16 Nisan 2019 Salı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Pilav yaparken su oranı 1’e 1,5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için aynı ölçü kabı ile 1,5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç 3-4 kişi için yeterlidir.

Pilavı ocağa koymadan önce mutlaka okuyun; Pirinç pilavı püf noktaları nelerdir?

  • Öncelikle kullanacak olduğumuz pirinç pilavlık pirinç olmalı mümkünse baldo pirinç kullanalım.
  • Pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  • Pirinçleri en az 15dk ılık suda bekletelim.
  • Pilavımızın lezzetli olması için pirinçlerimizi tereyağı ile kavuralım ancak 1-2 kaşık da sıvı yağ eklediğimizde parlak renkli olmasını sağlayacaktır.
  • Pirinçlerimizi göz kararı kavuruyoruz ancak tel tel dökülene kadar ara ara karıştırarak 4-5 dakika kavuralım. Pirincin cinsine göre süre değişebilir ancak genellikle bu süre yeterli oluyor. Kavurma işlemi pilav için önemli bir aşama lütfen bu aşamayı atlamayalım.
  •  Pilavımızı tavuk suyu ile yaparsak çok daha lezzetli olacaktır, mümkünse tavuk suyu kullanalım. Normal su ya da tavuk suyunu mutlaka sıcak olarak ekleyelim.
  • Pilav kaç dakikada suyunu çeker? yani kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı da yine pirincin cinsine göre değişir ancak ortalama 15 dakika da pilavımız suyunu çekmiş olur.
  • Pirinç pilavı ölçüsü soranlar için matematiğini tekrar anlatmak isterim. 1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Eğer pirincinizi suda bekletme fırsatınız olmadı ise o durumda 1,5 bardaktan biraz daha fazla su kullanabilirsiniz.
  • Pilavınızı daha kalabalık topluluklar için yapacaksanız eğer malzemeleri her zaman aynı oranda artırabilirsiniz. Örneğin: Bu durumda pilav ölçüsü 8 kişilik pilav için 2 su bardağı pirinç ve 3 su bardağı su olacaktır.
  • Son olarak yine çok sorulan “pilav kaç dakika demlenmeli” sorusunu yanıtlamak isterim. Üzerini temiz bir bez ile ya da havlu peçete ile örtüp kapağını kapattığımız pilavımızı en az 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapmalıyız.
  • Servis öncesinde mutlaka pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servise başlayalım :)
Pilav görünce dayanamam ancak diyetime de dikkat etmeliyim diyenlerdenseniz eğer;

1 tabak pirinç pilavı kaç kalori?

100g pirinç pilavı yani 1 porsiyon pilav 359 kalori olarak belirtiliyor.

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz., pul biber, 1 çay kaşığı kekik, karabiber
  • 1 limon suyu, 1 diş sarımsak, 5 dal maydanoz. İsteğe bağlı kuru nane

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

1. Tavuk ğöğsünü üzerini geçecek kadar su, kekik, tuz atıp düdüklüyü kapatıyoruz.Fışlayınca, düdüğünü indirip, 10 dakika pişiriyoruz
2. Yağlarımızı tencereye koyup, rendelenmiş havucu şöyle biraz kavuruyoruz
3. Üzerine 2 yemek kaşığı unu koyup onu da kavuruyoruz, sarımsağı ezip, baharatlarını ekliyoruz
4. Salçalarımızı, tavuğun suyundan ve 4 su bardağı kaynar su, toplamda 6 su bardağı su konacak
5. Tavuk etini didikleyip, çorbamızla kaynatıyoruz, şehriyesini atıp, limon suyunu döküp, Kısık ateşte pişiriyoruz, şehriyeler pişince çorbamız servise hazır
6. İster kuru nane. İstersek kıyılmış maydanoz serpiyoruz
Yapacaklara afiyet olsun 🌺

Marul Cacığı Tarifi

Marul Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yaprak marul
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
Süslemek için
  • 4 dilim domates

Marul Cacığı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce marulları ince ince doğruyoruz .
  2. Doğradığımız marulları karıştırma kabına alıyoruz, yoğurdu üstüne döküyoruz.
  3. Baharatları, tuzu katıyoruz yağı katıyoruz ve hepsini bir güzel karıştırıyoruz sonra servis tabağına alıp üstüne hafif zeytin yağı gezdirip biraz da pulbiber döküyoruz .
  4. Domatesleri de üstüne koyup servis ediyoruz ben denedim beğenildi umarım siz de beğersiniz. Deneyeceklere Afiyet Olsun❤❤

Beğendili Misket Köfte Tarifi

Beğendili Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin ;
  • Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ayrıca ;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Beğendisi İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Biraz kaşar peyniri
  • 3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan

Beğendili Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftesi için olan malzemeler güzelce yoğurulur ve minik yuvarlak köfteler yapılır. Tavada az yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir yerde salça, su ve tuz kaynatılır.
  3. Beğendisi için tereyağında un kavrulur üzerine yavaşça süt eklenip hızlıca çırpılır. Devamlı karıştırılarak kıvam alması sağlanır.
  4. Kaynayınca közlenip temizlenmiş ve minik minik doğranmış patlıcanlar, kaşar peyniri rendesi ve tuz eklenerek 2 dakika kadar pişirilir.
  5. Tabağa önce beğendi koyulup üzerine köfteler dizilir ve en salçalı sos gezdirilir.
AFİYET OLSUN.

Xiaomi yeni telefonu hakkında ipuçları verdi!

Xiaomi Redmi Y2 (aynı zamanda Redmi S2 olarakta bilinir) geçen yıl piyasaya sunulduğunda oldukça iyi bir fiyat/ performans ürünü olarak görülmüştü. Şimdi şirket, söz konusu ürünün yeni versiyonunu tanıttı. Cihazın adı Redmi Y3 olacak.

Xiaomi Redmi Y3 için önemli ipucu!

Xiaomi, 32 megapiksel kameralı bir Redmi telefon için 24 Haziran’ı tanıtım tarihi olarak açıkladı. Şirket, attığı tweette “#YYY” etiketini kullanarak “Y” serisi bir telefon çıkaracağının da ipuçlarını vermiş oldu.Amazon’un Hindistan sayfasında da konu ile ilgili bir satın alma sayfası açıldı. Sadece özellikleri sunulan cihazın açıklama kısmında, pilinin iki gün dayanacağı, suya karşı dayanıklı olacağı, degradeli bir arka kapak tasarımına sahip olacağı yazıyor.
Yeni telefon hakkında net bir teknik detay bulunmamasına karşın bazı yayın organlarında öngörüler bulunmakta. Redmi Y2, Snapdragon 625, 3GB / 32 GB, 12 MP + 5 MP arka kamera, 16 MP selfi kamerası, 3.080 mAh batarya ve 150 dolar fiyatla gelmişti. Y3’ün ise Snapdragon 712, 4 GB / 64 GB ile gelebileceği konuşuluyor. Ayrıca bahsedildiği üzere selfi kamerası 32 MP olacak. Yine atılan tweete göre cihaz “U” çentik ile bizlerin karşısına çıkacak. Cihaz, Redmi Note 7, Realme U1, Realme 3 ile rekabet edecek. Fiyatının ise yine uygun tutulması bekleniyor. Ürünün ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı, satışa sunulması halinde fiyatının ne olacağı henüz belirtsizliğini koruyor.

Olimpiyatlarda Sınırları Zorlayan 5 Türk Sporcu

Geçmişi antik çağlara kadar uzanan ve dünyanın gelmiş geçmiş en önemli spor olayı olarak anılan olimpiyatlar hangimizi heyecanlandırmaz ki? Hele de işin içinde başarıları ile göğsümüzü kabartan Türk sporcular varsa, olimpiyatları seyretmek başlı başına bir keyfe dönüşür.
İşte kazandıkları başarılar ve öncüsü olduğu değerler ile kitleleri etkisi altına alarak efsaneleşmiş olimpik Türk sporcular:
Yaşar Erkan (Güreş)
Erzincan’ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelen milli güreşçimiz Yaşar Erkan’ı bu kadar özel ve önemli kılan yalnızca aldığı dört Balkan şampiyonluğu değil, 1936 Berlin Olimpiyatları’nda aldığı derece ile ülkemize altın madalya getiren ilk sporcumuz olmasıdır. Sürpriz bir atakla kimsenin beklemediği şekilde şampiyonluk kürsüsüne çıkan milli güreşçimiz, 120 bin kişilik stadyumda ve Hitler’in önünde milli marşımızı çaldırınca, gözyaşlarını tutamadı ve ülkeye döndüğünde Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı tebrik daveti ile bir kez daha onurlandırıldı.
Hülya Şenyurt (Judo)
1973 yılında Ordu’da dünyaya gelen milli judocumuz Hülya Şenyurt’u unutulmaz yapan 1992 Barselona Olimpiyatları’nda, henüz 19 yaşında kazandığı bronz madalyanın yanı sıra ülkemize olimpiyat madalyası getiren ilk kadın sporcumuz olması. Türk kadınına olimpiyat sevgisi aşılayan ve ülkemize getirdiği madalyanın ardından birçok kız çocuğunun judoya başlamasına vesile olan Hülya Şenyurt, Türk spor tarihinin en ilham verici karakterlerinden biri.
Hamza Yerlikaya (Güreş)
Türk olimpiyat efsanelerinden konu açıp da güreş sporunun efsanesi Hamza Yerlikaya’dan bahsetmemek olmaz. Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından “Asrın Sporcusu” seçilen ve ilk olimpiyat zaferini 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda aldığı altın madalya ile taçlandıran Yerlikaya, bugün grekoromen stilde sayısız dünya, Balkan ve Avrupa şampiyonluğuna sahip efsane bir sporcu.
Naim Süleymanoğlu (Halter)
Vücut ağırlığının üç katından fazlasını kaldırabilmesiyle tanınan ve yıllarca “cep herkülü” lakabıyla anılan halter sporunun başarılı ismi Naim Süleymanoğlu, 1988 yılında Seul’de düzenlenen olimpiyatlarda şampiyonluk kürsüsüne çıkarak ülkemizin olimpiyatlardaki 20 yıllık altın madalya hasretine de son verdi. Süleymanoğlu ayrıca bu olimpiyatlarda 60 kg koparmada sırasıyla 145 kg, 150.5 kg, 152.5 kg; silkmede 175 kg, 188,5 kg, 190 kg, toplamda da 320 kg, 339 kg ve 342.5 kg kaldırarak altı dünya, dokuz olimpiyat rekoru kırarak muhteşem bir zafer elde etti. Böylece Türkiye'ye olimpiyat tarihinde güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcu unvanına sahip oldu.
Atagün Yalçınkaya (Boks)
Olimpiyatlarda madalya kazanan en genç sporcumuz olan milli boksör Atagün Yalçınkaya’nın 2004 Atina Olimpiyatları’ndaki başarısı nasıl unutulur? Henüz 17 yaşındayken 48 kiloda, finalde Kübalı rakibine yenilerek gümüş madalya ile eve dönen Yalçınkaya, kazandığı bu başarıyı günümüzde antrenör olarak sürdürüyor.

15 Nisan 2019 Pazartesi

B12 Vitamininin Vücudumuz Üzerindeki Faydaları ve Etkileri

Hayvanlarda, bitkilerde ve daha farklı yerlerde doğal olarak bulunan birçok madde, fiziksel ve zihinsel sağlığımız için son derece önemli. Doğru ve dengeli şekilde tüketildiğinde vitaminler, mineraller ve birçok besin türü, sağlığımıza olumlu katkılar sunabiliyor. Bu vitaminlerden biri de B12. Deniz ürünleri, et, yumurta, peynir, yeşil sebzeler gibi geniş bir skalada bulunan B12 vitamini, yeterli miktarda alınmadığı taktirde bağ ağrısı, baş dönmesi, kabızlık, dikkat dağınıklığı gibi farklı sorunlara neden olabiliyor. B12 vitamini eksikliği, B12 vitamini faydaları ve B12 vitamini nelerde var gibi sorularınızın yanıtlarını sizler için araştırdık.
B12 Vitamini Nedir?
B12 vitamini, vücudumuz tarafından doğrudan üretilmeyen ancak sinir hücreleri, DNA gibi alanların oluşumu, onarılması gibi farklı alanlarda ihtiyaç duyduğumuz bir vitamindir. Tıp dilinde Kobalamin adıyla da anılan B12 vitamininin, dışarıdan gıda yoluyla alabiliyor olmamız sebebiyle beslenme zincirimizde bulunması gerekiyor. Eksikliği ya da vücudumuz tarafından doğru emilememesi nedeniyle farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. B12 vitamini faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kan ve sinir hücreleri üzerinde etkili olan B12 vitamini, kemik iliği üretiminde de etkili.
B12 Vitamini Faydaları
B12 vitamini eksikliği bedenimiz üzerinde çok önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunun için özellikle hayvansal gıdalarda bulunan bu vitamini tüketerek B12 vitamini eksikliği ile ortaya çıkabilecek birçok hastalığın önüne geçilebiliyor. B12 vitamini, hücrelerin yaşlanmasını önlüyor ve sinir hücrelerinin kendi kendisini tedavi etmesini sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisinin yanında kardonhidratları da enerjiye çevirerek yağ oranını azaltıyor.
Sağlığımızı korumak için hayatımızın her anında düzenli, dengeli ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Düzenli spor ile birleştirildiğinde bu yaşam tarzı, gelecek yıllarda da herhangi bir sağlık sorunu yaşamamamızı sağlıyor. Ancak yaşamın her anı sürprizlere açık. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak ve ilerleyen yaşlarda sağlıklı bir hayat sürmek için bugünden Hastane Destek Ferdi Kaza Sigortası yaptırabilirsiniz. Başınıza gelebilecek acil ve istenmeyen durumlarda size yardımcı olacak bu sigorta ile kaza sonucu hastanede yatarak tedavi görmeniz halinde günlük para ödemesi de alabilirsiniz.
B12 Vitamini Nelerde Var?
B12 vitamini doğal olarak vücudumuzda bulunmuyor ve üretilmiyor. Bu yüzden onu alabileceğimiz tek kaynak besinler. B12 vitamini en çok hayvansal gıdalarda bulunuyor. Deniz ürünleri, et, yumurta ve peynir gibi hayvansal gıdaların yanında maydanoz ve ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkiler, bezelye ve mercimek gibi baklagiller de bu vitamin açısından en zengin olan gıdalar arasında. Bu liste, B12 vitamini nelerde bulunur denildiğinde akla ve sofranıza gelen ilk gıdalar arasında olmalı.
B12 Vitamin Eksikliği Neler Yapıyor?
B12 vitamini eksikliği, başta unutkanlık ve yorgunluk olmak üzere günlük hayatımızı etkileyecek çok sayıda soruna neden olabiliyor. Uykusuzluk, kısa bilinç kayıpları, odaklanma ve dikkat sorunları, zaman zaman denge bozuklukları, kramplar, bu vitaminin eksikliği ile sıkça görülen problemler arasında. Vücudun kan dengesini de bozan B12 vitamini eksikliği, anemi gibi hastalıklarda da ilk bakılan noktalar arasında.

Honor 20i tanıtılmadan satışa sunuldu!

Huawei’nin yan kuruluşu olan Honor, 20 serisinin ilk akıllı telefon modeli Honor 20i’yi yakın zamanda tanıtmaya hazırlanıyor. Fakat 17 Nisan tarihinde resmi olarak lanse edilecek akıllı telefon, şimdiden satışa sunulmuş durumda.

Honor 20i fiyatı henüz belli değil

Ürün, bazı Çinli e-ticaret sitelerinde satışa sunulmasına rağmen fiyatını ortaya çıkarmıyor. Sitede henüz teklifinin belli olmadığını, ancak CNY100değerinde depozito ile ön sipariş verilebildiği belirtiliyor. Tabi cihazın tam olarak satış fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Honor 20i özellikleri nasıl olacak?

Ortaya çıkan bilgilere göre 20i, 6.21 inçilik, Full HD+ çözünürlüğünde, damla çentikli bir ekrana sahip olacak. Ayrıca bu çentikte 32 megapiksel çözünürlüğünde bir de kameraya yer verilecek.
Honor’un yeni orta segment akıllı telefonun bunların yanı sıra Kirin 710 yonga setine ve 4GB RAM‘e sahip olacak. Bu sayede cihazda yapay zeka özellikleri de kullanılabilecek. Ayrıca cihazda 4.000 mAh kapasiteli bir bataryaya yer verilecek.
Ortaya çıkan bu bilgilerin söylenti olduğunu da belirtelim. Ürünün ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı hakkında ise henüz bir bilgi mevcut değil.

Erişte Böreği Tarifi

Erişte Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köy eriştesi (el yapımı)
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Haşlamak için yeterli miktarda su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Erişte Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Erişteleri tuzu eklenmiş olan kaynayan suda 10-15 dk haşlıyoruz.
  2. Yumuşayan erişteleri 2-3 dakika suyunu süzüyoruz.
  3. 5 dk dinlendirdikten sonra içine yumurtaları da ekleyip iyice karıştırıp sıvı yağ eklediğimiz orta boy tavaya düşüyoruz.
  4. Orta ateşte 7-8 dakika kızartıyoruz.
  5. Tavanın kapağı veya geniş düz tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde yağladığımız tavada kızartıyoruz.
  6. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Mercimek Salatası Tarifi

Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 orta boy kapya biber
  • 6_7 adet kornişon turşu
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

Haşlanmış mercimeği bir kaba alalım, kapya biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyelim. İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim. Zeytinyağı limon ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet şifa olsun. 😊

Taze Bakla Çorbası Tarifi

Taze Bakla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 12-15 adet taze bakla
  • 1 küçük soğan
  • 4 çorba kaşığı yoğurt (veya 3 kaşık süzme yoğurt)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Taze Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Baklaları tahta üzerinde incecik kıyalım. Damak tadınıza göre istediğiniz kalınlık olabilir, ben ne çok kalın ne de çok  ince seviyorum. Çok ağıza da gelmesin ama eriyip de gitmesin :)
  • Diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyelim.
  • Daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz kavuralım, baklalar diriliğini kaybetsin.
  • 1.5 su bardağı sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatarak baklaların pişmesini sağlayalım.
  • Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı unu karıştırarak terbiyesini hazırlayalım.
  • Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.
  • Son olarak tuzunu ayarlayalım ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.

Taze bakla çorbasının püf noktaları

  • Düdüklü tencere kullanmayı tercih etmeyenler olduğu için taze bakla çorbasını bu tarifte tencerede pişiriyor gibi anlattım. Ancak düdüklü tencerede pişirmek daha hızlı ve kolay oluyor. Bir farkı yok ama baklaların hızlı pişmesini isterseniz düdüklü tavsiye ederim. Baklayı aynı şekilde kavurup az su ekledikten sonra düdüklüde 20 dk pişirmeniz yeterli. Düdüklüyü açınca suyu ilave edip terbiyesini katarak normal pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • Baklanın kolay pişmesi için biraz kavurup öldürdükten sonra suyunu ilave etmemiz gerekir.
  • Her zaman olduğu gibi yoğurtlu çorbalara tuzu en son ilave ediyoruz ki yoğurdumuz kesmesin.
  • Yoğurtlu terbiyeyi ılıtarak yavaş yavaş ilave etmeyi ve bu sırada karıştırmayı unutmuyoruz :)

Taze Bakla Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Baklaya göre değişebilir belki ve biraz da doğradığınız kalınlığa göre ama benim kullandığım düdüklü ile 20 dakika içinde bakla ağızda dağılacak kıvama geliyor diyebilirim.
Taze bakla ile denemenizi tavsiye edeceğim diğer tariflere de mutlaka bir göz atın;

Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi

Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600-700 gr göğüs yada incik
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık karışık salça
  • Tuz karabiber kekik zeytinyağ
  • Su
Beğendi için;
  • 3-4 adet kabak
  • 1, 5 -2 su bardağı süt
  • 1, 5 kaşık un
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
  • Tuz karabiber

Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya bir miktar zeytinyağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı sarımsağı ekleyip kavuralım.
  2. Kuşbaşı tavuk etini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim sonra biber ve domatesi ekleyelim.
  3. En son salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup 1 bardak sıcak su ekleyelim.
  4. Pişen yemeğe en son tuz baharatını atıp kenara alalım. Kabakları rendeleyip suyunu avcumuzda sıkalım az zeytinyağ ile soteleyelim.
  5. Tencereye tereyağını alıp eriyince unu ilave edip kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
  6. Kıvam alan beğendiye sote kabağı kaşar peynirini tuz karabiberi ilave edip biraz daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Servis tabağına önce beğendiyi üzerine tavuk soteyi ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

14 Nisan 2019 Pazar

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar kızartmalık patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın.
  2. 1 saat su içinde bekletin arada sırada karıştırın ki nişastaları çıksın.
  3. Yağı tavanıza koyup kızdırın.
  4. Patatesleri süzgeçte süzüp kağıt ya da mutfak havlusu ile kurulayın.
  5. Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra patatesleri yağdan çıkartın .
  6. Bir kenarda beklesinler patatesler bir 5-10 dakika arasında bekledikten sonra ocaktaki yağın altını açın yağ iyice ama iyice kızsın bekleyen soğuyan patatesleri tekrar yağa atın kızarmasına yakın yağa tuz ekleyin.
  7. İstediğiniz kıvama gelince yağdan alın.
Bu şekilde patatesinizi kızartırsanız dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur.
Ben patatesleri 2 şekilde kızarttım sarı sarı olanlar tarif ettiğim şekilde kızarttıklarım.
Diğer tabakta ki ise normal yağa atılıp çıkartılmadan kızartılmış olanlar.
Farkı görün istedim.
Tercih sizin.
Afiyet olsun.

Patates kızartması tarifi püf noktaları nelerdir?

  • Patateslerinizi dilimledikten sonra nişastasının çıkması ve kararmaması için suda bekletmelisiniz.
  • Patateslerinizi kızartacağınız yağın kızgın olması gerekmektedir.
  • Patateslerinizi kızgın yağa atmadan önce mutlaka kurutmalısınız. Eğer suyu yağa damlarsa yağınız patlayacak ve sıçrayacaktır.

Fırında patates kızartması tarifi;

  • Bol yağda kızartma yapmak istemeyenler için fırında patates kızartması oldukça uygun bir tariftir. Sizlerde tavada kızartmak istemiyorsanız bu yöntemi denemelisiniz.

Patates kızartması yanına ne gider?

  • Patates kızartması yanına en çok köfte yakışacaktır.
  • Patates kızartması yanına biber gibi sebze kızartmaları ile eşlik edebilirsiniz.
  • Soslu makarna yada fırında makarnada patates kızartması için oldukça uygundur.
  • Ketçap mayonez yada güzel bir yoğurtlu sos ile patates kızartmasına eşlik edebilirsiniz.

Patates kızartması kaç kalori?

  • Orta büyüklükte 1 porsiyon patates kızartması yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir.