çıldır Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 2 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 50 gr kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 3 dilim ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt sosu için;
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sunum için;
- Pide
Çıldır Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çıldır köftenin köftesi için karıştırma kabına kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve kekiği alarak yoğuralım.
- Toparlanan köfte harcından elimizle parçalar kopartalım ve hamburger köftesi şeklinde, elimizle bastırarak genişletelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Hazırladığımız köfteleri tavaya alalım ve arkalı önlü kızartalım.
- Domates sosu için tavaya tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı alarak soteleyelim.
- Ardından rendelediğimiz domatesleri alalım ve karıştıralım.
- Son olarak tuzunu ekleyelim ve sosumuzu domatesler diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
- Patates püresi için haşlanan ve kabukları soyulan patatesleri derin bir kaba alalım, üzerine sütü, tereyağını, tuz ve karabiberi ekleyerek patates ezici yardımıyla ezelim.
- Püre haline gelen patatesin üzerine son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim ve karıştıralım.
- Kaseye aldığımız yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştıralım.
- Sunum için tabağa aldığımız pide dilimlerinin üzerine patates püresinden alalım ve yayalım.
- Üzerine sırasıyla köfte ve yoğurttan koyup son olarak domates sosu gezdirerek servis edelim.
Portakallı Kek (Çok Lezzetli Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal
- 3 su bardağı un
Portakallı Kek (Çok Lezzetli Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
- Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın .
- Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin portakal kabuğu rendesi ve zerdeçalıda ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
- Katı yağla yağlanmış tepsiye kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 150° fırına verip pişirin kürdan testi yaptıktan sonra çıkarın.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis edin
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesli bulgur pilavı için öncelikle tavaya sıvı yağı ve tereyağını alarak eritelim.
- Ardından üzerine yemeklik doğradığımız doğan ve sarımsağı ilave ederek kavuralım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresini ve domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu aşamada yazdan hazırladığınız domates püresi varsa onları kullanabilirsiniz.
- Üzerine tuz ve suyu ekleyerek güzelce karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
- Pilavlık bulguru, fokurdamaya başlayan domates sosunun üzerine ekleyelim ve karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken domates soslu bulgur pilavımızın altını kapatalım. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 10 dakika demlenmeye bırakalım.
- Demlenen domatesli bulgur pilavımız servise hazır.
Ağızda Dağılan Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 tane yumurta sarısı üzeri için ayıralım
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un (yumuşak kıvamlı olacak hamuru sert değil o yüzden dikkatli ekleyelim unu)
İç malzemesi;
- Lor peyniri
Ağızda Dağılan Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba tereyağını ,tuzu, yoğurdu ,yumurta akını ,sıvı yağını, sirkeyi, alalım ve karıştıralım .
- Macun kıvamına gelen hamura unu ve kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru cevizden biraz büyük parçalara ayıralım içerisine lor peynirini koyalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını ve susamı yada çörek otunu serpelim .
- 150 derecede pişirelim.
Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 veya 2 ,5 su bardağı un
İç harcı için
- 100 gr sucuk
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
- Sıvı yağ
Kahvaltıya Gözleme Tadında Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için yumurta ,süt, sıvı yağ ,tuz güzelce mikser ile çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kenara alalım.
- İç harcı için tavaya yağı alıp minik minik doğranmış biberi kavuralım.
- Bir iki dakika çevirdikten sonra küp küp doğranmış sucuğu ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzunu ilave edip ocaktan alalım bu aşamayı kavurmadan da yapabilirsiniz.
- Tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ gezdirelim.
- Bir kepçe krep hamurunu döküp yayalım.
- Sadece alt taraf pişecek biraz rengi dönünce krepin içine iç harcı koyalım.
- Yarısına bir miktar rendelenmiş kaşar serpip krebin yarısını üzerine kapatalım. Gözleme kapatır gibi uçlarını kaşık ile bastıralım açılmasın.
- Diğer tarafını da çevirip ocaktan alalım hepsine aynı işlemi uygulayın. Benim 6 adet gözlemem oldu tavaya tekrar biraz yağ ekleyip önlü arkalı kızartalım gözlemeleri sıcak servis yapın.
Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 5 su bardağından 2 parmak eksik un
İçi için:
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri de ekleyelim.
- Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Unu kontrollü bir şekilde eklemeyi unutmayalım.
- Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım maydanozu ekleyelim karıştıralım.
- Cevizden büyük bir parça alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
- İç karışımdan ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
- Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çatalla üzerini çizelim ve susam edelim.
- 180 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim.
Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz pulbiber
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Yoğurt
Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları güzel bir şekilde yıkayalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyelim sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
- Ispanakları yemeklik doğrayalım.
- Tencerenin içerisine alalım.
- Tuz ve pulbiberini ekleyip kapağını kapatalım. Kendi suyuyla pişmesini sağlayalım.
Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet çarliston biber
Kenarlarına sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
- Kıyma eklenerek pişene kadar kavrulur.
- Tuz, baharat ve maydanoz eklenip ocaktan alınır.
- Yufkalar üçgen parçalara bölünür.
- Sos için gerekli malzemeler karıştırılır.
- Üçgen yufkalardan biri zemine alınarak sostan sürülüp, üzerine bir üçgen yufka daha alınıp tekrar sostan sürülür.
- Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan dağıtılarak iki kenarından içe doğru katlanıp hafif genişlemesine sarılır.
- Sarılan yufkaların ortalarına bıçakla kesik atılır.
- Bir dilim domates ve ince çarliston biber eklenir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram haşlanmış kırmızı pancar
- 2 adet taze soğan
- Küçük bağ dereotu
- Küçük bağ maydonoz
Sosu:
- 1/2 (yarım) portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2,5 yemek kaşığı salata sirkesi (Elma sirkesi de olur)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz
- Biraz karabiber
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kesin.
- Ardından haşlanmış pancarlı ince dilimler kesin ve üst üste yerleştirip yine ince kalemler kesin.
- Tüm malzemeleri geniş bir kaseye boşaltın.
- Sosu için tüm malzemeleri güzelce çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın ve servis yapın.