Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Püresi için:
  • 5 büyük patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Bolca rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Herkese Hayırlı Ramazanlar:)
İftar sofralarınıza yakışacak nefis bir ana yemek:)
  1. Beş adet patatesi haşlayalım.
  2. Sıcak olarak kabuklarını soyup ezelim.
  3. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı süt, karabiber ve tuz ilave edip püre haline getirelim.
  4. Hafif yağlanmış borcama püreyi yayalım.
  5. Tavuk göğsünü doğrayalım ,tavaya alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. İçine sıvı yağ, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı kapya biberi katıp kızartalım.
  7. Salça katıp kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. bir adet doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  8. Karabiber, pul biber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  9. Soteyi pürenin üzerine  yayalım.
  10. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun:)

Roka Salatası Tarifi

Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağı roka
  • 1 ekşi nar
  • 1 adet küçük mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Limon suyu
  • Sıvı yağı
  • tuz

Roka Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak rokayı yıkalım ve bir salata kasesine koyalım.
  2. Sonra mor lahanayı rendeleyin ve narı soyun.
  3. Hepsini bir kasede tuzunu ,nar ekşisini ,sıvı yağı, limon suyunu ,koyup karıştırın ve salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sebzeli Un Çorbası Tarifi

Sebzeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su/tavuk suyu/et suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sebzeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

1. Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin. 2-3 dk unun kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Ardından sütü koyup unun açılması için devamlı karıştırın.
3. Suyu ilave edin.
4. Küçük küpler halinde doğranmış havuç ve biberleri ekleyin.
5. Su kaynayana kadar devamlı karıştırın.
6. Su kaynadıktan sonra havuçlar pişene kadar kısığa yakın bir ateşte 10 dk daha kaynatın.
7. Havuçlar yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Devamlı karıştırarak şehriyeler şişene kadar pişirin.
8. En son tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
. . AFİYET OLSUN. .

Puf Börek Tarifi

Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışık
İç Malzemesi ;
  • Lor peyniri

Puf Börek Tarifi Yapılışı

HAZIRLANIŞI
Merhabalar bu güzel tarif site yazarlarından Neriman Mutfakta arkadaşıma aittir teşekkür ediyorum bu güzel tarif için. Güzel üyeler biraz canlanalım deftere ekleme sayısı çok düştü😔Güzellikleri görmezden gelmeyelim lütfen.


  1. Sos malzemesini iyice karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine serip bolca sostan sürüyoruz.
  2. İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan sürüyoruz. 12 eşit parçaya bölüyoruz.
  3. İstediğimiz iç malzemesinden koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
  4. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Eğer sos arttıysa üzerlerine sürüyoruz.
  5. Yumurta sarısı da sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırında Biber Dolma Tarifi

Fırında Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet dolmalık biber
  • 100 gr kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • Dilediğiniz baharatlar
Kapak İçin ;
  • 4-5 adet minik domates
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane

Fırında Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip kenara alalım.
  2. İç malzemeyi minik doğrayıp, tüm malzemeyi karıştıralım.
  3. Biberlerin 2/3 ünü doldurup, minik domates ile kapatalım.
  4. Fırın poşetine dolmaları dizelim.
  5. Sos malzemelerini karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirelim.
  6. Poşeti fırına dayanıklı bir kabın içine koyalım.
  7. Fırın poşetini kapatıp, kürdan ile birkaç yerinden delelim.
  8. 200 derece fırında 45 dakika pişirelim.
  9. Fırın poşeti yerine kapaklı borcam veya tencere olabilir.
    Afiyet olsun.

Ali Paşa Pilavı Tarifi

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
  • 1 yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığına yakın galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için:
  • Yarım su bardağın dan biraz fazla domates sos
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı



Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı, yumurtayı, tuzunu, karabiberi, galeta ununu da ekleyip harcımızı iyice yoğuruyoruz. Köfteleri misket büyüklüğünde yapıp yuvarlıyoruz.
Pilavı için, pirinci 2-3 su yıkayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip tekrar iyice yıkayıp süzdürelim.
Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı döküyoruz. Pirinci ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını da ekliyoruz ve kavuruyoruz. İyi kavrulduktan sonra suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Köfteleri tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu sarımsağı maydanozu ilave edip kaynatıyoruz. Pilavı servis edeceğimiz tabağa alıp köfteleri üzerine dökebilirsiniz.
Ben kelepçeli kalıp kullandım servis için. Afiyet şeker olsun :)

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ıspanak (Ayıklanmış hali ile)
  • 4 adet büyük patates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Kırmızı tatlı biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sosu İçin;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
  • Kaşar peyniri

Fırında Harika Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

Ispanak sevmeyen ve bir türlü yediremediğim oğlum bile bu yemeği severek hiç zorluk çıkarmadan yiyor, çok lezzetli herkese tavsiye ederim misafirlerinizede severek hazırlayabilirsiniz.
Ispanaklarımızı 2-3 defa bol su ile yıkayıp doğrayalım ve beklemeye alalım.
Patateslerimizi soyup rendenin büyük yeri ile rendeleyip baya genişçe bir tavaya sıvı yağ ile birlikte koyup kızartmadan yumuşayana dek karıştırarak kavuralım.
Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ıspanaklarımızı ekleyelim ve beraber 10 dakika kadar kavuralım tuzunu katalım, hazır olan ıspanakları ocaktan alıp içine baharatları ekleyelim ve tekrar iyice karıştıralım.
Borcamımızı yağlayıp ıspanağı boşaltalım ve düzleyelim, beşamel sosumuz için; derin bir tavada süt ve unu çırpalım ve tereyağınıda ekleyip koyulaşana dek karıştıralım sosumuzda hazır olunca ıspanakların üzerine döküp önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırının orta rafında 10 dakika pişirelim daha sonra fırından çıkarıp kaşar peyniri rendesinide serpip tekrar 15 dakikalığına fırına sürelim ve kızaran yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...