6 Ocak 2023 Cuma

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

 

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya

İç harcı için ;

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet domates (rende)
  • 1 ölçü pul biber
  • 1 ölçü toz biber
  • 1 ölçü isot
  • 1 ölçü kimyon
  • 1-2 ölçü tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya sıcak su

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Karabiber (tercih edilirse)

Üzeri için;

  • Mozzarella veya kaşar peynir (rende ben mozzarella kullandım)

    Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce beşamel sos için tereyağı ve un bir tencerede karıştırılır. Yağ ve un birleşince tencereye süt yavaş yavaş eklenir. Daha sonra tuz ve karabiber eklenir. Kaynayıncaya kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır.
  • Sıvı yağ tavaya eklendikten sonra sırasıyla kıyma, biber, havuç, sarımsak eklenir. İyice kavrulur.
  • Karışımın içine salça, baharatlar ve tereyağı eklenir. Tekrar karıştırılır ve kızartılmaya bırakılır.
  • Et suyu yada sıcak su ( ben et suyu kullandım) karışıma dökülür. En son rendelenen domateste eklenir. Tavanın kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır. ( 3-4 dk).
  • Lazanyalar ayrı bir tencerede haşlanır (ben 4 er 4 er haşladım ve suda çok bekletmedim)
  • Daha sonra kare borcam (büyük boy olursa daha iyi olur) en altına beşamel sosu ve iç harcı 1 er kaşık ekleyip lazanlayalar sırasıyla dizilmeye başlanır. Aynı işlem katların arasına da uygulanır. Katların arasına kaşar peynir veya mozzarella serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılan fırında 200-220 derecede 20-30 dk pişirilir. Pişme esnasında fırını açıp kaşarı en üst katına ekleyebilirsiniz (üzerinin yumuşak olabilmesi için ben fırından çıkarmaya yakın mozzarella peyniri en üst katına ekledim) afiyet olsun. 😊

Gürcü Usulü Löbiye Tarifi

 

Gürcü Usulü Löbiye Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kilo barbun fasulye
  • pırasanın yeşil kısmı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kişniş (kinzi)
  • 1 çay kaşığı kuru nane /yeşil nane
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan (üfleyen/ şaştırami)

    Gürcü Usulü Löbiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geceden sıcak suyla ıslanan barbunlar üzerini örtecek kadar suda pişirilir.
  • Yumuşadıktan sonra ince doğranmış pırasalar eklenir.
  • Pırasalar da yumuşadıktan sonra diğer malzemeler karıştırılıp yemeğe eklenir.
  • Tüm malzemeler eklendikten 3 dk kadar sonra yeşilliklerin yeşil kalması adına ocağın altı kapatılır.
  • Not:salça soğan ve yağ üçlüsü yemek içerisinde bulunmamakta. Gürcüler olarak bu yemeği bu şekilde pişirmekteyiz. Ayrıca yanına mutlaka mısır ekmeği tavsiye ederim deneyeceklere afiyet olsun.

Somon Ekmeği Tarifi

 

Somon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı su

    Somon Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına suyu, mayayı ve tuzu alıp karıştıralım. Azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyalım. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Süre sonunda ister 16 beze ister 8 adet beze yapalım.
  • Bezeleri elimizle açıp rulo yapıp kenarları uzatıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Yarım saat tepside mayalansın.
  • Üzerine yoğurt su karışımını sürüp bıçak ile derin kesikler atalım. Fırına ısıya dayanıklı bir kasede su koyalım.
  • 250 derece fırında alt üst ayarda fansız pişirelim.

Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi

 

Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 dal körpe ıspanak
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Tavayı yağlamak için;

  • Zeytinyağı

İçine;

  • 1 parça beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) kapya biber
  • 1 dilim hindi füme

    Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yumurta ve unla beraber blenderdan geçirelim.
  • Çok az yağladığımız tavaya dökelim.
  • Arkalı önlü pişirelim.
  • Ben içine beyaz peynir, hindi füme ve kapya biber koyup sardım. Çok leziz ve doyurucu oldu. Siz damak zevkinize göre içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz.
  • Merak etmeyin ıspanak tadı da yok 👌🏻Çok pratik ve lezzetli 😋Deneyeceklere afiyet olsun 🍽️.

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️2 soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️3 sivri yeşil biber
  • ️1 yemek kaşığı domates veya 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı nane tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 lt kaynamış et suyu yada su
  • ️2,5 su bardak şehriye (1 bardak 220ml)

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekmesine izin verin.
  • Üzerine yağ dökün ve ince doğranmış soğanı,sarımsağı ve sivri biber ile soteleyin.
  • Başka bir tavada şehriyeyi sıvı yağ ile kavurun.
  • Şimdi kavrulmuş şehriyeye ve biber salçasını etli tavaya ekleyin ve baharatlayın.
  • 1 lt et suyu ile deglaze edin. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Daha önce ya da daha sonra suyunu çekerse o zaman ocağı kapatın.

Bitter Çikolatalı Puding Tarifi

 

Bitter Çikolatalı Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşık un
  • 5 yemek kaşık şeker
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • Fıstık
  • Çilek

    Bitter Çikolatalı Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeler tencerede karıştırılıp, pişirilir.
  • Ocağı kapattıktan sonra bitter çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Servis yapacağınız cuplara paylaştırıyoruz.
  • Üzeri için ben fıstık tozu ve çilek kullandım. İsteğinize bağlı olarak farklı süsleme yapmak size kalmış :)Afiyet olsun !.

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi

 

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Galeta unu

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Üzerine :

  • İsteğe bağlı yoğurt veya yoğurtlu meze

    2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları sap kısmından ayırmadan parmak kalınlığında uzun şekilde kesin tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
  • Kağıt havlunun üzerine alıp iyice kurulayın öte yandan yumurtayı ve nişastayı geniş bir tabakta çırpın.
  • Diğer bir tabağa galeta ununu serin.
  • Patlıcanları önce yumurtalı harca hertarafını iyice bulayın.
  • Daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Bol kızgın yağda her tarafı iyice kızardıktan sonra ters çevirin.
  • Kesiklerin arası da iyice kızardıktan sonra servis tabağına alın.
  • Dilerseniz sade yoğurtla servis yapabilirsiniz. afiyet olsun 

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu ılıyalım yoğurma kabına alalım.
  • Maya ve şekeri de ilave edip mayanın aktifleşmesi için güzelce karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağını da ekleyip karıştıralım.
  • Burada tuzunu da atabilirsiniz.
  • Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin.
  • Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurun ağzını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan poğaçayı fırın tepsisine pişirme kağıdı serip şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla iz yapalım.
  • Önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Pavlova Tarifi

 

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Muhallebi için:

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı un

Limon aroması seviyorsanız bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu 

Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Yumurta akları sarılarından dikkatlice ayrılır ve temiz bir çırpma kabının içine alınır.
  2. İçine 1 çimdik tuz eklenir ve iyice katılaşana kadar mikserin yüksek hızında çırpılır.
  3. Katılaştıktan sonra çırpmaya devam edilerek içine azar azar pudra şekeri ve limon suyu ilave edilir.
  4. Hazırlanan karışım yuvarlak şekilde fırın tepsisine yayılır ve bir kaşık yardımı ile kenarları yükseltilir.
  5. 130 derece ısıtılmış fanlı fırında 1,5 saat pişirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
  6. Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  7. Bir kaseye alınıp üzerine değecek şekilde kaymak bağlamaması için streç çekilir.
  8. Soğuduktan sonra mereng bir servis tabağına alınır, üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve bol çilek ile süslenir.
  9. Dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Muzlu Pasta Tarifi

 

Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt (300 ml)
  • 50 gr yumuşak margarin

Arası için;

  • 3 adet küçük boy muz

    Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde kolay muzlu pasta tarifi için öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurtanın akları ve tuzu alarak köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpalım.
  • Ardından sırasıyla sıvı yağ,  süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • İyice karışan hamura önceden hazırladığımız köpüğü ilave ederek yavaş yavaş spatula yardımıyla karıştıralım.
  • 20 santimetre çapındaki kek kalıbına hazır olan pandispanya hamurunu boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında, fansız ayarda yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz pişerken muzlu pastamızın muhallebisi için uygun bir tencereye  süt, toz şeker ve unu alarak ocağın altını açmadan çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocağı açalım ve muhallebiyi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başladığında ocağı kapatarak vanilya ve  tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar muhallebiyi karıştıralım. Hazır olan muhallebimizi ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, bir kenarda tamamen soğuması için bekletelim.
  • Pasta kreması için  hazır pasta kreması, oda sıcaklığındaki tereyağı, soğuk sütü ekleyelim ve uygun bir kapta çırpalım.
  • Fırından aldıktan sonra soğumasını beklediğimiz pandispanya kekini kalıbından çıkaralım.
  • Soğuyan pandispanyamızı 3 eşit parçaya keselim.
  • İlk katı servis tabağına alarak hazırladığımız muhallebinin yarısını üzerine boşaltalım ve spatula ile yayalım.
  • Muhallebinin üzerine gelişigüzel olarak muz dilimlerini yerleştirelim. Pandispanyanın ikinci katını koyalım.
  • Aynı şekilde muhallebi sürerek muz dilimlerini yerleştirelim.
  • Son kat pandispanyayı da yerleştirdiğimiz pastanın üzerini ve kenarlarını hazırladığımız pastacı kreması ile kaplayalım.
  • Pastamızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pastamızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Ben taze biberiye ve nar taneleri ile süslemeyi tercih ettim. Siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Muzlu pasta tarifini deneyecek herkese afiyet olsun!

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi

 

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 250 gram ince ince kıyılmış taze kadayıf
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için

  • Kaymak ve fıstık tozu

    Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra 10dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Daha sonra kıyılmış taze kadayıf ve cevizi ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Yağlanmış borcama yayıp düzeltelim.
  • 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp dilimleyelim.
  • Daha sonra soğumuş şerbeti her yerine eşit şekilde dökelim.
  • Bir kaç saat şerbetini çekmesi için bekletelim.
  • Servis esnasında kaymak ve fıstık tozu ile ikram etmenizi tavsiye ederim muhteşem oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 

4 Ocak 2023 Çarşamba

Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi

 

Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı toz biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağına yakın barbekü sosu kullandım siz bunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • 3 yemek kaşığı ketçap

    Tavuk Dünyasından Barbekü Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar jülyen şeklinde doğranır.
  • Süt,zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,tuz ve baharatları eklenir güzelce karıştırılır.
  • Üzeri kapatılır ve 1-2 saat bu şekilde buzdolabında dinlendirilir.
  • Diğer taraftan biberler jülyen doğranır.
  • Ocağa uygun tava alınır ve iyice kızdırılır.
  • Tavuklar kızgın tava içersine alınır ve yüksek ateşte kavrulur.
  • Tavuklar renk değiştirmeye başladığında altı hafif kısılır az zeytinyağ eklenir.
  • Sonra biberler içersine alınır ve fazla dirildiğini kaybetmeden devam sotelenir.
  • Son olarak barbekü sosu dökülür güzelce karşıtırılır ve ocaktan alınır
  • Gerekirse tuz ve pul biber eklenir. Afiyet olsun.