4 Ocak 2023 Çarşamba

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 gram kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ve tuz

Püre için:

  • 4-5 adet iri patates (1 kg civarı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Taze kaşar rendesi

    Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup irice doğrayın ve bol suda haşlayın.
  • Soğanı, biberleri ve mantarları küp doğrayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
  • Soğanı rengi değişene kadar kavurun.
  • Tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Mantarları ekleyin, karıştırın ve kapğını kapatıp 5-6 dk. Boyunca pişirin.
  • Biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip salçalar iyice eriyene kadar pişirin.
  • Suyu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak.
  • Kısık ateşe alın.
  • Etler tamamen pişince ocağın altını söndürün.
  • Pürenin yapılışı:📍Bir kaba haşladığınız patatesleri alın.
  • Sütü ve tereyağını ekleyin ve ezici aletle tamamen pürüzsüzleşinceye kadar ezin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  • Püreyi ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve güzelce yayın.
  • Pişirdiğiniz soteyi onun üzerine yayın.
  • Üzerine kaşar peyniri serpin.
  • 200° fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun. ✌

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi

 

Nefis Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 su bardak kırmızı mercimek (200 ml)
  • ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
  • ️2 adet havuç (Küçük doğranmış)
  • ️2 adet patates (4’e bölünmüş)
  • ️1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • ️1 tutam tuz
  • 1 litre kaynamış su

    Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri yıkayın.
  • Sıvı yağ ile bir tencereye soğan, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.
  • Yıkanmış mercimekleri içine katın ve tekrar karıştırın.
  • Biber salçasını,bir tutam tuzu ve kaynamış suyu içine katıp yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra çorbayı el blenderi ile püre haline getirin.

Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi

 

Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağından 1 parmak eksik un

Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı süt

Ara katı için

  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Çikolata sosu

  • 1 paket kutu krema
  • 75 gram sütlü çikolata

    Bounty (Pasta Cocostar Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpılır.
  • Diğer malzemeler eklenir.
  • Kenarları yağlanmış tabanı fırın kağıdı serilmiş 26 santimlik kalıba dökülür.
  • 175 derecede kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimiz biraz ılısın kürdanla delikler açalım 1çay bardağı soğuk sütü dökelim.
  • Muhallebi için tüm mazemeleri bir tencereye alalım sürekli karıştıralım pişirelim.
  • Ocaktan alınca kekin üzerine dökelim ve yayalım.
  • Ardından çikolata sosunu hazırlayalım kremayı çikolatayı eritecek kadar ısıtalım kesinlikle kaynatmıyoruz
  • Ilıyan kremaya çikolataları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Eriyen çikolatamızı pastamızın üzerine dökelim düzeltelim.
  • En az 4-5saat beklemesi lazım yada 1gece beklenirse daha da güzel olur pastamız istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
  • Ben beyaz çikolata ve antep fıstığı kullandım 😍deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin 

Patates Kabak Mezesi Tarifi

 

Patates Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bebek patates (Yada küçük patatesleri 2 ye 3 e bilebilirsiniz)
  • 2 adet orta boy kabak
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 4-5 kaşık sıvı yağ

Sos için;

  • 5-6 kaşık süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Patates Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve kabakları yıkayalım.
  • Patateslerin kabukları soyulmayacak. Patatesler çok minikse öylece değilse birkaç parçaya bölerek kullanalım.
  • Sebzeleri üzerine baharat ve sıvı yağ gezdirip harmanlayalım ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayalım.
  • Üzerine pişmiş sebzeleri dizelim ve sıvı yağ gezdirelim. Dilerseniz üzerine susam ve doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz. Afiyet olsun 

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi

 

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük brokoli
  • 1 adet büyük haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 2 adet kornişon turşu

Sosu için;

  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı pul biber

    Patatesli Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayıralım.
  • Üzerini kapatacak kadar su ilave ederek 1 çay kaşığı tuz atarak istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.
  • Süzdürüp yeşil kalması için soğuk suya tutalım.
  • Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp brokoli ile beraber derin bir kaseye alalım.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde,kapya biberi şeritler halinde doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 dakika soteleyelim soğuyunca salataya ilave edelim.
  • Turşuyu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim.
  • Sos için verilen malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine dökelim ve hepsini bir harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet olsun 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet küp şeker

    Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
  • Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
  • Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
  • Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
  • Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi

 

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • İstenilen miktarda sucuk
  • 3 adet yumurta
  • 2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine için

  • 2 yemek kaşığı mısır
  • Kaşar rendesi

    Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılıp ayrı bir tavaya alınır.
  • Patateslerin üzerine ince doğranmış sucuk, kapya biber ve yeşil biber eklenerek 5 dk sotelenir.
  • Ayrı bir kasede yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber eklenip çırpılır.
  • Yumurta karışımı sotelenmiş patateslerin üzerine eklenip pişirilir.
  • En son üzerine iki yemek kaşığı mısır serpilip kaşar rendesi eklenip kısık ayarda kapağı kapalı peynirin erimesi sağlanır.
  • Dilimleyerek sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi

 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı şeker

Üzeri için

  • Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz

    Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
  • Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
  • Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
  • Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
  • Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
  • Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Airfryer Somon Tarifi

 

Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim somon
  • 12 adet arpacık soğan
  • 12 adet çeri domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım limon suyu

    Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
  • Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
  • Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyti için yufka

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
  • 1 çay bardağı su

Sarımsaklı yoğurt:

  • Yayla yoğurdu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine:

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
  • Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
  • Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
  • Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
  • Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.

2 Ocak 2023 Pazartesi

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tavaya sürmek için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi;

  • Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
  • Kivi
  • Muz
  • Reçel
  • Bal
  • Çilek

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
  • Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
  • Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
  • Afiyet olsun 😋🥞.
  • Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
  • Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.