16 Haziran 2019 Pazar

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
İç Harcı İçin :
  • 5 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1. 5- 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bolca kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Tuz
  • Yaprakları Islatıp Çıkarmak İçin: Kaynamış sıcak su

Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Yapım Aşamalarıyla) Tarifi Yapılışı

Herkesin kendisine göre zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vardır. Kimisi iç harcının sadece pirinçten yapar, bazı yerlerde ise bulgur -pirinç karışık yapılır. Benim tarifim gibi.
En lezzetli ve her yapılışta muhteşem sonuçlar veren, yiyenlerin tarifini istediği, Zeytinyağlı Yaprak Sarmam 👌🍂👌🍂👌🍂👌🍂👌
Muhakkak Deneyin diyorum :))

Rengarenk Semizotu Salatası Tarifi

Rengarenk Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • Bir tutam nane
  • 2 orta boy domates
  • 2 küçük boy salatalık
Sosu için;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Üzerini süslemek için
  • Mısır

Rengarenk Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Semizotlarını ayıklayıp yıkayıp iri iri doğrayın. Yıkanmış dört beş dal naneyi de irice doğrayıp semizotuna ekliyoruz.
  2. Küp küp doğranmış domates ve salatalıkları da ekliyoruz.
  3. Sarımsakları ezip diğer sos malzemeleriyle karıştırıyoruz ve salatanın üzerine döküyoruz.
  4. Kaşık yardımıyla karıştırıp servis tabağına alıyoruz ve Mısırla süsleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Patatesli Ve Havuçlu Çorba Tarifi

Patatesli Ve Havuçlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Arzuya göre yarım limonun suyunu
Üzeri İçin
  • Kuru nane
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışık

Patatesli Ve Havuçlu Çorba Tarifi Yapılışı

Merhabalar, belki bu lezzetli çorbayı dener ve bana da dua edersiniz🙏🏻Çok güzel oluyor hem de çok pratik😊
  1. Sebzeleri temizleyip iri parçalar halinde doğuruyoruz.
  2. Tencereye alıp üzerine 9-10 su bardağı su katıyoruz.
  3. Ocağa alıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Baharatlarını da katıp blenderden geçiriyoruz.
  5. Naneyi yağlarla birlikte kavurup çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.

Balaban Kebabı Tarifi

Balaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar kıyma  (az yağlı, tercihen çift çekilmiş dana kıyma )
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Salçalı Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
Tabanı İçin ;
  • Tırnak pide ( Ben Ramazandan kalan ve buzluğa koyduğum normal pideyi değerlendirdim. Pide yoksa bazlamayı küp küp doğrayıp kullanabilirsiniz. )
Üzerine ;
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Pidelerin üstüne birkaç kepçe et suyu

Balaban Kebabı Tarifi Yapılışı

Eskişehir’e ait olan bu şık ve lezzetli yemeği deneyince arada bir hem kendinizi şımartmak hem de misafirlerinizi şaşırtmak için tercih edilecek bir tarif olduğunu göreceksiniz.
  1. Soğanı ve sarımsağı rendeleyip diğer tüm malzemelerle köfte hamurunu 5 dakika kadar iyice yoğuralım. Streç filmle sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen harç daha özleşir ve kıvamı tadı daha güzel olur.
  2. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve yassı hale getirelim ki içi iyi pişsin.
  3. Pideleri küp küp doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar tereyağında karıştıra karıştıra az kızartalım.
  4. Direkt servis tabağına da alabilirsiniz ama böyle pideler çıtır ve daha lezzetli oluyor.
  5. Servis tabağına aldığımız pidelerin üstüne sıcak et suyu (kaynar değil) dökelim.
  6. Yoğurdu çırpıp (dilerseniz çok az tuz ekleyebilirsiniz) pidelerin üstüne gezdirelim.
  7. Salçalı sos için 2 yemek kaşığı salçayı, uygun bir tavada erittiğimiz tereyağının üstüne ekleyip birkaç dakika kavuralım. Benim şalçam tuzlu olduğu için tuz eklemedim, tadına bakarak tuz ekleyebilirsiniz.
  8. Suyu da ekleyip 2 dakika kaynatıp yoğurdun üzerine gezdirelim. Köfteleri yarım çay bardağı kadar sıvı yağda çevire çevire pişirelim.
  9. Pişen köfteleri de en üste dizip erittiğimiz tereyağını kebabın üstüne gezdirelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

15 Haziran 2019 Cumartesi

Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Dana eti (İstenilen miktarlar)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber, kara biber ve tuz

Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Eveeett nohut yemeği yapmak için nohutu bir gece önceden suyla ıslatmamız şart 🤚🏼 Eğer unutuyorsanız bir seferde iki üç seferlik yapacağınız kuru baklagilinizi ıslatıp suyunu süzüp buzluğunuza atabilirsiniz 😊
  2. Yemeğimizin yapımına kuş başı doğradığımız etimizi tenceremize alalım ve kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim. ( etiniz kemikliyse az bir yağda arkalı önlü mühürleyelim )
  3. Suyunu çeken etimize yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım.
  4. Kavrulan soğana ,salçayı ilave edelim ve nohutu ekleyelim. Ben nohutu ıslattığım ilk suyu döküp ikinci kez su ekliyorum ve bu suyu yemeğime katıyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Evet nohut suyunu da ekleyip yetersizse üzerine biraz da normal su ekleyebilirsiniz ve baharatlarını ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Benim nohutum 20 dk pişti. Sizlere afiyet olsun 🥰
REKLAM

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram asma yaprağı
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Salça
  • Sıcak su
İçi İçin
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yapraklar yıkanır ve haşlanır.
  2. İç harç için bir tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Domates ilave edilir. Biraz kavrulur sonra salça eklenir.
  4. Baharatlar ilave edilir. Daha sonra pirinç ve bulgur da eklenir.
  5. Pirinç ve bulgur eklendikten sonra 3-4 dakika daha ocak açık kalır.
  6. Ocak kapatılır ve ince ince doğranan maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
  7. Haşlanan yaprakların arasına bir çay kaşığı yardımı ile iç doldurulur.
  8. Bir tencere yaprak hazır olunca üzerine salçalı zeytinyağılı bir sos hazırlanır. ( sos: salçanın içerisine biraz zeytinyağı ve sıcak su ilave edilip karıştırılır )
  9.  Tencereye yaprakların hizasından 1 parmak daha az sıcak su ilave edilip pişirilmeye bırakılır.
  10. Yaprakların sertliğine göre değişebilir ama genel olarak yaprak sarmanız en geç 35-40 dakika da pişecektir.

Peynirli Açma Tarifi

Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Tuz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiği un
  • Arasına sürmek için ;250 gr margarin veya tereyağı
  • İçi için; peynir
  • Üzerine; 1 yumurta sarısı

Peynirli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  2. Bu arada 250 gr margarini 6 eşit parçaya bölüm.
  3. Hamuru 3 bezeye ayırıp teker teker açıp aralarına 1 er küp yağ sürüp bohça haline getiriyoruz.
  4. Bu işlemi 2 defa yapıp böldüğümüz 6 parça yağı aralarına sürüyoruz.
  5. 3. Defa büyük kare açtığımızda ortadan ikiye bölüp 1er kenarına peynir içini koyup rulo haline getiriyoruz.
  6. Bu sayede 1 bohçadan 2 rulo elde edeceğiz.
  7. 2 ruloyu da 6 eşit parçaya bölüp yan çevirip üstüne bastırarak düzlüyoruz.
  8. Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sürüp 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı Bulgur
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 3. 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1  tatlı kaşığı tuz

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağımızı tenceremize ekleyelim.
  2. Sonra bulgurla şehriyemizi biraz kavuralım.
  3. Yağla tuzumuzu ekleyip suyumuzu da ekleyelim.
  4. Suyunu çektikten sonra bi 5 dk dinlendirin ve servis ediniz.
AFİYET OLSUN

Yalancı Boyoz Tarifi

Yalancı Boyoz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka
Sos için :
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Çay bardağı küçük boy)
Üzerine dökmek için:
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım şişe maden suyu
Üzerine sürmek için :
  • 1 tane yumurta sarısı

Yalancı Boyoz Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Daha önce İzmir’imizin meşhur boyozunu evde deneyip sizlerle paylaşmıştım. bu sefer kolaya kaçıp yalancı olanını yaptım ve yine sizlerle paylaşmak istedim tavsiye ederim.
  1. Yapımı için sos malzemeleri bir kasede karıştırılır.
  2. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılıp üzerine sostan gezdirilerek fırçayla her yerine sürülür ve ikiye katlanır.
  3. Üst kısmına tekrar biraz sos sürülür ve üçgen şeklinde 4 parçaya kesilir. Her bir parça sıkı sıkı rulo şeklinde sarılır gül böreği şekli verilir.
  4. Diğer yufkada bu şekilde hazırlanıp boyozlar bir tepsiye sıkıca yerleştirilir.
  5. Üzerlerine su ve maden suyu karışımı gezdirilip streç film ile kapatarak en az 4 saat buzdolabında dinlendirilir. Bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar bekletirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız. Hem de kahvaltı için çok pratik olur. Bekleyen boyozlar başka bir fırın kabına biraz daha serbest bir şekilde yerleştirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Katları tek tek ayrışan çok güzel bir tarif. Malzemeleri kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden 

Fırında Biber Dolması Tarifi

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dolmalık biber
İçi İçin ;
  • 100 gr dana kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı @yudum yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, nane
Sosu İçin ;
  • Dolmaların hizasında su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz tuz

Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkayalım.Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarından kapak keselim.
  2. Kapakları kestikten sonra kalan domatesleri küp küp doğrayalım.
  3. Bir kaseye kıyma, pirinç, domates, doğranmış soğan, tuz, baharatlar, salça ve zeytinyağın yarısını alalım. İyice karıştıralım.
  4. Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyelim. İçlerine tuz serpiştirelim. Altlarını da bir kürdan ile 3-4 yerinden delikler yapalım.
  5. Hazırladığımız iç malzemesiyle biberleri 1 parmak boşluk bırakarak dolduralım.
  6. Kestiğimiz domates kabuklarıyla kapak yapıp kapatalım. Tencereye dizelim. Aynı işlemi bitene kadar uygulayalım.
  7. Tahmini bir şekilde yeterli miktardaki suyu bir kaseye alalım. Kalan zeytinyağını, salça ve tuzu ekleyip karıştıralım ve tencereye yavaşça dökelim.
  8. Önce yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayalım. Ardından altını kısıp pirinçler kabarıp biberler yumuşayana kadar pişirelim.
  9. Pişen biberleri uygun bir kaba dizip tenceredeki suyunu üzerine gezdirelim ve fırında sadece üzerlerini kızartıp alalım.   AFİYET OLSUN.

Bol Malzemeli Nefis Kabak Salatası Tarifi

Bol Malzemeli Nefis Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Göz kararı yoğurt ve mayonez
  • Tuz ve sıvı yağ

Bol Malzemeli Nefis Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bu sıcak yaz günlerinde kaşık kaşık yiyeceğiniz nefis bir yoğurtlu salata yapımı da çok kolay.
  1. Önce kabaklar rendelenir suyu sıkılır.
  2. Tava ocağa alınır az yağda kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir soğumaya bırakılır
  3. Patates ve havuç küp küp doğranır ve haşlanır süzülür soğutulur (isterseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz)
  4. Bütün malzemeleri genişçe bir karıştırma kabına alınır güzelce karıştırılır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz kolay gelsin afiyet olsun 

Windows kullanıcıları büyük virüs tehlikesi altında!

WannaCry virüsü yine dehşet saçıyor! Microsoft Uzak Masaüstü Hizmeti sisteminde BlueKeep veya “CVE-2019-0708” açığı olarak adlandırılan WannaCry, Petya ve benzeri virüslere karşı önlem almayan binlerce Windows kullanıcısı, çok büyük bir risk altında. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), yaptığı açıklamada Windows 10 ve Windows 8 dışındaki bütün işletim sistemlerin tek tek ilgili kullanıcılar tarafından çok acil bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

WannaCry virüsü yüzünden birçok Windows kullanıcısı etkilendi!

Özellikle Microsoft tarafından desteği kesilen Windows 2003 veya Windows XPbir işletim sürümüyle çalışıyorsanız bu listenin en başında siz varsınız demektir. 2017 yılında milyonlarca kişinin evini ziyaret eden WannaCry virüsü, kötü niyetli yazılımcıların bir numaralı yardımcısı olarak biliniyor. Bu virüs, bilgisayarınızı etkisiz hale getiriyor.ABD Ulusal Güvenlik Ajansı, bu acil durum üzerine, Microsoft yetkililerini çok acil bir toplantıya davet etti. Yapılan toplantıda güvenlik ajansı yetkililerinin, Microsoft’tan kendi kullanıcılarını hemen uyarmalarını istedikleri belirtildi. Daha önce bu tehlikeli yazılım yüzünden müşterilerine sıkıcı bir hale gelecek kadar miktarda “sürümünü güncelle” mesajı ileten şirket, şimdi daha da ısrarcı olacağını açıkladı.
Yaklaşık bir milyon internet kullanıcısı, Microsoft Uzak Masaüstü özelliği tarafından kullanılan ve 3389 numaralı bağlantı noktasında bulunan BlueKeep’e karşı hâlâ savunmasız. İç ağ hatlarının içerisinde bulunan kaç adet aygıtın risk altında olduğu ise bilinmiyor. Bir güvenlik şirketi olan AmTrust International‘ın güvenlik departmanında bir numaralı isim olan Ian Thornton-Trump, ulusal güvenlik ajansının neden ülkedeki Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi’ne (CERT) danışmadan acele bir şekilde bu konuyu ele aldığına dair şöyle konuştu: “Bu açık ile “kritik altyapıyı” hedef alabilecek aktör veya aktörler hakkındaki bilgileri, gizli bir şekilde, kategoriler altında sınıflandırdıklarını düşünüyorum. Kritik altyapı olarak bahsettiğim işletim sistemleri; Windows XP ve 2K3 ailesi.”Windows 8 ve Windows 10 kullanıcılarının bu güvenlik açığından etkilenmemesine rağmen şu kullanıcılar tamamen tehlike altında:
  • Windows Server 2008
  • Windows Server 2003
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows Vista
CERT ve birçok kod uzmanı, NSA kurumunun böylesine alışık olunmayan bir hamlede bulunmasından dolayı memnun değil. Bunun dışında, eğer güncellemelerinizi kapattıysanız onları mutlaka geri açın

14 Haziran 2019 Cuma

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 4 patates
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 5-6 tane sivri biber
  • Pul biber, karabiber, kekik
  • 1 büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri küp küp doğrayalım .
  2. Sarımsak çok ince kıyalım.
  3. Baharat su ve salçayı karıştırıp malzemelerin üzerine döküp karıştıralım .
  4. Tepsi veye güveç kaplarına koyalım üstünü folyo yada yağlı kağıtla kapatıp 200 derecede 45 dakika kadar pişirelim.
  5. Üstünü açıp suyunu çekene kadar kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun.