30 Eylül 2018 Pazar

Fırında Patatesli Bagetler

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak(isteğe bağlı )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri için:
  • Kuru soğan, domates, biber

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi Yapılışı



  1. Derisi alınmış bagetler kenarlarına çizik atılır. Yıkanır, süzdürülürek bir kap içerisine alınır.
  2. Tuz, yoğurt, salçalar, isteğe bağlı rendelenmiş sarımsak, baharatlar, yağla birlikte iyice harmanlanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Küp doğranmış patatesler tuz, karabiber, pul biber, kekik, az yağla birlikte karıştırılır. Bagetler le birlikte tepsiye yerleştirilir.
  4. Üzerlerine domates, biber kuru soğan dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Lezzetli sunumu pratik yemeğimiz servise hazır. 👌AFİYETLER OLSUN

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Nefis Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteliyoruz.
  2. Unu ilave edip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  3. 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave ederek topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  4. Yıkayıp süzdürdüğümüz mercimeği de ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra blendırdan pürüzsüz olacak şekilde çekerek kalan 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Terbiyesi için limon ve yumurta sarısını bir kaseye alarak sütü yavaş yavaş ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  7. Kaynayan çorbamızdan iki kepçe terbiyemize ilave edip karıştırarak yavaş yavaş çorbamıza ilave ediyoruz.
  8. Tuzunu da ekleyip birkaç daha kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatıyoruz.
  9. Tereyağ, nane ve pulbiberini kızdırarak servis kasesine aldığımız çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
    Servise hazır. 🍵🍞🍞
Pratik ve çok lezzetli bir çorba. ❤
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

26 Eylül 2018 Çarşamba

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1, 5 kg patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kabın içerisine kıymayı, karabiberi, tuzu, kimyonu ve kırmızı pul biberi, maydanozu alalım ve elimizi su ile ıslatıp kıymamızı iyice yoğuralım.
  2. Yoğrulan kıymamızı dolapta dinlenmeye bırakalım.
  3. Patlıcanlarımızı 2 parmak enliliğin de dilimlere keselim ve tuzlu su içerisinde yarım saat bekletelim.
  4. Daha Sonra patlıcanları iyice yıkayıp süzelim.
  5. Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve 1 patlıcan 1 köfte diyerek sırayla yan yana tepsi içerisine dizelim.
  6. Tepsinin orta boş kalan kısmına domatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları dilimlere kesip yerleştirelim.
  7. Üzerinin sosu için sıcak su içerisine sos için gerekli malzemeleri karıştıralım ve patlıcan kebabımızın üzerine gezdirelim.
  8. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında patlıcan kebabımız pişene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun☺

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 su bardağı mısır
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Tam mevsimindeyken, kaşık kaşık yedirten, pratik ve nefis bir salata… Karnabaharı hiç böyle denedinizmi bilmiyorum. Fakat müdavimi olacağınıza eminim…
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın ve suyunun iyice süzülmesi için süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Yoğurt, mayonez, tuz, ince ince doğranmış dereotu ve sarımsağı kaseye alıp karıştırın. Karnabaharı, garnitür ve mısırı, küçük küçük doğranmış salatalık turşularını ilave edip karıştırın. Servis tabağına yerleştirip, afiyetle tüketin.
Salatanın sulanmaması için, haşlanan karnabaharın iyi süzülmesi ve salatayı hazırladıktan sonra servis edilmesi gerekir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (evde baget ve but vardı onları değerlendirdim)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı haşlamaya koyuyoruz haşlanan tavukları sudan çıkarıp suyu az ise su ekleyip kaynatıyoruz.
  2. İçine şehriyemizi döküyoruz ayırdığımız tavukları didikleyip kaynayan çorbamıza ekliyoruz.
  3. Küçük bir kapta yoğurt ve una biraz su ekleyerek açıyoruz.
  4. İyice çırpıp çorbamıza katıyoruz ve iyice karıştırarak kaynayınca nanemizi atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun :)

25 Eylül 2018 Salı

Köz Biberli Çoban Salatası

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Arzuya göre nar ekşisi

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

Bu tarifi Cahide Sultan’ın sayfasında gördüm hemen denedim. Sonuç harika oldu kendisine teşekkür ediyorum. 


  1. Bütün malzemeleri yıkayıp temizledikten sonra doğuruyoruz. Ben domatesin kabuklarını soymadan yaptım.
  2. Limon suyu ve tuzunu da katıp ezmeden karıştırıyoruz.
  3. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
  4. Nane ve pul biberini de katıp servise hazır hale getiriyoruz.

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet patlıcan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle 4 adet patlıcanı kozmetikte ocakta közlüyorum kozmetiği olmayanlar fırında da közleyebilir.
  2. Diğer yandan etimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyu çeken etimizin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  3. Soğanlar 5-6 dakika kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  4. En son etimizin üzerine tuz karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavamızı kısık ateşte kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Etimiz pişene kadar başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Eriyen tereyağının üzerine unumuzu ekleyip topaklaşmasin diye sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra un kokusu çıkmaya başlayacak ve sütümüzü de ocağa ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız beşamel sos.
  6. Sosumuz çok katı halini almadan közlediğimiz patlıcanları önceden ince ince doğrayıp, sosumuz katı hale gelmeden sosumuzun üzerine patlıcanları ekliyoruz. 3-4 dakika kavurup, en son üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız karışımı geniş bir servis tabağına acıyoruz ve son dokunuş olarak üzerine etimizi ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.

24 Eylül 2018 Pazartesi

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yarma
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı



Nohut ve yarmayı bir gece önceden ıslatıyoruz suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Yoğurt, yumurta ve unu karıştırıyoruz üzerine biraz soğuk su ilave edip iyice karıştıralım.
Yoğurdu tencereye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz, kaynayıncaya kadar karıştıralım kesilmesin.
Çorbayı 10 dk. daha kaynatıp tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.
Tereyağında naneyi yakıp çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
Afiyet olsun:)

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patlıcan
İç harcı için ;
  • 300 gr. Kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet domates ( rendelenmiş )
  • Karabiber, tuz, kekik
  • Sıvıyağ
Üzerine;
  • Kaşar rendesi
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilen lezzetlerinden biride karnıyarık. 🍆🍆
Bugün bi değişiklik yaparak karnıyarığı tavuklu denedim, sonuç 😋👌 Tavsiye ederim, denemek isteyenler için tarifi hemen ekliyorum.
Patlıcanlar alaca bir şekilde soyulup bir kaç yerinden delinir. Ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir. Ayrı yerde tavuklu harç iç harç kavrularak hazırlanır. Önce kuşbaşı tavuk etleri tuz ile kavrulup, ardından soğan, sarımsak ve biberler ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Domates rendesi ilave edilip bir kaç dakika pişirilir. Baharatlar ile lezzetlendirilip ocaktan alınır.
Patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir. Ortaları yarılıp açılır. İçerisine hazırlanan tavuklu harç konur. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Sosu hazırlanıp tepsiye dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

23 Eylül 2018 Pazar

Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı irmik
  • 6-7  yemek kaşığı un
Şerbeti için;
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım.
  2. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  3. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
  4. Keki hazırlayalım.
  5. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  6. Hamuru yağlanmış 22cm genişliğindeki kare borcama dökün ben yuvarlak kek kalıbında yaptım oda olur.
  7. 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  8. Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
    Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Çanak Muhallebi

Çanak Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım paket labne peyniri(isteğe göre)
  • 1 paket vanilya(en son ekleyiniz vanilyayı)
Muhallebisi için;
  • 250 gr kadayıf
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Çanak Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritin. Pudra şekeri ile birlikte kadayıflara ekleyip iyice harmanlayın.
  2. Tereyağını ve pudra şekerini kadayıflara iyice yedirdikten sonra muffin, sufle kaplarına veya ısıya dayanıklı kaselerin içine kadayıflardan koyup kenar kısımlara doğru bastırarak çukur oluşturun.
  3. Çay bardağının tabanıyla  hem çukurları belirginleştirin hemde sıkıştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Kadayıflar Pişerken muhallebi için süt, nişasta, un ve şekeri tencereye koyun karıştırın ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin.
  6. Pişen muhallebinizi ocaktan alın. Krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  7. Labne peynirini ekleyip(isteğe göre) mikserle çırpmaya devam edin.
  8. Kızaran kadayıfları soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp içlerini muhallebiyle doldurun.
  9. Dilerseniz muhallebiyi dolapta soğutup sıkma torbasına koyun ve çanakların içini o şekilde doldurun daha güzel görünecektir.
  10. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğutun. Afiyet olsunnn

Mor Lahana Salatası

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy mor lahana
  • 3 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Limon suyu
  • Üzüm sirkesi
  • Tuz
  • Nar ekşisi

Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Önce mor lahana ince ince doğranır. İstenirse rendelene bilir.
  2. Ben normalde lahanayı doğradıktan sonra salata yapar gibi üzerine biraz sirke biraz tuz biraz da limon suyu döküp, karıştırıyorum.
  3. 2 gün dışarıda serin bir yerde ağzı kapalı bekletip, sonra da buzdolabına katıyorum. Uzun sürede dayanıyor. İstediğiniz salata da bu şekilde kulla bilirsiniz. Çünkü ben öyle yapıyorum 😊
  4. Eğer sizin aciliyetiniz var ise yine aynı şekilde yapıp, rengini verene kadar güzelce ovalayın.
  5. Daha sonra üzerine domates maydanoz dere otu nar ekşisi ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip, karıştırın.
  6. Sos yeterli değilse biraz daha ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊😊

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Buçuk Kg Tavuk Kanadı
  • Yağlı pişirme Kăğıdı
Sosu İçin;
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 er Tepeleme Tatlı Kaşığı Biber ve Domates Salçası
  • 3 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik

Fırında Mangal Tadında Nefis Soslu Kanat Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis bir lezzet Fırında Mangal Tadında tavuk kanadı tarifi paylaşacağım. 😀😀 Emin olun çook lezzetli oluyor tadına doyamayacaksınız 👌👌👌👌👌
Ben yanına kebapçı soğan salatası ve Antakya usulü Babagannuç salatası ile servis ettim bu salataların tarifi sayfamda var dilerseniz bir göz atabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlara şimdiden ellerinize sağlık afiyetler olsun. 😊😊 Buyurun Yapımına başlayalım. 👍👍👍👌👌👌👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle tavuk kanatlarını iyice yıkayıp uçlarındaki sivri parçayı kesip atalım geri kalan parçayı eklem yerinden 2 ye bölelim.
  2. Şimdi sarımsakları soyup rendeleyelim uygun bir kaseye bütün sos malzemelerini ve tuzu alalım el manuel çırpıcı ile iyice çırpalım homojen olsun.
  3. Şimdi sosumuzu kanatların üzerine dökelim ve iyice her yerlerine gelecek şekilde karıştıralım.
  4. Ardından uygun bir kaba alıp üzerlerine streç film gerip buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
  5. Sosunu iyice çeksin.
  6. 2 saatin ardından fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp açalım.
  7. Biz bu arada fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serip kanatları buzdolabından alalım ,tekrar karıştıralım ki sosa iyice bulayalım.
  8. Ardından tepsimizin içine dizelim, ısınmış fırına verip üzerleri fotoğraftaki gibi kızarınca sıcak sıcak servis edelim .
İnanın enfes bir lezzet oluyor deneyin derim 😊😊 👍👍👌👌👌
Deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun Sevgiyle kalın hayırlı hafta sonları dilerim.