5 Ekim 2019 Cumartesi

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
İçi için ;
  • Lokum( güllü lokum olursa daha lezzetli olur)
Üzeri için ;
  • Pudra şekeri

Lokumlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru yapalım.
  2. Göz kararı küçük ceviz boyutunda parçalar koparıp içine 4 böldüğümüz lokum parçasını koyup avucumuzda yuvarlayalım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. 180° lik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 25-30dk pişirelim.
  5. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN.

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı



  1. Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve küçük halkalar yapıyoruz.
  2. Üzerine ister pekmeze ister yumurta sarısına yada beyazına batırıp susam çörekotu serpip fırına veriyoruz.
  3. 180 derecede pişiriyoruz.
    Afiyet olsun

4 Ekim 2019 Cuma

Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ekstra pişen pilavın üzerine
  • 2 kaşık eritilmiş kızdırılmış tereyağ

Domatesli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincinizi yıkıyoruz bir kaseye alıyoruz. içine tuz ve 4 damla limon suyu ekliyoruz ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletiyoruz.
  2. Daha sonra pirinçleri süzgece alıp iyice yıkıyoruz süzülmesi için kenara alıyoruz.
  3. Pirinçler süzülürken domateslerinizi yıkayıp rendeliyoruz
  4. Tencereye tereyağımızı alıp eritiyoruz.
  5. Eriyen yağa domateslerimizi ekliyoruz domatesler pişip suyunu çekmesi lazım yarı yarıya inecek domatesler, üzerine 2/2, 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
  6. Daha sonra kaynayan suya süzülmüş pirincinizi ekliyoruz. 2 tur karıştırın tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  7. Tekrar kaynadıktan sonra en kısık ocağa alıp pilavınızı pişiriyoruz. Pilav piştikten sonra.
  8. Kapağını açıp pilavın üstüne bir kağıt havluyla koyuyoruz 5 dakika kadar demlendiriyoruz.
  9. Diğer yandan 2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.
  10. Tencerenin kapağını açıp yağlı kağıdı alıyoruz Erittiğiniz tereyağı pilavınızın üzerine gezdiriyoruz.
  11. Pilavı yavaşça karıştırıyoruz. Pilavımız hazır. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun. 😊👍

Sonbahar Salatası Tarifi

Sonbahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • Yarım brokoli
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 adet haşlanmış kapya biber (ben turşusunu kullandım çok lezzetli oldu)
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı ve tuz

Sonbahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Küçük parçalara ayırmış olduğunuz karnabahar, brokoli ve doğranmış havuçları derince bir tencereye alıp yumuşayana dek haşlayın. Aynı tencerede birbirlerini kesinlikle boyamıyorlar.
  2. Haşlanan sebzelere doğranmış (közlenmiş veya konserve) kapya biberleri ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.Ben en son daha ferah olsun diye ince ince doğranmış limon parçaları da ekledim, çok yakıştı.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bu salatayı çocuklar da seviyorlar.
Deneyenlere afiyet olsun.

Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi

Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu koldan kuşbaşı et
  • 8 adet patlıcan (közlenecek)
  • 3 adet domates (ben domatesleri de közledim siz dilerseniz çiğden doğrarsınız)
  • 3-4 adet sivri biber (ince doğranacak)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çok az sıvı yağ ve tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayın ve bıçak ile bir kaç yerden delip fırın poşetine koyun ağzını kapatın ve poşete bir iki delik atıp 200 derecede 40 dakika pişirin.
  2. Patlıcanlar pişerken Eti düdüklüye atıp 5-10 dakika gibi kısa bir sürede pişirin (pişirirken çok az yağ koyup kavurun ve çok az sıcak su koyun)
  3. Yapacağınız tencereye çok az tereyağ ve sıvıya ekleyip pişen etleri alın üzerine ufak doğradığınız
  4. Kuru soğanı ve yeşil biberi ekleyip soğan pembeleşene kadar kavurun. Diğer tarafta közlenen patlıcanları uzunlamasına kesin bit kaşık yardımı ile içini alıp kevgire koyun(suyunun akması için) diğer patlıcanlardan aynı işlemi yapın. Tüm patlıcanların içi çıkınca bıçak yardımı ile doğrayın.
  5. Domatesleri ufak ufak doğrayıp pişen Eti’n üstüne ekleyin karıştırın (domatesi közlediyseniz fazla pişirmenize gerek yok) domates yumuşayıp suyunu salınca patlıcanları tuzu karabiberi ekleyip karıştırın. Beş dakika tencerede birbirlerine ısınsınlar 😁sonra servis yapıp cacık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mengen Çorbası Tarifi

Kremalı Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım paket çiğ krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı sıcak su

Kremalı Mengen Çorbası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
İftar sofralarınıza yakışacak harika bir lezzeti olan çorba tarifim var sizlere. farklı çorba denemek isteyenleri bu tarife beklerim.
  1. Öncelikle bulgurumuzu 1 çay kaşığı tuz ile üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişiriyoruz.
  2. Soğanımızı olabildiğince ince ince doğrayıp ayrı bir tencerede tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kemik suyunu ekleyip kaynayınca haşlanan bulgurları ilave ediyoruz.
  6. Koyu kıvam olursa su ilavesi yapıyoruz. pulbiber, tuz ve kuru naneyi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynayınca yarım paket kremayı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Altını kapatıp afiyetle içiyoruz. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.

Kedi Dili Tarifi

Kedi Dili Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
Tabanı için;
  • 1. 5 paket kedi dili
  • Islatmak için süt
Çikolata sosu için;
  • 1 paket krema
  • 1 paket çikolata

Kedi Dili Tarifi Yapılışı

  1. Üzeri için istediğiniz serpebilirsiniz.
  2. Muhallebi yapımı için öncelikle şeker, un ,süt, karıştıralım.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatıp içerisinde tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım.
  4. Soğuduktan sonra krem şanti ekleyelim 5 dakika çırpalım.
  5. Sonra kedi dilini tek tek süte batırıp tepsiye dizelim ,üzerine muhallebi ikinci katı için tekrar kedi dilini ıslatıp dizelim.
  6. Üzerine bi paket kremayı kaynatıp içerisinde çikolata bırakalım, çikolata eridikten sonra üzerine dökelim 😋 Yapanlara Şimdiden Afiyet Olsun 😍

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr margarin veya tereyağ
Üzeri için;
  • Tarçın

Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve sütümü  bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtalım.
  2. Ayrı bir yerde sıvı yağ ,margarin ve unumuzu bir güzel kavuralım.
  3. Kavurlan unumuza ısıttığımız sütümüzün önce yarısını döküp çırpacakla çırpalım ki topak oluşmasın .
  4. Sonra diğer yarısını döküp pişirelim.
  5. Ocaktan aldıktan sonra kaselere pay edip fırının üst 250 sıcaklığında üzerini kontrollü kızartalım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

Pratik Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Pratik Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 1 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Pratik Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alın unu ilave edip iyice karıştırın şekeri de ilave edin iyice karıştırın.
  2. Ocağa alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kıvam alınca tereyağ ve vanilyayı ilave edin karıştırın ocağın altını kapatın.
  4. Mikser ile 15 – dakika çırpın.
  5. İster borcama dökün ister kaselere size kalmış afiyet şeker olsun canlar 

Portakallı Sütlaç Tarifi

Portakallı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 lt. süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakalın kabuk rendesi
  • 1 paket vanilya (arzuya göre)

Portakallı Sütlaç Tarifi Yapılışı

İçine nişasta koymadan, uzun süre pişirilerek kıvamlandırılan bu sütlaç tarifine bayılıyorum ve sık sık yapıyorum. Portakal kabuğu da enfes bir aroma veriyor, mutlaka denenmeli. Koyulaşması biraz sabır gerektiriyor ama lezzeti & kıvamı gerçekten değiyor…
  1. Kaynamış olan süte yıkanmış pirinçi koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak, kıvam alıp koyulaşana kadar (yaklaşık 1 saati buluyor) pişirin.
  2. Şekeri, portakal kabuğunu ve vanilyayı ilave edip 15 dk. daha kıvam bulana kadar kaynatıp kaselere paylaştırın.

İncir Uyutması Tarifi

İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane kuru incir (Byük boy)
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı şeker (Koymayabilirsinizde)
Üstüne
  • Ceviz
  • Tarçın

İncir Uyutması Tarifi Yapılışı

  1. 10 tane kuru incirin üzerine sıcak su koyun. 15 dakika bir kenarda yumuşamasını bekleyin.
  2. İncirleri ufak ufak zar şeklinde doğrayın. Sütü ısıtın. Parmak ısısını geçecek şekildeki sıcaklıkta olacak.
  3. Sonra incirleri içine koyup karıştırın. 5 dakika sonra blender dan iyicene çırpın.
  4. İncirlerde  ki içinde yumuşayıncaya kadar ve kaybolsun kaselere boşaltın.
  5. Üzerini örtün 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  6. Yarım saatten sonra cevizle tarçın serpin buzdolabında da iki üç saat kadar dinlendirin Sonra servis yapın afiyet Şifa olsun

Kabak Havuç Tarator Tarifi

Kabak Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber

Kabak Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

Bu tarif Bir çok restaurantta Girit mezesi adıyla geçiyor. Ancak içine peynir olmadığı için tam anlamıyla Girit mezesi değildir.
  1. Havuç ve kabak rendeleyelim.
  2. Zeytin yağını tavaya ekleyip kabakları ve havuçları soteleyelim.
  3. Suyunu çekmesine yakın maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Bir kabın içine sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım.
  6. Yoğurdumuzun içine sotelenen kabak havuçları ekleyip karıştıralım.
  7. Üzeri için tavaya ceviz ve pul biber biraz yağ ekleyerek karıştıralım ve yoğurtlu sotemizin üzerine döküp servis tabağına alalım.

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu (buzluktan 6-7 küp)
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Leziz Et Suyu Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alıp unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Suyunu ilave edip (kontrollü ekleyin) çarpıcı ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Benim buzluğumda et suyu olduğu için onunla yaptım ama et suyu tablet kullananlar onunla da yapabilirler.
  3. Baharat ve tuzu ekleyip eğer kıvam koyu ise su ekleyip tekrar kaynatarak kıvam ayarı yapabilirsiniz.
    Çok lezzetli, bir o kadarda pratik bir çorba. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.