5 Eylül 2018 Çarşamba

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel)

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 kase yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Nane
  • Tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Merhaba🙋herkeze hayırlı akşamlar hepimizin bildiği ayran çorbasını birde böyle deneyin derim Nefiss oluyor. Erzincanın yöresel bir çorbasıdır deneyin pişman olmazsınız😊
  1. Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  2. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  3. Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
  4. Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  5. Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  6. Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
  7. Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.


Afiyet şeker olsun😊

4 Eylül 2018 Salı

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla)

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu doğranmış ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1, 5 litre su, tuz

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi Yapılışı



Herkese selamlar🙋Bugün sağlıklı bir çorba tarifi vereyim dedim, malum havalar buz gibi artık sıcak çorba arar olduk yemeklerde bu yüzden çorba tarifi listenize bir tanede ben ekleyeyim istedim😊hem de çok kolay hemde çok vitaminli hemde çok lezzetli bir çorba tarifi sizlerle.
Patates ve soğanın kabuklarını soyup yıkayın iri iri doğrayın, tencereye krema dışındaki bütün malzemeyle birlikte suyunu da ilave edin, pirinçler pişene (20 dakika) kadar kısık ateşte kaynatın. Blenderdan geçirin çorbayı pürüzsüz bir hal alsın, eğer çok koyuysa 1 bardak su daha ilave edebilirsiniz, 2 yemek kaşığı kremayı da ilave edin 1 dakika daha kaynasın ocağınızın altını kapatın, çorbanız hazır👌mis mis hadi afiyetle👋

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su bardağı arpa şehriye
  • 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 Su bardağı domates rendesi ( ben yazdan hazırlanan konserve kullandım)
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya yağı alıp, arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte yakmadan biraz çevirelim.
  2. Küçük küçük doğranmış biberleri ilave ederek biraz daha çevirelim.
  3. Domates rendesini ve sarımsağı ilave ederek 2-3 kez karıştırarak suyu ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  4. Kapağı kapalı olarak biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Fazla suyunu çekmeden ocağın altını kapatıp, 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  6. Et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz 

Yemek tarifleri,Fırında Patatesli Etli Musakka

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet iri soğan
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 adet patates
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tercihen ayıklanmış sarımsak

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi Yapılışı

Nefis çok bereketli parmak yedirten pratik fırın yemeğimin tarifini muhakkak kaydedin ve deneyin derim 😋😘
NASIL YAPTIM👇
  1. Etleri tencereye koydum. Biraz tuz ve sıvı yağ gezdirdim.
  2. Suyunu salınca bir bardak daha su ekledim ve düdüklüde suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişirdim.
  3. Suyunu çekince biraz daha yap ekledim.
  4. Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurdum. (Buzlukta yemeklik doğranmış  biber veya kızartılmış yemeklik doğranmış biberlerim oluyor onlardan kullandım)
  5. Yumuşayınca yemeklik doğranmış domates ekleyip suyunu bayağı çekene kadar pişirdim.
  6. Salça ekledim birkaç tur çevirdim ve suyunu ekledim.
  7. Tuzuna bakıp damak tadımıza göre biraz kekik karabiber toz biber serptim kaynamaya bıraktım.
  8. Bunları yaparken bir yandan da patatesleri hazır ettim.
  9. Ben patlıcanları musakkalık buzluktaki kızarmış patlıcanlarım ile yaptım.
  10. Patatesleri de dilimleyip biraz tuz ve yağ ile tepside harmanlayıp düzgünce tepsiye dizdim 200° fırında biraz kızartıp çıkarttım
  11. Üzerine kızartılmış patlıcanları dizdim.
  12. Kaynamakta olan etli sulu karışımı  tepsiye boşalttım ve sallattırdım.
  13. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizip önceden ısıtılmış 200 ° fırına sürdüm ve  suyunu bayağı çekene kadar pişirdim😋 👌 Bütün sarımsakta çok güzel oluyor üzerinde 😋👍 AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Maş Fasulyesi Salatası

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı kaynar su (Maş fasulyesini haşlamak için)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy köy biberi yada sivri biber
  • 1 adet orta domates
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Acı sevenlere )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı mısır (Dondurulmuş)
  • Tencerede kaynar su (Mısırı buharda hızlı pişirmek için)
  • Az miktarda maydanoz (Kıyılmış salataya katmak için )

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden ıslattığımız yarım su bardağı maş fasulyesi süzülür yıkanılır.
  2. Sonra küçük bir tencereye konur 1 su bardağı kaynar suda 20-25 dakika kadar haşlanmaya bırakılır ama biraz daha deri olmasını sevenler 15 dakika kadar haşlanması yeterli olacaktır.
  3. Bu arada salatalık, köy biberi ve domates küçük küçük doğranır geniş bir kaseye konulur ardından maydanoz kıyılır oda kenarda bırakılır.
  4. Dondurulmuş mısırı daha çabuk pişmesi için kaynar su kullanarak resimdeki aparat ile buharda 10 dakika kadar pişirilir.
  5. Pişmiş olan maş fasulyesini suyundan süzerek biraz soğmaya bırakılır.
  6. Ilımış maş fasulyesini diğer sebzelere katıp ve üstüne limon suyu, sıvı yağ ve pul bilberi ile tuz katıp bir güzel karıştırılır.
  7. En son haşlanmış mısırı biraz ılıdıktan sonra onu da salataya ilave ederek kıyılmış maydanoz da katılır ve hepsini birbirleriyle harmanlayarak salata servise hazır edilir.

3 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi)

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but
  • 2 adet orta boy patates
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tercihen tane karabiber
  • Tuz
Fırına vermeden üzerine;
  • Kalça but başına üzerlerine 1 çay kaşığı bal gezdirilecek

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi Yapılışı

🏆🔝Müthiş bir tarif geliyor bir kenara notunuzu mutlaka alın. ✔🔝
Fırında fakat kendileri mangal tadında, içi yumuşacık dışı nar gibi kızarmış tavuk kalça-butlar. 💛👇
  1. Tavuklarımızı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız suya; karabiber ve taze nane eklerseniz müthiş bir aroma kazandırmış olursunuz.
  3. Tavuklarımızın üzerine sürmek derin bir kaseye bütün malzemelerimizi alıp-güzelce bütünlüyoruz.
  4. Tavuğun suyundan salçayı açmak için 1 büyük kepçe sosa katıp; tavuklarımızı güzelce sosluyoruz.
  5. Fırın tepsisi veya borcam içerisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirdiğimiz tavuklarımızın yanına küp küp doğradığımız ve kalas sosla buladığımız patatesleri ilave edip, taze kekik eşliğinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü üstleri nar gibi kızaracak kadar pişiriyoruz. ✔✔
  6. Lezzetine doyum olmayan Tavuklarımız servise hazırıdır, afiyet olsun. 

Yemek tarifleri,Sebzeli Labne

Sebzeli Labne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3-4 kaşık labne
  • Bol taze nane
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak
  • 2-3 adet taze yeşil soğan

Sebzeli Labne Tarifi Yapılışı



  1. Havuç ve kabak rendelenir zeytinyağda sotelenir ( ben kabağı kabuğu ile rendeledim).
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Sarımsağı rendeleyin.
  4. Yeşil soğanı ince kıyın.
  5. Çok az tuz atin.
  6. Kabak tuzu sevmez.
  7. Afiyet olsun. Hayırlı iftarlar.

2 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕

Yemek tarifleri,Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 2 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1, 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarifi hazırlarken kişi sayısına göre malzemeleri artırıp ya da azaltabilirsiniz.
  1. Bir tencereye butlarımızı koyarak suyumuzu ekleyerek 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Süzgeç yardımıyla tavukları alıp didikleyip kenara alıyoruz ve suyumuzu da kesinlikle dökmüyoruz.
  3. Onu kullanacağız çünkü.
    Bir tencereye tereyağını alıp rendelediğimiz havuçları alıp 1- 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  4. Tavuk suyumuzu ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yoğurt ve unu karıştırıyoruz.
  6. Kaynayan suyumuzdan alarak yoğurt karışıma 2- 3 kepçe yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdu çorbanın üzerine ekliyoruz.
  7. Tuzunu kontrol ederek dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

1 Eylül 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri,Yoğurtlu Et Tantuni

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Sıvıyağ
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet lavaş ekmeği
Yoğurt sosu için;
  • 1-2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı toz biber
  • 5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

Yoğurtlu Et Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Eğer kıymanın yağına ve sizin de damak zevkinize göre sıvı yağını ekliyoruz.
  3. Kıymamız pişerken domates soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  4. Kıyma pişince içerisine soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
  5. Daha sonra doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
  6. Domatesler hafif sulanınca baharatlarımızı tuzumuzu ve salçamızı ekliyoruz.
  7. 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  8. Bu işlemler gerçekleşirken ocağımızın orta ateşte olmasına özen gösterelim.
  9. Hazırladığımız yufkaların içerisine tantunimizi serip yufkaları sarıyoruz.
  10. 2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz.
  11. Yoğurdumuza rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
  12. Tereyağını ocakta eritip içerisine toz biberimizi atıyoruz.
  13. Tabaktaki tantunimizin üzerine önce yoğurdumuzu sonra tereyağımızı gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz😋

Yemek tarifleri,Mülayim Çorbası

Mülayim Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 bardak et suyu veya su
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane

Mülayim Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp unu kavuralım. Fazla sarartmadan şöyle bir çevirilsin.
  2. Dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım.
  3. Et suyu veya suyu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  4. Diğer tarafta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  5. Çorba kaynadıktan sonra, önce çorbadan terbiyeye beş altı kaşık ilave edip, karıştırarak ılıtalım.
  6. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
  7. Bir taşım kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayalım.
  8. Tereyağında kızdırdığımız naneyi ilave edip ocağı kapatalım.

30 Temmuz 2018 Pazartesi

yemek tarifleri,Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü yada 2 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
Sosu için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı limon
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
  • Ayrıca isteğe göre:sirke

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı



Hayırlı günler arkadaşlar sizde benim gibi işkembe çorbasını seviyorsanız, gerçeğini aratmayan çorbanın tarifini vereceğim. 👎
Önce tavuk etlerini küçük kuşbaşı halinde doğrayıp düdüklü tencere koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyip haşlayın. Bir tencereye sıvı yağ ve unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu una yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Sonra çorbayı karıştırarak pişirin. Kaynayan çorbaya didilmiş etleri atın ve tekrar beş dakika kadar daha kaynatın bu ara suyu az olursa su ekleyin. Başka bir kapta yumurta sarısına limon, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve çorbadan bir kepçe alıp sosa karıştırıp inceltin sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyin bir taşım kaynatın ve altını kapatın. Üzeri için tereyağını tavada eritip üzerine pulbiber ve toz biber ekleyip eritin ve çorbaya dökün. Arzuya göre servis edilirken yanında sarımsak sosu ve sirke ile ikram edin.
AFİYET OLSUN😋🍲

yemek tarifleri,Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik)

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan mezesi yapmak için öncelikle patlıcanları ister fırında ister ateşte közleyelim. İçleri güzelce pişince soğumasını bekleyip kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  2. Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse az su ekleyip kıvamını açalım. Tercihe göre dövülmüş sarımsak ekleyip tuzunu ayarlayalım.
  3. Doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. dilerseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.