Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi
Kış Çorbası Tarifi
Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane büyük havuç
- 7-8 tane ıspanak yaprağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Kış Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yağla unu iyice kavurup sarımsak rendesini de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Suyu ekleyip un açılana kadar karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş havucu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
- İnce doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 – 700 gr. patates
- 1 su bardağı sıcak süt
- 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
- Patatesler soyulur, yıkanır. Tencereye alınır. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyu süzülür ve sıcak olarak ezilir. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilir ve mixerle yüksek devirde karıştırılır. Sütün sıcak olduğundan emin olalım. Kesinlikle soğuk süt kullanmayalım. Gerekirse biraz daha süt ve tereyağı ilave edilebilir. Damak tadınıza göre ayarlayalım.
- İsteğe bağlı olarak servis ederken biraz daha tereyağı üzerine gezdirilir.
Ispanak Yemeği Tarifi
Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
- Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun…
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 5-6 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Sosu İçin;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi Yapılışı
- Tavuğumuzu ortadan uzunlamasına kesiyoruz ve jülyen doğruyoruz tavamızı ocağa alıyoruz .
- Yağını koyup tavukları ilave ediyoruz .
- Biraz pişip suyunu saldıktan sonra mantarları da aynı şekilde jülyen doğrayıp içine atıyoruz .
- Suyunu salıp hafif suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
- Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayıp içine atıyoruz bir iki çeviriyoruz.
- Ayrı bir kapta sütü, köriyi, unu, tuzu, karabiberi karıştırıp tavuğumuzun üzerine kontrollü bir şekilde döküyoruz(bazı tavuk göğüsleri büyük veya küçük olabiliyor küçükse sos 3-4 yemek kaşığı artabilir yoğun olur aksi takdirde göz kararı ayarlabilirsiniz)
- Koyulaştığında altını kapatabilirsiniz. Afiyet Olsun
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet kırmızı biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- Kekik
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2, 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte için yazılı olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldıralım.
- Patlıcanı alacaklı olarak soyup, küp küp doğrayalım ve acısı çıkması için tuzlu suda on beş yirmi dakika bekletelim.
- Bu arada bizde diğer sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp fırın kabının içine alalım.
- Patlıcanların da suyunu sıkıp onuda fırın kabına koyalım.
- Sebzelerin üzerine baharatları ve tuzu döküp hepsini güzelce karıştıralım.
- Sosu için salçayı suyu ve sıvı yağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
- Kıymayı dolaptan çıkartıp içinden küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve sebzelerin arasına yerleştirelim.
- Yağlı kağıdı suda ıslatalım ve suyunu biraz sıkalım fırın kabının üzerine yanları da dahil her tarafını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°de sebzeler yumuşayıp köfteler de pişince yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarması için on beş yirmi dakika daha kontrollü olarak pişirip fırından çıkartalım.
Yemeğimiz hazır kolay gelsin afiyet olsun
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2- 3 dal brokoli
- 2- 3 dal karnabahar
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam ıspanak(isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı domates sosu(yada 1 adet domates)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Üzeri sosu için;
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi Yapılışı
- Sebzeler soyulup iri iri doğranır.
- Mercimek yıkanıp süzülür.
- Düdüklü tencereye bütün malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
- Kapağı kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca da altı kısılıp 15-20 dk kadar pişirilir.
- Süre sonu da pişip pişmediği kontrollü bir şekilde bakılır.
- Rondodan çekip birazda o şekilde kaynatın. Üzerine yağılı naneli sosunu ilave edip limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi
Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram taze kadayıf 100 gram margarin İçi için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti için; 2 su ...
-
Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket spagetti makarna 4 yemek kaşığı ketçap 3 orta boy domates rende...
-
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 350-400 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy patates 1 adet büyük boy...
-
Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kabak 3 adet havuç 3 adet patates 2-3 adet defne yaprağı 2 su bar...