28 Kasım 2019 Perşembe

Huawei, İspanya’da engellendi

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari savaş hızlanıyor. ABD’nin ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle ticari açıdan kara listeye aldığı Huawei İspanya cephesinden gelen bir haberler sarsıldı. İspanya Savunma Bakanlığı Huawei cihazları için yeni karar çıkardı.

Huawei İspanya ilişkisinde son durum

İspanya Savunma Bakanlığı Huawei cihazları için yasaklama kararı çıkardı. Alınan karara göre, bakanlık Huawei cihazların, sunuculara erişmesini engelledi. Bu veriler arasında çalışanların e-mail hesapları da yer alıyor.
Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, sunucuya erişmek için Huawei cihazlarını kullananların derhal bağlantısının kesilmesi gerektiği söylendi.
Şimdilik yasağın nedenine dair hiçbir açıklama yok. Ancak, ABD’nin uzun süredir Huawei’yi veri casusluğu ile suçlaması, İspanya’nın da benzer gerekçelerle bu hamleyi yapmış olabileceğine işaret ediyor.
Bu arada Huawei’nin bu suçlamaları reddettiğini de belirtelim.
Konuyla ilgili açıklama yapan Huawei sözcüsü, Huawei’nin faaliyet gösterdiği son 30 yıl içinde 170’ten fazla ülkeyle iş yaptığını ve hiçbir siber güvenlik olayına karışmadığını söyledi.
Bakanlık cephesinden böyle bir hamle gelse de Huawei markalı cihazların tüketiciler tarafından kullanılması engellenmiyor. Hatta bakanlık çalışanlarının kişisel cihazları olarak Huawei markalı telefonları kullanması da yasak değil.

Yeni iPhone’ların ekran teknolojisi değişiyor

Apple’ın yeni iPhone modellerinde Samsung’un geliştirmiş olduğu Y-OCTA ekran teknolojisini kullanacağı bir yıldır konuşuluyor. Hali hazırda Samsung’dan OLED ekran tedarik eden Apple için yeni bir rapor ortaya çıktı.
ETNews tarafından paylaşılan bilgilere göre, 5.4 ve 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan iPhone modellerinde Samsung tek tedarikçi olacak. Bu modeller tahmin edebileceğiniz gibi: iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 Pro Y-OCTA ekran ile gelebilir

Y-OCTA ekranlar hücre içi dokunma algılama teknolojisini kullanıyor. Yani, standart OLED ve LCD ekranların üzerinde yer alan dokunmaya duyarlı katman bu ekranlarda yok. Böylece ekran daha ince hale gelirken, maliyet düşüyor.6.1 inç ekranla gelen iPhone 12’de ise ekranların hem Samsung hem de LG tarafından temin edileceği dile getiriliyor. Tabi, 6.1 inçlik iPhone için en büyük tedarikçilerden birisinin de, BOE olma ihtimali oldukça yüksek.
2020 yılı iPhone’lar için oldukça hareketli geçecek: İyi yeni ekran boyutu, iPhone 4’e benzeyen bir tasarım, 3D sensör, 5G desteği ve 6 GB RAM gibi yenilikler kullanıcılara sunulacak.
Samsung, Galaxy Note 7’den bu yana Y-OCTA panellerini kendi telefonlarında kullanıyor. Apple’ın bunu erteleme nedeni ise teknolojiyi verimsiz bulmasıydı. Ancak, şu anda yeterli hale geldiği düşünülüyor.

27 Kasım 2019 Çarşamba

Fırında Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Fırında Çıtır Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 kaşık mısır unu yada galeta unu
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, kırmızı pul biber ,kekik

Fırında Çıtır Patates Kızartması Tarifi Yapılışı




  1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra elma dilim şeklinde doğrayalım derin bir kaba alıp üzerine maden suyunu döküp 10-15 dakika bekletelim.
  2. Süzüp kağıt peçete üzerine alalım iyice kurulayalım.
  3. Maden suyundan sonra yıkama işlemi yapmıyoruz.
  4. Daha sonra sıvı yağ tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım en son mısır ununu serpip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi Yapılışı

Merhaba! Kalabalık misafirlere 1 kg kıyma ile yapabileceğiniz hem ekonomik hem bereketli oldukça da doyurucu bir tarif.
  1. Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavuruyoruz.
  2. Pirinci 2 buçuk su bardağı suyla haşlıyoruz.
  3. Pişirdiğimiz malzemeler ılıyınca derin bir kapta çiğ kıymayı, kavrulmuş kıyma ve soğanı, haşlanmış pirinci karıştırıyoruz.
  4. Üzerine 2 yumurta kırıp tuzunu, biberini ayarlayıp karıştırıyoruz.
  5. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriyoruz.
  6. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp (kalan 2 yumurtayı çırpıp burada kullanıyoruz) derin yağda kızartıyoruz. Bu ölçülerle 36 adet köfte çıktı. Afiyet olsun.

Soğanlı Kış Çorbası Tarifi

Soğanlı Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu (5 su bardağı)
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber

Soğanlı Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğuk kış günlerinde hem bol vitaminli hem bol lezzetli bi çorba tarifi ile karşınızdayım. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. 😋😇
  1. Soğanlar fazla ince olmayacak şekilde doğranır ve tencereye alınır.
  2. Salça, tereyağı, sıvı yağ ve un eklenir güzelce kavrulur.
  3. Üzerine sıcak tavuk suyu eklenir. (Benim tavuk suyum donuk olduğu için tencerede kaynattım, malzemeleri ayrı bir tavada kavurup birleştirdim)
  4. Tavuk suyunuz yağlı ise bu ölçüler ideal olacaktır. Fakat tavuk suyu yağsız ise veya tavuk suyunuz yok ise yağların miktarını yemek kaşığı ile koymalısınız. 👍
  5. Kaynayan çorbamıza doğradığımız patateslerde eklenir.
  6. 1-2 taşım kaynadıktan sonra tuzu atılır.
  7. Malzemelerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alınır. El blender’ından geçirilir. El blender’ınız yoksa büyük tel süzekten de geçirebilirsiniz. 😇
  8. Üzerine karabiber ve nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. 😋
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım adet ayva
  • 1 orta boy soğan
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Kereviz yapmanın püf noktası öncelikle soyduğumuz kereviz ve ayvaları kararmamaları için limonlu suda bekletmek ve kereviz pişerken tencerenin ağzını açmamaktır.


  1. İlk olarak kerevizlerimizi dilimler halinde doğruyoruz ve limonlu su dolu bir kaba alıyoruz.
  2. Ayvayı da kerevizlerden biraz daha küçük doğrayıp limonlu suya yanına ekliyoruz.
  3. Sonra patatesleri kereviz den daha ince doğruyoruz. Patates biraz daha geç piştiği için.
  4. Sonra havuçlarımızı julyen dediğimiz ince uzun şekilde doğrayıp bir kenara alıyoruz.
  5. Geniş tenceremize zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Sonra üzerine patateslerimizi ve havuçlarımızı alıyoruz bir süre sotelenmesini bekliyoruz.
  7. Sonra kereviz ve ayvamızı ekliyoruz. Üzerine iki su bardağı kadar portakal suyunu, tuzu ve şekeri ekleyerek tenceremizin ağzını kapatıyoruz.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. 20 dk sonra çatalı kerevize batırdığınızda yumuşamışsa kereviz pişmiştir.
  9. Pişen kereviz soğuması için kaldırılır ve soğuk servis yapılır. Servis yaparken isteğe göre dereotu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazını koyarsanız koku sevmeyenler için rahatsız edici olur)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Karabiber tuz

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. 4 su bardağı bunu derin bir kaba koyun. Ortasını açın. Yumurta sarısını ortasına koyun tuzu da ilave edin.
  2. Suyu ağır ağır dökün. Hamurumuz yumuşak olmayacak biraz sert bir hamur elde edin 3 beze yapın açtığınız bezeleri küçük parçalar halinde kesin (. kıymayı bir kaba alın üstüne rondodan geçirdiğiniz soğanları ekleyin bol karabiber dökün tuzu da ilave edip iyice harmanlayın )
  3. İçlerine harcımızı istediğiniz yoğunluğa göre koyun ister üçgen ister kare şeklinde kapatın altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurutmak için biraz koyun.
  4. 180 derece fırında 15 dakika kurutun soğuktan sonra ister buzluğa kaldırın ister afiyetle yiyin 🙏

Çikolata Kremasıyla Nefis Bir Kek Tarifi

Çikolata Kremasıyla Nefis Bir Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin ;
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gr bitter sütlü karışık çikolata
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı fındıklı kahvaltılık çikolata
Krema İçin ;
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Süslemek için toz antep fıstığı
  • Bardak ölçüm 200 ml

Çikolata Kremasıyla Nefis Bir Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için tereyağını çikolatayı benmari usulü eritelim karıştıralım soğusun ondan sonra  yumurtaları şekerle beraber 5 dakika mikserle çırpalım.
  2. Benmari usulü erittiğimiz çikolatalı yağı ılık suyu ilave edelim karıştıralım.
  3. Kakao , vanilya , kabartma tozu , unu ekleyelim bir spatula ile yavaşça karıştıralım gerekirse un ilave edelim biraz kıvamlı kek hamuru olsun dikdörtgen borcamı yağlayarak hamuru borcama döküp düzeltelim.
  4. Fındıklı çikolatayı keke aralıklı çay kaşığıyla dökelim kürdanla çikolatayı biraz keke yaymaya çalışalım.
  5. 180 derece sıcak fırında pişirelim , kürdanla kontrol ederek fırından çıkaralım soğumaya bırakalım.
  6. Krema için süt şeker yumurta sarısı nişastayı tencereye koyup karıştıralım ocağa alalım kaynamaya başlayıncaya karar karıştıralım kaynayıp göz göz olunca ocağı kapatıp tereyağı vanilya çikolatayı koyup çikolata eriyinceye kadar karıştıralım kremanın ılınmasını bekleyelim.
  7. Bu aşamada arada bir kremayı karıştıralım üzeri kabuk bağlamasın.
  8. Ilıyan kremanın üzerine sıvı kremanın yarısını döküp tamamen kremaya karışıncaya kadar karıştıralım.
  9. Pakette kalan kremayı boşaltıp tekrar karıştıralım soğuyan kekin üzerine döküp kremayı kekin üzerine düzeltelim.
  10. En az 4 saat dolapta bekletelim bir gece beklerse daha güzel olur.
  11. Dolaptan çıkarıp üzerine toz antep fıstığı serpelim dilimleyerek servis yapalım.

Boğaz Pastili Tarifi

Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı bal
Bulamak İçin ;
  • 2 su bardağı pudra şekeri

Boğaz Pastili Tarifi Yapılışı

Selam
  1. Küçük bir cam tepsiye 2 su bardağı pudra şekerini yayalım parmağımızla iz yapalım bir kenarda bekletelim.
  2. Küçük bir tencere bütün malzemeleri koyun ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırın şeker eriyinceye kadar.
  3. Şekeri güzelce eridikten sonra parmak izi yaptığımız pudra şekerlerin içerisine birer damla kadar dökelim soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra karıştıralım süzgeçten geçirin ve sonra servis edebiliriz.

Fındıklı Mavi Haşhaşlı Kek Tarifi

Fındıklı Mavi Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarın su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığına yakın karbonat
  • 1 yemek kaşığını mavi haşhaş
  • 1 çay bardağı fındık

Fındıklı Mavi Haşhaşlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük beyaz olana kadar çırpalım.
  2. Sonra tüm malzemeleri kabınıza koyun hafif sıvı bir kıvam olacak şekilde kek hamurumuzu yapalım.
  3. Önceden ısıtılmış yağlanmış kek kalıbına dökelim düz bir yere 3 kere vuralım havasını almak için.
  4. 175 derecede ki fırında pişirelim. Afiyet olsun 

Diyet Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Diyet Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir gece suda beklettiğimiz yeşil mercimek
  • 1/2demet dereotu
  • Çörekotu
  • Tuz, zeytinyağı, pulbiber (İstediğiniz baharatlar)

Diyet Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden suda beklettiğimiz yeşil mercimekler 10dk haşlanır. Çok haşlamayın dağılır tabi mercimeğin yapısına da bağlı olarak değişebilir.
  2. Haşlanan mercimekler salata kasesine alınır 1/2demet dereotu doğranır.
  3. Tuz ve baharatlar atılır. Besleyici olsun diye çörekotu kullandım ve çok yakıştı. Tavsiye ederim.
    Not:Peynir kullandım görseldeki gibi yakışıyor siz de deneyebilirsiniz. Haşlanmış yumurta da yakışıyor. Diyet yaparken sıkılmamak için alternatifler denenebilir. 

Açma Tarifi

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
  • Yumuşak margarin
ÜZERİ İÇİN
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Açma Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini bi kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp iki katını olana kadar iyice mayalandırın.
  3. Sonra yumak alın üzerini temiz bir bezle kapatın. Biraz daha mayalansın.
  4. Daha sonra yumakları tezgahta açıp içlerine margarin sürüp şekil verin üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin..
  5. Daha sonra üzeri kızarıncaya kadar 180-200 derecede fırında pişirin
🥰

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetimizi yapalım. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
  2. Hamuru için ; oda ısısında olan yumurtalarımız kırılır bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek o sebeple ayrılır pudra şekeri ile iyice çırpılır.
  3. Daha sonra sırayla diğer malzemeler eklenir oda ısısında bekletilmiş margarin sıvı yağ irmik un fındık içi kabartma tozu vanilya ve klasik kurabiye kıvamında hamur yoğrulur ve şekillendirilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirilir , pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirelim
  5. Tatlımız piştikten sonra sıcağı sıcağına soğumuş olan şerbet dökülür şerbeti tamamen çekiyor hiç şüpheniz olmasın.
  6. Üzerini antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun