Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 but haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1. 5 çay bardağı erişte
  • 3 adet küçük boy kereviz
  • Yarım demet samut (dere otu)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Tavuk butlarını suyla haşlayıp didikliyoruz.
  2. Suyuna da erişteleri ekleyip 1 çay kaşığı tuz atarak pişiriyoruz.
  3. Karıştırma kabına soğuyan tavuk ve erişteleri ekliyoruz.
  4. Üzerine 2 kase yoğurt koyup kerevizleri soyup çiğ çiğ rendeliyoruz.
  5. Hemen yoğurtla karıştırıyoruz ki kararmasın.
  6. Yarım demet samutu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  7. Sarımsağı rendeleyip tuzunu atıyoruz.
  8. Kalan yoğurdu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  9. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  10. Pulbiber serpip kereviz yapraklarıyla süslüyoruz.
  11. Yoğurt miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yarma (dövme)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1-2 havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı yarmayı 5 bardak suyla haşlayın, haşlanan yarmanın ağzını kapatıp iyice kabarması için bekletin.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ koyun, küçük küçük ve küp küp doğradığınız havuçları da ekleyip birkaç dakika pişirin.
  3. Pişen yarmayı suyuyla birlikte tenceredeki havucun üzerine ekleyin.
  4. Kaynayınca mısırı da ekleyin.
  5. Suyu çok azsa birkaç bardak sıcak su ilave edin. Bu şekilde biraz orta ateşte pişirin.
  6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpma teliyle tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
  7. Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin, dökerkende çorbayı sürekli karıştırın.
  8. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Çorba kaynayınca ocağın altını kısın ve pişirmeye devam edin.
  10. Küçük bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtın, 1-2 tatlı kaşığı nane ekleyin, yakmadan ocaktan alın ve ocaktaki çorbanın üzerine dökün. Çorbanın tuzunu da ekleyin.
  11. NOT: Yarmayı çorbayı yapmadan birkaç saat önce kaynatın ve kapağını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bekledikçe daha güzel kabarıyor. Acil yapmanız gerekiyorsa bu aşamayı es geçebilirsiniz.
  12. Havucu isterseniz rendeleyebilirsiniz.
  13. İsteyen çorbaya haşlanmış nohut da ilave edebilir.
  14. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave etmeden önce çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve çorbaya ilave edin. Böylelikle karışım ılır ve çorbanız kesilmez.
  15. Tuzu en son ekleyin.
😊AFİYET OLSUN

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı nohut (pişmiş)
  • 1 su bardağı mısır (konserve)
  • Yarım su bardağı bezelye ( haşlanmış)
  • 1 su bardağı mor lahana (küp küp doğranmış)
  • 3 adet kapya biber (közlenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (közlenmiş)
  • 2-3 adet kornişon
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Keyifli, huzurlu günler😇
Gün menülerinin olmazsa olmazı salatalardır. Eskiden patates salatası yapılırdı. Daha sonra makarna salatası derken şimdi erişte, şehriye, kuskus ve nohut gibi çeşitler arttı. Damaklara hitap eden salatalardan biri de nohut salatasıdır. Görsele önem veriyorsanız bu renk cümbüşü tam da size göre. Ve de çok doyurucu👌🏻
  1. Bir kabın içine pişmiş nohut, konserve mısır, haşlanmış bezelye alınır.
  2. Közlenmiş biberlerin kabukları soyularak halka şeklinde kesilir. mor lahana, kornişon, salatalık ve domates küp küp kesilir.
  3. Maydanoz ve dereotu kıyılır.
  4. Tuz, limon ve zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınarak servis edilir.
    Afiyet olsun♥️

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 9 su bardağı su(et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Terbiyesi için;
  • 4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme yemek kaşığı kuru nane

Terbiyeli Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Tadı harika yemeye doyamayacağınız bir çorba tarifine varmısınız. Ayrıca çok vitaminli ve doyurucu olduğunu da belirtmek isterim.


  1. Kaynar suyu tencereye alıp mercimekleri ve erişteleri suya atalım.
  2. Erişteler yumuşayınca terbiyesini hazır edelim (sıcak su eklerken çok hızlı ve sürekli karıştırmayı unutmayalım) sıcak suyla ılıklaştırdığımız terbiyeyi çorbaya ekleyelim . 1-2  taşım kaynatalım.
  3. En son üzeri için tavaya yağları alıp kızdıralım ve üzerine pulbiber ile naneyi ekleyip sıcak haliyle tenceredeki çorbaya dökelim ve karıştıralım.
  4. Daha sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😊👍

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 -6 dal brokoli
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy turp
  • 1 adet küçük boy kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı mor lahana turşusu( Yoksa mor lahana da kullanabilirsiniz. )
  • Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Brokoliyi yıkayıp küçük küçük dallara ayırın. Pancarı, turpu ve havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Mor lahana turşusunu veya ince ince doğradığınız mor lahanaları ekleyin. Sosunu da ekledikten sonra karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun:)

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay fincanı arpa şehriye
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı



  1. Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
  2. Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
  3. Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
  4. Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
  5. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
  6. Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
  7. Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
  8. İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
    Afiyet olsun

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek göbek marul
  • 1 bağ roka
  • 1 turp
  • 2 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kış Salatası (Sarımsak Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Marulu rokayı yıkayıp sevdiğimiz şekilde doğruyoruz.
  2. Daha sonra turpu ve havucu soyup rendeliyoruz.
  3. Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak zeytinyağı tuz ve sirkeyi karıştırıp sos yapıyoruz.
  4. Salatanın üzerine döküyoruz.
  5. En son nar ekşisi gezdirerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Dilerseniz içine domateste koyabilirsiniz.
  7. Ben mevsimi olmadığı için koymadım görsel amaçlı kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...