Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için;
- Yarım su bardağı süt
Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yıkadığımız pirinci alalım ve üzerine su ilave edelim, ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, arada karıştırarak pişirelim.
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. 10 dakika kadar kaynamasını bekleyelim arada karıştıralım ki dibi tutmasın.
- Bu arada kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak açalım.
- Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 -15 dakika pişirelim.
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım, ve sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
- Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, daha sonra üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.