5 Ekim 2019 Cumartesi

Tirit Tarifi

Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kırmızı et
  • Yarım kg tiritlik ekmek
  • 1 büyük soğan
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • Sumak

Tirit Tarifi Yapılışı

  1. Eti düdüklüde haşlıyoruz.
  2. Ekmekleri yapacağımız tabağa alıyoruz.
  3. Üzerine etin suyunu ekmeklerin tamamını ıslatacak şekilde döküyoruz.
  4. Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovup acısını alıyoruz.
  5. Daha sonra sumakla harmanlayıp ekmeklerin üzerine serpiyoruz.
  6. Eti de didikleyip üzerine döküyoruz.
  7. Yoğurdu da üzerine döküp erimiş tereyağı gezdiriyoruz.
    Afiyet olsun. ☺️

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. kültür mantarı
  • 1 tatlı kaşığı tepeli tereyağ
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kasesi kaşar rendesi

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı

Mantarın en güzel hali diyebilirim.
  1. Mantarları önce kısa süreli su içerisinde ıslayalım. Süzelim.
  2. Boyuna mantarın büyüklüğüne göre doğrayalım.
  3. Tavamızın içerisine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım. Mantar suyunu bırakacaktır.
  4. Yağını ve tüm baharatlarını karıştıralım.
  5. İyice suyunu çektirelim.
  6. Suyunu çekince güveç kabımıza alalım. üzerine kaşarı koyalım.
  7. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede kaşar eriyene kadar tutalım.
    * Servise yapalım.
    Afiyet olsun. 🍀

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet  koyun ciğeri
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Soğan Salatası :
  • 2 adet  kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 dal nane
  • 1 tatlı kaşığı tepeli sumak
  • Tuz
Garnitür :
  • 5 adet orta boy patates
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ ( patates ve ciğer ayrı kızartılacaktır )

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

Muhteşem bir lezzet. İster ana yemek olarak ister meze olarak harika bir damak lezzeti. 😋
  1. İlk önce ciğerimizi kuşbaşı doğrayalım. ( ben zarını soymadım gerek yoktu taze olduğu için dana ciğeri kullanacak olanlar zarını soyabilir yada kasapta bu işlemi yaptırabilirler. )
  2. Ciğerleri süzgeçte süzdürelim. ( kanı var ise aksın diye )
  3. Kızartmamızdan 30 dak. önce ciğerleri unlayalım.
  4. Kızgın yağda tavada iyice ciğerleri kızartalım.
  5. Kızartılan ciğerleri havlu kağıt serili bir tabağa çıkartalım. Tuzunu ve pul biberini üzerine serpelim.
  6. Soğanları piyazlık doğrayalım. maydanoz ve naneyi doğrayıp sumağı atalım. Karıştıralım.
  7. Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayalım. Kızartalım.
  8. Servis tabağının ortasına soğan salatasını koyalım. Çevresine arnavut ciğerini yerleştirelim. En sonda kızarmış patatesleri dizelim.
    Afiyet olsun. 🍀

Kahvaltınıza İnce Kıyım Pizza Tarifi

Kahvaltınıza İnce Kıyım Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
  • 1 küçük sucuk
  • 3 adet uzun dana sosis
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 dilim kapya biber
  • 1 küçük domatesin yarısı
  • 2 yemek kaşığı kadar mısır
  • İsteğe göre 1 tane küçük mantar
  • Hamurun üzerini kaplayacak miktarda kaşar peynir rendesi ince dilim
  • 6 adet salam(salam 1 çay kaşığı salça ile harmanlanacak)
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı kolayca yayılabilir kıvam da salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre salçanın içine bir tutam kekik

Kahvaltınıza İnce Kıyım Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerinin un hariç tüm malzemelerini karıştırma kabımızda karıştıralım.
  2. Unumuzun 1 su bardağını ekleyelim.
  3. Kalan yarım bardağını kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu mayalanması için fırınımızı 50 dereceye ayarlayıp 30-40 dk bekletelim.
  5. Bakalım mayalanma olmamışsa 10 dk kadar daha bekletebilirsiniz.
  6. Bu hamurla büyük yuvarlak tepside (26-30 cm tepside) 1 büyük pizza yapabilirsiniz.
  7. Hamurumuzu serçe parmak kalınlığından biraz daha ince oklava ile açıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Kenarlarını içe doğru kıvırarak düzgün bir kenar elde ediyoruz.
  9. Fazla hamuru bıçakla keserek alabiliriz.
  10. Daha sonra pizza sosumuzu yani salça zeytinyağı ve kekiği karıştırarak hamurumuza sürelim.
  11. Üzerini kaplayacak kadar kaşar peynirini hamurumuza yayalım.
  12. Üzerine fotoğraftaki gibi malzemelerimizi dizelim.
  13. Orta kısma ince doğradığımız salamları yerleştirelim.
  14. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında önce tepsimizi fırının en alt kısmında 7 dakika pişiriyoruz.
  15. Sonra tepsimizi orta bölüme koyup alt ısıtmayı kapatıyoruz.
  16. Üst kısımda 4 dakika piştikten sonra pizzamızı fırından alıyoruz. (Ben pişirmesini yüksek ısıda yapıyorum bu şekilde çabucak piştiği için hamuru yumuşacık oluyor. Birde kullandığınız tepsi ince bir tepsi olsun mümkünse daha çabuk pişmesi için teflon tepsiler bunun için uygun. Fırın tepsileri hızlı pişirmeye uygun olmuyor ve yapışabiliyor. ) Afiyet olsun😊

Kuru Bamya Yemeği Tarifi

Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 sıra kuru bamya
  • Bir miktar kavurmalık et (kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir miktar kurutulmuş erik ekşisi
  • 1 adet limon
  • 1 adet domates
  • Tuz, pul biber, karabiber

Kuru Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bamyalar avuç içlerine alınıp ovuşturularak tüylerini dökmesi sağlanır.
  2. Daha sonra güzelce yıkayarak su dolu bir tencereye suyunu sıkıp ayırdığımız limon kabukları ile birlikte alınarak ocağa koyulur.
  3. Suyu kaynayıp bamya şişip yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Bir kenarda da tencereye 3 kaşık sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış soğanlar alınır.
  5. Soğanlar ölünceye dek sotelenir.
  6. Üzerine kavurmalık etler ilave edilir ve et suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  7. Pişen etlere salçalar ve az bir tuz ilave edilerek 2-3 dakika çevrilir.
  8. Daha sonra suyu süzülen bamyalar ilave edilip biraz daha pişirilir.
  9. Üzerine soyulup doğranmış domates ve baharatlar eklenip domatesin biraz ölmesi beklenir.
  10. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynayınca 1 limonun suyu ve küçük parçalanan ekşiler de eklenir ve pişmeye bırakılır.
  11. Tuzuna ve su miktarına dileğe göre karar verilip pişince servis edilir.

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Keki ıslatmak için;
  • 1. 5 su bardağı süt
Üzerine,
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Kalan hamur malzemelerini ilave edip kek hamuru hazırlayın.
  3. 170°önceden ısıtılmış fırında kürdanla kontrol ederek pişirelim.
  4. Keki fırından aldıktan sonra biraz bekletin.  Çatal ile delelim.
  5. Daha sonra 1. 5 su bardağı sütü üzerine dökelim.
  6. Kek tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim.
  7. Üstüne şekil vermek için krem santimizden ayıralım.
  8. Çikolata sosumuzuda dökelim.
  9. Krem şantiyle üstüne şeritler yapalım kürdan yardımıyla şekillendirelim. Buzdolabında dinlendirelim.
    Afiyet olsun. ♡

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

KIYMA HARCI;
  • 700 gram kadar orta yağlı kıyma
  • 6-7 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz (dama zevkinize göre ayarlayın)
Dışı için;
  • 1 kase içli köftelik bulgur
  • 1 kase kitel bulguru marketlerde satılıyor
  • Tuz
  • Soğuk suyla ıslatın(1 -2 saat )

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kavurduğumuz kıymanın üzerine soğanı ekleyin ,soğan ölünceye kadar kavurun.
  2. Üzerine tuz ,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar ,bir yemek kaşığı pul biberi ,1 tatlı kaşığı salça, kavurduktan sonra en son ocağın altını kapattıktan sonra maydanozu ekleyin.
  3. Yarım demet maydanozu kıymanın üzerine koyun.
  4. Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  5. Kıyma kesinlikle soğusun yoksa haşladığınız zaman suda dağılır.
  6. Bir kase içli köfte bulguru(kitel), 1 kase Kısırlık bulgur, tuz, su ıslatın.
  7. Su ölçüsü 3 kase suyla ıslatın (sıcak su degil).
  8. Kitel bulguru marketlerde satılıyor kitel bir kase kitel bulgurundan tepeleme olacak bir kase kısırlık bulgurundan silme olacak ,eğer ölçüyü çok yaparsanız 2 kase kısırlık bulgur 2 kase kitel bulguru koyun .
  9. Onları geniş bir yoğurma kabında ıslatın ,üzerine tuz ekleyip yaklaşık bir saat dinlendirin ki daha çabuk yoğrulsun.
  10. 1 saat dinlendirdikten sonra elinizi 1 yemek kaşığı su alarak krem gibi oluncaya kadar yoğurun ,güzel yoğurursanız güzel açılır .
  11. Cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayın işaret parmağınızla şekil vererek incecik açıyorum ,içine bir tatlı kaşığı tepeleme kıyma harcından koyuyorum ve iki ucunu birleştirip elimi ıslatarak birleştiriyorum .
  12. Makarna suyu gibi su kaynatıyorum içine makarna suyu gibi tuz ekliyorum.
  13. Yaklaşık 7-8 dakika içli köfteleri haşlıyorum ,bir süzgece alarak süzün 2 dk bekletin servis tabağına koyun servis yapın.Afiyet olsun.

Kahvaltılarınızın Sultanı Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi

Kahvaltılarınızın Sultanı Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Adet Büyük boy patates
  • Yeteri miktarda Sucuk (Damak tadınıza veya kişi sayınıza göre ayarlayınız)
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Kahvaltılarınızın Sultanı Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı yağı tavaya alalım küp küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
  2. Kızarana kadar pişirelim arada çevirelim.
  3. Kızınca küp küp doğranmış sucukları ekleyelim 30 saniye kadar birlikte kavuralım.
  4. Daha sonra yumurtaları tek tek üzerine kırıp kaşık yardımı ile dağıtalım.
  5. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip yumurta pişince ocaktan alalım.
  6. Ben patatesleri kızartırken tuz ilavesi yaptım patatesler daha lezzetli oluyor bu şekilde.

Altın Çilek Reçeli Tarifi

Altın Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo Altın Çilek
  • 1 kilo şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım limon suyu

Altın Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

Merhabalar ilk defa yaptığım ve çok beğendiğimiz bir reçel. Bu sene bahçemize altın çilek ektik ve maşallah çok güzel meyve verdi. Ben de lezzetli ve çok faydalı bir meyve olan altın çileğin reçeli nasıl yapılıyor diye araştırdım ve bulduğum tarifler birbirinden çok farklıydı ben de her zaman yaptığım reçel tekniğine sadece yarım çay bardağı su ekledim.
  1. Öncelikle altın çileklerimizi temizleyelim ben iki kilo altın çilek kullandım .
  2. Güzelce yıkayalım tencereye alalım ,üzerine bir kilo şeker ekledim ve küçük çay bardağıyla yarım bardak su gezdirdim üzerine ve bir gece ağzını kapatıp bekledim.
  3. Bir gün sonra ocağa aldım ve bir on dakika kadar kaynadıktan sonra altın çilekler erimesin diye bir kaba aldım.
  4. Şerbeti kaynadı koyulaşıp köpük köpük olunca içine limon suyu ekledim bir beş dakika sonra ayırdığım altın çilekleri de şerbete ekleyip bir on dakika daha kaynatım ve reçelim hazır oldu .
  5. Soğuyunca kavanoza aldım ve buzdolabına yerleştirdim.
  6. Biz tadını çok beğendik altın çileğin yarısı kadar şeker tam kararında oldu.
  7. Eğer bahçeniz varsa mutlaka bir iki kök dahi olsa altın çilek ekin yada balkonda saksıya deneyin derim.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun

Armut Ve Elma Kurabiye Tarifi

Armut Ve Elma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Sarı ve kırmızı renkli gıda boyası
  • 30- 40 adet karanfil

Armut Ve Elma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp en son yavaş yavaş unu da ilave edip toplanıp ele yapışmayan ve şekil alabilen bir hamur olduğunda iki parçaya bölelim.
  2. Hamurumuzun armut için sarı gıda boyamızı 1 çay kaşığı döküp iyice yoğuralım.
  3. Elma kurabiyemiz içinde kırmızı gıda boyamızı 1çay kaşığı ilave edip onuda yoğuralım.
  4. Daha sonra elma ve armut şeklini verelim sap kısmına karanfil takalım.
  5. Fırınımızı önce 200 ° ısıtalım tepsiye sıcak fırına yerleştirip derecesini 170’e düşürelim kontrollü olarak yaklaşık 15 -20 dakika pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
    Afiyet olsun.

Etli Kuru Fasülye Tarifi

Etli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasülye
  • 500 Gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • Salça tuz
  • 7 su bardağı su

Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir gece önceden fasülyelerimizi ıslatıyoruz.
  2. Yemeğimize başlamadan önce düdüklü tenceremize kuru soğanımızı doğruyoruz.
  3. Üzerine sıvı yağımızı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanlarımızın üzerine salçamızı ilave ediyoruz.
  5. Üzerine kuşbaşı etlerimizi de ekleyip kavuruyoruz.
  6. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz fasülyelerimizi de koyup üzerine suyunu ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
    Not;düdüklüde kaynamaya başladıktan itibaren yarım saat pişiriyoruz. Tam kıvamında bir etli kuru fasülye yemeği😋herkese afiyet olsun

Mısır Unlu Patlıcan Tarifi

Mısır Unlu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 küçük kase yoğurt
  • Tuz
  • Kızartmak için ;sıvı yağ

Mısır Unlu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanların kabukları soyulmadan kürdanla her tarafı delinir.
  2. Kaynayan suya atılarak 15 dakika haşlanır.
  3. Haşlanan patlıcanların kabukları soyularak sap kısmından koparmadan 4 parçaya bölüyoruz.
  4. Her tarafını mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızaran patlıcanlar soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis ediyoruz.
    AFİYET ŞİFA OLSUN💐

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Dikdörtgen borcamda kadayıf;
  • 500 Gr kadayıf
  • 2 su bardağı az dövülmüş ceviz. ( isteğe göre fazlada koyabilirsiniz ve cevizleri çok ufalamayın biraz iri kalsın)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 Gr margarin (eritilmiş)
Şerbeti için ;
  • 6 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1, 2 damla limon

Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kadayıflarımızı bir tepsiye alıyoruz.
  2. Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağını ekleyip elimizle harmanlıyoruz.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama yarısını alıp yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine cevizlerimizi ekliyoruz.
  5. Daha sonra kalan kadayıflarımızıda üzerine döküp elimizle bastırıyoruz ve fırına atıyoruz.
  6. Not: şerbet soğuk kadayıfımız sıcak olacak(şerbetinizi sıcak dökmeyin yoksa kadayıfınız hamurlaşır)afiyet olsun😋