Yemek tarifleri / Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ 

    Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

    1. Soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun.
    2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
    3. Soğan kavrulunca salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
    4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.
    5. Tuzunu ve pul biberini de atıp bir kaç dakika daha karıştırın.
    6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.
    Afiyet olsun:)

    Bezelye yemeği yanına ne gider?

    • Bezelye denilince akla ilk gelen pirinç pilavıdır tabikide.
    • Bulgur pilavıda bezelye yemeğinin yanına tercih edebileceğiniz yemeklerdendir.
    • Bezelye yemeğinin yanına makarnada sıklıkla yapılmaktadır.

    Bezelye yemeği kaç dakika da pişer?

    • Tencerede yapacağınız bezelye yemeğini yaklaşık olarak 40 dakika da pişmektedir.

    Bezelye gaz yapar mı?

    • Bezelye de gaz yapan yiyecekler arasında bulunmaktadır. Gaz yapan yiyecekleri bir arada yememek gerekir. Kontrollü bir şekilde tüketmekte fayda var.

    Bezelye faydaları

    • Kolesterol için faydalıdır.
    • Sindirim sistemini düzenler.
    • İçerdiği yüksek lifler sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
    • Uzun süre tok kalmanızı sağlar.
    • Mide kanserini önlemeye yardımcı olur.
    • Bezelye beyin sağlığı içinde faydalıdır. Uzun süre radyasyona maruz kalan kişilerin tüketmeleri önerilir.

    Bezelye şekeri yükseltir mi?

    • Bezelye şekeri yükseltmez aksine içerdiği besinlerden dolayı şeker hastalarının bezelyeyi masalarından eksik etmemeleri gerekir.

    Bezelye kalori

    • Orta porsiyon bezelye yemeği yaklaşık olarak 99 kaloriye denk gelmektedir.

Yemek tarifleri / Baharatlı Patates

Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon

Baharatlı Patates Tarifi Yapılışı

Herkese selâmlar🙋
Köfte, tavuk, et yemeklerinin yanında, kahvaltılık olarak hazırlayabileceğiniz kızartma yapılmadan, fırın kullanmadan pratik baharatlı patates tarifim var. Buyurun tarifimizin yapılışına 👇 👇 👇
  1. Patatesler yıkanır, soyulur, iyice kurulanır.
  2. Dilimlenir bir kap içerisinde sıvı yağ, tuz, baharatlarla birlikte harmanlanır.
  3. Granit veya teflon tavaya dizilir. Ben çift taraflı kapaklı tava içerisinde pişirdim.
  4. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak arada çevilerek çatal ile pişmesi kontrol edilir. Nefis patatesler servis edilmeye
    hazır 👌
    Deneyeceklere şimdiden
    AFİYETLER OLSUN

Yemek tarifleri / Kabak Beğendili Tavuk Pirzola


Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk pirzola için;
  • 8 parça pirzola tavuk
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
Kabak beğendi için;
  • 4 adet kabak
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Kabağın üzerine;
  • 1 su bardağı kaşar peynir

Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.
  2. Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
  3. Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Beşamel sosu için;tereyağı ve unu kavuralım.
  5. Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.
  6. Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  7. Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dk daha karıştırarak pişirelim.
  8. Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.
  9. Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim.

Yemek tarifleri / Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane ufak salatalık
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2- 3 tane yeşil sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Göz kararı zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı kadar)
  • Göz kararı nar ekşisi (1-2 yemek kaşığı kadar)
  • Tuz, karabiber ,kimyon, isot ,sumak, kekik, pul biber ,kuru nane (baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

Restoranlarda lokantalarda yediğimiz ezmeyi evimizde taze malzemelerle yapmak gerçekten çok kolay.
  1. Soğan ve sarımsakları rondoda incecik olacak şekilde çekelim ve suyunu elimizle sıkıp kenara ayıralım.
  2. Geriye kalan tüm malzemeleri rondodan geçirelim.
  3. Bu aşamada tadına bakıp eksik gelen baharatlarını tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  4. Daha sonra soğanla katıştırıp saklama kabına alalım ve 1 -2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın)

Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (Akşamdan ıslatılmış sabahtan bir taşım kaynatılmış)
  • 1 çay bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış sabah bir taşım kaynatılmış)
  • 6 su bardağı su (2 su bardağı ayranı için ayırın)1 çorba kaşığı kuru nane)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ

Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı aşurelik buğday (Akşamdan ıslatılmış sabahtan bir taşım kaynatılmış)
  2. 1 çay bardağı nohut( akşamdan ıslatılmış sabah bir taşım kaynatılmış)
  3. 6 su bardağı su ( 2 su bardağı ayranı için ayırın)1 çorba kaşığı kuru nane
  4. 4 su bardağı yoğurt
  5. 2 çay kaşığı tuz
  6. 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  7. Hazırlanışı
  8. Nohut ve buğday tencereye konulur.
  9. Üzerine 4 su bardağı su koyup karıştırmadan suyunu çekene kadar kaynatın.
  10. Yaklaşık bir saat sürüyor.
  11. Suyunu çekince sıcakken ayrı bir tavada tereyağda naneyi kavurun ve buğday ve nohuta ekleyerek.
  12. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  13. 4 su bardağı yoğurdu 2 su bardağı su ile ayran yapın.
  14. Pişirip soğuyan buğday ve nohutlu karışıma ekleyin. En son tuzunu ekleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Kereviz Yemeği

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon tuzu ya da 1 adet limon suyu
  • Sıcak su 

    Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

    1. Patatesleri, kereviz kafalarını ve havuçları küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
    2. İçerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
    3. Soğan kavrulduktan sonra kerevizin sap ve yapraklarını ince doğrayıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
    4. Bir iki karıştırıp içerisine üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu ve tuzunu koyuyoruz.
    5. Terbiyesi için kavanoza un, limon ve yumurta sarısını koyup iyice çalkalıyoruz.
    6. Kerevizler pişince terbiyesini de döküp 5 dk daha kaynatıyoruz.
    Yemeğimiz hazır, afiyet olsun.

    Kereviz Yemeği Tarifinin Püf Noktaları;

    1. Kerevizleri, patates ve havuçları zeytin yağında hafifçe kavrulur.
    2. Yemeklik doğradığımız soğanları alarak onlarında diriliği gidene kadar kavrulur.
    3. Güzelce yıkanan yaprakları ve saplarını da ekledikten sonra  sıcak suyu üzerini geçene kadar dökülmelidir.
    4. Terbiyesi için bütün malzemeleri bir araya alarak, ister kavanozda çalkalayarak ister elde çırpıcı ile çırpabilirsiniz.
    5. Kereviz yemeğini karıştırarak terbiyeyi yavaş yavaş dökülmelidir.
    6. Tencerenin ağzını kapatarak 5-10 dk kadar kereviz yemeğini pişmeye bırakıyoruz.

    Kerevizin Kokusu Gidermek İçin Püf Noktası;

    Kerevizi pişirdikten sonra kendine has bir kokusu olduğu için sevmeyenler oluyor kokusunu önlemek için yapılması gerekenler;
    Bir tane limonu derin bir kabın içine sıkın ve üzerine bir miktar su doldurun sonra doğranmış ve soyulmuş kerevizleri içerisine atın 15-20 sonra tencereye alarak pişirebilirsiniz. Limon yok ise aynı yöntemi ile sirke ile de yapabilirsiniz. Kerevizlerin kararmasınıda engelleyecektir.

    Kereviz Yemeği Kaç Kaloridir?

    Orta bir tabak zeytinyağlı kereviz yemeği yaklaşık 220 kcal dır. A vitamini gibi bir çok vitamin ve minerallere sahip olan kereviz yemeğini hazırlarken zeytinyağı miktarını dikkat ederek hazırlanılmalıdır.

Yemek tarifleri / Nohut Salatası

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Oldukça kolay ve günlere çok yakışacak, bir o kadarda leziz salata 🤗
  1. Bütün malzemelerimizi büyükçe bir kap alarak birleştirelim.
  2. Daha sonra bir kaseye limon nar eksisi sıvı yağ ve tuzu alarak sosumuzu yapalım.
  3. Malzemelerin üzerine döküp güzelce karıştıralım. Servise hazır.
    Afiyet olsun😊

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...