Sulu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
- Yaklaşık 6 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin ;
- Yarım kase kaşar peynir
- Yarım kase beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri İçin ;
- Çörek otu
Sulu Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhabalar
- Bütün malzemeler karıştırılır ve cıvık bir hamur elde edilir. Hamur ne kadar cıvık olursa poğaçalar o kadar yumuşak olacaktır.
- Elinize biraz sıvı yağ alarak poğaçalara şekil verebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine kaşar ve beyaz peynirli karışımdan koyup top şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerine bez örtüp yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını hamuru söndürmeden sürüp üzerine çörek otu serpiyoruz.
- 50 ya da 60 derece fırında 20 dakika boyunca mayalıyoruz.
- Poğaçalar fırından çıkarılmadan ısıyı 180 dereceye çıkarıyoruz ve yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme esnasında fırına dayanıklı bir kabın içine su koyarsanız poğaçalar daha puf daha yumuşak olacaktır
- Fırından çıkarılan poğaçalar istenirse oda sıcaklığına geldikten sonra hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine konarak buzlukta muhafaza edilebilir.
İstediğiniz zaman buzluktan çıkarılarak oda sıcaklığına geldikten sonra fırında ısıtılarak tüketilebilir. Afiyet olsun