17 Temmuz 2018 Salı

Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • Çöp şiş
  • Sivri biber
  • Çeri domatesi
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak tuz

Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğrayalım .
  2. Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Tavukları içine koyup en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Ardından çerileri yıkayıp ikiye bölün biberleri de küçük şekilde kesin.
  5. Dinlenen tavuğu çıkarıp tek tek tavuk, domates ve biber olacak şekilde şişlere dizin.
  6. Kalan harca 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.
  7. Eğer az kaldı ise biraz salça kekik ve pulbiber ekleyip sos elde edin ve fırın tepsisine dökün.
  8. Ardından çöp şişleri fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
  10. Üstü kızarınca arka kısmını çevirip biraz daha pişirin. ( her fırın farklı olduğu için belli bir saat söylemiyorum, ama ben takribi 1 saat pişirdim)
Lavaş, kıvırcık ve kuru soğan ile durum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

16 Temmuz 2018 Pazartesi

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 tane közlenmiş kapya biber
  • 5-6 tane salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 adet yeşil zeytin
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Mantarları temizledikten sonra limonlu tuzlu su da 10-15 dakika kadar haşlayalım. Sudan çıkartıp soğumaya bırakalım. Köz biberleri ve turşumuzu küçük küçük doğrayalım. Maydanozu ince kıyalım. Zeytinleri ve mantarları da doğrayıp karıştırdıktan sonra servis kabına alalım.
Bir kasede zeytinyağı limon ve tuzu karıştırıp salata sosumuzu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

15 Temmuz 2018 Pazar

Şehriye Pilavı

                                                                                     

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
  2. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
  4. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
  5. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
  6. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Köz Biberli Salata

                                                                                           

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon
  • Sirke

Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közleyelim ve kabuklarını soyadım.
  2. Közlenmiş biberleri, maydanoz ve sarımsağı doğrayın.
  3. Zeytinyağ, sirke ve tuz ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsuuun. Bu lezzeti çok seveceksiniz

14 Temmuz 2018 Cumartesi

Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet közlenmiş bostan patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay kaşığı sumak
  • Tuz
Sos için
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limonsuyu

Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan Salatası yapmak için ilk olarak patlıcanları közleyin, kabukları soyun ve küçük kuşbaşı ebatın da doğrayın.
  2. Derin bir kasede kabukları doğranmış tavla zarından biraz büyük doğradığınız domates, ince kıyılmış maydanoz ve biberlerle harmanlayın.
  3. Kuru soğanı ay biçimde ince doğrayın, tuzla hafif ovun.
  4. Sumakla birlikte soğanları patlıcanlı karışıma ekleyin.
  5. Sos için zeytinyağı sarımsak ve limon suyunu karıştırın,
  6. Patlıcan salatasına ekleyin.
  7. 10 dk kadar sosu çekmesi için bekletin.
  8. Patlıcan salatamız hazır servis tabağınıza alabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Not: Ölçü 7-8 kişiliktir, salatanıza eksi olarak sumak yerine nar ekşisi de ekleyebilirsiniz ancak kararttığı için ben tercih etmiyorum.

12 Temmuz 2018 Perşembe

Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu Meksika fasulyesi (konserve)
  • 1 demet roka
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Konserve fasulyelerin suyunu süzerek bol suda yıkayın.
  2. Salatalık ve domatesleri küçük küçük doğrayın, rokaları da temizleyerek onları da minik doğrayın.
  3. Derince bir kaba tüm malzemeleri alın, üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ilave ederek güzelce harmanlayın. Afiyet olsun.

11 Temmuz 2018 Çarşamba

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
İç İçin;
  • Yarım kilo dana kuşbaşı (veya tavuk göğsü)
  • 1 kuru soğan
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3-4 tane sivri biber
  • Yarım kilo mantar
  • 2 tane domates, (büyükse 1 tane)
  • Yeteri kadar sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber, karabiber.
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
Üzeri için;
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere davet yemeklerinizde sunacağınız çok güzel bir tarifim var. Yiyenlerin bir daha isteriz diyecekleri bir tarif tavsiye ederim herkese 👍 😉
  1. Krep için malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice çırpın. Eğer çok akıcı ise çok az un ilave edin.
  2. Yağsız teflon tavada çok kalın olmamak şartıyla kreplerinizi pişirin. İç harcı için tencereye etinizi koyup çok az su ilave ederek pişirin.
  3. Et suyunu çekip kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıvı yağ ve doğranmış soğanı koyup kavurun.
  4. Ardından yıkayıp doğradığınız mantarları ilave edin. Mantar suyunu çektikten sonra biberleri ekleyin.
  5. Çok az kavurup baharatları ve domatesi ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Bir tane krep alıp iç harcını koyun ve sarın borcama yerleştirin. Beşamel sos için tencereye tereyağ ve unu koyup kavurun.
  7. Üzerine 3 su bardağı süt ilave edip hızlı bir şekilde çırpın. Topak kalmaması için.
  8. Pişen beşameli kapatıp kreplerin üzerine gezdirin rendelenmiş kaşar serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin
NOT: Krep yerine isterseniz yufkada kullanabiliriz ama bence krep daha lezzetli. Tarif size fazla geldiyse krepleri sarıp saklama kabına koyun ve derin dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çıkarıp çözülmesini bekleyin sonra beşamel sosunu üzerine gezdirip pişirin.

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Şifa niyetine içeceğiniz, hastalıklarla savaşınızda size direnç kazandıracak bu lezzetli çorba her evin tenceresinde pişmeli bence. Çok fazla zamanınızı almadan pratik bir şekilde yapabileceğiniz terbiyeli tavuk çorbanızın içerisine ekleyeceğiniz şehriyeler lezzetini arttıracak. Ana yemeğinize bu güzel çorba ile başlamak keyfinizi yerine getirecek.
Besleyici ve doyurucu özelliği ile tavuk çorbalarının hayatımızdaki yeri bir başkadır. Sizlerde bu güzel lezzeti kaçırmak istemezseniz buyurun tarifime. Sıcacık, içinizi ısıtacak terbiyeli tavuk çorbasını denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. :)

Terbiyeli Tavuk Çorbası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Tavuk göğsü veya but 2 tane ( ben but kullandım )
  • 2 yemek kaşıgı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Terbiyeli Tavuk Çorbası  Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi haşlıyoruz.
  2. Ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz.
  3. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz.
  4. 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz.
  5. Ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz.
  6. 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
  7. O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz.
  8. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tavuk suyu çorba faydaları

  • Vücudun su ihtiyacını karşılar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İçerdiği glisin sayesinde vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir ve rahat bir şekilde uyumanızı sağlar.
  • Kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

Tavuk suyu çorba bebeklere ne zaman verilir?

  • Yapılan araştırmalara göre doktorların çoğu bebekler için tavuk suyu çorbanın 8 aydan sonra verilmeye başlanması gerektiğini söylemektedir. Ancak tüm olumsuzlukları önlemek için kendi doktorunuza danışıp tavuk suyu çorbaya başlamanız tavsiyemizdir. Çorbanın içerisindeki herhangi bir maddeye bebeğinizin alerjisi olmadığından emin olmalısınız. Tuz ve baharat kullanmamalısınız. Ve bunun bir başlangıç olduğunu unutmamalı çorba miktarını ona göre ayarlamalısınız.
 

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Fırında Tavuk Patates

Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk ( sarma )
  • 4 – 5 adet patates
  • 4 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 –  5 diş sarımsak
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik

Fırında Tavuk Patates Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle tavukları derin bir kaseye alarak üzerine tuz kekik pul biber ve biraz sıvı yağ gezdirelim iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra sırayla patatesimizi soyup ince ince dilimleyelim.
  3. Soğanlarımızı halka halka doğrayalım.
  4. Domates biber ve sarımsaklarımızı da doğrayıp hazırlayalım.
  5. Pişireceğimiz tepsiye bütün bu hazırladığımız sebzelerimizi alarak üzerine sıvı yağ gezdirelim.
  6. Tuz kekik ve pul biber atarak elimizle iyice karıştıralım.
  7. Üzerine de baharatladığımız tavukları yerleştirelim.
  8. 200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun. Sevgiler.
    Not ; Malzemeleri istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz. Kişi sayısına göre veya zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.