Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 900 gram kemiksiz tavuk eti
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 400 gram mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1’er çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
- 1’er tatlı kaşığı kekik ve tuz
Püre için:
- 4-5 adet iri patates (1 kg civarı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Taze kaşar rendesi
Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup irice doğrayın ve bol suda haşlayın.
- Soğanı, biberleri ve mantarları küp doğrayın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
- Soğanı rengi değişene kadar kavurun.
- Tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Mantarları ekleyin, karıştırın ve kapğını kapatıp 5-6 dk. Boyunca pişirin.
- Biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip salçalar iyice eriyene kadar pişirin.
- Suyu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak.
- Kısık ateşe alın.
- Etler tamamen pişince ocağın altını söndürün.
- Pürenin yapılışı:📍Bir kaba haşladığınız patatesleri alın.
- Sütü ve tereyağını ekleyin ve ezici aletle tamamen pürüzsüzleşinceye kadar ezin.
- Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Püreyi ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve güzelce yayın.
- Pişirdiğiniz soteyi onun üzerine yayın.
- Üzerine kaşar peyniri serpin.
- 200° fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun. ✌
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 su bardak kırmızı mercimek (200 ml)
- ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
- ️2 adet havuç (Küçük doğranmış)
- ️2 adet patates (4’e bölünmüş)
- ️1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- ️1 tutam tuz
- 1 litre kaynamış su
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayın.
- Sıvı yağ ile bir tencereye soğan, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış mercimekleri içine katın ve tekrar karıştırın.
- Biber salçasını,bir tutam tuzu ve kaynamış suyu içine katıp yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra çorbayı el blenderi ile püre haline getirin.
Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1, 5 su bardağından 1 parmak eksik un
Keki ıslatmak için
Ara katı için
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata sosu
- 1 paket kutu krema
- 75 gram sütlü çikolata
Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenir.
- Kenarları yağlanmış tabanı fırın kağıdı serilmiş 26 santimlik kalıba dökülür.
- 175 derecede kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirelim.
- Pişen kekimiz biraz ılısın kürdanla delikler açalım 1çay bardağı soğuk sütü dökelim.
- Muhallebi için tüm mazemeleri bir tencereye alalım sürekli karıştıralım pişirelim.
- Ocaktan alınca kekin üzerine dökelim ve yayalım.
- Ardından çikolata sosunu hazırlayalım kremayı çikolatayı eritecek kadar ısıtalım kesinlikle kaynatmıyoruz
- Ilıyan kremaya çikolataları ekleyelim ve karıştıralım.
- Eriyen çikolatamızı pastamızın üzerine dökelim düzeltelim.
- En az 4-5saat beklemesi lazım yada 1gece beklenirse daha da güzel olur pastamız istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Ben beyaz çikolata ve antep fıstığı kullandım 😍deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin
Patates Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bebek patates (Yada küçük patatesleri 2 ye 3 e bilebilirsiniz)
- 2 adet orta boy kabak
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 4-5 kaşık sıvı yağ
Sos için;
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Patates Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve kabakları yıkayalım.
- Patateslerin kabukları soyulmayacak. Patatesler çok minikse öylece değilse birkaç parçaya bölerek kullanalım.
- Sebzeleri üzerine baharat ve sıvı yağ gezdirip harmanlayalım ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayalım.
- Üzerine pişmiş sebzeleri dizelim ve sıvı yağ gezdirelim. Dilerseniz üzerine susam ve doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz. Afiyet olsun
Patatesli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük brokoli
- 1 adet büyük haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük kapya biber
- 2 adet kornişon turşu
Sosu için;
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayıralım.
- Üzerini kapatacak kadar su ilave ederek 1 çay kaşığı tuz atarak istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.
- Süzdürüp yeşil kalması için soğuk suya tutalım.
- Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp brokoli ile beraber derin bir kaseye alalım.
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde,kapya biberi şeritler halinde doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 dakika soteleyelim soğuyunca salataya ilave edelim.
- Turşuyu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim.
- Sos için verilen malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine dökelim ve hepsini bir harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet olsun
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su barağı pirinç
- 3 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet küp şeker
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
- Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
- Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
- Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
- Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
- Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️
Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- İstenilen miktarda sucuk
- 3 adet yumurta
- 2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine için
- 2 yemek kaşığı mısır
- Kaşar rendesi
Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılıp ayrı bir tavaya alınır.
- Patateslerin üzerine ince doğranmış sucuk, kapya biber ve yeşil biber eklenerek 5 dk sotelenir.
- Ayrı bir kasede yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber eklenip çırpılır.
- Yumurta karışımı sotelenmiş patateslerin üzerine eklenip pişirilir.
- En son üzerine iki yemek kaşığı mısır serpilip kaşar rendesi eklenip kısık ayarda kapağı kapalı peynirin erimesi sağlanır.
- Dilimleyerek sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 2.5 su bardağı şeker
Üzeri için
- Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz
Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
- Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
- Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
- Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
- Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
- Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
- Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
- Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim somon
- 12 adet arpacık soğan
- 12 adet çeri domates
- 1 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1-2 dal biberiye
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım limon suyu
Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
- Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
- Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
- Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
- Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
- 1 çay bardağı su
Sarımsaklı yoğurt:
- Yayla yoğurdu
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Üzerine:
- İnce kıyılmış maydanoz
Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
- Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
- Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
- Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
- Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tavaya sürmek için
Servis önerisi;
- Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
- Kivi
- Muz
- Reçel
- Bal
- Çilek
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
- Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
- Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
- Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
- Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
- Afiyet olsun 😋🥞.
- Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
- Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.