27 Eylül 2019 Cuma

Borcamda 3 Farklı Magnolia (Çok Kolay) Tarifi

Borcamda 3 Farklı Magnolia (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 1 paket krema
  • 1, 5-2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
Üzeri için;
  • 4-5 adet kırılmış oreo bisküvi
  • 5-6 adet kırılmış cici bebe bisküvi
  • Yarım dilimlenmiş muz
  • 3-4 adet dilimlenmiş çilek

Borcamda 3 Farklı Magnolia (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebisi için gerekli olan süt ,nişasta, yumurta sarıları ve şekeri bir tencereye alıp karıştıralım.
  2. Kıvam almaya başlayınca altını kapatıp kremayı ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak vanilyalı da ekleyerek karıştırdıktan sonra borcama dökelim.
  4. Üzerine de sırayla yukarıda bahsettiğimiz malzemeleri dizelim.
  5. Buzdolabında 5-10 dakika kadar bekletip servis edelim afiyet olsun. 😋

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 adet kemiksiz but (Izgara but diyede geçiyor)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin ;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın ; tavuk ve karnabaharları yumuşayana kadar birlikte haşlıyoruz, ben haşlarken içine 1 adet kökündeki yaprağından atıyorum çünkü yaprağının çok faydası var mesela iltihap sökücü etkisi var araştırıp faydalarına bakmanızı öneririm, ben çorba yaparken de varsa yaprak muhakkak çorbayı kaynatırken içine atıyorum. .
  2. Bir tavada tereyağını eritin unu ilave edin ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun, kavururken aynı anda azar azar sütü ilave ederek çırpıcı ile çırpmaya devam edin ki topaklanmasın tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayınca ocaktan alın.
  3. Ben bütün yemekleri döküm tencerede yapıyorum siz istediğiniz bir fırın kabına haşladığınız tavuk ve karnabaharları dökün üzerine beşamel sosu da dökün.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin. Ben son 15 dakika kala kaşar rendesini ekleyip üstü kızarınca fırından alıyorum siz isterseniz ilk başta kaşar rendesini ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yarma( buğday)
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 su bardağı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı kadar kuru kayısı (sarı olan)
  • 2 su bardağı kuru incir
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4. 5 su bardağı şeker (şeker damak tadına göre ayarlanır)
  • Yeteri kadar sıcak su
Üzerini Süslemek İçin ;
  • Ceviz
  • Fındık
  • Toz yeşil fıstık

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Nohut fasulye ve yarma bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatılır.
  2. Şişen bakliyatların suyu süzülür, yıkanır ve ayrı ayrı haşlanır.
  3. Kayısı ve incir küçük küçük doğranır.
  4. Ayrı tencerelerde 5 dakika kadar pişirilir.Suları süzülür.
  5. Kuru üzüm de 5 dakika kaynatılır, suyu süzülür.
  6. Büyük bir tencereye pişen aşurelik buğday konur.
  7. Üzerine pişen fasulye nohut da eklenir.3 litre kadar sıcak su eklenir.
  8. Yıkanmış pirinç ilave edilir.
  9. Karıştırılarak 10 dakika pişirilir.
  10. Kuru üzüm, incir, kayısı eklenir.Süt eklenir.
  11. Fındık, fıstık portakal kabuğu rendesi eklenir.
  12. Şeker de ilave edilir.
  13. Kontrollü olarak biraz daha pişirilir.Tadı ve kıvamı yerine geldiğinde altı kapatılır.
  14. Kaselere alınır.
    İsteğe göre süslenir.

Muhteşem 3’lü Tarifi

Muhteşem 3’lü Tarifi İçin Malzemeler

Püre İçin ;
  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı sut
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Köri , karabiber
Sebzesi İçin ;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • Tuz karabiber kırmızı biber
  • Ortalama 250 gram kıyma
  • Tuz karabiber kırmızı biber
Beşamel Sos ;
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tatlı kaşığı tereyağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Tuz karabiber
  • Kaşar peyniri

Muhteşem 3’lü Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup kup kup doğrayıp suda haşlayın.
  2. Haşlanmış patatesleri süzüp, tencereye geri alıp içine tereyağ, süt ve baharatları ekleyip ezici aparat veya çatalla ezip püre haline getirin.
  3. Pişireceğiniz borcam veya tepsiyi yayın üzerine düzeltip biraz kaşar peyniri serpin.
  4. Soğanı küp küp doğrayıp tavaya alın, zeytinyağı da ekleyin, havucu rendeleyip ikisini aynı anda kavurun 5 dakika kadar orta ateşte.
  5. 2. kabağı alaca soyup rendeledim ekledim baharatla birlikte kapağı kapatmadan sürekli kavurdum bir 10-15 dakika daha.
  6. Pişen sebzeyi kaşarlı patates püresinin üzerine yayın.
  7. Kıymayı az yağda kavurun ve baharatları ekleyin kıymayı da sebzenin üzerine yayın.
  8. Beşamel sosu yapalım yağları bir küçük tencereye alıp eritelim.
  9. Üzerine unu ekleyip biraz orta ateşte kavuralım en son sütü ekleyin ve sürekli karıştırın topaklanmasın.
  10. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. ne çok sıvı nede çok katı olmasın o yüzden sütü birden dökmeyin. önce 1 bardak döküp karıştırarak 1 dakika kadar bekleyin kıvamına bakarak geri kalan sütü ayarlı bir şekilde dökün.
  11. Beşamel sosu da kıymanın üzerine döküp yayın.
  12. 200-220 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 5 dakika pişirdim, sonra çıkarıp üzerine kasar peyniri ekledim. bu şekilde 15 dakika kadar alt üstte ve sonrada 5 dakika turbo da üzeri kızarsın diye. siz kendi fırın ayarınıza göre üzeri kızarana dek pişirin.
  13. Fırında çıkarın ve biraz beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Snikers Kek Tarifi

Snikers Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin ;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Karamel Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı fıstık içi

Snikers Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemeleri karıştırılır.
  2. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür.
  3. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir.
  4. Karamel sosu için , şeker küçük bir tencereye konur.
  5. Tamamen eriyinceye kadar kaşık değdirilmeden orta ateşte tencere sallanarak eritilir.
  6. Eriyen ve karamelize olan şekere tereyağ eklenir.
  7. Kaşık ile iyice karıştırılır krema dökülür.
  8. Tüm malzeme iyice karıştırılır fıstık da eklenir.
  9. Soğuyan keke ılık sos dökülür.

Menemen (soğanlı) Tarifi

Menemen (soğanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 3 kaşık zeytin yağı
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz

Menemen (soğanlı) Tarifi Yapılışı

Menemen soğanlı olur deyip tarife geçelim😊
  1. Soğanı 4 e bölüp doğruyoruz. Biberleri ince kıyıyoruz. Zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Domatesleri rendeleyip kavrulan malzemeye ekliyoruz.
  3. İyice kavrulunca çırptığımız yumurtayı döküp baharatları ve tuzu ekliyoruz.
  4. Karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
    Hepsi bu. Misler gibi menemenimiz hazır. Afiyetle.

Enfes Tavuk Sote Tarifi

Enfes Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe göre maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

Enfes Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle butları kemiğinden sıyırıyoruz, daha sonra kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Orta ateşte pişiriyoruz. Bu esnada soğanları yarım ay şeklinde ince ince, biberleri küçük küp, domatesleri yemeklik doğrayalım.
  3. Tavuk suyunu çekince sıvı yağı ekleyelim. Biraz kavurup soğanları ekleyelim.
  4. Soğanlar kendini bırakınca biberleri ve domatesleri de ekleyelim.
  5. Bir kasede salçayı ılık suda açalım, domatesler eriyince sotenin üzerine dökelim en son baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Altını kısıp 10 dakika arada karıştırarak pişirelim.
  7. En son ince kıydığımız maydanozu da ekleyip altını kapatalım ve demlenmeye bırakalım.
    AFİYET OLSUN 😁

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından az şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı pirinç

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler 1 su bardağı su ile haşlanır isterseniz benim gibi direk sütün içinde haşlayabilirsiniz (İsteğe Bağlı)
  2. 10 dakika süt ile kaynayan pirince sırasıyla vanilya ve şekeri ekleyin 15 dakika daha kaynatın.
  3. Nişastayı soğuk su ile açıp kaynayan sütlacımıza ilave edelim 10 dakika daha kaynatıp kaselerimize dolduralım

Lezzetli Köz Biber Çorbası Tarifi

Lezzetli Köz Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Lezzetli Köz Biber Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri közmatikde çevirerek veya fırında közleyelim.
  2. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım.
  3. İsterseniz hazır közlenmiş biberlerde yapabilirsiniz.
  4. Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup üçe dörde doğrayalım.
  5. Tencereye yağı soğanı ve sarımsağı alıp yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  6. Üzerine unu döküp kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  7. Biberleri de üzerine alıp karıştırdıktan sonra iki bardak suyu döküp hızlıca karıştıralım.
  8. Geriye kalan suyu da ekleyip pişmeye bırakalım.
  9. En son blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar çekelim ve ocağın altını kapatalım.
  10. Son olarak tuzunu döküp karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun 💫💐

Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi

Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri İçin ;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Maydanoz

Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese sizlere ana yemek tarifim olan tas kebabı ile geldim. Sofralarınızı şenlendirecek misafirlerinizin çok seveceği nefis bir tarif mutlaka deneyin.
  1. Dana etini kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzün. bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Düdüklü tencereye sıvı yağ alın suyunu çekmiş etleri ekleyin tereyağını da ilave edip eritin.
  3. 1 yemek kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Sarımsağı ekleyin salçaları da ekleyip sıcak su ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp 25 dakika pişirin.
  5. Pişen yemeğimizi başka bir tencereye alıp tuzunu karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın 5 dakika daha pişirin ocağı kapatıp yemeğin üzerine kekik serpip 10 dakika dinlendirin.
  6. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızartın. Havucu da küp küp doğrayıp kızartın.
  7. Hazır olan yemeğimizi servis tabağına alın üzerine kızartılmış patates ve havuç koyun maydanoz ile de süsleyip servis yapın.

Kase Puding Tarifi

Kase Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket puding
  • Tarçın
  • 2 bardak süt

Kase Puding Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıp ocağa bırakıyoruz.
  2. Puding kaynayana kadar pişiriyoruz sıcak kaseye alıp dolapta bekletiyoruz üstüne haşhaş ve tarçın serpiştiriyoruz.
    Afiyet olsun 😊

26 Eylül 2019 Perşembe

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Kemal paşa tatlısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Muhallebilisi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • Antep fıstığı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tatlımız pişirmekle başlayalım inşallah.
  1. Su ve toz şekeri uygun bir tencereye koyun ocağa alın kaynamaya başlayınca tatlıları içerisine koyun.
  2. Orta ateşte pişirin tatlılar yumuşayınca ocaktan alın.
  3. Uygun bir tencereye süt şeker un ve nişastayı koyun karıştırın ocağa alın.
  4. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Koyulaşıncaya ocaktan alın vanilya ve tereyağını koyun karıştırın.
  6. Tatlıları dilediğiniz herhangi bir kalıba veya bir borcama dizin.
  7. Üzerine muhallebiyi dökün.
  8. En az 3 saat buzdolabında bekletin.
  9. Bir servis tabağına ters çevirin.
  10. Antep fıstığı ile süsleyin.
    Afiyet olsun 👌

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket pötibör bisküvi
  • Çilek
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1  paket vanilya
  • (Normalde tarifte yumurta ve süt kreması da mevcut ama ben bunları kullanmadım)

Magnolia Tarifi Yapılışı

Görselliği ile ön plana çıkmış bir sütlü tatlı yapmaya ne dersiniz😉
  1. Sütü tencereye alıp unu ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz .
  2. Koyulaşmaya başladıktan sonra vanilyayı ekliyoruz .
  3. Muhallebimiz göz göz olacaktır.
  4. Muhallebiyi koyacağımız kuplara rondodan çektiğimiz bisküviden birer kaşık koyup üzerine muhallebimizi koyuyoruz.
  5. Bir kat bisküvi tozu bir kat muhallebi şeklinde sıralıyoruz.
  6. En üstünü çilekle ya da istediğiniz bir meyve ile süslüyoruz.
  7. Soğuduktan sonra magnoliamız servise hazır. Afiyet olsun