Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 2.5 su bardağı şeker
Üzeri için
- Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz
Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
- Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
- Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
- Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
- Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
- Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
- Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
- Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim somon
- 12 adet arpacık soğan
- 12 adet çeri domates
- 1 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1-2 dal biberiye
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım limon suyu
Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
- Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
- Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
- Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
- Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
- 1 çay bardağı su
Sarımsaklı yoğurt:
- Yayla yoğurdu
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Üzerine:
- İnce kıyılmış maydanoz
Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
- Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
- Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
- Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
- Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tavaya sürmek için
Servis önerisi;
- Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
- Kivi
- Muz
- Reçel
- Bal
- Çilek
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
- Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
- Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
- Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
- Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
- Afiyet olsun 😋🥞.
- Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
- Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.
4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet milföy
- 2 yemek kaşığı çikolata
4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet milföyümüzü 2 alt taban 2 üst olacak şekilde ayarlıyoruz, 2 tane milföyü yağlı kağıda koyuyoruz, üzerine çikolata sürüyoruz.
- Kalan 2 milföyü de üstüne koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Ardından 1.5/2 cm genişlikte uzun uzun kesiyoruz.
- Fotoğraftaki gibi çöp şişlerimize çam ağacı şeklini veriyoruz fırında 180 derecede pişmeye bırakıyoruz
Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- 1 su bardağı su
Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprakları yıkayıp süzün ve derin bir tencereye alın.
- Üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp yaprakların tazeliğine göre 3-10 dk haşlayıp süzün,benimki çok tazeydi kaynar suda beklettim az.
- İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavurun.
- Pirinci sıcak suda ıslattın ,30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.Güzelce yoğurun.
- Sarma için yaprakların saplarını koparıp pürüzsüz yüzü altta kalacak şekilde önünüze yayın,her bir yaprağın içine yarım tatlı kaşığı iç harcından yaprağın sap kısmına paralel olacak şekilde uzunlamasına koyun.
- Önce her iki yanından içe doğru katlayın.
- Ardındın sap kısmından ileri doğru rulo şeklinde sarın.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde sarıp tencereye dizin.
- Üzerini geçecek kadar su koyup üzerine bir tabak kapatın.
- Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra istediğin şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden
Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı çikolata parçaları
- 1 su bardağı ceviz içi iri şekilde olacak
- 1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı nişasta
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un orta sertlikte bir hamur olacak
- Aşağı yukarı 3- 4 su bardağı un kullandım siz unu kontrollü ekleyin çünkü un kalitesine göre değişiyor kıvamı değişebiliyor.
Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın ve iyice krema haline gelene kadar karıştırın.
- Kuruyemişler ve çikolata hariç diğer kalan tüm malzemeleri ilave edip karıştırın unu dikkatli ekleyip elinizle kontrol edin orta sertlikte olduğunu anlayınca tamamdır.
- Hepsi karışınca da çikolata ve çekilmiş kuruyemişleri de ekleyin iyice karıştırın orta sertlikte bir hamur yapın.
- Bir yemek kaşığı dolu dolu hamurdan alıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerini bastırmayın pişince kendiliğinden dümdüz olacak zaten.
- Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler eriyene kadar pişirin ve fırından çıkarın. Afiyet olsun.
Wednesday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyah pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- İç midye
Wednesday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirincimizi 1 defa yıkamamız yeterli nişastası yok az yağda kavurup kaynamış suyunu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyorum.
- Pişen pilava midye tadı vermesi için limon suyu ve karabiberini ekleyip karıştırıyorum servis yapacağım tabağa alıyorum.
- Üzere yine migrostan aldığım midye içini ekliyorum ve görüntü şaheser
Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı maş fasulyesi
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- 5 su bardağı su
Üzeri için;
- Tereyağı yok ise sıvı yağ
- Nane
- Kırmızı toz kırmızı biber
Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maş fasulyeleri 1 gece önceden ıslayalım çorbayı yapacağımız zaman fasulyeleri haşlayalım.
- Haşlanan fasulyelere pirinci ekleyelim ayrı bir yerde yoğurt, un, tuz çırpalım ve haşlanan sudan alıp yavaş yavaş karışımın olduğu kaba dökelim.
- Ilıyan karışımı çorbamıza dökelim bu işlemi yapmamızın sebebi çorbamızın kesilmesini engellemek için yaklaşık 10-15 dk kadar daha çorbamız kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
- Üzeri için; tereyağı varsa nane, toz biberi 1 dk kadar kızdırıp çorbamıza dökelim tereyağı yoksa normal yağda koyabilirsiniz.
Pırasa Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 dal pırasa
- 100 gram kıyma
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz karabiber pul biber toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Pırasa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları yıkayalım Üçgen saracağımızı ortadan dilelim uzun saracağımızı ikiye bölelim ve kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- İçi için bütün malzemeleri bir kaseye alıp güzelce yoğuralım. Dilediğimiz gibi sarıp tencereye yerleştirelim.
- Üzerine salçalı su ve yağ ekleyip kısık ateşte pişirelim. Suyu eksildikçe sıcak su eklemeyi unutmayalım.
Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram brokoli
- 200 ml krema
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet küçük boy patates
- 1 adet havuç
- 80 gram rende kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar sıcak su
Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayalım uygun bir tencereye alalım sıvı yağ ilave edelim kavuralım.
- Ardından havuç patatesleri yemeklik doğrayıp ilave edelim kavurmaya devam edelim.
- Ardından brokoliyi de küçük parçalar halinde keselim soğan patates havucların üzerine tuz karabiber ilave edip bir su bardağı sıcak su dökelim tencerenin kapağını kapatalım 5 dakika pişirelim.
- 5 dakika sonra bütün malzemeleri bir blenderla püre haline getirelim.
- Püre haline getirdiğimiz çorbanın üzerine bir çay bardağı arpa şehriye kremayı ilave edelim ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip 25 dakika pişirelim.
- Pişmis olan çorbayı servis tabağına alalım.
- Üzerine rende kasar ilave edelim servis edelim, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı ve beğenilerinizi beklerim.
Baykuş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yumuşamış margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı toz halinde çekilmiş fındık
- 5 – 6 su bardağı un
Üzeri için :
- Damla çikolata
- Kaju yada badem
- Reçel yada bal (yapıştırmak için)
Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Un serptiğiniz tezgahta hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
- Baykuşun gövdesi için su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.
- Çıkardığınız yuvarlak daireleri çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
- Çıkardığınız yarım ay şeklindeki hamuru ikiye bölün ve minik yuvarlaklardan gözler yapın. Gözlerin altına bal sürerek hamurun üzerine koyun.
- Gözlerin üzerine damla çikolata batırın.
- İki gözün altına kajuyu bala batırıp koyun burnu olucak.
- Çatal ile kajunun alt tarafındaki boşluğa bastırıp iz yapın ve ayaklarını oluşturun.
- Baykuşun kenarlarına çay bardağını bastırıp iz yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Beyaz kalması lazım pişerken.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuyunca servise hazır.Şifa olsun.
- Not: kurabiyeleri yaparken çöp şiş sokun.Fırın tepsisine koyup o şekilde pişirin.
- Fırından çıkarın ve iyice soğuyunca küçük poşetlere koyup kurdela veya iple bağlayın.
- Üzerine stekırlar yapıştırın.Çocukların özel gün kutlamalarında yapılabilir.
Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram deniz börülcesi (temizlenmiş)
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
Süslemek için
- Domates
Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş börülceyi güzelce yıkayıp süzgece alalım.
- Ayrı bir kapta zeytinyağ rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu karıştıralım.
- Suyu süzülen börülceleri hazırladığımız sosla karıştıralım.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız domatesleri dizelim.
- Ben börülceyi konserve börülce olarak kullandım.