Kivili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarim su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için:
- 3 adet kivi
- 1 paket kivili jel
Kivili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 10 adet ıspanağın sadece yaprak kısımlarını yarım çay bardağı su ile püre haline getirdim.
- Muhallebiyi hazırlayalım; Bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak kaynatalım içerisine vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara ayırın.
- Keki için karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle. çırpın.
- İçerisine ıspanak püresi ve sıvı yağ ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
- Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin karıştırın.
- Tepsi kağıdı serili bir borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra keki ters çevirip üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyin mikserle çırpın kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
- Kivileri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
- Son olarak hazır 1 paket kivili jeli pakettin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Üzerine dökerken dikkatli dökün jel sıcak olduğu için kepçeyle kivilerin üzerinden doğru dökmeye dikkat edin.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye ayırın.