Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
Arası için;
- Sürülebilir çikolata
- Reçel
- Marmelat
Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
- İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
- Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
- Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
- Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun
Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- Tuz
Üzeri için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber ve pulbiber
Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler küp küp doğrayalım.
- Karnabaharı da çok küçük çiçeklerine ayıralım.
- Havucuda halka halka dilimleyelim.
- Karıştırma kabına yağ tuz ve baharatı ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabına karışımı döküp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım.
- 200 derece fırında pişirelim.
- Pişme esnasında bir kez fırından çıkarıp sebzeleri karıştıralım.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz yağlı baharatı gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
Bulamak için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
- Ardından güzelce yıkayalım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
- Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
- 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
- 100 gram beyaz peynir
- 180 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet orta boy patates
- 1 küçük soğan
- 1 tutam dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Patatesli Kek (Börek Tadında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpalım.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Patatesleri, soğanı, peyniri, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hafif koyu kıvamlı bir harç oluyor.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili kalıba karışımı aktaralım ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurt ve saatayla yanına çok yakışıyor.
Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İçine sürmek için ;
- Çilek ya da frambuazlı reçel
Üzeri için ;
Servis ederken
- Pudra şekeri
Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
- Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
- Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Et Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 soğan
- Tuz
Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
- Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
- Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
- 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
- Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).
10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
- Çikolata sosu
10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
- Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
- Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
- Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
- Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
- Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
- İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
- Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
- İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
- Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).
Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 4 adet patates
Sosu için
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
- Sos malzemeleri ile karıştıralım.
- Tavukların üzerine çizikler atalım.
- Patatesinde doğrayalım.
- Sosu tavuk ile patatesin üzerine döküp tepsiye yayıp harmanlayalım.
- Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar fırında tutalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım mor lahana
- 1 adet havuç
- 1 adet turp
- 1 soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük kase nar
- Tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı ve soğanı küçük küplere doğrayalım.
- Turp ve havucu rendeleyelim.
- Hepsini karıştırıp tuzla birlikte ovalım.
- Daha sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz ,nar ,sıvı yağ ve nar ekşisini ekleyelim.
- Harmanlayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Portakallı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1.5, su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kıyılmış fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
- Yarım portakalın suyu
- 2.5 – 3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
- Renkli pasta süsü
Portakallı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
- Fındık, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpın.
- Muffin kalıplarına dökün.
- Üzerlerine pasta süsü serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
- Pişen muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya.
- Soğuyunca servise hazır.
Şifa olsun.
İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but veya dilediğiniz yağlı kısmından (Sırt ,baget)
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tuzot (Şart değil)
- 4 yemek kaşığı tel şehriye
- 7-8 su bardağı soğuk su
İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk butları yıkayın ,uygun tencereye yerleştirin.
- Üzerine 7-8 su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca üzerine çıkan köpükleri toplayın ve çöpe atın.
- Sonradan çorbanın altını kısın.
- 1 çay kaşığı tuz ilave edin,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber ilave edin ve 45 dakika bu şekilde pişsin.
- Tavukları kontrol edin,pişti ise uygun bir kaba çıkarın.
- Biberleri ve soğanları çıkarın. 1 adet patatesi soyun ,yıkayın ,ve küçük küp küp doğrayın.
- Çorbanın içine ilave edin,ve 2 tatlı kaşığı tuz otu,ama şart değil tabi ki. Ben 2 tatlı kaşığı yazdım,siz çorbanın tuzuna bakın,ona göre ilave edin,çünkü tuzotu da tuzlu.
- Patatesler pişince 4 yemek kaşığı tel şehriye ilave edin ve didiklenmiş tavuk etini. Şehriyeler hemen pişer.
- Çorbanın altını kapattıktan sonra dilerseniz doğranmış yeşillik ile servis edebilirsiniz.
Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yaprak beyaz lahana (İç kısmından)
- 1 büyük havuç rendesi
- 2 yemek kaşığı (Mor lahana turşusu)
- 4-5 dal maydanoz dereotu (Kıyılmış)
- 2-3 yemek kaşığı mısır (Üzeri için)
Sosu için
- 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) çk tuz
Lahanalı Kış Salatası (Yedikçe Yediriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları ince bir şekilde doğrayıp geniş bir kaseye alın.
- Diğer malzemeleri ilave edin.
- Sosu için gerekli malzemeleri karıştın ve üzerine aktarın.
- Hepsini nazikçe karıştırarak mısırla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun