4 Ocak 2023 Çarşamba

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi

 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı şeker

Üzeri için

  • Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz

    Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
  • Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
  • Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
  • Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
  • Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
  • Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Airfryer Somon Tarifi

 

Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim somon
  • 12 adet arpacık soğan
  • 12 adet çeri domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım limon suyu

    Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
  • Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
  • Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyti için yufka

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
  • 1 çay bardağı su

Sarımsaklı yoğurt:

  • Yayla yoğurdu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine:

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
  • Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
  • Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
  • Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
  • Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.

2 Ocak 2023 Pazartesi

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tavaya sürmek için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi;

  • Çikolatalı krem çokokrem (sürmelik)
  • Kivi
  • Muz
  • Reçel
  • Bal
  • Çilek

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler de eklenip çırpılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ dökülür ve fırça ile yayılır.
  • Pankek hamurundan kontrollü bir şekilde 1 er yemek kaşığı tavaya dökülür.
  • Tavandaki pankekler kabarcık şeklinde olduğunda ters çevirilip pişirilir.
  • Afiyet olsun 😋🥞.
  • Püf noktaları;.Tavaya sürülen sıvı yağ az olmalıdır.
  • Pankek pişirilirken üzerinde kabarcıklar oluştuğunda ters çevrilmelidir.

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi

 

4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy
  • 2 yemek kaşığı çikolata

    4 Adet Milföyle Süslenen Sofralar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet milföyümüzü 2 alt taban 2 üst olacak şekilde ayarlıyoruz, 2 tane milföyü yağlı kağıda koyuyoruz, üzerine çikolata sürüyoruz.
  • Kalan 2 milföyü de üstüne koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Ardından 1.5/2 cm genişlikte uzun uzun kesiyoruz.
  • Fotoğraftaki gibi çöp şişlerimize çam ağacı şeklini veriyoruz fırında 180 derecede pişmeye bırakıyoruz

Yaprak Sarması Tarifi

 

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp süzün ve derin bir tencereye alın.
  • Üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp yaprakların tazeliğine göre 3-10 dk haşlayıp süzün,benimki çok tazeydi kaynar suda beklettim az.
  • İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavurun.
  • Pirinci sıcak suda ıslattın ,30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.Güzelce yoğurun.
  • Sarma için yaprakların saplarını koparıp pürüzsüz yüzü altta kalacak şekilde önünüze yayın,her bir yaprağın içine yarım tatlı kaşığı iç harcından yaprağın sap kısmına paralel olacak şekilde uzunlamasına koyun.
  • Önce her iki yanından içe doğru katlayın.
  • Ardındın sap kısmından ileri doğru rulo şeklinde sarın.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde sarıp tencereye dizin.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup üzerine bir tabak kapatın.
  • Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra istediğin şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi

 

Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı çikolata parçaları
  • 1 su bardağı ceviz içi iri şekilde olacak
  • 1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un orta sertlikte bir hamur olacak
  • Aşağı yukarı 3- 4 su bardağı un kullandım siz unu kontrollü ekleyin çünkü un kalitesine göre değişiyor kıvamı değişebiliyor.

    Crinkle Cookie (Çatlak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın ve iyice krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Kuruyemişler ve çikolata hariç diğer kalan tüm malzemeleri ilave edip karıştırın unu dikkatli ekleyip elinizle kontrol edin orta sertlikte olduğunu anlayınca tamamdır.
  • Hepsi karışınca da çikolata ve çekilmiş kuruyemişleri de ekleyin iyice karıştırın orta sertlikte bir hamur yapın.
  • Bir yemek kaşığı dolu dolu hamurdan alıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerini bastırmayın pişince kendiliğinden dümdüz olacak zaten.
  • Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler eriyene kadar pişirin ve fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Wednesday Pilavı Tarifi

 

Wednesday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • İç midye

    Wednesday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincimizi 1 defa yıkamamız yeterli nişastası yok az yağda kavurup kaynamış suyunu ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyorum.
  • Pişen pilava midye tadı vermesi için limon suyu ve karabiberini ekleyip karıştırıyorum servis yapacağım tabağa alıyorum.
  • Üzere yine migrostan aldığım midye içini ekliyorum ve görüntü şaheser 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tereyağı yok ise sıvı yağ
  • Nane
  • Kırmızı toz kırmızı biber

    Maş Fasulyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maş fasulyeleri 1 gece önceden ıslayalım çorbayı yapacağımız zaman fasulyeleri haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyelere pirinci ekleyelim ayrı bir yerde yoğurt, un, tuz çırpalım ve haşlanan sudan alıp yavaş yavaş karışımın olduğu kaba dökelim.
  • Ilıyan karışımı çorbamıza dökelim bu işlemi yapmamızın sebebi çorbamızın kesilmesini engellemek için yaklaşık 10-15 dk kadar daha çorbamız kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
  • Üzeri için; tereyağı varsa nane, toz biberi 1 dk kadar kızdırıp çorbamıza dökelim tereyağı yoksa normal yağda koyabilirsiniz.

Pırasa Sarma Tarifi

 

Pırasa Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa
  • 100 gram kıyma
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz karabiber pul biber toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

    Pırasa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayalım Üçgen saracağımızı ortadan dilelim uzun saracağımızı ikiye bölelim ve kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • İçi için bütün malzemeleri bir kaseye alıp güzelce yoğuralım. Dilediğimiz gibi sarıp tencereye yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı su ve yağ ekleyip kısık ateşte pişirelim. Suyu eksildikçe sıcak su eklemeyi unutmayalım.

Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 80 gram rende kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar sıcak su

    Arpa Şehriyeli Brokoli Corbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayalım uygun bir tencereye alalım sıvı yağ ilave edelim kavuralım.
  • Ardından havuç patatesleri yemeklik doğrayıp ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  • Ardından brokoliyi de küçük parçalar halinde keselim soğan patates havucların üzerine tuz karabiber ilave edip bir su bardağı sıcak su dökelim tencerenin kapağını kapatalım 5 dakika pişirelim.
  • 5 dakika sonra bütün malzemeleri bir blenderla püre haline getirelim.
  • Püre haline getirdiğimiz çorbanın üzerine bir çay bardağı arpa şehriye kremayı ilave edelim ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip 25 dakika pişirelim.
  • Pişmis olan çorbayı servis tabağına alalım.
  • Üzerine rende kasar ilave edelim servis edelim, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı ve beğenilerinizi beklerim.

Baykuş Kurabiye Tarifi

 

Baykuş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz halinde çekilmiş fındık
  • 5 – 6 su bardağı un

Üzeri için :

  • Damla çikolata
  • Kaju yada badem
  • Reçel yada bal (yapıştırmak için)

    Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Un serptiğiniz tezgahta hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  • Baykuşun gövdesi için su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.
  • Çıkardığınız yuvarlak daireleri çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
  • Çıkardığınız yarım ay şeklindeki hamuru ikiye bölün ve minik yuvarlaklardan gözler yapın. Gözlerin altına bal sürerek hamurun üzerine koyun.
  • Gözlerin üzerine damla çikolata batırın.
  • İki gözün altına kajuyu bala batırıp koyun burnu olucak.
  • Çatal ile kajunun alt tarafındaki boşluğa bastırıp iz yapın ve ayaklarını oluşturun.
  • Baykuşun kenarlarına çay bardağını bastırıp iz yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Beyaz kalması lazım pişerken.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuyunca servise hazır.Şifa olsun.
  • Not: kurabiyeleri yaparken çöp şiş sokun.Fırın tepsisine koyup o şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarın ve iyice soğuyunca küçük poşetlere koyup kurdela veya iple bağlayın.
  • Üzerine stekırlar yapıştırın.Çocukların özel gün kutlamalarında yapılabilir.

Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi

 

Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram deniz börülcesi (temizlenmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Süslemek için

  • Domates

    Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş börülceyi güzelce yıkayıp süzgece alalım.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağ rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu karıştıralım.
  • Suyu süzülen börülceleri hazırladığımız sosla karıştıralım.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız domatesleri dizelim.
  • Ben börülceyi konserve börülce olarak kullandım.