Karamelize Mantar - yemek tarifleri

Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket mantar (700-800 gr)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim💕
Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet. 🍄 Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz. 👌❤😍
Buyrun bu güzel tarife;
  1. Mantarlar güzelce yıkanır süzülür.
  2. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor.
  3. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz.
  4. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir.
  6. Bir iki tur daha kavrulur.
  7. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir.
  8. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
  9. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan alınır. 🍄🍄🍄 Nefis karamelize olmuş mantarlar servise hazır. 👌😋😍
Denemek isteyenlere şimdiden AFİYET OLSUN

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) / yemek tarifleri

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet pirzola tavuk
  • 1 soğan
Sos için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

Merhabalar ☺☺
Muhteşem lezzetli, hızlı ve pratik olan tavuk tandır tarifi vermek istiyorum. Mutlaka denenmeli.
  1. Sos için malzemeleri karıştırma kabına alın ve hepsini karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ben evdeki tavuklarımı kullandım bi parça tavuk bonfile ve tavuk parçalarıyla yaptım. Ama gerçeği pirzola ile oluyor. !!!!
  2. Dinlenince düdüklü tenceremize alıyoruz ve içine 1 tüm soğan koyuyoruz ve KESİNLİKLE SU KOYMADAN  !!!!! Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
  3. Ve yüksek ateşte pişmeye başlayınca yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyunca kısık ateşe alıyoruz. Ve 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Bu susuz olmaz diye su koymayın zaten özelliği kendi suyuyla pişmesi. Pişince göreceksiniz içinde 1, 5 su bardağı kadar tavuğun kendi öz suyu oluyor. İster bu suyu pilavda kullanın ister çorbada. Biz pilavın üzerine dökerek yedik çok ama çok lezzetli oldu.
    Pirinç pilavı ile servis ettim siz dilediğiniz şekilde afiyetle yiyebilirsiniz.
Mutlu kalın 😊😊😊

Tavuklu Patlıcan Kebabı / yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı tavuk göğsü
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Sıvı yağ
SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
ÜZERİ İÇİN:
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kuşbaşı tavuk göğüslerini suyu çekene kadar pişirin suyu çektikten sonrada 2-3 dakika kavurun.
  2. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave ederek biraz soteleyin.
  3. Biberler ve soğanlar piştikten sonra domatesi ve baharatları ilave edin domateslerde piştikten sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları katıp karıştırın böylelikle sotemiz hazır oldu.
  4. Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı soyarak kızgın sıvı yağda kızartın kızaran patlıcanlarımızı isterseniz benim gibi porsiyonluk güveçlere yerleştirin eğer yoksa tepsiye de yapabilirsiniz.
  5. Patlıcanlarımızı yerleştirdikten sonra üzerine tavuk sotemizden yerleştirin 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı suyla yaptığımız sosumuz dan her porsiyonumuza iki kaşık dökün.
  6. Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek 200 derece Fırında peynirlerimiz eriyip hafif kızarana kadar pişirin enfes kebabımız hazır Afiyet Olsun :)

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası / yemek tarifleri

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz

Pratik Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌹
Ramazanda iftar sofralarında bolca yoğurtlu salatalar tüketiyoruz. Yine hem pratik, hemde lezzetli-ferahlatan bir salata tarifi var bugün. 😉😊👌
  1. Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur ve rendelenir.
  2. Suyu sıkılır ve tavaya alınır. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 5-10dk kavrulur, ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
  3. Derin bir kapta yoğurt koyu kıvamlı olacak şekilde çırpılır. Konserve mısır, tuz ve soğuyan kabak eklenir güzelce karıştırılır.
Salatamız servise hazır. 👍❤❤😋
Dilerseniz bir miktar mayonez de koyabilirsiniz. 😉
Denemek isterseniz şimdiden AFİYET OLSUN.

Tel Şehriye Çorbası - yemek tarifleri

Kış aylarında içinizi ısıtacak, metabolizmanızı güçlendirecek dumanı üzerinde şehriyeli tavuk suyu çorbası denenmeye değer. Tavuk suyunun sağlığa olan faydası tartışılmaz gerçekten. Grip olduğunuzda, bünyeniz zayıf düştüğünde annelerinizin dopdolu 1 kase ile yanınıza geldiği namı diğer anne çorbasını sizlerde evlerinizde kendiniz yapabilirsiniz.  Ek gıda dönemine geçen bebekleriniz içinde sağlıklı olan şehriyeli tavuk suyu çorba içerisindeki şehriyelerle doyuruculuğunu da arttırıyor.
Kolaylıkla temin edilen malzemelerden yapılan bu lezzetli çorba herkesin tenceresinde kaynamalı. Akşam menünüze ekleyebileceğiniz tavuk suyu çorba nasıl yapılır? merak ediyorsanız buyurun tarifime. Tel şehriyeli çorbayı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağına yakın tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • haşlanıp didiklenmiş göğüs eti
  • 3 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber
  • nane
  • Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

    1. Tavuk suyuna 3 su bardağı kadar su ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın.
    2. İçerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştırın.
    3. Limon suyu, un ve az miktarda suyu çırparak çorbaya ilave edin.
    4. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun…
    Çok lezzetli ve besleyici olan bu çorbayı bebeğiniz için yaptığınızda pul biberi ya çok az kullanabilirsiniz veya hiç kullanmayabilirsiniz.

    Tel şehriyeli çorba püf noktaları

    • Tel şehriye yerine arpa şehriyede kullanabilirsiniz.
    • İsteğe bağlı olarak çorbanızı salçalı da yapabilirsiniz. Salçalı tavuk suyu çorbayı da deneyebilirsiniz.
    • Çorbanızı bebeğiniz için yapacaksanız baharat oranını azaltmalı hatta hiç kullanmamalısınız.

    Tel şehriyeli tavuk suyu çorba kalori

    • 1 kase şehriyeli tavuk suyu çorba yaklaşık olarak 110 kaloriye denk gelmektedir.

Fırında Sebzeli Köfte - yemek tarifleri

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patates
  • 3 domates
  • 3-4 tane biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • İsteğe göre soğan ve sarımsakta koyabilirsiniz
Köfte için:
  • 250 g kadar kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz karabiber kimyon

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri karıştırılır ve köfteye şekil verilir. Sebzeler yağda biraz kızartılır böylece daha lezzetli oluyorlar ama kızartmadan da direk dize bilirsiniz.
  2. Sırasıyla köfteler sebzeler dizilir ve bir kasede 1 kaşık salça ve biraz suyla açılır içine istenirse istediğiniz baharatları da atabilirsiniz.
  3. İçine birazda sıvı yağ koyun sonra onları yemeğin üzerinde iyice gezdirin ve 150 derecelik fırına verin.
  4. Pişirme süresini sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Not; Fırına verirken ben borcamın üzerini fırın kağıdıyla yanlarını büzüştürerek kapatıp pişirdim fırında.

Nefis Yarma Çorbası - yemek tarifleri

Nefis Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Haşlandıktan sonra eklenecekler:
  • Bir avuç yarma mısır ya da yarma buğday
  • Yarım avuç nohut
  • Yarım avuç barbunya
Çorbaya katmak için;
  • Tuz
  • Nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta

Nefis Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı

Geceden bir avuç yarma mısırı, yarım avuç nohutu ve yarım avuç barbunyayı aynı kapta soğuk suyla ıslatalım.
Ertesi gün ıslattığımız bakliyatlarımızı düdüklüde 30 dakika kadar haşlayalım(benimki çekirdekli düdüklü olduğundan yarım saatte pişirdi;siz de ne çok diri ne çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayınız)
Derin bir tencereye 1 adet yumurta kıralım, üzerine 1 su bardağı yoğurt ekleyelim ve iyice çırpalım. Daha sonra üzerine 1.5 yemek kaşığı dolusu un ilave edelim ve 5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş karışıma ilave ederek mikserle çırpalım ki topaklanma yapmasın.
Sonra karışımı ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Eğer kaynamadan karıştırmayı bırakırsak yoğurt kesilebilir. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık 8 dakika kaynasın.
Altı kısık bir halde iken üzerine haşladığınız bakliyatları ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim, tuzunu ayarlayalım. Nane ve pulbiber ekelim. Bu şekilde de 6 dakika kadar karıştıralım ve altını kapatalım. Bir süre dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirelim. AFİYET OLSUN😍
NOT: Dilerseniz üzerine azıcık tereyağ ve pulbiberli sos yapıp ilave edebilirsiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...