8 Ocak 2023 Pazar

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4 çay bardağı sıcak su

Çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağlar ile birlikte tencereye alalım.
  2. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım ve bulguru ilave ederek 1-2 dakika kavuralım.
  3. Haşlanmış olan mercimeği ilave edelim( ben buzluğa daha önce haşlayıp poşetleyerek hazır bulunduruyorum).
  4. Suyunu ve tuzunu ilave ederek pişirmeye bırakalım.
  5. Kaynayınca kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirelim.
  6. 10 dakika dinlendirip,sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. 🌺

Rulo Pasta Tarifi

 

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı un

Krema malzemeleri;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket kremşanti

Yağlı kağıt 

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm malzemelerimizi tenceremize alıp sürekli karıştırırak kremamızı pişirelim. Soğutmaya bırakalım bir gün önceden pişirirsek daha güzel olur.
  2. Soğumuş kremamıza çırpılmış krem şantimizle blender veya mikser ile karıştıralım. Katı ise kremamızın kıvamını açmak için süt döküp çırpalım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıdı açalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp kekimizi hazırlayalım.
  4. Yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım. Su ve diğer kalan tüm malzemelerimizi çırpma kabına boşaltıp karıştıralım. Kek harcı hazır olunca tepsimize dökelim ve pişirelim.
  5. Kek pişince temiz ve kuru bir bezle üzerini örtüp rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakalım.
  6. Kekimiz soğuyunca açıp kremamızın bir kısmını kekin tamamını yayalım kenarına tüm muzları dizip rulo şekli verip saralım.
  7. Üzerine kremamızı sürüp süsleyelim. Ben hindistan cevizi ve fıstık,kurumuş gül kullandım. Dolaba soğumaya bırakalım çok hafif ve lezzetli bir pasta 5 kişi anında bitirdik. 😁afiyet olsun.

Not:yumurtanın büyüklüğüne göre un ölçümüz değişebilir 1 bardak unu kullanırken yavaş yavaş boşaltalım.

Karınca Yuvası Keki Tarifi

 

Karınca Yuvası Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı minik çikolata parçaları
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı dolusu daha

    Karınca Yuvası Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları tozşekerle üç dört dakika kadar çırpın, süt ve sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Minik çikolata parçaları bulamazsanız bir paket çikolatayı (80 gram) buzdolabında soğutun ve daha sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin, parça çikolatayı da kek hamuruna ilave ederek spatulayla bir güzel karıştırın.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve hafifçe unlayın, kek hamurunu dökün düzletin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40, 45 dakika kadar pişirin kontrol edin kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın kalıptan servis tabağına alın soğuduktan sonra dilimleyin, afiyetler olsun 

Üsküp Böreği Nefis Lezzet Tarifi

 

Üsküp Böreği Nefis Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gr beyaz peynir
  • Tuz

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Kavrulmuş susam

    Üsküp Böreği Nefis Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kaseye alıp çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin son olarak tuz ve karbonat ekleyip iyice çırpın.
  • Üzerine rendelenmiş kabak, doğranmış maydanoz ve ezilmiş peyniri ekleyip spatula ile karıştırın. Az yağ ile yağlanmış büyük kare borcama döküp yayın.
  • Üzerine çörek otu ve kavrulmuş susam serpip, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

6 Ocak 2023 Cuma

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

 

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya

İç harcı için ;

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet domates (rende)
  • 1 ölçü pul biber
  • 1 ölçü toz biber
  • 1 ölçü isot
  • 1 ölçü kimyon
  • 1-2 ölçü tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya sıcak su

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Karabiber (tercih edilirse)

Üzeri için;

  • Mozzarella veya kaşar peynir (rende ben mozzarella kullandım)

    Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce beşamel sos için tereyağı ve un bir tencerede karıştırılır. Yağ ve un birleşince tencereye süt yavaş yavaş eklenir. Daha sonra tuz ve karabiber eklenir. Kaynayıncaya kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır.
  • Sıvı yağ tavaya eklendikten sonra sırasıyla kıyma, biber, havuç, sarımsak eklenir. İyice kavrulur.
  • Karışımın içine salça, baharatlar ve tereyağı eklenir. Tekrar karıştırılır ve kızartılmaya bırakılır.
  • Et suyu yada sıcak su ( ben et suyu kullandım) karışıma dökülür. En son rendelenen domateste eklenir. Tavanın kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır. ( 3-4 dk).
  • Lazanyalar ayrı bir tencerede haşlanır (ben 4 er 4 er haşladım ve suda çok bekletmedim)
  • Daha sonra kare borcam (büyük boy olursa daha iyi olur) en altına beşamel sosu ve iç harcı 1 er kaşık ekleyip lazanlayalar sırasıyla dizilmeye başlanır. Aynı işlem katların arasına da uygulanır. Katların arasına kaşar peynir veya mozzarella serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılan fırında 200-220 derecede 20-30 dk pişirilir. Pişme esnasında fırını açıp kaşarı en üst katına ekleyebilirsiniz (üzerinin yumuşak olabilmesi için ben fırından çıkarmaya yakın mozzarella peyniri en üst katına ekledim) afiyet olsun. 😊

Gürcü Usulü Löbiye Tarifi

 

Gürcü Usulü Löbiye Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kilo barbun fasulye
  • pırasanın yeşil kısmı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kişniş (kinzi)
  • 1 çay kaşığı kuru nane /yeşil nane
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan (üfleyen/ şaştırami)

    Gürcü Usulü Löbiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geceden sıcak suyla ıslanan barbunlar üzerini örtecek kadar suda pişirilir.
  • Yumuşadıktan sonra ince doğranmış pırasalar eklenir.
  • Pırasalar da yumuşadıktan sonra diğer malzemeler karıştırılıp yemeğe eklenir.
  • Tüm malzemeler eklendikten 3 dk kadar sonra yeşilliklerin yeşil kalması adına ocağın altı kapatılır.
  • Not:salça soğan ve yağ üçlüsü yemek içerisinde bulunmamakta. Gürcüler olarak bu yemeği bu şekilde pişirmekteyiz. Ayrıca yanına mutlaka mısır ekmeği tavsiye ederim deneyeceklere afiyet olsun.

Somon Ekmeği Tarifi

 

Somon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı su

    Somon Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına suyu, mayayı ve tuzu alıp karıştıralım. Azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyalım. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Süre sonunda ister 16 beze ister 8 adet beze yapalım.
  • Bezeleri elimizle açıp rulo yapıp kenarları uzatıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Yarım saat tepside mayalansın.
  • Üzerine yoğurt su karışımını sürüp bıçak ile derin kesikler atalım. Fırına ısıya dayanıklı bir kasede su koyalım.
  • 250 derece fırında alt üst ayarda fansız pişirelim.

Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi

 

Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 dal körpe ıspanak
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Tavayı yağlamak için;

  • Zeytinyağı

İçine;

  • 1 parça beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) kapya biber
  • 1 dilim hindi füme

    Ispanaklı Omlet Muhteşem Rengiyle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yumurta ve unla beraber blenderdan geçirelim.
  • Çok az yağladığımız tavaya dökelim.
  • Arkalı önlü pişirelim.
  • Ben içine beyaz peynir, hindi füme ve kapya biber koyup sardım. Çok leziz ve doyurucu oldu. Siz damak zevkinize göre içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz.
  • Merak etmeyin ıspanak tadı da yok 👌🏻Çok pratik ve lezzetli 😋Deneyeceklere afiyet olsun 🍽️.

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️2 soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️3 sivri yeşil biber
  • ️1 yemek kaşığı domates veya 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı nane tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 lt kaynamış et suyu yada su
  • ️2,5 su bardak şehriye (1 bardak 220ml)

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekmesine izin verin.
  • Üzerine yağ dökün ve ince doğranmış soğanı,sarımsağı ve sivri biber ile soteleyin.
  • Başka bir tavada şehriyeyi sıvı yağ ile kavurun.
  • Şimdi kavrulmuş şehriyeye ve biber salçasını etli tavaya ekleyin ve baharatlayın.
  • 1 lt et suyu ile deglaze edin. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Daha önce ya da daha sonra suyunu çekerse o zaman ocağı kapatın.

Bitter Çikolatalı Puding Tarifi

 

Bitter Çikolatalı Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşık un
  • 5 yemek kaşık şeker
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • Fıstık
  • Çilek

    Bitter Çikolatalı Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeler tencerede karıştırılıp, pişirilir.
  • Ocağı kapattıktan sonra bitter çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Servis yapacağınız cuplara paylaştırıyoruz.
  • Üzeri için ben fıstık tozu ve çilek kullandım. İsteğinize bağlı olarak farklı süsleme yapmak size kalmış :)Afiyet olsun !.

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi

 

2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Galeta unu

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Üzerine :

  • İsteğe bağlı yoğurt veya yoğurtlu meze

    2 Patlıcan 1 Yumurtanız Varsa Mutlaka Denemelisiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları sap kısmından ayırmadan parmak kalınlığında uzun şekilde kesin tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
  • Kağıt havlunun üzerine alıp iyice kurulayın öte yandan yumurtayı ve nişastayı geniş bir tabakta çırpın.
  • Diğer bir tabağa galeta ununu serin.
  • Patlıcanları önce yumurtalı harca hertarafını iyice bulayın.
  • Daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Bol kızgın yağda her tarafı iyice kızardıktan sonra ters çevirin.
  • Kesiklerin arası da iyice kızardıktan sonra servis tabağına alın.
  • Dilerseniz sade yoğurtla servis yapabilirsiniz. afiyet olsun 

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu ılıyalım yoğurma kabına alalım.
  • Maya ve şekeri de ilave edip mayanın aktifleşmesi için güzelce karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağını da ekleyip karıştıralım.
  • Burada tuzunu da atabilirsiniz.
  • Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin.
  • Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurun ağzını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan poğaçayı fırın tepsisine pişirme kağıdı serip şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla iz yapalım.
  • Önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Pavlova Tarifi

 

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Muhallebi için:

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı un

Limon aroması seviyorsanız bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu 

Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Yumurta akları sarılarından dikkatlice ayrılır ve temiz bir çırpma kabının içine alınır.
  2. İçine 1 çimdik tuz eklenir ve iyice katılaşana kadar mikserin yüksek hızında çırpılır.
  3. Katılaştıktan sonra çırpmaya devam edilerek içine azar azar pudra şekeri ve limon suyu ilave edilir.
  4. Hazırlanan karışım yuvarlak şekilde fırın tepsisine yayılır ve bir kaşık yardımı ile kenarları yükseltilir.
  5. 130 derece ısıtılmış fanlı fırında 1,5 saat pişirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
  6. Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  7. Bir kaseye alınıp üzerine değecek şekilde kaymak bağlamaması için streç çekilir.
  8. Soğuduktan sonra mereng bir servis tabağına alınır, üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve bol çilek ile süslenir.
  9. Dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun