24 Aralık 2023 Pazar

Dürümlük Patates Piyazı Tarifi

 

Dürümlük Patates Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 2 dal yeşil sarımsak (yoksa 3 diş sarımsak)
  • 2 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane kapya biber veya yeşil biber

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tane limonun suyu yoksa 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Dürümlük Patates Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşillikleri temizleyip doğrayalım. Yeşil soğan ve sarımsağın beyaz kısmını yeşil kısmını ayrı doğrayalım fotoğraflarda mevcuttur.
  • Daha sonra patateslerimizi dilimleyip kızartalım. Kızarttığımız patateslerimizi peçete üzerine koyalım yağını iyice versin.
  • Daha sonra tavamıza salça baharat ve yağımızı karıştırıp bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine yeşil sarımsak, soğanın beyaz kısımlarını ekleyip (yeşil sarımsak yoksa kuru sarımsak ekleyin) bir dakika daha kavuralım.
  • Uygun bir kaba kızarttığımız patatesi ,yeşillikleri ve salçalı sosumuzu ve bir limonun suyunu ekleyip iyice ezmeden karıştıralım.
  • Tuz ve ekşisine bakalım damak zevkinize göre ayarlayın. Servise hazır

Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi

 

Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (sonradan tavaya eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Tavukları bulamak için;

  • Un

Üzeri için;

  • Susam
  • Taze soğan

    Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soya soslu ballı tavuk için öncelikle tavuk göğüs etlerini ortadan keserek inceltelim ve tezgaha alalım.
  • Üzerlerine tuz ve karabiber serpelim.
  • Ardından diğer tarafını çevirelim, aynı şekilde tuz ve karabiber serpelim.
  • Geniş bir kaseye un alalım. Tavuk göğüs etlerimizin her iki yüzeyini de una bulayalım.
  • Uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim.
  • Unladığımız tavukları da tavaya alalım ve her iki yüzeyini de güzelce kızartalım.
  • Göğüs etlerimiz kızardıktan sonra tavaya tekrar tereyağı alalım.
  • Küçük küçük doğradığımız sarımsakları ve unu ekleyerek karıştıralım.
  • Soya Sosu, elma sirkesi ve son olarak balı da ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Tavuk göğüs etlerimizin her yerinin sosa bulanmasını sağlayalım ve ocaktan alalım.
  • Pişen soya soslu ballı tavuklarımızın üzerine susam ve küçük küçük doğranmış taze soğan serperek servis edelim

Patatesli ve Ispanaklı Börek Tarifi

 

Patatesli ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı + 1 su bardağının 3/1 si kadar un (kontrolü kullanın markasına göre değişiklik gösterecektir)

Patatesli iç malzeme;

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 küçük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Ispanaklı iç malzeme;

  • yarım kilo ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 küçük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Arası için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı buğday nişastası

    Patatesli ve Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tüm sıvı malzemeleri alıp karıştıralım tuz kabartma tozu ilave edip tekrar karıştıralım ve azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor unu buna göre kontrollü ekleyelim. Hamuru en az 6-7 dakika yoğuralım kolay açılması için önemli.
  • 23 tane beze yapıp nişastaya buladıktan sonra bezelerin üzerini poşetle kapatıp en az 1 saat dinlendirelim.
  • Biz bu arada iç malzemelerini hazırlayalım patatesleri haşlayıp, ezelim. Küp küp doğranmış soğan, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım .
  • Sonra yıkayıp doğradığımız ıspanağı tencereye alalım suyunu salıp çekinceye kadar yağsız bir şekilde pişirelim küp küp doğradığımız soğan ve dilediğimiz baharatları ekleyelim.
  • Soğuduktan sonra da peyniri ilave edip karıştıralım ben patatesli ve ıspanaklı tercih ettim siz istediğiniz iç malzeme kullanabilirsiniz ve sıvı yağ tereyağı karışımını sos kabına alıp eritelim soğumaya bırakalım.
  • Un ve nişastayı karıştıralım ve dinlenen bezeleri açmaya geçelim ilk bezeyi tezgaha alalım, bolca un serpelim oklava ile açabildiğimiz kadar ince açalım oklava ya sarıp büzelim.
  • Fırın kağıdının üzerine yufkayı oklava dan çıkarıp elimizle açalım üzerine fırça yardımı ile yağ serpip yufkanın malzeme koyacağımız kenarını biraz kıvıralım.
  • Üzerine iç malzemeyi koyup, fırın kağıdını iki kenarı elimizle dengeli bir şekilde çekerek yufkayı rulo haline getirelim ve 4 eşit parçaya keselim fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde bezeler bitinceye kadar yapmaya devam edelim ve böreklerin üzerine fırına vermeden önce fırça ile yağ sürelim.
  • 180 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. Benim fırın tepsim küçük olduğu için 2 tepsi çıktı ve tepsileri yarı yarıya ıspanaklı ve peynirli olarak hazırladım.

Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi

 

Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (400 ml)
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kuru yemişler için)
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı çiğ badem
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi

    Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Öncelikle sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, salça, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu karıştıralım.
  • Butların üzerine fırça yardımı ile sostan sürelim.
  • Airfryer pişirme kağıdını hazneye yerleştirelim. Tavukları da hazneye yerleştirerek 140 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pilav için tencereye aldığımız tereyağı ve sıvı yağda, rendelediğimiz havuç ile doğradığımız soğanı soteleyelim.
  • Üzerine tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkadığımız pirinci ekleyerek kavuralım.
  • Tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Üzerine kuru yemişlerimizi ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • Yuvarlak bir borcam veya kalıbın tabanına önce kavurduğumuz kuru yemişleri ardından pilavı koyarak düzeltelim.
  • Kuru yemişli pilavı bir servis tabağına ters çevirelim ve üzerine kızarmış tavukları yerleştirerek servis edelim. 

Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi

 

Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 küçük kase ayıklanmış nar
  • 1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 250 gram süzme yoğurt
  • Tuz

    Narlı Ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve havucumuzu rendeliyoruz.
  • İçine kalan tüm malzemelerimizi ekleyip, yavaşça karıştırıyoruz ki narlarımız zarar görmesin. Salatamız hazır, afiyet olsun….
  • Not:Yoğurt ve mayonez miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.

22 Aralık 2023 Cuma

1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi

 

1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
  • 3 litre su

    1 Portakal 1 Limon ile Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limonata tarifi için öncelikle daha önceden derin dondurucuya kaldırarak dondurduğumuz portakal ve limonu dilimleyelim.
  • Kestiğimiz portakal ve limon dilimlerini rondoya yerleştirelim.
  • Üzerine toz şekeri ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
  • Portakal ve limon dilimleri iyice parçalanıncaya kadar rondoyu çalıştırmaya devam edelim.
  • Derince bir kaba suyu alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz tüm malzemeyi ilave edelim.
  • Limon tuzunu da ekleyerek karıştıralım. İyice aromasının suya geçmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Uygun bir kabın üzerine süzgecimizi yerleştirdikten sonra içerisine tülbent geçirelim.
  • İçeceğimizi süzgecin üzerine boşaltalım ve süzülmesini sağlayalım.
  • İyice süzüldükten sonra tülbentte kalan posayı da elimizle iyice sıkalım ve sürahiye alalım.
  • Sadece bir portakal ve bir limondan oluşan limonatamız servise hazır.

Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi

 

Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı badem
  • 1 su bardağı çay şekeri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Kolay Kavrulmuş Badem Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavayı ocağa alıp bademleri koyup üzerine çay şekeri suyu ve tarçını koyup karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca arada karıştırın. Suyunu çeksin.
  • Karamelize olana kadar karıştırın.
  • Altını yakmamaya özen gösterin.
  • Sürekli karıştırın daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
  • Kaşıkla tek tek ayırın sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz. Saklama kutusunda muhafaza edebilirsiniz.

Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi

 

Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı instant maya (4 gr)

Beyaz peynirli sebzeli harç;

  • 350 gr beyaz peynir
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates

Patatesli kaşar peynirli harç;

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kaşar peynirli yumurtalı harç;

  • 300 gr kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Kıyılmış maydanoz

Kenarlarına sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı

    Pizza Görünümlü Karışık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?1.Karışık pidenin hamuru için uygun bir yoğurma kabına un, tuz, şeker, instant maya ve ılık suyu alalım, hamurumuzu kıvam alana kadar yoğuralım.

    2.Güzelce yoğurarak toparladığımız hamurumuzun üzerini önce streçle ardından temiz bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
    3. Beyaz peynirli iç harcı için peynirimizi bir kaseye alalım ve çatalla ezelim.
    4.Ardından üzerine doğradığımız yeşil biber, kırmızı biber ve domatesi ekleyerek karıştıralım ve bir kenara alalım.
    5.Patatesli kaşar peynirli iç harç için öncelikle kaşar peynirimizi rendeleyelim.
    6.Haşladığımız patatesimizi ezelim, üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini, tuz ve toz kırmızı biberi de ekleyip karıştıralım.
    7.Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım, şöyle bir yoğurarak toparlayalım.
    8.Ardından hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim.
    9.Bezelerden bir tanesini alarak merdane yardımı ile açalım.
    10.Ardından hazırladığımız iç harçlarını ve rendelenmiş kaşar peynirini hamurumuzun üzerine pizza dilimleri şeklinde yerleştirelim.
    11.Hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlayalım ve üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
    12.Ardından pidelerimizi önceden ısıttığımız 190 °C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
    13.Sürenin sonunda pidemizi fırından alalım ve sadece kaşar peyniri olan kısımların üzerine yumurtaları ekleyerek yaklaşık 5-10 dakika kadar tekrar fırına verelim.
    14.Ardından fırından aldığımız pidelerimizin kenarlarına sıcakken tereyağı sürelim.
    15.Karışık pidelerimiz servise hazır. Dilimleyerek servis edelim. Karışık pide nasıl yapılır? merak edenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif.