17 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Yöresel Mahluta Çorbası

Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su
Terbiyesi İçin;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
Ekşili Sosu İçin;
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yöresel Mahluta Çorbası  Tarifi Yapılışı

Yağmurlu bir günden herkese merhaba ☔☔
İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli yöresel nefis bir çorba 🍲🍲
  1. Mercimek, bulgur ve pirinç süzgeçte iyice yıkanıp süzülür ve düdüklüye alınır.
  2. Üzerine havuç rendelenir ve soğan doğranır.
  3. Tuzu atılıp suyu konulur ve kapağı kapatılarak düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika pişirilip kapatılır.
  4. Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır. Düdüklü dikkatli şekilde açılır ve blender ile hafif dişe gelecek şekilde birkaç kez dır dır yapılır :) :)
  5. Kepçe ile çorbadan alınıp terbiye malzemelerinin üzerine birkaç sefer konulup çırpılır ve çorbaya ilave edilir ve iyice karıştırılır.
  6. İsteğe bağlı ocakta bir taşım kaynatılır.
  7. Sosu İçin bir cezveye salça ve yağ konulup kızdırılır.
  8. Nar ekşisi ve baharatlar konulup karıştırılır.
  9. Altı kapatılıp çorbaya ilave edilir karıştırılır.
    🍲🍲 Ben bu nefis yöresel çorbayı ramazan da Nurseli evinde izlemiştim. Yapılışı bu şekilde idi orjinali böyle midir bilemiyorum ama gerçekten çok besleyici ve nefis oldu. Fakat ordaki ölçülerle aşırı koyu olmuştu bende ölçüleri bu şekilde değiştirdim 👌👌
    AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay)

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı isteğe bağlı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yemeklik veya ay ay doğrayıp, tencerenin alt kısmına yerleştirelim. Üzerine alacalı soyup, halka doğradığımız kabakları yerleştirelim.
  2. Domatesleri yemeklik doğrayıp, üzerine yayalım. Sarımsakları kıyıp, ekleyelim. Üzerine tuz, şeker ve zeytin yağını gezdirelim.
  3. Salçayı 1/2 su bardağı suyla açıp, yemeğin üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Benim yemeğim 40 dakikada pişti. Siz kabakları kontrol ederek pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Dereotuyla süsleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 

16 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Nefis Bir Tat Soğan Çorbası

Nefis Bir Tat Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nefis Bir Tat Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba gerçekten nefis bir çorba olan soğan çorbası tarifi vereceğim. Hem pratik, hem de evde sürekli bulunabilecek malzemeler ile yapılabilir ekonomik ve bir o kadarda lezzetli😊
  1.  Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp, tereyağ(2 kaşık) ve sıvı yağ (2 kaşık) ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üzerine sıcak su ilave edelim ve 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  3.  Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı eritelim ve unu da ekleyerek mutlaka topaklanmaması için karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim ve kaynatalım.
  4.  Kaynayan sütümüzü soğanların üzerine ilave edelim ve 1 dakika kaynatalım. Soğanların ağıza gelmesini istemiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz.
  5. Kaynayan çorbamıza tuz ve baharatları ekleyerek altını kapatalım. Afiyet olsun 

Yemek tarifleri,Marul Salatası

   

Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak kıvırcık marul
  • Kırmızı lahana
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • 1 adet turp
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler doğranır, marul ve kırmızı lahana da ince ince doğranır.
  2. Havuç ve turp rendelenir.
  3. Bolca limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenerek salata kabında tüm malzemeler karıştırılır. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Tavuklu Tirit

Tavuklu Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pide
  • 400-450 gr  sotelik doğranmış tavuk but
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Tirit Tarifi Yapılışı

  1. Pideyi ufak küpler halinde doğrayıp bir kaç dakika fırınlayıp hafif kurutuyoruz.
  2. Sotelik doğranmış tavukları sıvı yağda soteleyip, pişmesine yakın tuz, karabiber ve kekiğini ilave ediyoruz.
  3. Ayrı bir yerde tereyağını eritip salça ve  toz biberi ekleyip yağı hazırlıyoruz.
  4. Başka bir tencerede tavuk suyunu ısıtıyoruz. Kurutulmuş pideleri tavuk suyunun içine atıp çok bekletmeden bir kevgir yardımıyla servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
  5. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
  6. Yoğurdun üzerine de tavukları yayıyoruz. Son olarak da  üzerine salçalı biberli yağ gezdirip servis yapıyoruz.

14 Eylül 2018 Cuma

Yemek tarifleri,Nohut Salatası

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Yağ

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış nohut bir kaba alınır.
  2. İçine küçük küçük doğranmış 1 adet kırmızı biber, 1 adet orta boy soğan, maydanoz, göz kararı pul biber, karabiber, kekik, tuz konur.
  3. Sosu için nar ekşisi, limon ve yağ konur ve karıştırılır. Herkese afiyet olsun

13 Eylül 2018 Perşembe

Yemek tarifleri,Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte

Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik dana kıyma
  • Yarım bayat ekmek içi kurutulup ufalanmış
  • Yoksa galete unu da olur
  • 2 tane rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • İnce kıyım maydanoz
  • Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
  • Tencerede pişirmek için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patates

Anne Usulü Salçalı Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. Güzelce yoğurulur.
  3. Biraz buzdolabında bekletilir.
  4. Daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
  5. Sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
  6. Tencereye tereyağ konur salça ilave edilip biraz kızartılır.
  7. Daha sonra kızaran köfteler konup sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakılır.
  8. Köfteler pişerken elma dilimi doğranan patatesler kızartılır.
  9. Köfteler pişince altı kapatılır.
  10. Üzerine kızaran patatesler konup kapağı kapatılır.
  11. Sıcağı ile yumuşar.
  12. Köfte çok sulu olmayacak biraz tiritli olacak.
  13. Ramazan ayında çok yapılan bir köftedir.

12 Eylül 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri,Çok Pratik Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası

Çok Pratik Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 2 küçük diş veya 1 orta boy diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Pul Biber

Çok Pratik Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

Hem akşam yemeklerinde salata hem de meze olarak yapabileceğiniz pratik ama çok lezzetli bir tarif.
  1. Öncelikle patlıcanlarımızı ocakta veya ızgarada közlüyoruz. Ocakta daha lezzetli oluyor ancak tercih size kalmış.
  2. Közlenen patlıcanlarımızın kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Çok minik veya çok büyük olmasa iyi olur.
  3. Doğradığımız patlıcanlara rendelediğimiz sarımsağı, yoğurdu ve baharatları ekleyerek, karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır.
    Afiyet olsun.

11 Eylül 2018 Salı

Yemek tarifleri,Mükemmel Sosuyla Dana Biftek

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg. dana biftek
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 büyük soğan suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Mükemmel Sosuyla Dana Biftek Tarifi Yapılışı



  1. Etler güzelce yıkanır uygun bir kaba alınır.
  2. Üzerine yoğurt,yağ ,tuz, soğan suyu eklenip iyice karıştırılır.
  3. Ocak üzerinde iyice ısınmış tavaya dizilir .
  4. Bu sırada cozlama sesini duyacaksınız asil lezzeti verende o.
  5. 3-4 dakika sonra diğer tarafına çevrilir .
  6. Suyunu tamamen çekince yarım su bardağı su eklenir suyunu çekip yumuşayan etlere kekik serpiştirilir iyice kızartılır.
  7. Kalan etler aynı şekilde pişirilir ve sıcak olarak servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Yemek tarifleri,Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası )

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadar kültür mantarı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından az Karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz

Kremasız Mantar Çorbası (Lezzet Bombası ) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarları yıkayıp çok küçük doğrayalım.
  2. Soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım
  3. Mantarları da ekleyelim ve biraz sulanana kadar kavuralım.
  4. Unu ekleyelim, bir iki daha çevirelim.
  5. Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım. Afiyet olsun. 👍👍👍👌👌👌

10 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Hatay Tavası

Hatay Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 Gr kuzu kuşbaşı
  •  3-4 adet patates
  • 2 kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 sulu  domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ,karabiber ,pul biber,tuz
  • 1-2 yemek kaşığı kadar rondoda çekilmiş veya eritilmiş kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı su

Hatay Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
  2. Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım.
  3. Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Bu arada kuyruk yağı bu yemeğe lezzetini verir. Ama istemezseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz 🙂
  5. Akdeniz bölgesinde özellikle mahalle fırınlarında pişirttiriliyor bu nefis antakya tavası mutlaka denemelisiniz😉😊

Yemek tarifleri,Nefis Pirinç Çorbası

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı et suyu veya 10 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

Nefis Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. İyice yıkamış olduğunuz pirinci tencereye alın. Et veya tavuk suyunu ilave edin, karıştırın. Tuzunu dilediğiniz şekilde ilave edin. İyice karıştırın. Orta derece ateşte haşlayın. Pirinç yumuşayınca 1 ölçü limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın. Tereyağı tavada yakmadan eritin. Kırmızı toz biberi ekleyecek kızdırın. Servis ederken biberli tereyağından çorbaya ekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

9 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Kabak Beğendili Tavuk Sote

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Sote İçin:
  • 500 gr. kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
Beğendi İçin:
  • 3 adet orta boy kabak ( 600 gr. civarı )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Biberleri boyuna iki parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğrayın.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın, soğanı ve sarımsağı ilave ederek 1 dakika kadar kavurun.
  4. İçine tavukları ilave edin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  5. Tavuklara salçayı da ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin ve biberleri ekleyin.
  6. Biberlerle beraber 1–2 dakika kadar daha soteledikten sonra sıcak suyu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırın.
  7. Kapağı kapalı olarak 7–8 dakika daha pişirin.
  8. Pişen tavukların kapağını açın, suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
  9. Beğendi için rendelediğiniz kabakları 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte ocağa alın.
  10. Suyunu salıp çekinceye kadar soteleyerek pişirin ve bir kaseye aktarın.
  11. Tavayı kağıt havlu ile silerek tereyağını tavaya alın.
  12. Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  13. Sütünü ilave ederken sürekli çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  14. Koyulaşan beşamel sosa kabakları ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek kaşar peyniri eriyinceye kadar karıştırın.
  15. Tuz ve biberini ekleyip ocaktan alın.
  16. Kabak beğendiyi servis tabaklarına alın.
  17. Üzerine tavuk soteyi koyarak  servis yapın.