10 Ocak 2023 Salı

Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük kase nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

    Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ve soğanı küçük küplere doğrayalım.
  • Turp ve havucu rendeleyelim.
  • Hepsini karıştırıp tuzla birlikte ovalım.
  • Daha sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz ,nar ,sıvı yağ ve nar ekşisini ekleyelim.
  • Harmanlayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Portakallı Muffin Kek Tarifi

 

Portakallı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1.5, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
  • Yarım portakalın suyu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Renkli pasta süsü

    Portakallı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Fındık, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpın.
  • Muffin kalıplarına dökün.
  • Üzerlerine pasta süsü serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya.
  • Soğuyunca servise hazır.
  • Şifa olsun.

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi

 

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but veya dilediğiniz yağlı kısmından (Sırt ,baget)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tuzot (Şart değil)
  • 4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 7-8 su bardağı soğuk su

    İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları yıkayın ,uygun tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 7-8 su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca üzerine çıkan köpükleri toplayın ve çöpe atın.
  • Sonradan çorbanın altını kısın.
  • 1 çay kaşığı tuz ilave edin,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber ilave edin ve 45 dakika bu şekilde pişsin.
  • Tavukları kontrol edin,pişti ise uygun bir kaba çıkarın.
  • Biberleri ve soğanları çıkarın. 1 adet patatesi soyun ,yıkayın ,ve küçük küp küp doğrayın.
  • Çorbanın içine ilave edin,ve 2 tatlı kaşığı tuz otu,ama şart değil tabi ki. Ben 2 tatlı kaşığı yazdım,siz çorbanın tuzuna bakın,ona göre ilave edin,çünkü tuzotu da tuzlu.
  • Patatesler pişince 4 yemek kaşığı tel şehriye ilave edin ve didiklenmiş tavuk etini. Şehriyeler hemen pişer.
  • Çorbanın altını kapattıktan sonra dilerseniz doğranmış yeşillik ile servis edebilirsiniz.

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi

 

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yaprak beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 2 yemek kaşığı (Mor lahana turşusu)
  • 4-5 dal maydanoz dereotu (Kıyılmış)
  • 2-3 yemek kaşığı mısır (Üzeri için)

Sosu için

  • 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çk tuz

    Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları ince bir şekilde doğrayıp geniş bir kaseye alın.
  • Diğer malzemeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri karıştın ve üzerine aktarın.
  • Hepsini nazikçe karıştırarak mısırla birlikte servis yapın.
  • Afiyet olsun 

Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi

 

Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 kase rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya kıymayı alıyoruz suyunu verip geri çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu tam çektiği zaman sıvı yağ ve soğanı ekliyoruz.
  • Soğanlar pişene kadar kısık ateşte çeviriyoruz.
  • Rendelenmiş domates ekleyip 2 dakika daha bekledikten sonra salçaları ve tuzu ekliyoruz.
  • 2 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye makarna için su alıyoruz. Su kaynayınca içerisine tuz ekliyoruz. Makarnayı suya katıp 10 dakika pişiriyoruz.
  • Makarnaları süzüp tencereye geri alıyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız kıymalı makarna sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son nane ekleyip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Toz şeker

    Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakallı şekerli kurabiye için öncelikle portakalın kabuğunu rendeleyelim.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra hamurdan parçalar kopartarak elimizle yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamuru önce yumurta akına ardından şekere bulayalım.
  • Tüm hamuru şekerle kapladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcaklığı çıkan şekerli portakallı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Peynirli Muffin Tarifi

 

Peynirli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım kapya biber
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • Tuz (Peynirinizin tuz oranına göre)

Su bardağı ölçü 200 ml

Çay bardağı ölçü 125 ml 

Peynirli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı şekeri 1-2 dakika çırpalım.
  2. Yoğurt,süt,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Unu ve kopartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Peynir doğranmış biber ve maydanozu ekleyip spotula ile karıştıralım.
  5. Muffin kalıplarına eşit olcak şekilde paylaştıralım.
  6. Üzerine susam çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derce alt üst ayar fırında 25- 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Not: unu kontrolü ekleyelim. Yumurtaların büyüklüğüne ve yoğurdun kıvamına göregöre un miktarı değişkenlik gösterebilir. Hafif koyu kıvamlı bir hamur olmalı.

Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tarifi

 

Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 250-300 gr makarna
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 lt sıcak su

    Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domates,kapya biberi,yeşil biberi robottan geçirin.
  • Makarnayı pişiriceğiniz bir tencereye sıvı yağı koyun.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı nane ilave edin.
  • Yağda baharatları çevirin az kavrulsun.
  • Baharatları yakmadan robottan geçirdiğimiz sebzeleri ve tuzu ilave edelim.
  • Sebzeleri sürekli çevirerek pişirelim.
  • Domatesler pişince makarnaları ilave edin ve 1 lt sıcak su. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin ,suyunu çekene kadar.
  • Ocağın altını kapatmadan önce sarımsakları rendeleyin ve sarımsaklar ile beraber 1 dakika kadar karıştırın.
  • Ocağı kapatın ve bir kaç dakika dinlendirmeye bırakın.

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) poşet makarna
  • 2 tane közlenmiş kapya biber
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı kornişon turşu (Doğranmış)
  • 1 kutu konserve mısır
  • İsteğe göre dereotu (Ben dondurucuya doğrayıp kullanıyorum)

Yoğurtlu sos için;

  • Büyük kase yoğurt
  • 6-7 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak

    Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna poşetin üzerindeki tarife göre haşlanıp ,soğuksundan geçirilip süzdürülür.
  • Bezelye pişirilir.
  • Kornişon turşu ve kapya biber (közleyip) doğranır.
  • Bir kapta sosu için yoğurt,mayonez ve sarımsak (rendelenip) karıştırılır.

8 Ocak 2023 Pazar

Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi

 

Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane portakalın suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Dış kaplaması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt

    Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iki portakaldan birinin kabuğunu hazırlayacağımız kekin karıştırma kabına rendeleyelim.
  • Portakalların suyunu ayrı bir kaba sıkıp, kenara alalım.
  • Rendelenmiş portakal kabuğu üzerine yumurta ve şekeri ekleyelim, iyice köpürtelim. Baya beyazlaması ve köpük köpük olması çok önemli krema gibi olmalı.
  • Sonra sıvı yağını ve portakal suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip spatula ile kanstıralım.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kalıba karışımı dökelim. 180 derecelik ısıtılmış finnda pişirelim.
  • Üzeri kızarınca kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  • Pasta kreması için;Tereyağ hariç tüm malzemeyi hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirelim, ocaktan alıp tereyağını ekleyelim,.
  • Ilımaya bırakalım.
  • Kremşantiyi de hazırlayalım. Buzdolabına kaldıralım.
  • Keki fırından çıkarınca biraz ılıtıp ortadan 2’ye bölelim. Uzun bir bıçak veya ip kullanabilirsiniz tek seferde bölmek için.
  • Arasına ılık kremanın hepsini yayalım, diğer yarısını üzerine kapatalım.
  • En üstüne de krem şantiyi sürüp, dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Dilme (Patriyot Tatlısı) Tarifi

 

Dilme (Patriyot Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • Yaklaşık 500-600 gr un

Hamur açmak için

  • 250 gr tereyağı bir çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr buğday nişastası

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Muhallebisi için

  • 2 kilo süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı un vanilya

    Dilme (Patriyot Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti ocağa koyup şekeri eritip kaynatıyoruz indirmeye yakın biraz limon sıkılır.
  • Unun ortasını açıp süt, yağ, sirke tuz ilave edip kulak memesi yumuşaklığında güzelce yoğuruyoruz sonra üzerini kapatıp hamur dinlenirken.
  • Muhallebisi için sütun içine pirinç unu, şeker ilave edip ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Koyulaşan muhallebiye çok çırpılmış yumurtayı azar azar ilave edip hızlıca karıştırıyoruz ve vanilyayı ile edip ocaktan indiriyoruz arada karıştırarak kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
  • (aslında dilme tatlısın da patiryotlar muhallebiyi ocakta pişirmeden bütün malzemeleri çırpılarak çiğden iki yufka arasına çok dikkat ederek yufkayı patlamadan ve üstte çıkmadan bir tarafından konuluyor, ama benim gibi muhallebi yi pişirip yapmak işimi kolaylaştırıyor lezzet fark etmiyor).
  • Dinlenin hamuru alt katı için 9 üst katı için 8 adet beze yapıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak önce erittiğimiz tereyağ ile sıvı yağ karışımından sürerek nişasta serpiyoruz.
  • Üst üste koyup tepsiden büyük bir yufka açıyoruz ve yufka üzerine yağ sürüp muhallebiyi döküyoruz.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde açıp aralarına yağ sürüp, nişasta serperek tepsi ölçüsünden daha büyük ebatta açarak dikkatlice muhallebinin üzerine örtüp kenarlarını hava almayıp muhallebi dışarı çıkmayacak şekilde kapatıyoruz ve üzerini bolca yağlayıp inceden ısıtılmış 160 derece fırında ağır olarak yaklaşık. 50 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp 5 dakika kadar sonra soğuk şerbeti önce kenarlarına döküp sonra tepsinin her tarafına dökülür ve üzerine bir tepsi kapatılarak soğuduktan sonra servis yapılır.Çok zahmetli ama çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 1.5 su bardağı yoğurt (sulu olmasın) dilerseniz süzme yoğurt kullanabilirsiniz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Üzerindeki soslu nohut için

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ısıtılmış bir tavada, rendelenmiş havuçları, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alıp, soğutun.
  • Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu, tuz ile birlikte iyice karıştırın.
  • Soğuyan havuçları yoğurdun içerisine ilave edip karıştırın.
  • Ardından ısıtılmış tavaya haşlanmış nohut ve yağı alıp kıtır bir kıvam alana katar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerine baharatları ilave edip karıştıralin ocağın altını kapatin servise hazır hale gelen tarotorun üzerine alın.