12 Ocak 2023 Perşembe

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

Arası için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Reçel
  • Marmelat

    Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
  • İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
  • Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
  • Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
  • Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi

 

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber ve pulbiber

    Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğrayalım.
  • Karnabaharı da çok küçük çiçeklerine ayıralım.
  • Havucuda halka halka dilimleyelim.
  • Karıştırma kabına yağ tuz ve baharatı ekleyip karıştıralım.
  • Fırın kabına karışımı döküp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
  • 200 derece fırında pişirelim.
  • Pişme esnasında bir kez fırından çıkarıp sebzeleri karıştıralım.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz yağlı baharatı gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar

Bulamak için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
  • Ardından güzelce yıkayalım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
  • Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
  • Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi

 

Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 180 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tutam dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

    Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
  • Yumurtaları derin bir kasede çırpalım.
  • Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Patatesleri, soğanı, peyniri, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hafif koyu kıvamlı bir harç oluyor.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili kalıba karışımı aktaralım ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurt ve saatayla yanına çok yakışıyor.

Kremalı Milföy Tatlı Tarifi

 

Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İçine sürmek için ;

  • Çilek ya da frambuazlı reçel

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı

Servis ederken

  • Pudra şekeri

    Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
  • Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
  • Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun

Et Tava Tarifi

 

Et Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Tuz

    Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
  • Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
  • Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
  • Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
  • 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
  • Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).

10 Ocak 2023 Salı

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi

 

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sosu

    10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
  • Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
  • Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
  • Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  • Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
  • İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
  • Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi

 

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 4 adet patates

Sosu için

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su

    Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
  • Sos malzemeleri ile karıştıralım.
  • Tavukların üzerine çizikler atalım.
  • Patatesinde doğrayalım.
  • Sosu tavuk ile patatesin üzerine döküp tepsiye yayıp harmanlayalım.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar fırında tutalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük kase nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

    Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ve soğanı küçük küplere doğrayalım.
  • Turp ve havucu rendeleyelim.
  • Hepsini karıştırıp tuzla birlikte ovalım.
  • Daha sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz ,nar ,sıvı yağ ve nar ekşisini ekleyelim.
  • Harmanlayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Portakallı Muffin Kek Tarifi

 

Portakallı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1.5, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
  • Yarım portakalın suyu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Renkli pasta süsü

    Portakallı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Fındık, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpın.
  • Muffin kalıplarına dökün.
  • Üzerlerine pasta süsü serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya.
  • Soğuyunca servise hazır.
  • Şifa olsun.

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi

 

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but veya dilediğiniz yağlı kısmından (Sırt ,baget)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tuzot (Şart değil)
  • 4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 7-8 su bardağı soğuk su

    İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları yıkayın ,uygun tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 7-8 su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca üzerine çıkan köpükleri toplayın ve çöpe atın.
  • Sonradan çorbanın altını kısın.
  • 1 çay kaşığı tuz ilave edin,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber ilave edin ve 45 dakika bu şekilde pişsin.
  • Tavukları kontrol edin,pişti ise uygun bir kaba çıkarın.
  • Biberleri ve soğanları çıkarın. 1 adet patatesi soyun ,yıkayın ,ve küçük küp küp doğrayın.
  • Çorbanın içine ilave edin,ve 2 tatlı kaşığı tuz otu,ama şart değil tabi ki. Ben 2 tatlı kaşığı yazdım,siz çorbanın tuzuna bakın,ona göre ilave edin,çünkü tuzotu da tuzlu.
  • Patatesler pişince 4 yemek kaşığı tel şehriye ilave edin ve didiklenmiş tavuk etini. Şehriyeler hemen pişer.
  • Çorbanın altını kapattıktan sonra dilerseniz doğranmış yeşillik ile servis edebilirsiniz.

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi

 

Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yaprak beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 2 yemek kaşığı (Mor lahana turşusu)
  • 4-5 dal maydanoz dereotu (Kıyılmış)
  • 2-3 yemek kaşığı mısır (Üzeri için)

Sosu için

  • 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çk tuz

    Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları ince bir şekilde doğrayıp geniş bir kaseye alın.
  • Diğer malzemeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri karıştın ve üzerine aktarın.
  • Hepsini nazikçe karıştırarak mısırla birlikte servis yapın.
  • Afiyet olsun