11 Eylül 2018 Salı

Yemek tarifleri,Mükemmel Sosuyla Dana Biftek

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg. dana biftek
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 büyük soğan suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi Yapılışı



  1. Etler güzelce yıkanır uygun bir kaba alınır.
  2. Üzerine yoğurt,yağ ,tuz, soğan suyu eklenip iyice karıştırılır.
  3. Ocak üzerinde iyice ısınmış tavaya dizilir .
  4. Bu sırada cozlama sesini duyacaksınız asil lezzeti verende o.
  5. 3-4 dakika sonra diğer tarafına çevrilir .
  6. Suyunu tamamen çekince yarım su bardağı su eklenir suyunu çekip yumuşayan etlere kekik serpiştirilir iyice kızartılır.
  7. Kalan etler aynı şekilde pişirilir ve sıcak olarak servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Yemek tarifleri,Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası )

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadar kültür mantarı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından az Karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarları yıkayıp çok küçük doğrayalım.
  2. Soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım
  3. Mantarları da ekleyelim ve biraz sulanana kadar kavuralım.
  4. Unu ekleyelim, bir iki daha çevirelim.
  5. Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım. Afiyet olsun. 👍👍👍👌👌👌

10 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Hatay Tavası

Hatay Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 Gr kuzu kuşbaşı
  •  3-4 adet patates
  • 2 kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 sulu  domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ,karabiber ,pul biber,tuz
  • 1-2 yemek kaşığı kadar rondoda çekilmiş veya eritilmiş kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı su

Hatay Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
  2. Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım.
  3. Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Bu arada kuyruk yağı bu yemeğe lezzetini verir. Ama istemezseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz 🙂
  5. Akdeniz bölgesinde özellikle mahalle fırınlarında pişirttiriliyor bu nefis antakya tavası mutlaka denemelisiniz😉😊

Yemek tarifleri,Nefis Pirinç Çorbası

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı et suyu veya 10 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. İyice yıkamış olduğunuz pirinci tencereye alın. Et veya tavuk suyunu ilave edin, karıştırın. Tuzunu dilediğiniz şekilde ilave edin. İyice karıştırın. Orta derece ateşte haşlayın. Pirinç yumuşayınca 1 ölçü limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın. Tereyağı tavada yakmadan eritin. Kırmızı toz biberi ekleyecek kızdırın. Servis ederken biberli tereyağından çorbaya ekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

9 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Kabak Beğendili Tavuk Sote

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Sote İçin:
  • 500 gr. kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
Beğendi İçin:
  • 3 adet orta boy kabak ( 600 gr. civarı )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Biberleri boyuna iki parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğrayın.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın, soğanı ve sarımsağı ilave ederek 1 dakika kadar kavurun.
  4. İçine tavukları ilave edin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  5. Tavuklara salçayı da ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin ve biberleri ekleyin.
  6. Biberlerle beraber 1–2 dakika kadar daha soteledikten sonra sıcak suyu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırın.
  7. Kapağı kapalı olarak 7–8 dakika daha pişirin.
  8. Pişen tavukların kapağını açın, suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
  9. Beğendi için rendelediğiniz kabakları 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte ocağa alın.
  10. Suyunu salıp çekinceye kadar soteleyerek pişirin ve bir kaseye aktarın.
  11. Tavayı kağıt havlu ile silerek tereyağını tavaya alın.
  12. Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  13. Sütünü ilave ederken sürekli çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  14. Koyulaşan beşamel sosa kabakları ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek kaşar peyniri eriyinceye kadar karıştırın.
  15. Tuz ve biberini ekleyip ocaktan alın.
  16. Kabak beğendiyi servis tabaklarına alın.
  17. Üzerine tavuk soteyi koyarak  servis yapın.

Yemek tarifleri,Yoğurt çorbası

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • İsteğe bağlı et suyu

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 6 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayalım pirinç haşlanırken yoğurt ve unu karıştıralım.
  2. Pişen pirinçli suyumuzdan bir kepçe yardımı ile sıcak su alıp un ve yoğurt karışımımıza yavaş yavaş döküp hızlıca çırpalım (yoğurt kesilmemesi için bu işlemi yoğurt ılıyana kadar yapalım ) ve sonra bu karışımımızı kaynayan çorbamıza yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  3. Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra, ayrı bir tavada tereyağında naneyi kızdırıp çorbamıza dökelim en son tuzunu da atıp altını kapatıp servis yapalım. Afiyet olsun.

8 Eylül 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri,Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 g taze fasulye
  • 3 adet domates
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
  4. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
  5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
  6. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
  8. Ocaktan almadan tuzu eklenir.
  9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
  10. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Nefis Kaşık Salatası

Nefis Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet acı biber (Seviyorsanız )
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

Nefis Kaşık Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba. .
Adı üstünde nefis kaşık kaşık yenen lezzetli bir salata. . Bayram gelirken et yemeklerinin yanına olmazsa olmaz, salatasız olmaz diyenlerdenseniz bu tamda bizlik bir tarif. .
1. Bütün sebzeleri kıyabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın. Resimler yardımcı olacaktır.
2. Kırmızı soğan yerine beyaz soğanda olabilir, bir diş sarımsak mutlaka kullanın aromasıyla çok lezzet katıyor.
3. Bir limonun suyunu, bir kaşık nar ekşisini, zeytinyağını ve yeteri kadar tuzunu üzerine ilave edin güzelce karıştırın ve salata tabağına alın, bekletmeden servis yapın.

Yemek tarifleri,Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram kuşbaşı dana eti
  • 4-5 adet patates
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • Tuz karabiber kekik kimyon pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Etimizi düdüklü tencereye alıp kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra kapağını kapatıp kendi suyunda yarım saat kadar haşlıyoruz.
  3. Soğanları biberleri ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz sıvı yağda hafif kavuruyoruz.
  4. Haşladığımız etin suyunu süzerek kızaran sebzelerin üzerine alıyoruz biraz kavurup tereyağı pul biber karabiber kekik ve tuzunu ilave edip karıştırıyoruz
  5. En son kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ilave edip tencerede kalan et suyu varsa onu da ilave edip kapağını kapatıp bir beş dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  6. Patatesleri ince ve uzun olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz en son bir kaşık yardımıyla pişen eti de patateslerin üzerine alıyoruz.
  8. Muhteşem lezzeti ile Çökertme Kebabı servise hazırdır. Afiyet olsun 😊💕

7 Eylül 2018 Cuma

Kebapçı Ezme Salatası (Aynı Kebapcılardaki Gibi)

Kebapçı Ezme Salatası (Aynı Kebapcılardaki Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet cherry domates
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kebapçı Ezme Salatası (Aynı Kebapcılardaki Gibi) Tarifi Yapılışı

Bu mükemmel salatayı ister et yanına ister tavuk yanına isterseniz pide yanına bile yapabilirsiniz lezzeti tastamam yerinde ve her türlü kebap yanına gidiyor gerçekten 😋😋😋😋😋buyurun tarife geçelim 👇 👇
  1. Biberin tohumlarını çıkarıp küçük küçük doğrayalım. Aynı şekilde kuru soğan domates maydanoz salatalık ve sarımsağı da minik minik doğrayıp üzerine nar ekşili sosumuzu dökelim.
  2. Tuzunu ve isot unu da ilave ettikten sonra iyice karıştıralım 😏😏nefis mi nefis yemelere doyamayacağınız mis gibi salatamız servise hazır 😂😂😂

Nohutlu Pirinç Pilavı Yapımı

Nohutlu Pirinç Pilavı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı arpa şehrıye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Pirinç Pilavı Yapımı Tarifi Yapılışı

Tereyağını tencereye alıp şehrıyeleri rengi dönünceye kadar kavurun. İyice yıkanmış pirinçleri ekleyip tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam edin
4 su bardağı ılık suyu ve nohutları ekleyin. Suyunu çekmeye yakın tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Tüm suyunu çekınce altını kapatıp üzerine bır havlu kağıt serip tencerenın kapağını kapatın ben kek kalıbına döküp şekıllı sundum sızde deneyebılırsınız
Afiyet olsun…

Köz Patlıcan Yatağında Kaşarlı Tavuk Sote ( Harika Lezzet )

Köz Patlıcan Yatağında Kaşarlı Tavuk Sote ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 2 parça tavuk bonfile ( tavuk göğsü )( 550-600 gr kadar )
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 adet yeşilbiber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Tatlı kaşığının ucuyla salça ( biber salçası kullandım )
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zerdeçal
  • Kimyon
Üzeri İçin ;
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tatlı kaşığının ucuyla salça ( domates salçası)
  • Bir çimdik tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tuz ve baharatların miktarını damak tadına göre ayarlamak gerekiyor
Hazırlanışı
Bizim gibi köz patlıcanı seviyorsanız bu yemeği mutlaka denemelisiniz muhteşem bir lezzet.
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle patlıcanları İstediğimiz şekilde közlüyoruz, her zaman köz patlıcanlı tariflerde belirttiğim gibi ocakta yada mümkünse mahalle fırınında közlendiğinde daha lezzetli oluyor. ( ben ocakta közledim ve sap kısmını kesmedim )
  2. Közlenen patlıcanlar biraz ılındığında kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
  3. İç harcı için, uygun bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  4. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yağ tamamen kızıp soğanlar hafifçe kavrulunca üzerine küçük küçük doğradığmız tavukları ekleyip karıştırıyoruz, tavuklular suyunu tamamen çekmeden ince ince doğradığımız sarımsakları ekleyip tamamen suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz, yine ince ince doğradığmız yeşilbiber, salça, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik ve zerdeçal ekleyip karıştırıyoruz, birkaç kez karıştırıp birkaç dakika pişirdiğimiz harcımıza en son kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  5. Uygun bir fırın tepsisine patlıcanları dizerek ortasını bir kaşık yardımıyla açıyoruz ve üzerlerine iç harcımızdan bolca koyarak düzeltiyoruz.
  6. Daha sonra bir kaseye 1 çay bardağı su, bir çimdik tuz ve tatlı kaşığının ucuyla salça koyarak karıştırıp tepsiye döküyoruz.
  7. Yemeğimizi 190-200 derecede önceden ısıttığımız fırında 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek tekrar üzerleri kızarıncaya kadar pişirip fırından alıyoruz.
  9. Biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Ben yemeğin iç harcına biber salçası, suyuna da domates salçası kullandım.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı mısır
  • 1. 5 su bardağı kuru fasulye
  • 4 su bardağı yoğurt
  • Arzuya göre su
Üzeri için :
  • Pulbiber – nane

Karadeniz’den Soğuk Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı



Mısır ve kuru fasulyeyi önceden ıslatın. Soğuk su ekleyerek kıvama gelene kadar pişirin. Bu tarifte kırık mısır kullanıldı bu arada. Yumuşayan mısır ve kuru fasulyeyi soğumaya bırakın. Soğuyunca çırpılmış yoğurt ekleyin. Arzuya göre su ile sulandırın. Üzerine sıvı yağda kavrulmuş pul biber ve nane ile servis edin. Afiyet olsun.