12 Ocak 2023 Perşembe

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi

 

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 180 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tutam dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

    Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
  • Yumurtaları derin bir kasede çırpalım.
  • Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Patatesleri, soğanı, peyniri, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hafif koyu kıvamlı bir harç oluyor.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili kalıba karışımı aktaralım ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurt ve saatayla yanına çok yakışıyor.

Kremalı Milföy Tatlı Tarifi

 

Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İçine sürmek için ;

  • Çilek ya da frambuazlı reçel

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı

Servis ederken

  • Pudra şekeri

    Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
  • Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
  • Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun

Et Tava Tarifi

 

Et Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Tuz

    Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
  • Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
  • Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
  • Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
  • 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
  • Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).

10 Ocak 2023 Salı

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi

 

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sosu

    10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
  • Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
  • Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
  • Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  • Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
  • İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
  • Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi

 

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 4 adet patates

Sosu için

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su

    Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
  • Sos malzemeleri ile karıştıralım.
  • Tavukların üzerine çizikler atalım.
  • Patatesinde doğrayalım.
  • Sosu tavuk ile patatesin üzerine döküp tepsiye yayıp harmanlayalım.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar fırında tutalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük kase nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

    Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ve soğanı küçük küplere doğrayalım.
  • Turp ve havucu rendeleyelim.
  • Hepsini karıştırıp tuzla birlikte ovalım.
  • Daha sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz ,nar ,sıvı yağ ve nar ekşisini ekleyelim.
  • Harmanlayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Portakallı Muffin Kek Tarifi

 

Portakallı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1.5, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
  • Yarım portakalın suyu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Renkli pasta süsü

    Portakallı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Fındık, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpın.
  • Muffin kalıplarına dökün.
  • Üzerlerine pasta süsü serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya.
  • Soğuyunca servise hazır.
  • Şifa olsun.

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi

 

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but veya dilediğiniz yağlı kısmından (Sırt ,baget)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tuzot (Şart değil)
  • 4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 7-8 su bardağı soğuk su

    İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları yıkayın ,uygun tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 7-8 su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca üzerine çıkan köpükleri toplayın ve çöpe atın.
  • Sonradan çorbanın altını kısın.
  • 1 çay kaşığı tuz ilave edin,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber ilave edin ve 45 dakika bu şekilde pişsin.
  • Tavukları kontrol edin,pişti ise uygun bir kaba çıkarın.
  • Biberleri ve soğanları çıkarın. 1 adet patatesi soyun ,yıkayın ,ve küçük küp küp doğrayın.
  • Çorbanın içine ilave edin,ve 2 tatlı kaşığı tuz otu,ama şart değil tabi ki. Ben 2 tatlı kaşığı yazdım,siz çorbanın tuzuna bakın,ona göre ilave edin,çünkü tuzotu da tuzlu.
  • Patatesler pişince 4 yemek kaşığı tel şehriye ilave edin ve didiklenmiş tavuk etini. Şehriyeler hemen pişer.
  • Çorbanın altını kapattıktan sonra dilerseniz doğranmış yeşillik ile servis edebilirsiniz.

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi

 

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yaprak beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 2 yemek kaşığı (Mor lahana turşusu)
  • 4-5 dal maydanoz dereotu (Kıyılmış)
  • 2-3 yemek kaşığı mısır (Üzeri için)

Sosu için

  • 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çk tuz

    Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları ince bir şekilde doğrayıp geniş bir kaseye alın.
  • Diğer malzemeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri karıştın ve üzerine aktarın.
  • Hepsini nazikçe karıştırarak mısırla birlikte servis yapın.
  • Afiyet olsun 

Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi

 

Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 kase rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Domates Soslu Kıymalı Makarna (Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya kıymayı alıyoruz suyunu verip geri çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu tam çektiği zaman sıvı yağ ve soğanı ekliyoruz.
  • Soğanlar pişene kadar kısık ateşte çeviriyoruz.
  • Rendelenmiş domates ekleyip 2 dakika daha bekledikten sonra salçaları ve tuzu ekliyoruz.
  • 2 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye makarna için su alıyoruz. Su kaynayınca içerisine tuz ekliyoruz. Makarnayı suya katıp 10 dakika pişiriyoruz.
  • Makarnaları süzüp tencereye geri alıyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız kıymalı makarna sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son nane ekleyip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Toz şeker

    Şekerli Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakallı şekerli kurabiye için öncelikle portakalın kabuğunu rendeleyelim.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra hamurdan parçalar kopartarak elimizle yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamuru önce yumurta akına ardından şekere bulayalım.
  • Tüm hamuru şekerle kapladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcaklığı çıkan şekerli portakallı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Peynirli Muffin Tarifi

 

Peynirli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım kapya biber
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • Tuz (Peynirinizin tuz oranına göre)

Su bardağı ölçü 200 ml

Çay bardağı ölçü 125 ml 

Peynirli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı şekeri 1-2 dakika çırpalım.
  2. Yoğurt,süt,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Unu ve kopartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Peynir doğranmış biber ve maydanozu ekleyip spotula ile karıştıralım.
  5. Muffin kalıplarına eşit olcak şekilde paylaştıralım.
  6. Üzerine susam çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derce alt üst ayar fırında 25- 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Not: unu kontrolü ekleyelim. Yumurtaların büyüklüğüne ve yoğurdun kıvamına göregöre un miktarı değişkenlik gösterebilir. Hafif koyu kıvamlı bir hamur olmalı.