Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi

Resim
Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuk Yarım limon SOS İÇİN; 1 buçuk su bardağı süt 1 yemek kaşığı mayonez 1 yenek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tavuk baharatı 2 çay kaşığı dolusu tereyağı Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım. Tavuk tam sığsın. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor ...

Kadın Budu Köfte Tarifi

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler 600 g köftelik kıyma(azyağlı) 1 adet iri kuru soğan 1 yumurta 1 kahve fincanı pirinç 1 çay kaşığı kimyon 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışta; 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu 1 yumurta Kızartmak için; 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek) Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini...

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 1 parça tavuk göğsü yarım kutu sıvı krema (100 ml) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kekik yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı dolusu parmesan peyniri (tercihe bağlı) 1 avuç arpacık soğan Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi Yapılışı Köri soslu tavuk  yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kekik, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :) Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu...

Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi

Resim
Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 bardağı döğme(buğday) Haşlamak için su 2 su bardağı yoğurt 1 dal ıspanak Tuz Yoğurtlu Ve Ispanaklı Soğuk Döğme Çorbası Tarifi Yapılışı Döğmeyi bol suda iyice pişene kadar haşlayalım. Ardından ocaktan indirmemize yakın ıspanakları güzelce yıkayıp temizleyelim ve ince olacak şekilde doğrayalım. Döğmemiz pişip suyu kalmadığında içerisine ıspanakları ekleyelim ve karıştıralım. Ispanaklar döğmenin sıcağıyla iyice yumuşayacaktır. Böylece soğuduktan sonra yoğurtla çok hafif koyu bir ayran olacak şekilde hazırlayalım ve tuzunu atıp iyice karıştıralım. Ardından soğuyan döğmemizin içerisine ilave edip karıştıralım. Not:ıspanak sevmeyenler sade olarak da yapabilirler. Bu çorba özellikle yaz aylarında şahane oluyor derim Afiyet olsun

Sulu Köfte

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köftesi İçin 300 gr köftelik kıyma 1 adet rendelenmiş soğan Yarım su bardağı köftelik bulgur Karabiber Pul biber Kimyon Tuz Sebzesi İçin 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet havuç 2 adet patates Tereyağı ve zeytinyağı karışık Tuz Sulu Köfte Tarifi Yapılışı Harika bir sulu yemek oluyor gerçi herkesin bildiği bir lezzet. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Köftelerin üzerine bir yemek kaşığı un serpiyoruz. Tepsiyi sallayarak una bulunmasını sağlıyoruz. Yağları tencereye alıyoruz. Soyup doğradığımız havucu yağda soteliyoruz. Salçasını ve tuzunu da katıp 5-6 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayan yemeğin içine köfteleri ve soyup doğradığımız patatesleri de ilave ediyoruz. 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Pratik İçli Köfte Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet

Resim
Pratik İçli Köfte (Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler İç Harcı İçin ; 250 gr kıyma 3 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 6 dal maydanoz Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber (arzuya göre) Yarım çay kaşığı kekik(arzuya göre) 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın) Hamuru İçin ; 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı irmik 1 su bardağı ılık su 2 buçuk yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber Çay kaşığı ucuyla kimyon Yarım tatlı kaşığı tuz Kızartmak İçin ; Sıvı yağ Haşlamak İçin ; Sıcak su Haşlandıktan Sonra Üzerine Sos ; 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı domates püresi 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Enfes b...

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 kase pirinç Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı 1 su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı tereyağı 4 tatlı kaşığı tuz 2 adet et suyu bulyon 4 buçuk kase kaynar su( pirinç kasesiyle aynı ölçüde) Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç derin bir kapta güzelce yıkanır. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş ılık suyun içinde 15 dakika kadar bekletilir. Sonra pirinçler bir süzgece aktarılır. Süzgeçte de en az 15 dakika bekletilir. Pirinç süzgeçte ne kadar çok beklerse pilav da o kadar güzel oluyor. Hatta bu süzgeçte bekletme işini bir gün öncesinden bile yapabilirsiniz. Sonra pilavı pişireceğimiz tencereye zeytin yağını koyup, üzerine şehriyeleri ekliyoruz. Şehriyeler istediğimiz rengi alınca üzerine pirinci ve tuzu ekleyip, biraz daha kavuruyoruz. Kavurma işlemi bitince pilavımızın suyunu ekliyoruz. Bir su bardağının içine bir miktar kaynar su koyup, bulyonları bu suda eriterek pirincimizin ü...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?