15 Aralık 2023 Cuma

Kivili Pasta Tarifi

 

Kivili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için:

  • 3 adet kivi
  • 1 paket kivili jel

    Kivili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 10 adet ıspanağın sadece yaprak kısımlarını yarım çay bardağı su ile püre haline getirdim.
  • Muhallebiyi hazırlayalım; Bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak kaynatalım içerisine vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara ayırın.
  • Keki için karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle. çırpın.
  • İçerisine ıspanak püresi ve sıvı yağ ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin karıştırın.
  • Tepsi kağıdı serili bir borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra keki ters çevirip üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin.
  • Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyin mikserle çırpın kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
  • Kivileri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
  • Son olarak hazır 1 paket kivili jeli pakettin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Üzerine dökerken dikkatli dökün jel sıcak olduğu için kepçeyle kivilerin üzerinden doğru dökmeye dikkat edin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye ayırın. 

14 Aralık 2023 Perşembe

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 kilo pırasa
  • 5 -6 adet havuç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Ardından yağını ve küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Kavrulan karışıma salça ve kırmızı biberi de ilave edip güzelce salça kokusu çıktıktan sonra havucu ilave ediyoruz .
  • Biraz daha kavurup havuçların rengi döndükten sonra pırasayı da ekliyoruz.
  • Pırasanında rengi dönünce baharatları ve damak zevkime göre tuzunu ayarlayıp bir çay bardağı suyu ekliyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi

 

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 15o gram margarin
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

    Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin oda ısısında olur ise karıştırma işlemi daha rahat olur.
  • Öncelikle margarin ve sıvı yağı iyice karıştırıp özdeslestireceğiz.
  • Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyeceğiz .
  • Sonra yağ toparlanana kadar un ekleyeceğiz ,çok yumuşak bir hamur olmamalı yoksa kurabiyeler çok yayılır .
  • Kabartma tozunu 1 paket koymayalım yoksa aşırı kabarır ve istediğiniz görüntüye ulaşamazsınız .
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra oval şekil verip tam ortasından kürdan ile şekil veriyoruz.
  • 180 dercede pişiriyoruz.
  • Kahvenizin çayınızın yanında tüketebileceğiniz harika bir alternatif hemen tüketecekseniz ve görselde eklemek isterseniz tam aradaki boşluk kısma çikolata sos sıkıp üzerine toz antep fıstığı yada file badem ile renklendirebilirsiniz 

Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 400 gram un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yumurta beyazı

Arasına sürmek için;

  • Kaysı veya kızılcık
  • Çilek reçeli ( hangi reçel isterseniz)
  • 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı

    Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekerini beyazlaşana kadar (5-6 ) dk çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
  • Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu eleyerek ekleyip karıştıralım.
  • Yumuşak bir hamur olsun.
  • Yumurta beyazını ayrı bir yerde çırpalım.
  • Hamura ekleyip, beyazları söndürmeden yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
  • Sıkma torbasına hamuru doldurup istediğiniz şekilde sıkalım önceden ısıtılmış fırında 160 -170 derecede 20 -25 dk pişirelim.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına marmelat sürüp kapatıp erimiş çikolataya daha sonra fıstığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dereyeceklere 

Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi

 

Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler

Püre için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu ile pul biber
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveci için ;

  • 250 gr kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 küçük şişe domates sos (yazdan hazırladığım konserve kullandım yoksa 3 adet domates)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayıp tencereye alın ,üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın .
  • Kuşbaşı etleri tencereye alın ,üzerine su ekleyip pişirin .
  • Etler pişince ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun, üzerine yeşil biber ,kapya biber ,arpacık soğanı ve havucu ekleyip soteleyin.
  • En son domates sosunu döküp tuzu baharatları ilave edip karıştırın ve pişmeye bırakın .
  • Patatesleri suyunu süzün ,üzerine tuz ,baharat ,tereyağ ve sütü ekleyin ve patates ezme aparatı ile ezin .
  • Güveç kaselerine paylaştırın üzerini kaşık yardımıyla düzeltin .
  • Üzerine pişen güveci paylaştırın ,üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin .

Tam Ölçülü Ezogelin Çorbası (Lokanta Usülü) Tarifi

 

Tam Ölçülü Ezogelin Çorbası (Lokanta Usülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ufak doğranmış kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 su bardağı yıkanmış süzülmüş mercimek
  • 2 yemek kaşığı yıkanmış süzülmüş pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolusu yıkanmış süzülmüş pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Üzerinin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber yada toz biber

    Tam Ölçülü Ezogelin Çorbası (Lokanta Usülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye yağı ve doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım.
  • 2 yemek kaşığı unu koyup biraz kavurup salçaları ekleyip biraz kavurup sonra sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Bu arada kırmızı mercimeği, pirinç ve bulguru aynı tel süzgeçte yıkayıp süzüp tenceredeki kaynayan çorbanın suyuna yavaş ve dikkatli ilave edelim.
  • Sonra çorba pişip içindeki malzemeler iyice yumuşamışsa çok ezmeyecek şekilde blendırda geçirelim.
  • Bu arada çorbayı pişirmeye devam edelim.
  • Sosu için bir tavaya tereyağını koyup eritelim.
  • Kuru naneyi koyup hafif kızdıralım.
  • Pul biber ve karabiberi koyup ocak’tan indirelim.
  • Sosu ister tenceredeki çorbaya ilave edip karıştırın ister çorbayı bir kaseye koyduktan sonra üzerine kaşıkla gezdirip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.
  • Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet şifa olsun.

    Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi

 

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket petibör bisküvi (kakaolu bisküvi kullanırsanız kakao kullanmayınız )

Arası için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

    Bisküvili Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eritmiş olduğumuz yağın içine şeker, süt, vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Öte yandan bisküvilerimizi rondodan geçirip, toz haline getiriyoruz ve tenceredeki karışıma bisküvileri ekliyoruz.
  • İyice karıştırıp, hamur kıvamına getiriyoruz.
  • Krem şantimizi, 1 bardak süt ile iyice çırpıyoruz.
  • İçine 2 bardak hindistan cevizi dökerek ve kaşıkla karıştırarak, hindistan cevizini krem şantiye iyice yediriyoruz.
  • Masanın üzerine streç film veya buzdolabı poşeti seriyoruz.
  • Bisküvili karışımımızı poşetin üzerine döküp, üstüne bir strec daha kapatarak merdane ile açalım. İnce bir hamur olacak.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli krem şantiyi, açtığımız bisküvilerin üzerine döküp spatula yardımı ile her tarafına yayıyoruz ,muzlarımızı diziyoruz ve dikkatli bir şekilde, alttaki streçten yardım alarak pastamızı rulo yapıyoruz.
  • Dilimlerken kolay olması için buzluğa kaldırıyoruz. Dondurucuda 1- 2 saat bekletiyoruz çıkarıp dilimleyip servis ediyoruz.

Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi

 

Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • Yarım su bardağı rendelenmiş tulum peyniri (tercihen çok kolay erimeyen bir peynir kullanın aksi takdirde pişerken dağılacaktır.)
  • Yarım su bardağı galeta unu + bulamak için de bir miktar galeta unu gerekmektedir.
  • 1 yumurta
  • Çeyrek su bardağı maydanoz

    Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırınlıyoruz. (közlenmiş hali yaklaşık 550 grama denk gelmektedir. Hazır köz patlıcan da kullanabilirsiniz. ).
  • Közlediğimiz patlıcanları eziyoruz ve suyunu süzerek soğumasını bekliyoruz.
  • Yumurtamızı ayrı bir kaseye kırıp hafif çırpıyoruz.
  • Patlıcanlarımızın üzerine, yumurta, peynir, galeta unu ve maydanozu (dereotu gibi farklı yeşilliklerle de zenginleştirebilirsiniz. ) ilave ediyoruz.
  • Tuz, karabiber, pulbiberi göz kararı ilave ederek harcımızı yoğuruyoruz.
  • Harcımızdan küçük parçalar alarak top haline getiriyoruz ve galeta ununa buluyoruz.
  • 180 derece fırında 15-20 dakika fanlı ayarda, 3-5 dakika kadar ise köz ayarında pişiriyoruz.